evde kaldığın bi sürede hiç yıkanma hatta tuvalette bile yıkanma iyice kok yanlarına sokul hep sarıl sırnaş o kokuyu ciğerlerine doldur ve deki fatura düştü mü memnunmusunuz. 108 bu devirde çok düşük zaten. bi döner ekmek fiyatı.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAilen cimrilikten öteye biraz hastalık durumuna geçmiş takıntı haline getirmişler yani hem o zaman niye para kazanıyorlar madem harcamayacam o zaman çalışmam yani.
18 Yorumla- +1 yıl
Hani su temel ihtiyaç yani gezme tozmadan kısar pantolona yama yapar anlarım ama yeme içmeden kısılmaz temel ihtiyaçlar kısılmaz yani mesela düzenli duş almayan biri mikroplardan ötürü hastalık kapabilir.
Hem bizde çok uzun yıllar kirada oturduk inan üç beş kuruş kısarak olmuyor o işler ki zaten bu devirde ev almakta çok zor ha biz aldık ama kendimizden kısmak yerine daha fazla çalışarak almıştık
Onun dışında şöyle bi atasözü ile tamamlim bu konuyu eli açık olan bir cimri iki kere öder - +1 yıl
Evet ailene uyum sağlamak zorunda değilsin sırf ailen diye yalnışa evet demen de ayrı bir sıkıntı zamanla onların buyruğu altına girmiş olursun yani bakma olay aslında bir su meselesinden daha büyük
Annende belki aklınca yaşları iyice geçmeden bir ev sahibi olmak adına paranoya olmuş işi abartmıştır üstüne gitmen birşeyi değiştirmez annelerin ev takıntısı var her zaman - +1 yıl
Haklısın hiçbir zaman onların düşünceleri altındaki gölgelerde kalmadım. şimdiye kadar uzlastıgımız bir konu dahi olmadı. o kadar sacma sapan yorumlari oluyorki heleki babamın. annemin yine bizli bi tarafı oluyor babamsa bizle rekabet icinde. Anneminde bu konuda bana kizdigi seyse sacın surekli ıslak hasta olursun diyor wlkspw
- +1 yıl
Hiçbir konuda uzlaşmasan da yinede aşırı tartışmadann uzak dur derim zamanla nefrete dönüşmesin maksat
Babanın saçma sapan yorumları da suyla alakalı değildir umarım. d
Babanı memnun edemezsin bu babaların çoğu öyle çocuklarını hep aptallarmış bişey bilmiyorlar beceriksizlermiş gibi görürler (aslında kendileri öyle oldukları için çocuklarının da öyle olduğunu düşünüyorlar)
Sürekli dediği iki günde bir değil mi sjsbd - +1 yıl
Maalesef kendisini hic sevmiyorum. babalık otoritesini bizim üzerimizde hep şu sekilde kullanır. her dusunceme saygı gostermelisiniz, dedigimi tekrarlatmadan yapmalısınız gibi gibi cunku ben babayım diregim. ve birde dayagı konusup tartısarak anlasmaktan daha cok ise yarar bi cözüm olarak görür. Kücüklügumden beridir nefret etmisimdir kendisinden :( ve yine haklısın her dediginde lwkspw evet iki günde bir seklinde yapıyorum bıcıyı
- +1 yıl
Baban tipik Anadolu erkeği ve Anadolu babası benim babam ondan kötüdür ama cimri değildir eve dışarı biraz cimridir diyebilirim tabi bizim üzerimize öyle bir sıkıntı yaratamıyor çünkü çok uzun zamanlardır evin ekonomisini ele almış durumdayız
Senin adına üzüldüm ama huylu huyundan vazgeçmez annen baban ancak sen ekonomik özgürlüğünü kazandığında onlar biraz halden düşüp sana muhtaç olmaya başladığında sana karşı iyi olurlar. Ki o zamanda nefretin geçeceğini sanmıyorum.
İdare edecen artık iki üç günde bjr ya da onlara yakalanmadan yapabilirsin şimdiden kolay gelsin diyorum bu konuda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence konuşun onlarla bu normal bir durum değil
01 Yorumla- +1 yıl
şu an tınlamıyorlar bir kez daha laf edecek olurlarsa konuşcam
Tasarruf böyle bir şey değil. Onlara nasıl tasarruf edilmesi gerektiği hakkında ders ver.
- Elektrik tasarrufu için, kullanmadığınız elektronikleri fişten çekin ve düşük enerjili ampuller kullanın.
- Su tasarrufu için, diş fırçalama veya el yıkama gibi sıradan işlemlerde musluğu açık bırakmayın ve sızıntıları tamir ettirin.
- Yiyecek tasarrufu için, yemek pişirmeden önce ne kadar gerekli olduğuna karar verin ve bu oranda pişirin. Yemek artıklarının bir kısmını saklayın ve bir sonraki öğünde kullanın.
- Alışverişlerinizde indirimleri takip edin ve gereksiz harcamalardan kaçının.
- Giyim tasarrufu için, kıyafetleri sık sık yıkamayın ve ütülemeyin. Giysilerinizi birkaç kez giyin ve öğütülmüş kıyafetleri yeniden şekillendirin.
Bu ve bunun gibi konuları çeşitlendir aileni karşına al ve onlara bir güzel anlat. Hatta sonunda sunan yap.
10 Yorumla
+1 yılYolsulluk olur, yokluk olur, yoklukta yaşamışlık olur, mecburiyet olur, hatta mecburiyet de olır.
Ama imkan varken, eski alışkanlıklarla yaşamak çok büyük sorun.
Bu tarz insanlar tanıdım, cidden sorunlu insanlardı. Uzun vade alışkanlıktan en çok çekindiğim kişiler oldular hep.
Allah sabır versin, eminim harçlıktan, gezmekten, yemekten de kısıyorlardır...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de ailen öyle iki evleri var babam emekli artı çalışıyor abim çalışıyor asgarî ücret üzeri 15 bin maaş alıyor babamın emeklisi 7 bin kendi maaşı 10 bin ve kira dertleri yok ben her gün duş alan kendini temiz tutan biriyim ev işi yapıyorum terliyorum haliyle çok kızıyor annem bir keresinde işi abarttı duştayken suyu kesti 1 hafta yüzüne bakmadım annem 10 gündür yikanmiyor düşün
25 Yorumla- +1 yıl
Pislik, hastalık her şey vardır sizin evde o zaman 😅 ben de diyorum bu kokan insanlar nasıl kokuyorlar böyle diye.
- +1 yıl
Bence psikolojik desteğe ihtiyaçları var, bir de senin genç kız olduğunu varsayarsak daha fazla özen göstermeleri lazım. Üzüldüm senin adına.
- +1 yıl
ilginç ya mezaramı götürecekler.
allahın emri her gün temizlenmek. ben allaha uyuyorum temiz olacağım sez allaha karşı gelin pis gezin de
bu ne yahu
en ucuz şey su
bu da kıkanılmasın artık
başka konularda kendileri tasarruf ediyor mu01 YorumlaAkplilermi lsrowldjkwoe neyse şakayi bosverelm
Ama haftada 1 yıkanmakda extra cimrilige kacmis yani 😂 oldu olucak beraber yıkansınlar daha az gelr pdowksid
Ben mesela 2 gunde 1 oda en az yani yavaş yavaş parayi mezara goturemiceklerini açıkla sen022 YorumlaDuş yapamayarak tasarruf olmaz ki. Kirli olurlar o kadar. Hergun ise giden insanlar nasi duş almadan rahat ediyorlar ki
012 Yorumla- +1 yıl
Bizim bir komşumuz var 6 ayda 1 alır duşunu alıştırmış kendini
- +1 yıl
6 ayda 1 dışarıya çıkıyor bide tek başına yaşıyor eve çok bağımlı yiyecekleri paket getirtiyor sosyali yok
- +1 yıl
Erkek bu arada
- +1 yıl
Harçlık biriktriyormuş baba maaşı işte
Yani bu kadar cimrilik fazla bence hatta daha ötesi yıkanmamak pislik sağlıksız bir şey
17 YorumlaÇoğu şeyden kısarsın cimrilikten anlarımda hijyende de kısılmaz hani kokarcayla yarışmıyorsunuz sonuçta. En iyisi dile getir sen böyle olmaz.
00 Yorumla
+1 yılEbesinin şeyiymiş bu aga doğalgaz olsa neyse bu ne awk
01 Yorumla
+1 yılAllah'ım tanıyorum bende böyle tipleri o'ki ürken bile kokuları geliyor burnuma
01 Yorumla
+1 yılAllah yardimcin olsun tez zamanda seni kurtarsin 🤲
01 Yorumla
+1 yılCimrilikten ölecek dedikleri bu olsa gerek mk. Dışarda ne pis insanlar geziyor demek.
01 Yorumla
+1 yılZor bi durum değiştiremezsin kahrolursun o yüzden salla
01 YorumlaYav bunlar karı koca değil mi? Hiç mi işleri olmuyor, haftada bir duş ne? Korkunç
07 Yorumla108tl su bir şey mi. Bu ne cimriliktir ya. Küflenecekler neredeyse
00 YorumlaKafalarını kırmışlar. Bildiğini yap. boş ver onları
01 Yorumlamidem kalktı, sadece cimri değiller pisler de yani öğğğ
00 Yorumla
+1 yılTlc de aşırı pintiler programına katılsınlar
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeyin kafasi bu ya cok tuhaf koku en igrendigim sey 🤢
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDüsünmek istemiyorum nasil dayaniyosun
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkiside Akp yi desteklediklerinden eminim
128 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl🐑 ikiside koyun gibi kokuyor
Cevap sahibi+1 yılYani normal bu söylediklerin
Cevap sahibi+1 yılÜzülme sen onlar evde yokken banyo yap 😂 her şeyi yap yine yğksek gelirse faturalar lafı çarparsın onara millet vekillerine maas verecekler gelecek tabi fatura yüksek zam gelmiştir de
Cevap sahibi+1 yılOnlar evde yokken calısırken sen bol bol kullan her şeyi
Cevap sahibi+1 yılSen ciddi misin gerçekten
Cevap sahibi+1 yılAnnene babana söylesene söyleyebilir misin
Bir kendinize uzaktan bakın
Banyo yapmıyorsunuz bu kadar çimri olmayın de Afrika’da mı yaşıyorsunuz ordakiler bile su bulunca banyo ediyorsa bol bol de
Cevap sahibi+1 yılNormal be onlar icin Akp desteklemeye devam etsinler normal ettikleri
Cevap sahibi+1 yılNe yiyorsunuz siz? Paraya ailen beye yatırıyor
Cevap sahibi+1 yılOhooo daha alamadınız Mi 2 aile calısıyor evde biz babam 3 yildir işsiz evde calısan yok tek emekli maaş İle aldık ama 2018 Den beri biriktirdik para bşrde 2-3 tarla sattık ama eve 2 maas giriyor almalıydınız 2 maas ile ben olsam kac ev alırdım kac ev
Ama kücük sehşrdeyim ondan burada ucuz evler
Cevap sahibi+1 yılSen büyük sehirdesin anlaşılan
Cevap sahibi+1 yılTürkiye de en iyi şehrinde sefillik mi yaşıyorsunuz cimrilik kokuyor hepsi annen babanın elindeyken Akp ye desteğe devam ke soğan 50 patates 40₺ olacak çiftçi daha da kazanacak haydeeee
Cevap sahibi+1 yılSonuna kadar devam
Cevap sahibi+1 yılValla yaşantından memnunsan devam de değilsen bir şeyler değişsin de
Cevap sahibi+1 yılValla fatura cok gelşyor diye banyo yapamayıp hayatlarından memnun olup şükür ediyorlar diyorsun yazık değil mi
Cevap sahibi+1 yıl🐑 olursa 😂 tartışılmaz bile
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun
ben tek kişi yaşıyorum 139 lira geldi nasıl bir şey bu
01 Yorumla
+1 yılAllah sabır versin
10 Yorumla
+1 yılSen banyo yapmaya devam et fatura çıksın bir şey olmaz
00 YorumlaAllah sana sabır versin gerçekten
11 Yorumla
+1 yılKafalarını kırmışlar. Bildiğini yap.
15 Yorumla- +1 yıl
Belki de evlenip evden ayrılman için yapıyorlar ama yine de ciddi ciddi böyle bir zihniyetleri var. Büyük kavga çıkarsan daha iyi olur.
- +1 yıl
Ne diyeceğimi bilemiyorum, kendine dikkat et, üzülme
boş ver duşa devam et
20 YorumlaLeğende yıkansınlar daha az masraflı olur
01 Yorumla
O nasıl iş yaww.. kokar beee adam 😒02 Yorumla
+1 yılO nasıl bir fukara sümüğüymüş öyle
01 YorumlaBüyük bı saçmalık yaa cidden.
00 Yorumla
+1 yılsenin ailen kafayı yemiş
00 Yorumla
+1 yılne garip insanlar var
00 YorumlaBeraberde olmuyorlar o zaman
00 Yorumla
+1 yılOnlar gibi pasaklı olamazsın yıkancan tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAma her gün yikanilmaz haftada iki gün yeterli.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilen kesin akpartiye oy veriyordur.
010 Yorumla- +1 yıl
Alakasızlığında böylesi.
Cevap sahibi+1 yılNeden hanfendi? Çok alakası var. Genelde elektrik dogalgaz faturasını ödeyemeyen, cebinde dolmuş parası olmayan, okula giden çocuğuna harçlık veremeyen, evde zorunlu iktisat yapmaya çalışanlar oy verir akpye
- +1 yıl
Nerenden sallıyorsun abicim
Cevap sahibi+1 yılSallamıyorum. Gerçekleri söylüyorum. Sen tr de mi yaşıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılSen verme. Verirsen böyle banyo yasağı vermeye devam edecekler. Hatta bir süre sonra sadece ayda 1 yapacaksın diyebilirler
Cevap sahibi+1 yılNereye? 😁
Cevap sahibi+1 yılİyi edersin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle ailede yaşanmaz kaç
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar işteylen yıkan yerleri kurut
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılailen uyuyunca duş alsan olmazmı
Cevap sahibi+1 yılailen çok anlayışsız sen terli kirli gezemezsin uyuyamazsınki
Cevap sahibi+1 yılBenimde annem aynı su ve doğalgaz cimrisi herkese anlatıyor sürekli tartışıyoruz
Cevap sahibi+1 yılhemde aşırı zor
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle saçmalık mı olur lan
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 601 cevap paylaştı. Söyleyeceksin. Yoksa bitlenirler.😃😂
00 Yorumla
+1 yılBu gördüğüm en korkunc ekonomik kriz örnegi
11 Yorumla
+1 yılFaturayı sen ode
01 Yorumla
+1 yılEvi terk et
01 YorumlaSpora yazil orada dus al bedava
01 Yorumla
+1 yılAyrı eve çık
01 Yorumla
+1 yılSen boku yemişsin dndmdnd
013 Yorumla- +1 yıl
Taşın hemen bence sen kaç o evden bana dndmdn
- +1 yıl
Çok garipmiş gerçekten ya dndjdjdjdn
- +1 yıl
Nerde oturuyosun
- +1 yıl
Bize gelebilirsin duş almaya sorun değil benim için dkdjdjdj
- +1 yıl
Açıkçası bundan sonra zor değişicek bir zihniyet bence
- +1 yıl
Kıyamam sana ya :((
- +1 yıl
Ne kadar tatlı minnoş bir kız çıktın sen ya dndj
+1 yılNe aileler var ya
01 Yorumlayuhhh sen napıyon pkı
03 Yorumla
+1 yılEbesinin ya yani
00 Yorumla😂Tövbe tövbe
00 YorumlaAllah yardımcın olsun.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. İlginç.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok artik
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl😂😂😂 iyimis
01 Yorumla
+1 yılAilecek kokun ag
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrı eve çık kafana göre yaşa hayatını karışan yok
00 YorumlaCimri olabilirler
11 Yorumla
+1 yılEvlen
00 YorumlaAa abla sen misin