Evim esenyurtta 3+1 110m2 bahçeli bir daire , 2018 yılında o zamanlar şu an için çerezlik bir paraya satın almıştık , 10 yıllık kredi çekmiştik ve 5 yılını ödedim. Geriye 130.000 tl falan kaldı. Evim kiradaydı ancak bana pek bir getirisi olmadı oradan aldığım kira ancak burayı karşılıyordu..
k. Çekmecede yaşıyorum.
Bende satmaya karar verdim ve dedim ki madem öyle küçükçekmeceden ev alayım ama onu da yapamıyorum. Esenyurtta maksimum o daireyi içi gerçekten çok güzel de olsa 1.500.000 tl ye satabiliyorum.
Burada yani küçükçekmecede ise bu fiyata gerçekten güzel bir daire bulmak imkansız kaldı ki zaten kredimi kapatacağım borçlarımı ödeyeceğim derken elimde o kadar kalmayacak.. 1.300.000 -1.400.000 tl arası bir parayla da ev alamam. Sonra aklıma faize yatırmak geldi ama daha önce böyle bir şey yapmadım getirisi var mı bilmiyorum. Günah falan demeyin. Kredi de günah o zaman. Bu devirde bana başka çare bırakılsaydı yapardım emin olun.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Çalışmaktan kurtulmak için istiyorsanız ve başka mülkleriniz var ise mantıklı, tek mülkünüz o ev ise bence satmayın.
Çalışmaktan kurtulmak gibi bir derdim yok sadece yaşadığım bildiğim çevreden bir ev almak istiyorum zaten derdim de kendim değilim annemi kardeşimi düşünüyorum sadece.
Akbank Tanışma faizi ile ilk 35 gün için %30 faiz alabilirsiniz, 35 gün sonra %16 faiz alırsınız.
Esenyurtta bir evim olması beni kurtarmıyor ki tamam o evi alabilmek de zamanında çok zordu biliyorum ama ülkenin gidişatına göre beklesem bile ben hiç ev alamam. Bilseydim bu hale geleceğimizi zaten oradan ev almazdım biraz daha sıkardım dişimi buralardan alırdım
Peki sence bu oranlara göre iyi bir seçenek mi?
Yani bilmiyorum, siz bilirsiniz.
Aslında o parayı arsaya yatır iyi bir yerden bulursan daha iyi yatırım
Arsaya yatır sonra arsayı 2 katına mı sat diyorsun?
Arsa egerki iyi yerden alırsan 2katida olur 3katida
Anladım teşekkür ederim arsa fikri hiç yoktu aklımda
İyi bir yer bul bit kaç sene çıkart aklından arsayı hiç beklemediğin anda iyi prim yapar
Kısa vadede kâr etmiş gibi görünürsün ama orta vadede zarar edersin
Ev dururken değerleniyor gibi görünüyor ama yine birbirini karşılamıyor ki
1 yıl o parayı vadede tutsan 1 yılın sonunda faizini de üstüne koysan enflasyon bu hızda giderse tekrar ev alamazsın.
Ama bu şekilde de alamıyorum sorun orada zaten bir yıl diyorum ama iyi bir fiyata acil satılık bir ev bulursam durmam kaldı ki geçenlerde 850.000 tl den ev satan gördüm adam çocuğunu evlendiriyor diye evini gözden çıkarmıştı ve evde 4 yıllık falandı
Sen bilirsin ama faize fazla güvenme
Tamamını faize yatırabilirsin. Yıllık 130 bin lira faiz getirir ortalama. İşinizi görür.
Edersin, Hatta üstüne teşekkür belgesi bile verirler.
bankaya verirsen eğer aylık yanılmıyrsam 20-25 bin getirisi var
Peki paran daha da erir diyen de var bu konuda ne düşünüyorsunuz?
o konuda hakkında bilğim yok en sağlıklı bilgiyi banka verir
Faiz kesinlikle çok mantıklı. Durduğu yerde değer kazanacak sonuçta paran.
Tam tersini söyleyenler var , sizde ironi mi yaptınız acaba?
Hayır ne ironisi. Keşke benim param olsa da ben yatırsam faize.
paranı pul etmek için güzel bi fikir
Neden böyle düşünüyorsunuz?
Faiz de paran erir bence yaoma
Bunu anlamıyorum işte nasıl ve neden erir? Böyle bir deneyiminiz oldu mu?
Şöyle erir diyelim iki milyonun var bi sene sene boyu faizde kalsa diyelim bir yıl boyunca 500 bin faiz biriktir 2.5 milyon toplam paran olduğunu düşün bu sene o para ile neler alabilirsin seneye neler alabilirsin öyle düşün çünkü enflasyon yüksek ülkede her şey pahalaniyor yani bu sene iki milyin ile alacagin şeyi seneye alamazsın öyle düşün
Peki bir arkadaş o paraya arsa al daha mantıklı demiş bu konudaki fikriniz nedir?
Yorum yapamam maalesef siz bilirsiniz
Sen nasil ev aldin bu kafayla?
Valla kafam gayet yerinde. Slk slk şeyler yazıp asabımı bozma benim. Git önce düzgün görüş atmayı öğren. Kimsin ki gelip kafama aklıma laf edebiliyorsun...
Faizden para kazancagini mi saniyon:)
Bebeğim kazanırım kazanmam zaten bilmediğim yapmadığım bir şeyi yapsam mı diye bilenler vardır diye sordum. Benim derdim faizde 1 yıl bekletmek de değil. Evi satarken Kredi borcumu kapattığımda zaten eksilecek param , ev arama sürecimde faize kalsın istemiştim ama sonra düşündüm üstüne kredi çekerim eve girerim krediyi öderim böyle risklere bulaşmam. Düzgünce yorum yapıp yol gösterene saygım sonsuzdur ama üstünlük taslayıp ahkam kesene aynı şekilde gelirim. Kimsenin bir başkasının kafa yapısını sorgulamasına ihtiyaç yok.
Sana anlatayim para kazanmayi ul. as bana
Evi satarsan ev alamazsın haberin olsun
Alamayacağımı biliyorum zaten bende faize koyup 1 yıl biriksin istiyorum o süreçte de hep ev kovalayacağım
Aylık faizi 16 bin civarıdir
Şu an ki oranlara göre 32 günlük faizin getirisi 40.000 civarı görünüyor