Siz fakir misiniz yoksa zengin mi? Açıklamaya bknz?

Şimdi şöyle başliyim, herkes çıkıp fakir değilim falan dicek. Ama çoğumuz maalesef fakiriz. Nasıl mı? Alta bknz,
-En ucuz kiranın 8000-10000TL arası olduğu ortada
-Faturalar sene ortalaması alsan aylık minimum ortalama 1000Tl faturalar
-Mutfak masrafı yalnız bile yaşıyor olsan, hadi üç öğün uygun fiyatlı beslendin ve hep evde hazırladın diyelim. Sabah öğle akşam Toplamı 150TL (o kadar ucuza mal edebilen yok tabi) aylık toplam 4500TL gıda maliyetin oldu.
-Sigara içiyorsan günde 35TL aylık hadi ona da 1000TL de.
Şimdi bu kadarını topladın. Aylık total 14.500 yaptı. Sigara içmiyorsan 13.500TL. Bak bu tek yaşayan için. Asgari ücret ne kadar? 8500 dimi? Asgari alan biri ülkeden taşınabilir galiba.
Hepsini geçtim. Sen hiç dışarı çıkmıyor musun? Bir kahve bile içmiyor musun? İnsan yüzü görmüyor musun?
Kendine bir parça bile kıyafet almıyor musun?
Kimsenin düğünü falan yok mu? Öpücük mü takıyosun?
2023 açıklanan bekar bir kişinin ‘yaşama maliyeti’ 13,439.41TL. E birileri benim yaşamamı istemiyor sanırım?
Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 33,752.49TL. Evde iki yetişkin asgari ücretle çalışsa 17.000TL ellerine geçiyor. E çocuklar dilensin mi? Hadi bakalım şimdi içini rahatlatmak isteyenler ben fakir değilim aylık 50.000TL falan kazanıyorum yazsın. Açlıktan ağzımız kokuyor ağzımız
Siz fakir misiniz yoksa zengin mi? Açıklamaya bknz?