Döviz alıp biriktirdikçe para değeri artmıyor. Aksine aynıya gelmiş oluyor hatta zarar etmiş oluyorsun. Anca yüksek meblalar ile giriş yapacaksın ki karı o şekilde elde edesin
Cahile anlatır gibi senin gibi birisi için örnek vererek anlatacağım. Hadi diyelim asgari ücret 5000 lira olsun, 1 yağ da 1000 lira olsun. Sen bu koşullarda 5 tane yağ alabiliyorsun. Bu paranın 2000 lirasını kumbara için çıkardık, yağ sayısı 3'e düştü. Kumbarada 2000 lira var ve aradan zaman geçti, asgari ücrete zam geldi ve bu asgari ücret 10,000 lira oldu, 1 yağ fiyatı ise 2000 liraya yükseldi. Burada 5 tane yağ alabiliyorsun, önceki 3 taneyi kattığımızda 8 ediyor. Fakat sen birikim yapmak yerine 1000 lirayken kumbaraya attığın 2000 lirayla yağ alsaydın 2 tane alabilirdin. Fakat şimdi ancak beybabalarınız sayesinde 1 tane alabiliyorsunuz🥴
Malum Cahile şunu anlatayım ben de o zaman. Bu soruyu soruş amacım aslında birikim amaçlı değil. Türk lirasının nasıl değer kaybettiğinin bir göstergesi olarak sormuş olduğum soru. Farkındaysan eskiden demir paraları atardım köşeye demişim demi?
Hiç bir kimsenin siyasi görüşü benim için önemli değil. Ama ekonomik durum özellikle benim kullandığım para birimi yani Türk lirası. Bu hale düştüyse eğer ben buna üzülürüm cidden yazık çok yazık. Sonumuz da çok kötü ayrıca
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
yahu neden döviz biriktirmiyorsun hiç mi bir şey anlamadınız bu ülkeden
La olm toplasan 600 - 700 lira var nesini dövize yatırcan
e biriktiriyorsun euro olarak biriktir degeri artar
Öyle yapa yapa ülke bu halde ya zaten
ya bırak ne saçmalıyorsun doğru politika uygulamayıp deneme tahtası yapıp ekonomiyi batırıyorlar ama sorumlu onlar degil döviz alanlar
Döviz alanlardan bahsetmiyorum stoklayanlardan bahsediyorum
ben stokla demiyorum al diyorum istedigin kadar tl biriktir çöp
Döviz alıp biriktirdikçe para değeri artmıyor. Aksine aynıya gelmiş oluyor hatta zarar etmiş oluyorsun.
Anca yüksek meblalar ile giriş yapacaksın ki karı o şekilde elde edesin
Yoo eğer döviz alsaydın ordaki 700 lira 3kydı zarar etmek mümkün değil ayrıca
Olm bu 700 lira zaten 3 günde birikti mk
heee öyle desene mk
Ne sandın mk asgari ücrete s*ksen çalışmam
ne alaka şimdi asgari ücret skxmslfksl
ne iş yapıyorsun
Şu alaka. Asgari ücret alıpta 3 günde nasıl 700 biriktirebilirim mk?
Ay allam çok güldüm 😂
Matbaa işindeyim
bayram knk biriktirirsin amsldmlsmdkmd
700 Türk lirası = 26 dolar mk al sana veriyim g*tüne sok knk o 26 doları 😁. Şaka gibi bir mebla demi
kendi popon sok
kendi g*tüne
Hiç biriktirme alışkanlığı edinmedim pek nakit gören biri değilim hep dijital ortam
Ben öyle biriktirmek yerine dövize çevirip biriktiriyorum. 😁
Türkiye gibi bir ülkede ₺ olarak birikim yapmak aşırı saçma, çünkü eldeki para sürekli değer kaybediyor ve bu alım gücüne yansıyor.
Bacım sen be diyon be abi ne anlatıyon be abla
Cahile anlatır gibi senin gibi birisi için örnek vererek anlatacağım. Hadi diyelim asgari ücret 5000 lira olsun, 1 yağ da 1000 lira olsun. Sen bu koşullarda 5 tane yağ alabiliyorsun. Bu paranın 2000 lirasını kumbara için çıkardık, yağ sayısı 3'e düştü. Kumbarada 2000 lira var ve aradan zaman geçti, asgari ücrete zam geldi ve bu asgari ücret 10,000 lira oldu, 1 yağ fiyatı ise 2000 liraya yükseldi. Burada 5 tane yağ alabiliyorsun, önceki 3 taneyi kattığımızda 8 ediyor. Fakat sen birikim yapmak yerine 1000 lirayken kumbaraya attığın 2000 lirayla yağ alsaydın 2 tane alabilirdin. Fakat şimdi ancak beybabalarınız sayesinde 1 tane alabiliyorsunuz🥴
Yalnız benim tl ile birikim yapma gibi bir derdim yok?
Malum Cahile şunu anlatayım ben de o zaman.
Bu soruyu soruş amacım aslında birikim amaçlı değil. Türk lirasının nasıl değer kaybettiğinin bir göstergesi olarak sormuş olduğum soru. Farkındaysan eskiden demir paraları atardım köşeye demişim demi?
Birikim yapılacak olunsa bu miktarlarla artık hayal demek istediğimi sanırım anlayan olmuştur. Sen ve diğerleri dışında
Valla gidip kartıma yüklerdim ben.
Niye yaramıyor
Arkadaşım 50 liraya bir markete girdin mi hiç?
Ha o anlamda. Haklısın para pul olmuş.
Hiç bir kimsenin siyasi görüşü benim için önemli değil. Ama ekonomik durum özellikle benim kullandığım para birimi yani Türk lirası. Bu hale düştüyse eğer ben buna üzülürüm cidden yazık çok yazık. Sonumuz da çok kötü ayrıca
Her toplum hakedildigi şekilde yönetilir. Yapqcak bir şey yok
Şahsen kendim Adıyamanlıyım. Depremden 61 akrabamı toprağa verdim ben. Oradan malum partiye %70 in üzerinde oy çıktı ya. Yanarım da ona yanarım
Yapacak bir şey yok. Bu ülkeler böyle ne yazık ki
Milyoner olmussn
Hee sorma koyacak yer bulamıyom