Kredi kartimin hesap kesim tarihi mayısın 28 inde
Biraz önce borcum 2700 dü kullanilabilir limitim 2063 tlydi banka kartımda 400 lira vardı bende 2000 lira nakit avans çektim 2400 kredi borcumu ödedim kullanılabilir limitim 4450 küsür olması gerekirken önceki 2063 TL kullanılabilir limitim kayboldu şu an 2400 TL kullanılabilir limit yazıyor niye böyle çok karışık bi durum nolur biri yardım etsin?
Biraz önce borcum 2700 dü kullanilabilir limitim 2063 tlydi banka kartımda 400 lira vardı bende 2000 lira nakit avans çektim 2400 kredi borcumu ödedim kullanılabilir limitim 4450 küsür olması gerekirken önceki 2063 TL kullanılabilir limitim kayboldu şu an 2400 TL kullanılabilir limit yazıyor niye böyle çok karışık bi durum nolur biri yardım etsin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şimdi sevgili genç arkadaşım sana ilk tavsiyem o kartı kır at ve kullanma çünkü işleyişi bilmediğin için devamlı faiz ödersin ve o borcun hiç bitmez. Şimdi gelelim senin durumuna. en basit hali ile anlatmaya çalışacağım.
1. Borcun 2,700 liraydı sen gittin kredi kartından tekrar 2.000lira borç para aldın yani nakit avans çektin böylece borcun toplamda oldu mu sana 4.700 lira.
2. anlık borcun 4.700 oldu sen çektiğin nakit avansın üzerine 400 lira koyup 2.400 ödedin 4,700-2400= 2.300 kalan borcun oldu.
3. Ödediğin 2.000 lirayı cebinden değil kredi kartından çekip ödediğin için borcun sadece 400 lira" kendi cebinden ödediğin para kadar" düştü.
yani borç borç para ile ödenmez sen borç ödemedin sadece kartın anlık borcunu döndürdün bir ay ötelemiş oldun
Arkada bekleyen işlem, taksit vs varsa onlar eklenmiş olabilir. Kart hareketlerinden bir kontrol et.
Bir de bir ihtimal, kredili mevduat hesabını da total kredi limitinin bir parçası olarak kabul ediyor olabilir.
Kredili mevduat hesabıni Total kredi limitinin bir parçası olarak kabul ediyor olabilir ne demek pek anlayamadım ben kredili mevduat hesabı diye bişey açmadım nasıl olur ne olur?
Ayrıca hiç taksitim yok bekleyen işlem dediğinizi de söyler misiniz acaba ☺️
Nakit avans çektim dediniz ya. Vadesiz hesabınızın eksilere inmesine izin veren sistemden faydalandığınızı düşündüm. Bankacılıkta onun teknik adı kredili mevduat hesabı. Bir de kartınızla taksitli bir işlem yaptığınızda ya da bir otomatik ödeme talimatı varsa mesela bireysel emeklilik sigortası gibi bir şey, onlar genel kalan limiti etkilemez de ödeme tarihi geldiğinde işlem yapar. Onlar benim kullandığım bankalarda ilk saniyelerde bekleyen işlem olarak görünüyor, belki ziraat farklı bir sistem kurmuş olabilir tabi.
Bu arada bu yatirdigim 2400 TL provizyondaki işlemler kısmında gözüküyor acaba mesai saatleri içinde mi tanımlanır hesabıma?
O da olabilir. Yarın sabah tekrar kontrol edip müşteri hizmetlerine sorun olmadı. Ziraat bu, ne yapacağı belli olmaz 😍
Yani benim ne taksitim var ne limiti dusurebilecekleri bi sebebim hiç bı sorun yok harcamalarım peşin oluyor taksite bulaşmıyorum 2400 TL borç ödedim limitim artması gerekirken yatirdigim tutar limitim oldu?
Bu arada sen bankaci misin maşallah herşeyi biliyosun?
Asdgfhs yok yav. Ama eski sevgilim bankacıydı, daha doğrusu dijital geliştirme ekibindeydi. Onu dinleye dinleye kaptım bir şeyler. Ha bir de kredi borcu hiç bitmeyen bir insanım ayıptır söylemesi, kendi totomu toparlamaya çalışırken alaylı bankacı oldum 😄
😂😂😂 iyi biseyler kapmissin bari ayrıca kredi borcu olmayan insan fazla kalmadı herkesi elbet bi gün sokuyolar bu işlerin içine hem sen ne iş yapiyon da kredi borcun hiç bitmiyo 😂
Ya işten değil tam olarak. Çok kazanmıyorum o doğru da esas konu para gelmeden, önden kredi kartıyla harcamış oluyorum. Kart batırmadım, komple boka atmadım hiç ama arada tamamını ödeyemediğim oluyor. Özellikle son iki senedir çok zorlamaya başladım.
Çoğu insan şu an öyle önden kredi kartıyla harcıyo maaşı alınca borcu ödüyo ayrıca sormamda bi sakınca yoksa ne iş yapıyosun?
Editörüm ben.
Hmm güzelmiş nerde yaşıyosun?
Ya bide sen dün demistin ya yarın bidaha bak diye şimdi bakıyorum o provizyondaki işlem bitmiş ama şu an kullanılabilir limitim 2500 yazıyor borcumda 2500 olmuş napicamı bilmiyorum, bikac gün içinde 2 3 defa nakit avans çekip borcumu ödedim ama ben 2500 harcamadim ya fazladan borç görünüyor napiyim ben?
Bi bankayı arayıp sor, neden limitin açılmadığını onlar açıklayabilir sana.
Tamamdır teşekkür ederim yardımın için
Rica ederim