Birikmiş bir paranız var diyelim kenarda. Düğün için mi harcarsınız? Araba mı alırsınız?
Düğün
Araba
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Araba alabilecek kadar parayı düğüne harcamak isteyen insanla bırak evlenmeyi, aynı mahallede bile oturmayın derim.
Bana kalırsa araba da değil ev alınmalı, ama para arabaya yetiyorsa araba kesinlikle, en azından yatırım olur, sürekli fiyatı artıyor.
Araba alırdım değeri artınca satardım (malum fiyatlar sürekli artıyor). İşi al sata dökerdim yani. Bir başka konu ise düğün yapacak olursam da minimum bir şekilde düğünü kaça yapabileceğimin hesabını yapardım. Öyle şaşalı düğün yapmayı gereksiz buluyorum. Oraya vereceğin parayı biriktir. Git eşinle gez, yatırım yap...
Her şey gittikçe daha da pahalı hale geliyor. Düğün yapmasan düğün, araba almazsan araba daha güçleşiyor. Eldeki para her zaman gelir getirene yatırılmalı bence. Sonrasında da elbette düğün.
Şimdi dünya ekonomisine baktığın zaman devir arada için daha ideal bir yere gitmen gerekiyor misal hem şoför hem araba bulmak oldukça zor, bunların dışında düğün mü balayı mi deseler yine balayı derim nikah yapmak bile hatta daha ideal ve mantıklı
Cevap
70Cevap
Araba al kesinlikle.
Cogu kadin dugun ister abi. burada bu sitede boyle dediklerine bakmayin. Evet istemeyen de vardir ama isteyen, bunun hayalini kuran, gelinlik hayali kuran cok kiz var. Burdaki cikarmadan 1 saat yaparim 25 cm diyen erkeklerle yarışırlar yani bu konuda. Ikiside ve bu sitede bircok sey gerçeği yansıtmıyor zaten. burada istemiyorum derler ama isterler. burada erkekler calisan esime yardim ederim diyorlar etmiyorlar. Bunun gibi daha bircok sey gercegi yansitmiyor burada.
Buna partnerinle karar ver. Dugunse dugun olur. Araba bence bu donemde mantikli degil. Ev deseydin hadi anlardim. Arabanin sigortasi, vergisi, bakimi, benzini bir suru masrafi var. Arabayi alsan da derdi, masrafi bitmez. Karsilarim dersen al. Dugun yaparsin biraz zahmet çekersin ama biter. Sonrasinda masrafi olmaz pek.
Ama bunlar disinda da bir yatirim olabilir. Konusun anlasin hayatindaki kisiyle. Altin, hisse, gayrimenkul gibi farkli daha yararli seyler de dusunebilirsiniz. Ama bu secenekler arasında ikisine de diyecek bir seyim yok. Siz karar verin.
İyi araba kullanıyorsan al kazadır şudur budur araba dediğin şey insanlığın sonu için üretilmiş bir şey gibi. Düğün yapmak da bilemiyorum eğlenceyi kalabalığı insanları karşılamayı sevmeyen biriysen mantıksız olur yapman. Ben düğün ortamlarini sevmişimdir hep bugün evlensem yaparım. Ama eski erkek arkdaşım hiç sevmezdi hatta düğün falan da istemediğini söylüyordu ima ediyordu. Öyle bir durumda karşı taraf istemezken yapamam diye düşünüyorum düğün falan iki tarafın memnuniyeti de onemli
duruma göre değişir, çok asıksındır bi daha asla evlenmeyeceğini biliyorsundur esinle bi an yasamak icin dugun yapabilirsin
ote yandan araba alabilirsin ama o anı yaşayamadığın hep aklına gelebilir ve araba gecici bir şey gerci onu sonra satıp o parayı başka sekilde de degerlendirebilirsin
tamamen duruma bağlı ve senin parayı mı hayatı mı seçtiğine
Dugunsuz evliliği de bakmayın grupta bayanlar istemiyorum falan diyor ama hiç inandırıcı gelmiyor. Ancak altta lüks araç varsa tamam da orta seviye bi araç olsa sat derler. Bi de yakın çevresi birseyleri yapınca içinde kalacak ve o yüzden düğün ister bayanlar.
Bence imkanınız varsa araba almak veya bir şeyleri yatırım yapmak düğün yapmaktan daha iyi ama altın bilezik gelecek akrabalarınız varsa yani size bir para gelecekse bu durumu ailenizle konuşarak da çözebilirsiniz
İyiki Turkiyede yaşamıyorum 🫣
3 kuruşluk araba ile 3 kuruşluk düğünün masrafını konuşmak zorunda kalmıyorum. Şu an evliyim 15000€ masrafla evlendik. 2021 model Toyota’mız var ne kadara aldık bilmiyorum ama bütçeyi zorladık desem yalan olur.
Allah yardımcınız olsun 🙏
Kime oy attın
maalesef gözümüzü zam yağmurlarıyla açıyoruz günaydın yerine zam zam zam kim yaptı c. b kararıyla 😔 sorumlusu c. b mi kesinlikle hayır diyorum Herkes yaşattığını yaşaması dileğiyle iyi günler
@NoFrostBuzDolap merkel’e 😂
@çınarcıklı77 Allah yardımcınız olsun
Aminn cümlemizden inşAllah
Angela merkel garamana sismayet
@NoFrostBuzDolap 😂 saka yapıyorum merkel siyasetten çekildi
Erdogana atmısındir sen
@NoFrostBuzDolap banane Erdoğan’dan beni trdeki siyaset ilgilendirmiyor
Oy kullanmadin mi sen
@NoFrostBuzDolap seçmen kağıdım gelmişti yeğenime verdim uçak yaptı 😂
Abla nerede yaşıyon sen
Düğüne o para yetmez arabanı al devlet zaten yeni evlenen çiftlere kredi veriyor, ila borç olacak zaten düşünün arabanı al bu devirde rahat yaşa
Evim yoksa ev alırım takside falan girerim üstünü tamamlamak için, imkanım varsa. Evim varsa da kenara koyar ve zor günde harcarım.
Evim var zaten ama yarın bir gün sevdiğim olduğunda düğün dernek masrafları olduğunda ne yaparım onu kestiremiyorum
Bence şu an harcama. O gün geldiğinde o günün şartlarına göre davran.
Para durduğu yerdede değer kaybediyor kararsızım. Zaten düğün için o kadar masrafa girmek de anlamsız geliyor
şu an bi iliskin varsa bunu onunla konuş. Dugun yapsaniz da araba alsan da ikisinde de o da etkilenecek. Sevgilin yoksa bence araba al ama ufak ufak sonrasinda gene birikim yap.
Para durduğu yerdede değer kaybediyoR den kendi ağzınla söylüyorsun git arabanı al
Tabii canım 🤣
Araba tabikide be 10 tane zilzop insan için 5 saatliğine biriktirdiğim parama yazık mı edecem hahah arabamla en kötü ucuz sürt. ükleri tavlar işimi görürüm çok zor durumda kalırsam 😂😂😂
Araba alır kârına satarım evlenecemde nolcak karı dırdırdır başımın etini yiyecek atsan atılmaz satsan satılmaz baştacı yapmak zorundasın hiç bana göre değil
İkisi de değil. Evlenmek için düğüne bütün birikimini harcamak mantıklı değil. Onun yerine dünya turuna çıkılabilir. Mesela araba yerine karavan alabilirsiniz
Araba alırım düğün yapıp düşman besliceğime araba alırım paramı katlarım üzerine eş meş de dersim olmaz
Araba almak sevdiğim güvendiğim bir eş adayı bulursam sade şık eğlenceli nikah yapmak mantığım bu yönde
Araba alabilirsin. Zaten biri yok demişsin olursa en kötü ihtimalle aracını satıp düğününü yapabilirsin bence.
Ufukta evlenilecek aday yoksa araba alırdım 😉
Aynı fikirdeyiz 👏
@SkryaMltya 😉
Aday olması yönünde istegin var mı peki sadece laftamı 🤔
@SkryaMltya evliyim ben
Ooo tongaya düştük desene 😀nıyr boyle bıse yazdınkı 😀😀
😅
Tera köşe olduk 🤦🏻♂️🤦🏻♂️
@SkryaMltya yok ya evli olan sohbet edemezmi
Eder, edebilirdik ama xper ızın vermıyor😀
@cengzkrm edebılırz
Ee hanı edebılirdık yazdım inst
@SkryaMltya inst yok ki
Açabilirsin 5 dk da
Sohbet koyu maşallah
@yeniay1991 xper 3 ama yazamıyorum?
@SkryaMltya 🤷♀️
@yeniay1991 Çok ayıp nıye acmıyorsun😀
Herkes araba demiş hepside düğün yapmadıysa Bende bisey. Bilmiyorum
Ahahahajajajaja, bende aynı şeyi düşünüyorum
Evet
Tabii ki araba almak. 4 saatlik eğlence mi yoksa bilmem kaç senelik araba mı? Aklı olan zaten araba der!
Bence ikisi de değil. Hele şu düğüne verilen paraya o kadar acıyorum ki. Havaya saçılmış bir para resmen..
Helaaaal
Yıllarca biriktirdim parma varsa millet kuru pastayla gazoz içsin diye harcamam giderim bir araba alırım basarım nikahı doğru balayına
Tebrikler
Şu an araç en iyi yatırımlardan bir tanesi. Eğer çift bilinçli ise düğünün kazançlı olmadığının farkına varıp araca yatırım yapacaklardır.
Yatırım yaparım araba alacak kadar ya da düğüne para dökecek kadar zengin değilim ben anlamıyorum insanları nasıl bu kadar rahat para harcıyorsunuz
Sadece bir gün elalemi eğlendirmek için düğüne o kadar para verecek kadar enayi değilim tabiki araba almak daha mantıklı.
Araba almak daha mantıklı tabi evlilik düğün olmadan bile olur düğün gereksiz masraf sırf eğlence için
Araba almak tabii ki. Milleti memnun etmek veya kendimizi onlara zengin göstermek için para harcamak saçma. Ben kendi istediğimi yapmalıyım.
hatta dügün araba felan hikaye al esini git dünya turuna , kesinlikle ne arabaya ne de dügüne deger... hayati yasa
Araba alacak kadar para birikmişse alt model alıp düğünü de sade bir şekilde yapmak en iyisi olabilir
En düşük düğün maliyeti 500 civarında. 500 tlye eski model bir audi... O da şanslıysan. İkisi de mantıksız. Diğer alternatiflere bakmalı🤪😄👍
Hemen evlenmiyorsan zaten alınan araba süğün zamanı satılıyor ve düğün masraflarına gidiyor. Bekar bir erkeğin düğün için yatırımı olabiliyor yani çoğu zaman.
Tabii ki de araba. Düğün gelir geçer ama araba seninle kalır işine yarar
o parayı işletir hem düğün yaparım hemde araba alırım
Düğün zırvalığına o kadar para dökeceğine araba al.
İkiside değil birikmiş parayla Avrupa'ya kaç bence kaçak yoldan olsa bile 😎
Düğünü zaten istemiyorum eğerki araç oluyorsa kesinlikle araba ❤️
İş kurmak
İşten kazanılan parayla hem düğünü yapmak hem arabayı almak
boş ver in düğünü bu zamanda düğün yapılmaz araba alın direk
Düğün gereksiz elaleme pasta yedirecen diye bi ton masrafa girmeye gerek yok araba al sen
Araba almak daha mantıklı elalemi eğlendirmekten daha önemli
Araba tabii ki en büyük ihtiyaç. Araba özgürlüktür.
Araba almak veya akıllıca bir yatırım yapmak..
Bu devirde yatırım tavsiyesi olarak kesinlikle araba almak diye düşünüyorum.
Düğün yapmak mantıksız artık araba alıp ya da farklı yatırım yapardım
Ha düğün yapmışsın ha çöpe atmışsın farkı yok
Araba knka. Araba al gezin işte beraber. Düğün ne Allah aşkına.
Yakın tarihte evlenme planım varsa düğün için bekletirim yoksa araba alırım.
kararsiz kaldim yaaa araba guzel hemde yatirimlik ama dugundedw iki erik dalı oynamayacaksam hahahah
Gerçekten tuhafsınız iki saat oynamayı arabaya değişmek ne?
Araba almak tabi ki düğün nedir ki boşa para nikah yap evet de bitti
araba almak araba her zaman ustune koyuyor dugun sonra hep eksilerde olacaksın
Düğüne çok para harcamak manasız. Kesinlikle araba alınmalı
Düğün yapılmasa da olur bu devirde araba önemli. 1 saat sonra piyasa hareketleniyor
Düğün bencr gereksiz bir şey artık. Araba daha mantıklı.
Düğün günü okdr masrafa girmek falan saçma bence araba alman daha mantıklı o güne kdr beklersen oho yani düğünde de amaç birlikte eğlenmek şaşalı olmzsa olmaz diye öyle bir tuturmuşuz ki istediğimiz gibi yaşayamıyoruz araba alman daha mantıklı
Teşekkürler değerli görüşün için:)
Rica ederim :)
Bence araba piyasa kadın dolu boşanırsan paran da çöpe gider. Düğün cart curt gereksiz yatırım.
Düğün artık lüks ve bence gereksiz sonuçta bir defalık yapılan bir şey o kadar para vermeye gerek yok araba daha iyi bir yatırım olur
Teyzem oğlu evlendi düğüne 1.2m gitti gelen takılar 2.5 m oldu sende ona gore hesabını et taki çok mu gelecek az mi ona göre karar ver
Bence de araba ama gene de gelinlikle fotoğraf çektirmek isterdim o yüzden ilk araba alıp sonra tekrar para biriktirmek ve düğün yapmak en iyisi
araba alip dugun yapabilirsin gosterissiz dugun
arabayla mi konusacaksin arabayi mi seveceksin arabayla mi uyuyacaksin
Aile arasinda bir nikah yeter bence. Dugun cok ucuza da yapilir. 20 30 kisinin katildigi kucuk bir toren, kiralik bir gelinlik ve damatlik. Pasta ve bir kac icki bitti.
Tanımadığın teyzelere leblebi mi dağıtacan araba tabi ki
boş ver DÜĞÜNÜ. ZATEN 2 GÜN SONRA BOŞANCAĞINIZ.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?