kesinlikle ben öyle düsünüyorum ben yıllarca köpek gibi calıstım herkes evinde yatarken ben fırında 15 16 saat calsırdım tatil yok bilen bilir asgeri ücretin nerdeyse 2 katı yakın alırdım 10 seneye yakın calıstım sonra kppsye hazırlandım is yerinden tazminat aldım dersaneye yazıldım ılk 2 yıl atanamadım ama hem calıstım hem kpssye hazırlandım sonra sükür atandım memur oldum mebde simdi rahatım eski calsıtıgımın yarısını bile calsmıyorum yine asgari ücretin iki katına yakın alıyorum egerki yetmezse cumartesi pazar bahceli evimizde eker bicer 3 5 kazanırım
Peki mebde memur olmuşsun da neden yetmediğini neden haftasonunda bir şeyler ekmek zorunda olduğunu düşünmüyorsun. Zorlu bir hayat yaşamişsin sanki iyi bir şeymiş gibi sanki insanlar bunu yaşamali gibi anlatıyorsun.
@kingkong321 hayır kardes eger cok sıkısırsam borcda derde girersem calsırım diyorum siz istiyosunuz asgari ücretle vasfınız olmayan isten 100 bin kazanak bal börek yiyek istiyosunz dünyada kim veriyomus onu hayırdır zengin hak ediyo biz niye hak etmiyoruz kafasında ise devlet bakmak zorunda kafasında ise kusura bakma dünyaya geldinmi bi müddet sonra calsıcan ben acındırmak icin degil ben 9 yasından beri simitte sattım boyacılıkta yaptım suda sattım harclıgımı cıkarırdım yıl sonuda 3 alarda sanayiede meslek ögrenmek icin cırak olarak girerdim her yıl calıscan arkadas yetmiyosa fazla calscan olay bu eger asgari ücret yetmiyosa kısacaksın biseylerden calısmam diyosan cok kazanan igib üx yasayamassın az kazanırsan kısık bütceyle yasarsın cxok kazanarsan bol harcarsın devlet sana vermek zorunda degil sen alıcaksın ekmegini adam okul okuyo ben dirsek cürüttüm devlet bana iş versin oldu üniversiteye gidiyo okulu zar zor bitiriyo sonra alanında calısmak isito devletinde alcagı sayı bellı özellerinde bellı ozaman okumuycak okuycaksa her insan kendini meslegini yapmak zorunda degil
Senin hayat felsefen köleliğin bir tık üstü. Araba, ev filan alabiliyor musun. Veya hiç diyor musun neden bir araba bu kadar pahalı, bize fazla mi araba, biz at eşek filan mı kullanalım
@kingkong321 güzel kardesim 2 katlı villa aldım 1 yıl önce zaten arabam var toyota coralla otomatik vites 500 bin tl felan ediyo memurumda cok sükür maasımda iyi birikimde yapıorum devletin yatırdıgı ssk haric bireysel emeklılıge altın hesaabı actım cok sükür idare ediyorum kökelık dedigin nedir anlamadım simdi canım istediginde istedigim yere gidebiliyorum paramı istedigim seye harcaıyorum evimin eksigi gedigi yok cok sükür 2 evde dayalı döseli bunu övündügüm icin anlatmıyorum sadece rahat yasamak icin canımı disime taktım hem calsııp hem okudum beles para beklemedim üniversite okudum diye beklemedim illa gidip bi yerde calısmak icin okey senin kapıtalıst ya da kominst veya sosyalıst ne düsünrsen düsün bunların hepsinde calısman gerekır calısmassan kimse ekmek vermez bi meslegin degil en az 2 meslegin olcakkı zorda kaldıgında yapasın
Daha çok ekonomi kötü diyenlerin harcamalarina bakiyorum ben ekonomi kötü ya diyip hiç bir şeyden geri kalmadiklarini görüyorum ekonomi kötüyse ona göre yaşarsın ama yok olur mu hic bir seyden geri kalmayalim ama konusmaktan da geri kalmayalik ben buna o.. c.. luguu diyorum
hayır ekonomi iyi değil. ve tüm dünyada iyi değil. yıllarca biriktirdiğimiz para kısa sürede eridi gitti. 300 binlik evler 3 / 4 milyon oldu. yani ekonomi iyi demek hiç mantıklı değil ama tek tr de kötü değl bu da aytı gerçek. corona sonrası, savaş mavaş da eklenince ekonomik açıdan durum ortada.
ya işte böyle yaklaşımla ekonomi iyi demek değil. ben evimi aldım ama başkası bir aylık gecikmeyle ev alma hayalindne vazgeçmek zorunda kaldı. yaşadğmz süreci basite indirgemeniz insanalrn yaşadıklarna haksızlık olur. 2018de 4 bin tl ile avrupa turu yapabiliryordk, şimdi bırka avrupayı azerbaycana gitsen gidiş dönüş 20 bin bilet parasna veriyorsn sırf.
Sen ağlamaya devam et kardeş… ben alnımın teriyle çalışır rs4’üm ile gezerim haftasonları yazlığıma gider serin sulara dalarım ben böyle sağlaklığa razıyım zeki kardeş 👏🏻👌🏽😻