Zor durumdayken bir arkadaşımla bunu paylaştım kendisi bana çıkartıp kredi kartını verdi. Dilediğin gibi harca ödeyemezsen ben öderim arkanda ben varım gibi şeyler söyledi ben de zor durumda olduğum için post cihazından çekim yaptım ve bunu yaparken kendisine POSt cihazından taksit yapamadığımı arayıp bankanın taksit yapıp yapamayacağını sormasını istedim oda sorun olmadığını onun halledebileceğini keyfime bakmam gerektiğini sıkıntı etmemem gerektiğini defalarca dile getirdi sürekli beni dışarıya davet ediyordu ben de kabul etmedim yani biraz da elde edemediği için parayı çektikten altı gün sonra bana kart lazım ödeme için ben bankayı ararım başka karttan çekip o karta aktarım yapacağım faizi sen ödeyeceksin yani çektiğim parayı değil fazlasını ödeyeceğimi söyledi ama ben daha öncesinde bunu konuşmuştum sıkıntıya gireceksen eğer kalsın ödeyemezsem ben öderim dediği için çektim faiz ödeyecek durumum olsa zaten kredi çekerdim herneyse yüz vermediğim için ben banka değilim dedi kartı sen istedin öderim dedin ki ben istemedim kendi verdi artı olarak ben taksici için ara dediğimde sen kaç taksitle istiyorsan öyle öde ne zaman tamam ben ödeyebilirim dersen o zaman öde ödeyemezsen de ben hallederim dediğini tekrar belirtiyorum sonrasında ben ona cevap vermeyince tamam tamam ben hallettim aldığım parayı aynı şekilde aynı miktarda öde iki ay üç ay herneyse bitirirsin dedi ki böyle bir durumum olmadığını biliyor bu iyi niyeti kötüye kullanmak mı oluyor yani ben bu parayı beni aptal yerine koyduğu için Ödemezsem suçlu mu olurum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet bu iyi niyeti suistimale girer. Ne kadarlık bir meblağdan bahsediyorsunuz?
aranızdaki konuşmaları savcılık ya da mahkemede dile getirirsiniz ama kanıtı olmadığından hanginizinki tutarlıysa o dikkate alınır.
Benim anlamadığım zor durumda iken insan neden taksitle alınabilecek şeyler alır? Muhtemelen ucuz bir şeylerde değil.
Benim edindiğim intiba senin adamı keriz yerine koyup paranın üstüne yatmak ama adam savcılığa vermiş muhtemelen. Sen iyisi adamın parasını öde iş uzamasın. Gerçi onuda başka bir kerizden alırsın gibime geliyor.
Yüksek bir meblağ değil ilk olarak 2. Si elimde konuşma ss leri var. Taksitle bir şey almadım param olmadığı için ve ailemin evinden ayrıldığım için ondan alıp ev tuttum parayı nakit avans çeksem iki katını ödeyeceğim için POSt cihazından çektim tek seferde ödeme yapamayacağım için bankayı arayıp onu taksitlendirip taksitlendiremeyeceği öğrenmesini istedim. Oda sorun değil ödeyemezsen ben karşılarım dedi. Ki afet diyerek konuştuğun biri bunun da yine ekran görüntüleri var Sıkıntı sen ne zaman rahat edersen o zaman öde problem yok kaç taksit istersen kendini topladıktan sonra diyip sonrasında ben başka karttan nakit avans çektim sen onunda parasını ödeyeceksin çünkü ben o kartı sen harca diye verdim demesi mantıken ben zaten ona sıkıntı yaşayacaksan gerek yok demiş bir çok kez ki bunun da ekran görüntüleri var oda sıkıntı etme dedim nasıl istiyorsan öyle harca dedim diyor yüz bulamayınca onu da öde diyor ben cevap vermeyince Ödemezsem korkusuyla tamam faiz yok ben hallettim diyor. Keriz konusuna gelirsek karısından it gibi korkuyor tehdit ederdim fazlasını alırdım problem aptal yerine konularak konuşulan sözlerin arkasında durmaması
Abi diyerek “
Meblağ nedir? neden yazmadın?
Benim anladığıma göre adamın artniyeti olduğu kesin ama sende bunu fark etmemiş olamazsın.
Yazışmalar olması iyi bir şey ama yazışmalarda net rakamlar varsa ve adam bunu kabul ediyorsa bu durumda üzerindeki risk azalır. Ancak borcun vadesi ve ödenmemesi konusundaki durum muallak
Dikkat ettiysen adam sana haciz göndermemiş iyi niyeti suistimalden şikayetçi olmuş. Yani gözünü korkutup seni razı etmeye çalışıyor. Böylelerine pabuç bırakmayın ama art niyetli insanlara da imkan vermeyin.
Herneyse işin tam içini bilmediğimden ancak bu kadar değerlendirebiliyorum.
Çalındı diye bildirim yaptıysa sıkıntı oluş enin için
Diyemez çünkü bana verdiğine dair konuşmalar var kartın şifresini vs bana söylediği konuşmalar
Bilemem
Kart onun ustune. Bise olmaz.
Üstüne ama ben parayı çekerken ben geri vereceğim diye konuştuk dediğim gibi üstüne faiz koyarak istedi Ben ona madem öyle gel benim yanımda ara bankayla benim yanımda konuş hallet dedim ben nakit avans çekip onu kapatacağım dedi. Kartı da benim arkadaşımı gönderirim verirsin dedi. Yani faizçilik aynı zamanda ama sonuç olarak ben borç olarak bunu konuştum ve bana bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum
Senlik bi durum yok
onluk bir durum olmamasını neye göre söylüyorsun.
adam ben ona 3000tl harcamasını kabul etmiştim o gidip 4000 harcamış demesi bile yeterli
Dese ne olacak awk kanitlayamaz
@di00ib dediğim gibi benim yazmış olduğum her şeyin kanıtları var ne kadar harcamak istersen harca ben kabul ediyorum bunu WhatsApp üzerinden yazarak söyledi ben üç dedim o beş çekti diyemez
Adamın onayı varsa her konuya bu durumda iyi niyeti suistimalden sorun yaşamazsın ancak sonrasında icra takibi başlatabilir.
@di00ib tekrar söylüyorum algıların açıkken oku yazmış olduğum her şeyin ispatı var beni şikayet etmedi benden faiz koparmaya çalıştı canım olmadığımı fark edince tamam aldığını öde dedi oldu ki ödemedim hukuki olarak problem yaşayacağım bir şey var mıdır evet borç olarak almışsın ama karşıdaki kişi problem olmaz kaç taksit istersen ne zaman ödeyebilirim dersen o zaman ödersin demiş en başında bunu söylemiş sonrasında nakit avans çektim onu da 6 ayda ödersin demiş. şimdi bu durumda ben mi haksız oluyorum en başında ödeyemezsem kartını verme vs demişim
TCK Türk ceza Kanunudur. Borçlar kanunu farklı bir kanundur. Şikayet etmemişse gündeme gelmez ama bende sana hukuki olarak şikayet ederse ne olacağını yazıyorum zaten.
Sorunun vadenin net belirtmemiş olması zaten. Bu durumda bile ekonomik şartlar vb konuları gündeme getirip sıkıştığından bahsedebilir.
Ayrıca senin de hiç bir ödeme yapmadığını anlıyorum. Olay ne zaman yaşandı?
Ödeme yapman halinde bu senin elini güçlendiren bir şey olabilir. 500tl bile göndersen ödemeye çalıştığını ama imkanın az olduğunu iddia edebilirsin
@di00ib 2 gün falan oldu sana ulaşabileceğim bir sosyal mecra varsa ss ler ile daha net anlayacağını düşünüyorum söylemek istediğimi
buradan takip et ben sana mesaj atarım ordan gönderirsin