vadeli hesapta her ay bankaya para yatırıyoruz tamam bunu anladım
ama vadesiz hesapta napıyoruz? onda da her ay para yatırma zorunluluğu var mı
ikisinin arasındaki fark ne?
vadeli hesapta her ay bankaya para yatırıyoruz tamam bunu anladım
ama vadesiz hesapta napıyoruz? onda da her ay para yatırma zorunluluğu var mı
ikisinin arasındaki fark ne?
İkisinde de her ay para yatırma gibi bir zorunluluğun yok.
Vadesiz hesaptaki paran sabit şekilde kalır, vadeli hesaptaki paran ise; vade süresi sonundaki ana parana, bankanın taahhüt ettiği faiz tutarının eklenmesiyle oluşan güncelleme sonundaki birikimdir.
vadesiz hesap senin cüzdanın. paranı atarsın orada kalır her zaman para atmana gerek yok. vadeli hesaba da para atarsın vade secersin ornegin 1 ay. 1 ay sonunda attıgın para sana bi miktar faiz getirir. ama vadeyi o 1 ay icinde bozamazsın yani paranı 1 aylıgına bankaya kiralamış olursun. ayrıca vadeliye de her ay para atman gerekmiyor.
anladım şimdi vadesize istediğim zaman para atıp ihtiyacım olduğunda da para çekebiliyorum
ama vadelide günü geldiği zaman para çekebiliyorum doğru mu anladım?
güzel örnekledin anladım şimdi
peki vadeli hesapta banka kartı alabiliyor muyum hani atmden para yatırmak için?
bir de vadesiz hesapta banka kartı alabiliyor muyum?
bu ikisini de cevaplarsan sevinirim
Cevap
2Cevap
Vadesiz hasep parayı o hesapta istediğin gibi kullanmaktır. Diğeri adı üstünde vadeli yani günlük aylık işlemler için kullanılır.
anladım teşekkürler
Rica ederim
Vadelide para yatırmıyorsun onlar sana faiz verip para yatırıyor. Vadesizde hiçbir şey yok paran sabit kalıyor
tamamdır anladım
vadeli hesap çok fazla kar getirmiyo sanırım dimi
Yatırdıgın para miktarına göre ve bankaya göre faiz oranı değişir
o faiz oranı yatırdığımız paraya göre mi değişiyomuş yav yeni öğrendim bunu
ne kadar fazla yatırırsam daha çok faiz veriyor yani
Aynen öyle müsteri potansıyelı olarak üste tasınıyorsun bellı bı mıktardan sonra özel musteri muamelesı goruyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?