İstanbul'da ekmek ve simide büyük zam geldi. Ekmeğin gramajı 250 gramdan 230 grama düşürüldü ve fiyatı 8 liraya çıkarıldı. Simit ve poğaça 10 lira oldu.

İstanbul'da ekmek ve simide büyük zam geldi. Ekmeğin gramajı 250 gramdan 230 grama düşürüldü ve fiyatı 8 liraya çıkarıldı. Simit ve poğaça 10 lira oldu.
%100 üzerinde bir enfilasyona ragmen bir hukumet secim kazaniyorsa :)
ekmek 20 tl olmalidir.
avrupanin bizi kiskanacagi seviyede bedava bir ulkede yasiyoruz hatta sirf bu yuzden topraklarimizida araplara peskes cekiyoruz pardon satiyoruz :)))
Susama gelen zamlar ekmekle aynı gramajdaki aynı malzemelerdeki simiti 10 lira yaptı deniyor ama gariptir ki ekmeklerin bazılarıda susamlı yani bu işte bi hile var. Bu arada o kadar sağlıksızlar ki asla alıp yemem. Daha önce fırında çalışmıştım. Birincisi un gdo lu ikincisi buğday un yapılırken içine beyazlatıcı kimyasal katkı maddeleri ekleniyor. Üçüncüsü ise hamur hazırlanırken domuzdan üretilmiş katkı maddeleri ekleniyor küflenmesin bayatlamasın diye felan sonra hamur yere düşer alır kullanırlar ayaklarındaki ayakkabı veya terlikle tuvalete girerler sonra imalathane zemininde yürürler ve düşen hamur felan kullanılır. Yere susam dökülür toplarlar bazı işletmelerde fare hamam böcekleri sinekler vardır. Yani yazsam roman olacak ama simit poğaça ekmek yemem şahsen ya da en basiti yaparken adam hapşurur sonra hop içi tükürük doldu
Yaptığınız yatırım ev araba altın dolay yükselince güzel ama ekmek 2 lira zanlarınca ne olacak bu böyle.. yükselicek tabi fırıncı kazanmasın mı un şirketi kazanmasın mı oduncu kömürcü kazanmasın mı?
Merhaba un'a maya'ya ve susama zam gelince yani ekmek ve simidin ham maddelerine zam gelince doğal olarak ekmek ve simide de zam geldi. Ancak zam oranı çok fazla insanlar sürekli bişeyleri bahane edip zam yapıyor.
Cevap
36Cevap
Daha iyi günlerimiz kutlayalım bence!.. yakında 20 de olur. yani bazı şeyleri bazı insanlar anlamıyor ne yazık ki
Ekonomiyi düzeltmek gibi bi çabaları yok, Anca halka ' Porsiyonlarınızı küçültün' desinler. Bu halk ta bunu hak ediyo iyi olmuş umarım daha fazla artarda alamazsınız.
üretim yok
her şeyi yurtdışından alıyoruz
ve berbat yönetilen bir ekonomimiz olduğu içinde dolar yükseliyor
En azından şimdi pahalı da olsa var. Bir kaç yıla millet ekmek makarna için bir birini bicaklayacak
Türkiye yüzyılı işte başka ne sebebi olabilir 😄
Yaz ayı çok kötü çarptı. Sıcağı ve fahiş fiyatıyla fena yaktı. Bu zamların yükselmesini isteyen birileri var: Esnaflar, işverenler vs.
Vatan millete hayırlı olsun sonuna kadar reyiz hahahah 😂😂😂
Asgari ücretli biri 1200 adet simit alabilir bence uygun.
Enflasyon 1 numarali halk düşmanıdır
Süleyman demirel
Sizcesi yok susamı bile Çin'den alırsan daha yoruma gerek var mı...
Artık sevgililer buluşup martılara da simit atamayacak.
Neden böyle oldu çünkü faiz sebep enflasyon neticesidir
Enflasyon, üretimde kullanılan madde ve hammadde kıt kaynak dışa bağımlı olduğundan
Simit yemem ekmeği de kestim zaten beni alakadar eden bir durum yok
Nedene gerek yok, her şey çok güzel zaten bu da öyle...🤣
%10 oranında miktar da düştüğüne göre ekmek te 10 lira olmuş demektir
artık evde yapacağım daha sağlıklı
Offf ya offf ailem şimdiden ne yapacaklarını düşünüyorlar babam emekli oluyor üç kardeş okuyoruz bunaldım nefes alamıyorum 😰 bunlara kim sebep olduysa halkımı helal etmiyorum 😢
Herşeye rağmen mühürü basanlar...
Ekmek yemeyin tereyağ yiyin ceviz tüketin. sjsjsjs
TMO taban fiyatı 8250TL/Ton (ancak almıyor)
Tüccar taban fiyatı 7000TL/Ton
Ama hem 20 gr azalt hem fiyat yükselt böyle öldüremezsin insanları ekmeğe simit'e fare zehiri hatta olmadı ülkenin tam ortasına atom bombası kökten çözüm
Enayiler sağ olsun vatan bölünmez. simit 30 ekmek 25 lira olsun ::) mucks Umarım olur bana sıkıntı yok.
Ekşisözlük yorumu gibi olcak ama.
%52si bunu istedi durmak yok yola devam.
Diyorum ve gidiyorum
Bence ekmek yeneyin, zaten sağlıksız, onun yerine a101 de 500gram çok güzel makarna 10tl, en azından ekmeğin 2 katı, yemeğin yanına makarna yapın ya da patatesli yemekler yspıp bu fırıncıkarın yaptığı sağlıksız ekmekkeri almayın
Türkiye'nin çoğu yerinde normal de İstanbul'da şaşılacak bi durum diğil bence, İstanbul'da çok daha normal bu fiyatlar ✨
Soğan ekmek yeriz vatani yinede satmayiz diyen birileri vardı seçim öncesi sosyal medya da ilk onlar isyan etmeye başlamış.
Hocam zaten standart fakir yiyecekler 100 ₺ olsa ne 200 ₺ olsa ne he he
Susama una yağa emeğe zam gelmiştir simite etkileniyor tabii 😂😂
Bilmiyorum Avustralya da yaşıyorum burada ekmek Ram tahıllı 1.5 Avustralya dolari
Dışarıda bir tuvalet 50 lira olmuş şaşırmamak lazım
Onca zama gozlerini kapatip İstanbul'da ekmek 8 lira oldu diye imamogluna atip tutarlar simdi xd
Ölene kadar Erdoğan!! İstersen 20 lira olsun. Zafer partisinin olduğu yere oy vermem!!
Niye ki
En sonunda taş kemirticekler insanlara
daha fazla olsa keşke
Acaba neden?🤔
Martılar için kötü oldu, artık simit atmazlar
Neden böyle olduğu ortada
Süleyman Soylu diyor ben demiyorum ohhhh. 😃😃
Allah yardımcınız olsun
Susamın fiyatından haberin var mı
burada simit 15 ₺ oldu
diyarbakırda ekmek 10 tl oldu
Kötü ekonomik politikalar