Borsaya yatırım yapmak istiyorum ama hiç anlamıyorum napmalıyım
hangi şirketleri tercih etmeliyim mesela thy hisse senedi aldım ama az bilinen sonradan patlayan şirketleri tercih etsem daha mı iyiydi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Borsaya yatırım yapmak istiyorum ama hiç anlamıyorum napmalıyım
hangi şirketleri tercih etmeliyim mesela thy hisse senedi aldım ama az bilinen sonradan patlayan şirketleri tercih etsem daha mı iyiydi
Hisse senedi bi şirkete ortak olmaktır kabaca amiyane tabirle. Yani sende şirketin ortak patronlarından olmuş oluyorsun. Şirket yaptığı iş ve anlaşmalarla değeri arttıkça dolayısıyla senin de kazancın artıyor. Ne kadar çok senet alırsan o kadar çok kazanç demektir. Düşük fiyata aldığın senet yğkselirse kazanmış olursun düşerse kaybedersin. O yüzden hisse senedi alınacak şirketlerin borsadaki iniş ve çıkışlarını, altın ve dövizi iyi takip ederek senet almak gerekir. Şunun bunun hissesini al diyemem
Teşekkürler
Bu konular riskli konular. İnternette bir sürü video var, bir sürü kitap var. İyi araştırıp öğrenip ona göre gir. Biri sana şuna yatırım yap dedi diye yapma zararlı çıkarsın
Cevap
7Cevap
Thy iki yılda on katı arrtii artık çok artmaz 3 yıldır artmayan dolar bazlı cok düşük kalmış şirketler var ben onları alıyorum ama uzun vade
Mesela gıda sektörü olabilir mi
iyi bir araştırma yapman lazım şirketleri bilançoları bilmen lazım ordayım ben uzun süredir.
aktif aldığım sürekli kazandıran hisseler var bende
Konuşalım bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
Thy uzun vadede kar ettirir. Ben 2 sene önce başgazı keşfettim 9 dan halka arz oldu 1 ayda 35 e çıktı mesela
şu an ne kadar
şu an 14 civarı baya düştü
Aha bunlar da borsaya bulaştıysa çıkma vakti gelmiş
Ahahah
ben genelde bist100 içinde yer alan hisseleri seçiyorum.
teknık analız ve temell analız ogrenerek yatırım yapmayı ogrenebılırsın
Şu aralar BİM çıkıyor
çok zor inan o iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?