Parlak fikri olan var mı bu iş zeka işi biraz zekasina guvenen parlak fikirleri olan arkadasalar veya 0 dan baslayip zengin olan kisiler nasil yaptiniz mesela anlatirmisiniz rica etsem?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bu işler aileden kalıyor Sakıp Sabancı'nın babası, Vehbi Koç'un dedesi, Ali Ağaoğlu'nun babası, murat Ülker'in dedesi zengin olmasaydı bunları kim tanırdı
Ya ne babasi ben daha 20 yasnda genc bi kizim kendi basima birseyler baslamak istiyorum sifirfan benim icn parlak bir fikrin var mı
Üniversite okuyor musun
Hayir egitim biti artik içine siçtilar zaten derlerim de iyi degil ben ticaret veya bisey ureterek falan para kaznmak istyorm ama nasil off
Kanka sosyal medyadan para kazanmayı da çok düşünmüşsün diğer sorularında okudum. Aylık 50-60 bin lira bence çok yüksek değil ama buna ihtiyacın varsa tiktokta en kötü canlı yayın açıp alabilirsin ama sen şerefli bir ünlü olmak istiyorsan da dikkat çekici içerikler üret mesela gir tiktokta 1 hafta sadece video izle ve içeriklere bak en çok hangi içerikler izleniyor, hangileri para kazanıyor en çok bak hepsine. Sonra sende dikkat çekici sıradan olmayan videolar paylaş ama sıradan ve kalitesiz olmasın sonra yayınlarla çok rahat 50-60 bin lira kazanırsın.
Yok knk ya tiktok ailem karsi maglesef yayin falan acamam yani zor mesela youtube var orada yemek tarifleri falan paylasyorum belki tutar diye ama oda maglesef sen anlarmisn youtubeden aylik nekdr kazniyorlar nasl büyüyorlar falan
Önceden ilgim vardı ama şimdi karışık oldu biraz bu işler. Yine de bildiklerimi anlatayım. Ben lise yıllarında Python ile YouTube de, Instagram da Facebookta, bot basıp insanlara satardım. Hâlâ iş yapıyor ama geliri düşük, gerçi o zamanlar sigara paramı karşılıyordu. Neyse Google'ın sahip olduğu platformlar yani YouTube, Google adsense falan buralarda 1000 görüntülenme üzerinden para verir. YouTube de içeriğine göre miktar değişiyor. Aynı zamanda ülkeye göre de bizim ülkede daha az kazanırken bir insan Amerika da daha fazla kazanıyor. YouTube kanalın var diyelim bir videon 20k görüntülenme alıyor ortalama dışarıda vlog falan çekiyorsun ayda 600k izlenme yapar 1k ya 15 lira mı ne veriyordu vlog tarzı videolarda 600.000/1000= 600
600 . 15 = 9.000 TL ediyor. Sponsorlar falanda var desek 10.000 lira bırakır ayda vergiyi falan düşersen sanırım %40 vergi alınıyordu 6000 lira falan kazanısın içeriğine göre değişir izlenmen tabii.
Ticaret işi risk işi kanka ben sana desem diyemem ki şu işi kur kesin kazanırsın diye. Çevremde birkaç insan var sonradan zengin olan mesela bir tanesi çok fakirdi hatta maçlarda tribün kenarında seyyar satıcılık yapardı. Sonra adam müteahhit oldu şuanda 6 tane arabası var oğlu BMW m4, nostalji için antika Mercedes, Passata biniyor. Ama babası 50 gelmiş yaşına adamın hayatının kaymağını babası yiyecek. Seninde maalesef zengin olman 40-50 yaşlarında olur o da şanslıysan.
Ne 6 bin mi youtubeden aylik 6 bin tek mi. kazaniyor bu youtuberler hani cok para var diyorlardi
Sürekli gördüklerimiz tek youtuber olanlar değil ki yaklaşık 1 milyar YouTube kanalı var
Ya soyle. mesela her atigin video 100bin izlense aylik nekdr kznrsn
Yine yemek videoları mı çekeceksin
Evet
Ne sıklıkla video atmayı düşünüyorsun
Ya ztn duzenli atiuorum 6 aym falan olacak ama tik yok hafyada 2 video atyrm
8-9 bin lira arası sponsorlara bence ben sana bu para kazanmanın formülünü öğreteyim ilk başta 1000 izlenme başına kategoriye göre 10-15 TL arasında para verir Google bunun %40ını vergi olarak bırakırsın. Sponsorlarda ekstra gelir sağlar sana. Yani ne kadar izlemediysen onu 1000e böl sonra 10-15 TL arasında kategorisine göre aldığın parayı çarp %40ta düş
Matematigim 0 sen carpsana😂
8-9 k arası işte
Sen en iyisi bir tane zengin koca buk
Yok be calişip kendi parami kaznmk isyorum
Bahçeye maydonoz ek kazmayı vurunca belki petrol çıkar şens bu 😅
Üreteceksin
Çok çalışacaksın
Zengin görünmeyeceksin
Yatırım yapacaksın
Ek gelir pasif gelir elde edeceksin
Ya tamam bende biliyorum da ne üretecem bilseydim size sorarmiydim bunu😒😁
Ben sana kavun üret desem sen karpuza meraklısındır. Hangi alanda ilgiliysen o alana yönel. Ben motor kullanmayı sevdiğim için akşamları kuryelik yapıyorum mesela. Onun dışında borsa oynuyorum. Bunlar ilgi alanım. Senin de illa hoşuna giden vardır. Ticaret yap. Dil öğren çeviri yap. Hangi derste bilgiliysen o ders hakkında ücret karşılığında sınava girip hem bilgini pekiştirip hem de para kazanarak çevre edinebilirsin. vs bunun gibi bisürü örnek var. Ben sana git çiğ köfte bayiliği al desem içinde merak olamadıktan ve isteyerek yapmadıktan sonra iflas edersim
Sermaye yoksa o iş hayal
Peki sermaye var desek ne iş para eder hangi isin kaari cok
Her işin ayrı karı var bulunduğun bölge, sermayen, çevren, ilgi alanların hepsi çeşit çeşit farklılıklar içerir. Yani şu iş direk şu karı bırakır diyemeyiz.
Ya tamam da bir ornek veremezmisinn mesela bence şunu yap falan bir ornek ver
Yani en basiti arazi kirala ek biç kazan
Ne arazisi ya🤣ben daha 20 yasinda bi genc kizim semayem falan bisym yok sifirdan birseyler yapmak istiyorum tek basima aile falan destegi olmadan kendim basarmak istiyorum bir kizn yapacagi ve kisa surede gelişecegi bir fikir istiyordum ama sende yok snrm😔
La öyle basit gelişse millet okul okumaz sıfırdan uçar zaten. Sabreder sermaye biriktirirsen ufaktan yol alırsın. Birden sıçramak sadece filmlerde olur. Ufaktan altın biriktir ilerde yatırım yap.
Var da uygulayacak misin
Saçma sapan bisey yazacaksn yazma
Hangi il
Mersin