Ben deli gibi alışveriş yapıyorum. Marketinden tut kozmetik, giyim kuşam falan. şu an yeni bir sırt çantası almak istiyorum. Kaliteli olsun ama çok pahalı olmasın da istiyorum. Geçen gün flo uygulamasında fossilin 300 kudur liraya çantasını gördüm. Satıcı flo değildi, güvenip almadım. En fazla 500 lira verebilirim. Var mı öneriniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Maaş gününden öncesi neyse maaş günümde de aynısını yapıyorum :D ihtiyaç olmadıkça parayla işim olmuyor. Zaruri harcamalara yapacak bir şey yok... Fuzuli harcamalarım sizin kadar değildir :D
07 Yorumla- +1 yıl
Vay bee ben maaşım yatmadan maaşımı harcıyordum
- +1 yıl
@sananeejsjs o yine iyi bizim burada kredisi bitmeden kredi çekip krediyi krediyle kapatan kızlar var. d
- +1 yıl
Ay yok hiç krediye falan bulaşmadım çok şükür
- +1 yıl
@sananeejsjs İyi yapmışsın ama bir yönden şu enflasyon oranlarında kredi çekenler biz kredi çekmekten kaçınanlardan daha zengin oldu :D
- +1 yıl
Zengin olmayı istemiyorum zaten insanın gözü paraya doymuyor çünkü hep daha fazlasını istiyo
- +1 yıl
@sananeejsjs Bu düşünceye sahip görebileceğim tek kızsın ya da sazana yatıyorsun :D
- +1 yıl
🤷🏻♀️🤷🏻♀️
En İyi Cevaplar
Önümüzdeki ay planlarıma göre:
Yeni bir tane elektro klasik gitar alıcam.
Birkaç tane oversize tişört.
Boks eldiveni ve bandaj.
Birkaç borç ödemesi ( 1500 tl)
Belki spa merkezine gidip fuul paketle kendimi bir yenilerim.
Çeyrek altın.
Ve para sıfırlanmış oluyor. Bu arada her maaşınızla 2 veya 1 çeyrek alıp kenara atın ileride lazım olur ansızın.04 Yorumla- +1 yıl
Başkan ayıptır sorması ne kadar maaş alıyorsun çünkü 8.500 ile bu baya zor tabii TL cinsinden ise 8500 $ falan alıyorsan daha 3 aylık para kalır
- +1 yıl
@Reislerdesever01 asgariden bir tık fazla alıyorum. Güncel asgari fiyatından baktığında 13 bin tl alacağım. Buna göre hesap yaptığında
çeyrek altın 2.616
klasik elektro gitar 5000 (Valencia VC104CEBK )
Spa paketi 1000 tl
Tişörtler toplam 1000 tl
Boks eldiveni / bandaj 500 tl
Borç 1500
Bunları toplayınca da 12 bin tl civarı bir şey yapıyor.
Sigara, alkol olmadığı için de geri kalan bin tl ile de dışarıda minimal bir sosyal hayat yaşamaya çalışıyorum. - +1 yıl
Spa 1000 TL mi valla reis hiç gitmedim bı 4-5 vardır diyordum geçen ay abim evlendi o da balayında spaya 6.800 verdim dedi o biraz yanılttı
+1 yılParanı çar çur etme enflasyon karşısında koruyacak şeylere bağla alışverişe insan doymak bilmez bunun bir sonu yok ama ömrün var maalesef ilerde rahat etmek için birikimin ne kadar önemli olduğunu birikim sizlerden öğrendim...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim maaş günle işim yok. İstediğimiz istediğim zaman alabiliyorum. İlk 3 ay ayağımı yorgana göre uzattım sonraki aylar vur patlasın çal oynasın 🥳
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
175Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,4b cevap paylaştı.
u +1 yılMaaşım yok maalesef
00 Yorumla
+1 yılKredi borçlarımı kredi kartı elektrik su dogalgaz telefon faturası alısveriş ev takside derken geriye bi bok kalmıyor rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun inşallah zengin daha çok zengin oluyor fakir Fas fakir oluyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
30 YorumlaUzun zamandır o keyfi yaşamadım. Eskiden çalıştığım işyerlerinde maaşın yatacağı günü büyük heyecanla beklerdim. Gençlik yıllarımda gidip dolar, altın falan alırdık, sonra iki gün sonra para kalmayınca bozmaya başlardım :D Ama şu anda maaş alan insanların önce kira, sonra fatura arkasından kredi kartı ve kredi gibi borçları ödediğini düşünüyorum.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılKişisel yatırımlarıma kullanıyorum maaşımı genelde her ay gram altın almak gibi bir yatırım (her ayn gram olarak) Diğer kişisel ihtiyaçlarımı şirket hesabından karşılıyorum zira 3 ortak varsa ve en çok çalışan ben olunca aslan payı mecburen benim oluyor :D
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Güle güle harca abi😊
- +1 yıl
@BubiiBubii teşekkür ederim kızım
- +1 yıl
Rica ederim abi😊
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen maaşımı kendi işime sermaye olarak ayırıyorum bu ay 1900 kadar ayırdım önceden olan birikimimden 4 çeyrek gitti toplam 11.750 gitti kalan para da 600 TL ztn onla da ayakkabı ve otobüs kartı yükledim o da bitti stajyer maaşı 2552,04 çok saçma bir tutar en az asgarî ücret ya da yarısı olmalı dışarıda bir su almaya para kalmıyor böyle saçma bir maaş olmamalı bence
10 YorumlaBirkaç borcum var ilk onları ödüyorum.
- Kredi kartı borcum
- Kredi borcum
- Spor salonu aidatı
- Faturalar
- Bir iki taksit
22 Yorumla- +1 yıl
vay fakir :D
+1 yılİlk yaptığım şeyler hep aynı şeylerdir.
Hesabımda faturaya, otobüs kartına, kumbarama para ayırıyorum.
Gerisini de birdahaki maaşa kadar harcıyorum yavaş yavaş.10 YorumlaBen biriktiriyorum pek bir şey almıyorum zaten ihtiyacım olan her şey var giderse yemeğe gidiyor o kadar
10 YorumlaMaaşim 23.5 yaklasik kiraya 4 bin faturalara bin ev ayligi 2 bin toplamda 7 bin yapiyor 16.5 kaliyor 10 binine 4 bolup altin sterlin euro ve borsadan hisse aliyorum 6.5 nolur nolmaz diye hesapta duruyor 1 ay idare ediyorum
00 Yorumla
+1 yılBen yeni mezun oldum 18 yaşına girdim işe basliycam inşallah ilk maaşımi alınca neye harcarim aile evindeyim zaten telefon almayı düşünüyorum taksitle tabi ki şu an kullandığım telefon çöp yani geri kalan parayı da üniversite icin biriktirim yani
00 Yorumla
+1 yılHepsiburada uygulamasında bu tarz şık ve kullanışlı sırt çantalarına bakabilirsin☺️
08 Yorumla- +1 yıl
Instagramını Alabilir miyim
- +1 yıl
@dequyn aaa haksızlık ben çok beğenmiştim ama alamadım😭😂😂
- +1 yıl
@mutludeğilim74 üzgünüm güvenmediğim ve tanımadığım kimseyle paylaşmıyorum hesapları😊☺️
- +1 yıl
Polisim😊
- +1 yıl
@mutludeğilim74 hahah iyiymiş 😂 olsun poliste insan değil mi? Onlarda hata yapabilir yani😂☺️
- +1 yıl
Aaa Güvenlik Güçlerine Güvenmiyorsun Yani 😂
- +1 yıl
@mutludeğilim74 yaaanii kimseye güvenemiyorum 😌😂😂
Pek ilgilenmiyorum, aylik giderim hic yok gibi
Telefon, Netflix, Spotify - onlarida yatirmama gerek yok
Ayin her günü ayni, geziyorum fildir fildir :)
00 Yorumla
+1 yılIhtiyac listemi almaya başlıyorum ekonomi dışında tek sorun listeyi hemen tamamlamaya çalışmam hwdinwkd hic de oyle savurgan degilim ama boyle yapınca parasiz kalıyorum iste gelistirmem lazim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 572 cevap paylaştı.
+1 yıl- Faturaları ödooooruz
- Kirayı ödooooruz
- Kredi borcunu ödooooruz
- Evin gıda ihtiyaçlarını karşıloooruz
Aaaa! Para Bitmiş😂00 Yorumla
+1 yılKredi kartı borçlarını öde. sonra faturaları öde kalan para ile ne yapabilirim diye düşündükten sonra gidip altin al. Ya da illa birseyler al. Mesela yeni koltuk gibi. Ama illaki birseyler yap
00 Yorumla
+1 yılBen de oyle. Iyice alisveris manyagi oldum. Kendime dur diyemiyorum. Sen yine 300 500 tl lik seyler aliyorsun. Ben kaptirdim kendimi son zamanlar biraz marka seylere. Yani cok takintim yok marka olsun diye ama bir kere aliyorum bakiyorum cok kaliteli ucuz 10 tane sey alacagima biraz fazla odeyip kaliteli bir sey aliyorum. Bilmiyorum, kendimi para biriktirmeye zorlamam lazim
00 Yorumla
+1 yılParamı boşa harcamam. Yatırım için, alışveriş için, masraflar için ayrı ayrı değerlendiririm...
08 Yorumla- +1 yıl
Yatırımı borsa üzerinden mi yapıyorsunuz?
- +1 yıl
Düzenli borsa yatırımı ve uzun vadeli cripto yatırımı ve nir miktar değerli maden ve döviz yatırımı zaman içinde şekillenen yatırımlarımız şu anda. Ama en gözde borsa diyebilirim şu anda...
- +1 yıl
Ben de borsada bir şeyler yapıyorum. Elinde tuttuğun hisseler var mi özellikle, al sat mı yapıyorsun?
- +1 yıl
al sat yapmam (çünkü bunun için sürekli takip edip ekran başında kalmam gerek ki zaten en riskli yatırım şeklidir al satçılık) sadece bazen halka arzlardan edindiğim miktarları kısa vadede satıp daha değerli olduğunu düşündüğüm hisselere aktarırım.
- +1 yıl
Elinde tuttuğun hisse var mi?
- +1 yıl
Evet var. Ama bunlara yönelik bir şey söylemem ki bilirsin yatırım tavsiyesi yapılmaz, suç teşkil edebilir. Bazı yaptığım araştırmalara, okuduğum ekonomi yazılarına, yatırm yapan arkadaşlarıma ve sosyal medyada bazı uzman görüşlerine bağlı olarak tuttuğum hisselerim ve düzenli aktarım yaptığım hisseler var.
- +1 yıl
Peki:) yt yazinca suç olmuyodu. Hayırlı geceler. Tesekkurler
- +1 yıl
Bunun önemi yok, kimseye tavsiyede bulunamam özellikle de sosyal medyada.
Hayırlı geceler...
+1 yıl6.000 kredi kartına yatırıyorum asgarisini ödüyorum her ay. 6.000 de krediye gidiyor. Cepte zaten bir şey kalmıyor. Kredi kartıyla çeviriyorum ayı.
10 Yorumlasağlamından 4-5 kg tavuk et alıyorum, yanına da bira ile ince puro alıyorum güzel bi akşam yemeği yiyip puroyla keyif yapıyorum
00 YorumlaÖncelikle günlük artış yapan ürünleri hedefleyip, ödemeler sonrası ileriki günlerde harcanabilecek meblağ kalıyorsa; kur artışına göre tasarruf edebilirsiniz.
00 YorumlaBankaya direk yatıyo😅
Rahatsız etmiyorum, oracıkta uyuyo zavallım😉
00 YorumlaÇekiyoruz...
esprisini yapıp gideyim :)) Neyse ki maaş çeken kısımda değil de yatıran kısımdayım :D00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 678 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce kira mi ve kredi kartımı varsa diğer ödemelerimi öderim sonra her ay belli miktarda yardım yapar sonra hanıma sorarım ne yapayım diye
00 Yorumla
+1 yılEve harcıyorum genelde, kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum zar zor yetiyo zaten o da yetiyosa...
00 Yorumla
+1 yılYatırım yapıyorum. Sonra geri kalanlarla borçlarımı ödüyorum daha sonra da kendime ve ev ihtiyaçlarına harcıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 👍👍👍
+1 yılDaha öyle bir duruma gelemedim ama temel ihtiyaclarıma ayırırdım maaşımın gereken kısmını ayrıntılar umurumda değil bu arada 👍🏼😊
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılOnce giderleri oduyorum sonra bakiyorum eve ne lazim bir aylik alisveris sonrada geri kalan ile kenara atiyorum. Bu sayede su anda ikitane dairem var.
00 Yorumla
+1 yılBenim bir şey yapmama gerek kalmıyor. Kredi kartı faturalar falan derken bir şey yapmama gerek kalmadan para bitiyor
00 Yorumla
+1 yılİlk önce Toki ev taksidimi ödüyorum, daha sonra kredi kartı borcu, apartman aidatı, fatura borçları derken bana 2k para kalıyor.
00 YorumlaBen aracı firma gibiyim. İçinden 100-200 lira alıp borçlara direkt naklediyorum.
10 YorumlaKartımın maaşı yatınca benimle paylaşması için rica ediyorum.
10 YorumlaPara kazanmaya başladığım günden beri borcum var borç ödüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşım yatınca direkt bir tane ata altın alıyorum.. Geri kalanını harçlık olarak ayırıyorum sağ olsun ailem kazandığıma dokunmuyor hiç hatta fatura gibi ihtiyaçlarımı karşılıyorlar
10 Yorumla
+1 yılEv masraflarını Or karşılıyorum, alış verişe genelde para kalmıyor.
10 Yorumla
+1 yılhemen harcayıp bitirmemem gerektiğini biliyorum sadece
10 Yorumlakira ödüyoruz. fatura ödüyoruz. ihtiyaç görüyoruz.
00 Yorumla
+1 yılKredi kartımın borcuna gidiyor bi de yiyoz napcaz😂 sen napan
00 Yorumlabir kısmı borç harca gidiyor birazınıda yemek için ayırıyorum gerisinde yatırıma
00 YorumlaÇilingir sofrası
Sadece zamdan zaman yapabiliyoruz zaten00 Yorumla
+1 yılEv ve şahsi giderlerimi karşıladıktan sonra birikim ya da yatırım yapıyorum :)
00 Yorumla
+1 yılÖnce faturalar kiram sonrasını yiyorum dünyaya bir daha mı geleceğim
00 Yorumla
+1 yılMaas yatinca zaten banka gereğini yapiyor. 😅
00 Yorumla
+1 yılEvin ihtiyaçları faturalar kendi ihtiyaçların yeme içme para bitti zaten
00 YorumlaValla kira kredi derken cebe soğuk bi su kalıyor
00 Yorumla
+1 yılFaturaları ödüyorum, klasik ev içi aylık market alışverişi sonrası da kozmetik ve ayakkabıya harcıyorum. Ben ayakkabıları çok seviyorum da
00 YorumlaMaaş yatınca sessiz oluyorum uyanmasın diye.
00 Yorumlakendime bi tane kıyafet aldim bir de lüks mekanlara giderim yeter
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılO benim alacaklılarımın maaşı benim maaşım değil 🤣
00 Yorumla
+1 yılBen borçları ödüyorum sonra hanımı yemege götürüyorum Seksi kiLara biraz harçlık veriyorum
00 Yorumla
+1 yılHenüz maaş aldığım bir iş olmadı ki arayıştayım hâlâ 🥺.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı. Kirayı ve faturaları ödüyorum. Kimseye borcum kalmasın ondan sonra harcayım harcayacağımı.
00 Yorumla
+1 yılListe ile market market geziyorum ucuz ürünler için !
00 Yorumla
+1 yılBirkaç fatura ödemesi yapıyorum ve yatırım yapıyorum
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılŞu alışveriş delileri ile evlenecek erkeklere acıdım yeminle
00 Yorumla
+1 yılYatırım yapıyorum geleceğimi düşünüyorum. Tabii bu da hastalık gibi bazen harcamak lazım ,😀
00 YorumlaFaturalarımı ödüyorum, muhasebecimle hesaplaşıyoruz 😂 sonrası keyfe göre
00 YorumlaTatil parasını ayarlıyor ve gerekli yerlere ödeme yapıyorum
00 YorumlaÖdenmesi gerekenleri ödüyorum kalan parayla da bir kısmını birikim bir kısmınıda alışveriş vs
00 YorumlaKira, faturalar, ihtiyaç olan alışveriş ve maaş bitiyor zaten
00 Yorumla
+1 yılBorçlarıma mahsuben ne kadar kesilmiş ona bakıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (208)
Devamını Gör(253)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?