+1 yılAllah Sağlık versin, gerisi halledilir çalışabildiğin sürece niye korkuyorsun ki? Bu devir de borç olmadan mal mülk sahibi olunmaz, mecbur borçlanacaksın normal. Zaten şu da var TL Gittikçe değersizleşiyor, sen bugün örnek 10 bin alıyorsan 5 bin veriyorsan yarın bir gün 20 bin aldığında da yine 5 bin vereceksin, borcun artmayacak sabit kalacak.
13 Yorumla
Soran+1 yılama ben hepsini eğitim için harcadım karşılığında ev araba vs yok
- +1 yıl
Olsun, yine de senin için avantajlı bugün bu borcun altına girmesen sonra girsen ödeyeceğin mebla aynı olacaktı. Ama şu an yaptığın borçu 10 ay sonra çok daha kolay ödeyebilirsin.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltazminatın varsa verirler herhalde belki o para seni belli bir süre idare eder ama azminat alma durumun yoksa işten ayrılmadan önce Kredi çek bari diğer kredi/borçlarını kapatmak için.. ancak kötü bir haberim var şu sıralar bankalar kimseye Kredi de vermiyor 🤷♂️
10 Yorumla
Şimdiden iş arayışında bulunun. Maaş konuşulurken yapılacak zamlardan dolayı yıl ortası ve sonlarındaki zam hakkınızdan kesinlikle bahsedin. Piyasa koşullarındaki maaşınıza %20-30 ekleyip bir talepte bulunun. Sonrası tevekkül. Başarı ve bol şanslar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
yağa seni yarım gün calıstıracak iş arayacaksın ya da tazminat verecek
İsizlik magasına bas vurabilirsin
Calısmayı seviyorsan kolay iş bulursun
00 YorumlaAllah kolaylik versin bilirim o duyguyu ama tazminatin niye o kadar az? yani bir yil bile degil.. alanin ne ve isin ilginci nicin buraya hesap actin apla? biz snaa nasil is bulalim?
00 YorumlaBacım daha kaç ay var. Şimdiden iş aramaya başlasan Eylül e Allah ın izniyle 3 4 tane iş bulursun girebileceğin
00 Yorumla
+1 yılŞimdiden iş araşına başlamak dışında yapılabilecek pek bir şey yok gibi Allah kolaylıl versin zor durumlar
00 YorumlaKaç senedir çalışıyorsun tüm haklarını vereceklerdir tazminatın var borçlarını kontrol altına alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇalışman gerekiyor ailende bir yerde haklı yl için sencede fazla değil mi o para bende yapıyorum umarım biran önce iş bulursun
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun. Bir süre belki zorluk çekebilirsin. Ama illaki yoluna koyacaksındır
04 Yorumla
Soran+1 yılmutlaka en geç 2 senede temize çıkacağım zaten ama şu an moralim sıfır
- +1 yıl
Moralini bozma. İnşallah daha erken bile düze çıkarsın.
Soran+1 yılinşallah dua edin benim için lütfen gerçekten çok ihtiyacım var
- +1 yıl
Namaza başlayım söz edeceğim
180 bin liraya ne aldiysan tek tek satmaya başla
01 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef karşılığında ev araba yok çünkü eğitim için harcadım
Daha düşük seviyeli de olsa bir işe girin bence geçici
00 Yorumlaİşten çıkacağın kesinse bu süre içinde iş başvurularıını yap bulursan eylülü bekleme
01 Yorumlaİşten çıkartırlarsa işsizlik maaşına başvurmayı düşünmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyağını yorganına göre uzatsaydın keşke... Şimdiden iş aramaya başla Eylül'e daha 3 ay var gerekirse yöneticilerinle konuş çevreleri varsa seni yönlendirsinler
00 YorumlaGeçmiş olsun hemen acilinden iş bakmaya basla eşe dosta haber sal
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIş ara bir yandan da. Tazminatin varaa tazminatinla odersin bir kısmını
03 Yorumla
Soran+1 yılbebeğim tazminatım çok değil maksimum 10 bin olacak en fazla 1 ay idare eder beni
Cevap sahibi+1 yılAnnenlerle yasiyorsan cok harciyorsun demekki harcamalarjna dikkat etmelisin. Dedigim gibi iş sorusturmalisin bir yandan da
Soran+1 yılaslında borcum dışında hiç harcamam yok neredeyse kıyafet makyaj malzemesi vs gerekmedikçe almam zaten sadece borcum bitse yeter bana
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana Eylül'de senin mi işten çıkaracaklarını söyledi Yoksa birileri mi Gelip sana bunu yumurtladı
028 Yorumla
Soran+1 yılpatron söyledi erkenden ona göre ayarlayalım kendimizi diye
Cevap sahibi+1 yılSizin tam olarak meslek nedir Ne iş yapıyorsunuz Ne mezunusunuz Tecrübe nedir hangi alanlarda çalıştınız her yer Bilgilerinizi söylerseniz ona göre bir tavsiyede bulunabiliriz Bir de burada ne süredir çalışıyorsunuz
Soran+1 yılburada 1.5 senedir çalışıyorum ya aslında borcum en geç 2 senede bitecek ama o 2 senede ne yapıcam inan bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılAma sen benim sorularıma cevap vermiyorsun Bak ben sana bir şeyler sordum Sen dedin ki bir buçuk ay sonra pardon 3 ay sonra işten çıkarılacağını söyledin Ben de bir şey soruyorum sana sorularım net olarak cevap verirsen bundan sonra neler yapman gerekiyor neler yapılabilir onları anlatacağız
Soran+1 yılbir okulda çalışıyorum idari kısımda ama sektör o kadar zordaki ekonomik olarak iş bulamam onu soruyorsanız eğer
Cevap sahibi+1 yılÖzel okul mu o yani özel okulun büro kısmında mı çalışıyorsun
Soran+1 yılözel okulda evet idari bölümde çalışıyorum dediğiniz gibi
Cevap sahibi+1 yılAnladım Öncelikle şimdiden çok fazla kafanızı bu konuya odaklayıp da kendinizi harap etmenin anlamı yok yani önünüzde 3 ay var Bu kişiler sizin işten çıkışınız işinizi yaptıklarında bir tazminat ödeyecekler sakın kendiliğinizden istifa etmeye kalkmayın tazminatınızı alın çıkın nereden baksanız 20.000 liraya yakın tazminat alırsınız diğer bir konu bu arkadaşların söylediği gibi öyle berbat bir durum yok özel okullarda geçen sene 30 bin lira olan kreşler bu sene 100 bin lira fiyat çekiyor onu da geçtim geçen sene 40-50 bin civarı olan özel okullar bu sene 120.000 130.000 fiyat çekiyor Ve bu arkadaşlar bünyesinde bulunan öğretmenlere ya saatlik ücret ödüyor ya asgari ücret ödüyor sadece çalışma ücreti zaten ödemiyor çok fazla bir giderleri de yok ama lafa gelince durumumuz çok kötü modunda takılıyorlar Ben günümüzde özel okulların kreşlerin durumumuz kötü palavrasını yemiyorum ayak yapıyorlar Şu an burada bunlar
Soran+1 yılbizim öğretmenler de 9000 çalışıyor ben de 9000 alıyorum ama bizim okulda öğrenci azaldı para gelmiyor gerçekten. Birde ailem moralimi bozuyor.. bazen biz öderiz iş bulana kadar diyorlar bazen de 140 liranın hesabını yapıp sonra da şaka yaptık alınma vs diyorlar. ben de artık 30 yaşıma geldim arkadaşlarım atandı evlendi vs. Benim hiç evlilikte vs gözüm olmadı ama en azından sıfıra çıkayım güzelce işime gidip geleyim istiyorum ama o da olmuyor bilmiyorum ne olacak böyle
Cevap sahibi+1 yılSenin niye evlilikte gözün yok Sen neden evlenmeyeceksin ki Bir de ayrıca Sen hangi bölüm mezunusun
Soran+1 yılben iibf mezunuyum formasyon almıştım o yüzden okulda çalışıyorum.. güzel değilim teklif eden vs hiç olmuyor o yüzden evlilik imkansız benim için zaten. Allah kalbimi biliyor borcum bitsin yeter gerçekten sevilmekte hiç gözüm yok şu an :D
Cevap sahibi+1 yılYapma lütfen ya Bu nasıl bir öz güvensizlik yok kimse sevmez de yok şu da bu da ben böyle şeylere çok bakmıyorum bu işler nasip kısmet meselesi birazcık kaderci olmayı bilmek lazım Ayrıca sen niye bu kadar fazla borca giriyorsun ki Asgari ücretli çalışan birisi olarak zaten okullar pek asgari ücret üzerinde ücret ödemezler
Soran+1 yılben daha önceden iyi kazanıyordum. şehir dışında yüksek lisans yaptım o esnada aileme yük olmayayım diye böyle oldu inanın çok pişmanım borca girdiğim için ama olan oldu artık yapacak bir şey yok bundan sonrası önemli artık önüme bakmam gerek
Cevap sahibi+1 yılSiz Eylül'ü beklemeden şimdi birçok yere iş başvurusunda bulunun yani görüşmelere başlayın şu an mevcut Okul görüşün iş bulduğunuzda Madem Eylül'de çıkış yapacaksınız Tazminatımı verin çıkışımı yapın diye teklif sunun iş bulduğunuzda yani Eylül'ü Bekleyip de dımdızlak ortada kalacak şekilde iş arayışına girmeyin sıkıntı ve stres yapar bu
Soran+1 yıltazminatını vereceğiz dedi zaten patron o konuda sıkıntı yok.. ben de 1-2 yere baktım ama onlar da eylülde alım yaparız yaparsak dediler çünkü eğitimde sezon eylülde açılırr malum okulların açılma ayı
Cevap sahibi+1 yılSenin için okul olmasının ne önemi var ki yahu arkadaşım sana zaten asgari ücret ödeniyor tutup da sen eğitim kısmında çalıştın diye sana iki kat ücret ödenmiyor veya bu neyin saçmalığı onu anlamıyorum senin şu an büro işi Yapabileceğin mezuniyetine uygun herhangi bir sektör sana olur Anladın mı illaki okulda çalışacağım diye diretmenin anlamı yok Evet bütün okullar Eylül'den önce eleman almaz Niye Çünkü adamlar Temmuz Ağustos ayını boşa ödenen ay olarak görüyor
Soran+1 yıldiğer alanlarda da bakıyorum da dönen olmuyor maalesef
Cevap sahibi+1 yılSiz bir şekilde Araştırmaya devam edin yani Hemen laf diye dönüş olmaz biraz sabırlı olmak lazım yani bugün başvuru yaptım yarın hadi hemen dönüş yapsınlar işe başlayın kafasında olmayın
Soran+1 yılyok öyle değilim zaten iş bulmanın zor olduğunu biliyorum ama hayatta çoğu şeye tek başıma göğüs germek zorunda kalıyorum o yoruyor beni.. yani bir arkadaşım, sevgilim, eşim dostum vs yok.. kimseyle vakit geçirip kafa dağıtamayınca da birikiyor patlıyor.. soruyu sorarken ağlıyordum mesela öyle diyeyim :D
Cevap sahibi+1 yılAma senin sorunun para veya iş sorunu değil senin sorunun ortak paylaşımlarının olmadığı bir çevrenin olmaması Bir dostunun olmaması senin sorunun bu neden orada falan da bir çevre arkadaşlık ortamın yok mu okulda yani iletişim problemi mi yaşıyorsun Hangi şehirde yaşıyorsun sen
Soran+1 yılbizim okuldakiler yaş olarak benden büyükler.. hepsi evli çocuklu.. normal arkadaşlarımda evlendiler iş güç derken yalnız kaldım
Cevap sahibi+1 yılSen kariyere odaklandığın için sosyal çevreni birazcık unutmuşsun yani ikisini bir arada götürememişsin
Soran+1 yılo da var.. ben hayatta emek vermiş ama karşılığını alamamış birisiyim bence.. belki de yeterince emek vermedim ve kendimi kandırıyorum.. her neyse sonuçta yapayalnız ve 180k borçla kaldım ortada :D :D gerçekler acı
Cevap sahibi+1 yılHer emeğin bir şekilde karşılığını günü geldiğince alırsınız Bence böyle düşünmeyin birazcık pozitif olun karamsarlığı bir kenara Bırakın artık Sonuçta hayat devam ediyor bir şekilde hayatınızdaki doğru olan kısımla mutlu olmayı tercih etmelisiniz hayatınızda olmayan kısımlar üzerinden mutluluk ararsanız asla huzura mutluluğa ulaşamazsınız yani bazı şeyleri Evet gözden kaçırmış olabilirsiniz ama yaşam halinde devam ediyor sonuçta
Soran+1 yılYani çok şükür tek olumlu şey sağlığım yerinde 🙏🏻 Bir şekilde halledicem artık bilmiyorum zamana ihtiyacım var sadece
Cevap sahibi+1 yılYa tabii ki bir şekilde halledilir Diğer konularda da çok da umutsuz olmanın Manası yok yani Sen hangi şehirde yaşıyorsun
Soran+1 yılAnkaradayım
Cevap sahibi+1 yılAnkara 'da bu işi Yapabileceğin birçok yer var aslında Bence okul konusunda ısrar etmemelisin Yani farklı alternatiflere bakmanız gerekiyor Bu arada siz Ankara 'da mı okudunuz okulu falan Yüksek lisansı da orada mı yaptınız
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalıştığın şirketten işten çıkarken tavsiye mektubu almanı ve hemen yeni iş yerlerine başvurmanı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl180 bin şimdiki duruma göre çerezz parası yat kalk dua et borcun bu kadar az
miletin milyon borçları var, işten cıksan iş bulursun kötümser olma00 Yorumlaişsizlik alırsın on bir ay seni biraz idare der ama eylüle kadar borçlarını azalt
00 Yorumla
+1 yılBaşka işe girip iki işte çalışma imkanın var mı
01 Yorumla
Soran+1 yılEk bulursam ancak olabilir
+1 yılNeden bu kadar borca girdin
05 Yorumla
Soran+1 yıleğitim için
- +1 yıl
Ne mezunusun?
Soran+1 yıliibf
- +1 yıl
Bunun için değmez ki
Soran+1 yılEvet ama olan oldu artık bu saatten sonra geçmişe dönemem bundan sonrasını düzeltmem önemli
şu an üzülmek ağlamak yerine yeni iş bakmalısın
03 Yorumla
Soran+1 yılbakıyorum ama bulamama ihtimalini yani en kötüyü düşünmek zorundayım
Soran+1 yıleğitim
- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılİşsizlik maaşı alırsın
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılhemen iş bulmalısınız
00 Yorumla
+1 yılTabi ki yeni bir iş bakmak
00 Yorumla
+1 yılEkle konuşalım bir yol bulunur
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 457 cevap paylaştı. Direk yeni iş bulmak.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolmuyor bosa ugrasma olmuyor mucize falan
010 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın da işte bir umut
Cevap sahibi+1 yılumut zaten sahte bir yaşam bicimi. umutla hiçbir şey olmadı bana sence olacak mı? olsa da olmsa da
Soran+1 yılbana da olmayacak ama moral olsun diye sordum :D
Cevap sahibi+1 yılişte o da olmuyor. hayatta zengin gelmiosan umudun gececegi yer daima para olacagından mutsuzsundur yüksek lisans doktora naparsan yap erişemiosun daima eksik kalıyor. maldivlerde yaşsama harika olurdu bir de kız arkın olcak daha keyfine bak
Soran+1 yılben yüksek yaptım şehir dışında aileme yük olmayayım diye kredi vs çektim şimdi onun borcuyla cebelleşiyorum üstüne birde yüksekte işe yaramadı mal gibi ortada kaldım
Cevap sahibi+1 yılegitmenlik yaparsın ordan gidersin. bişiler ögret para kazan işte napcan baska. borcla bir işe girince borc kalıo böyle. gitmio yani. kredi cekmek cok acı veriyor.
üzme kendini fazla. ama bu hataları yapmamalıydın. ayrıca akademisyenlige geceemedin mi? tezsiz mi yüksek yoksa
Soran+1 yılyok tezli yaptım. akademiye de geçemedim hem çalışıp hem okumak zordu puanları yükseltemedim.. gerçekten çok pişmanım borçlarım için ama dediğim gibi geçmişi düzeltemem artık o yüzden önüme bakıp artık hata yapmamam gerek
Cevap sahibi+1 yılönüne bak ya. boş ver. burada yazarak olmaz. bir arkadaşınla konuş böyle halledemiosun bunu ben de denedim burada yaz yaz yaz bişi cıkmıyor. birileriyle buluş konuş
Soran+1 yılarkadaşım yok pek evlendi hepsi birde dert anlatınca onları da sıkmış oluyorum olmuyor
Cevap sahibi+1 yılcevreni cogalt evlenenle ne yapacaksın ki? yılda 1 görüşür. yani zor. yeni arkadaslar edinmemen kötü
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTekrar iş bulup çalışabilrisiniz bence üzülmeyiniz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 722 cevap paylaştı.
u +1 yılTazminat yokmu
11 Yorumla
Soran+1 yılVarda 10 bin falan az yani
1 senede biter ki o borç. hatta 9 ay
05 Yorumla
Soran+1 yılİşsiz kalma durumum olmasa biter evet
+1 yılAcil yeni is
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı. Cok uzuldum
00 Yorumla
+1 yılDurumla ne alaka seni çıkarınca düzelecek mi sanki
00 YorumlaMesleğiniz ne
00 YorumlaEk gelir sağlayabilirim size
01 Yorumla
+1 yılOlur
00 Yorumla
+1 yılNerde çalışıyorsunuz iş konusunda yardımcı olayım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka is
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılDurumunu ızah et
00 Yorumla
+1 yılİnşallah olur
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım