Evlenmek için kredi çekmek mantıklı mi?
Bence, hiç mantıklı değil.
Bence, hiç mantıklı değil.
150 bin TL çok çok az.
Ben şu an düğün arifesindeyim. Bunlar bu Zamana kadar aldığım şeyler ve fiyatları artıyor günden güne.
Sadece yatak odası takımı ve salon 95.000 TL tuttu. Şu an zam bile geldi biz aldıktan 3 4 gün sonra.
Beyaz eşya da
Buzdolabı: 20.000-35.000 TL arası daha iyisi istersen de var
Çamaşır bulaşık ankastre ocak ankastre fırın davlumbaz= 32.000 TL tuttu
Küçük ev eşyalarına girmiyorum. Kız tarafı için de zor. Şimdiye kadar harcadığım şeye bakarsan en az 100.000 TL mutfak banyo için alınacaklar yatak odası için yorgan, battaniye... vs tuttu.
Nişanı biz de kız tarafı yapıyor. Nişan salonu 9.000 TL tuttu ama şu an aynı yer 20.000 TL oldu belki daha da yükseldi ekimden sonra.
Gelinlikler: 15.000 TL basliyor. Ben uyguna bulup 8.500 TL den aldım diktirme olarak ama aynı elbiseyi çok sıkı pazarlık ve tanıdık olmasa 15.000 TL den aşağıyı alamazdım. Normalde gelinlik 22.000 TL di asıl değeri
Kuaförler: 2.000 den başlıyor
Balayı otelleri: 20.000 den başlayıp gidiyor.
Daha çok şey var. Baya gidiyor altınlara girmiyorum da şu an. O da bi 200.000 TL kadar olur.
Salon ve yatak odası 95 bin demişsiniz bu fiyata marka aldınız sanırım. Eskiden mobilya dükkanım vardı ve marka ürünlerle normal markasız ürünler aynı kalitede üretiliyor. Beyaz eşya olayında da üst düzey birşeylere bakmış olmalısınız. Bende evlilik hazırlığı için gittim Samsung dan beyaz eşya aldım hepsi 40 bin tuttu. Aldıklarım da kalitesiz ürünlerde değil. Bence düzgün bir piyasa araştırmasıyla bu masrafları daha da indirebilirsiniz.
@hikmet0858 bu bahsettiğin 10 sene öncede kaldı. ben Ankara da yaşıyorum ve 3 ay dolaşmadığım yer kalmadı. istikbal bellona gibi markalar ucuzken sokak arası mobilya üreten yerler çok daha pahalı ve çok daha kalitesizdi. örneğin ikea dan 1500 liraya sorduğum kitaplığı sokak arası marangoz 30 bine yapacağını söylemişti. artık geçiren geçirene ucuza evlenmek hayal oldu. kuaför bile 100 liraya kestiği saçı evleniyorum dediğinde 1000 tl ye kesiyor. yetmedi herkes damadı soyma derdinde. otel bile normal gir gecelik 1000 tl balayı dediğinde 10 bin tl neden 10 katı fazla çünkü yeni evliyiz geçirecekler. ne fark var fazladan prezervatif yaş pasta ve çikolata veriyorlar hepsi bu kadar.
Kelebek mobilya tercih ettim. Doğtaş çok pahalıydı 100.000 TL uzeriydi. Belleno ise 140.000 TL dedi. Ben meşe ve beyaz tonlarında baktım mobilya. Benim beğendiğim mobilyalar 100.000 TL den üzeri söyledi. En düşük kelebek mobilya da bir tanesine demişti ona 95.000 TL dedi. Beyaz eşyaya gelirsek Arçelik ten aldım.
Abla senin ki yine iyi tutmuş 95.000 lira
@hikmet0858 yatak odamı 6 ay önce 35 bine aldım ortalama fiyatlar şu an 35-60 bin arası
Fatih Erbakan'ın iktidara gelirsek bu milletin hayrına olacak şeyleri hayata geçireceğiz dediği şeyleri, ittifak sonrası Erdoğan dillendirmeye başladı. 1) (Faizsiz) 2 yıl geri ödemesiz nakit ihtiyacı,2) mülakat kaldırılacak. Büyük adamsın Erbakan. AKP'ye millî görüş yüklenmeye başlıyor yavaş yavaş. Kur korumalı yerine de Denk Bütçe uygulanmaya başlanırsa işte o zaman ekonomik olarak rahat bir nefes alacak tüm Türkiye. Darısı DENK BÜTÇE'YE. Soruna gelecek olursam da çok güzel bir hamle. 2 yıl sonra 150 bin, 50 bin gibi gelecek. Çok rahat ödenecek. Milletin hayrına olan her şeyi desteklerim ben.
ben 2019 da 400 bin tl harcadım ve halen evimde bir çok eksik var. yıl olmuş 2023 1 ay öncesine göre bile fiyatlar 2 katı artmış durumda 150 bine muhtemelen en ucuzundan ev eşyası alırlar 1 sene sonra gıcırdayan çöken yatan kırılan sandalyeleri felan olur.
Cevap
88Cevap
Yeterli değil. Zaten samimi de değil. Bu vaadi muhalefet yapsa mana taşır, ama hükümetin bu vaadi yapıyor olması garip. Sen zaten hükümetsin, fırsat elinde, yapsana… Yap, gönül al, oy al. Vaad etme gereğini yap, icraat yap, yetki sende güç sende. Dalga geçiyorlar… 😎
Piyasada acayip insanlar var maalesef. Devletin bu desteğine göz diken fırsatçılar olacaktır. Mobilyaya beyaz eşyaya gereksiz bir fiyat artışı geleceğini düşünüyorum. Tıpkı depremde olduğu gibi. Devlet kira yardımı açıkladı daha vatandaşın cebine girmeden kansız bazı ev sahipleri fiyaları artırdı. Taşıma firmaları sanki bu parayı tüm depremzedeler alıyormuş gibi köpekleştiler. Vel hasıl zihniyet bozuksa zen trilyon versen birileri o paraya göz dikmişse vatandaşın cebine girmeden çalmaya uğraşıyorlar. Devletinde bu sürecin sıkı takipçisi olması gerek.
Çok da şaşalı bir şey yapmayacaksınız benim için yeterlidir.
Çünkü maddi olarak değil de zaten düğün falan seven biri değilim.
Böyle nikahtan evlenip Daha sonrasında yakın arkadaşlarla güzel bir yemek yiyip Daha sonrasında güzel bir yere tatile gitmek bana daha makul gibi geliyor.
Millete ki göbek atacaktı ya 100.000 TL'ye kadar para bana kaçacak. 🤣🤣 Oldu dudjjf
Böyle yapacağıma gider karımla bir hafta güzel bir tatil yaparım 5 yıldızlı otel daha iyi 🔥🔥🔥
Mesela gidip nikahtan evlensem 150.000 TL de devletten para alsam , nikah artı ev eşyaları 150.000 TL'ye her türlü halledilir.
Zaten 2 yıl geri ödemesiz ülkemizde sürekli para değer kaybediyor yani 2 yıl sonra ben o 150.000 TL'yi sanki 50.000 TL gibi falan ödeyeceğim.
Her türlü kar yani.
Normal ulkelerde yasayan insanlar, senin dugun yapmayip karimla 1 hafta tatile giderim dedigin olayi, yilda 3 kere yapiyor. Bahar, yaz ve kis
İşte cümlenin başında da dediğin gibi normal ülkelerde.
Ya bir de mevzu boys o değil ki ben düğün sevmiyorum kardeşim yoksa maddi yönden bir sıkıntı yok Allah'a şükür ha şu 150.000 TL mevzusu da bence çok iyi yani 2 yıl geri ödemeyeceksin o paraya gidip istediğin yerde değerlendirirsin yani.
Tatile de istediğin gibi çıkarsın yani gidilmez diye bir şey yok ne olur gidersin bir hafta kalır gelirsin ya da bir defa iki defa Biz arkadaş grubu ile bile yılda 4-5 defa gidiyoruz eşimle mi gidemeyeceğim
Düğün= 100.000 TL Nişan/söz = 40.000 TL Kına = 25.000 TL Çeyiz = 150.000 TL=315.000 TL
Elektronik ve Beyaz Eşya = 50.000 TL - Salon = 40.000 TL - Mutfak = 25.000 TL
- Yatak Odası = 50.000 TL - Antre / Banyo = 10.000 TL - Diğer = 8.000 TL=183.000 TL
hiç düğün yapmadan evlenecek kişiye masraf toplamda 200.000 TL
Verseler neolcak onu geri ödemek kolay mı sanıyor o erkek evlenmek için ev bile zor alıyodur ki bu çok açı bu yeterlimi dersen bence bir bildikleri vardır önemli olan kavgaya sebiyet vereceği bu kesin o dicek ben para çektim senin için bu dicek ver paramı insanlar evleti bilmiyorlar ki bu parayı çeksinlerle ve bir ömür mutlu yaşınlar
Merhaba, kredi çekerek evlenmemelisin , ömrün boyunca o kredi ödemekle ugraşirsin ki düzenli işin yoksa ödemen haydi zorlaşır ki ülkenin enflasyonnu görüyoruz. İlla evlenceksen nikah yap, salonda orada eglen bitsin , kina gecesi, nişan felan uzatma degmez. Yazik krediyle evlenilirmi ugraş dur pskolojin bozulur valla
"Evliliginize koskocaman mali bir delikle baslayin, bakın faiz bile şey etmiyoruz" diyen zihniyet buna da "he tamam o zaman hadi gerdeğe borçla girelim" deyip gaza gelen cehalet 😆 kafalar tertemiz maşallah aynen devam..
Gereksiz seyleri ortadan kaldirirsan uzerine de para koyarsan yeter zaten beyin denen bir sey mi var ki bir de turk kiziyla evleniyorsun en buyuk sorun zaten turk kiziyla evlenmek al yabancı kız evlen o zaman gorursun turk kizi mi yoksa yabanci kiz mi iyi diye turk kiziyla evlenmek demek sen öldüm bittin demek zaten
Yeterli olsun diye verilmiyor zaten destek olsun diye veriliyor. Evlenecek oIan yeterli olanı daha önce biriktirsin bir zahmet. İki yıl geri ödemesiz ve sıfır faiz olması gayet de makul. Söz konusu para olduğunda da en memnuniyetsezler en başta alır soluğu..
O para ile ne alınabilir ya da ne yapılabilir 90 Gr altın alırsın anca ya sonrası şu zamana en ucuz evlilik için en az 500 bin TL olması lazım valla öyle düğün salonunda yapsan iki günlük 30 bin 50 bin bunun yemeği falan var
Parasi olmayan niye yemekli düğün yapiyor pardon da?
@betterböcek hiç altın almayacak mı ev kiralamayacak mı beyaz eşya almayacak mı yatak odası ceyiz gelinlik gitmeyecek mi daha sayim mi
Yemekli dügun, altin, pahali lüks beyaz eşyalar vs bunlar hep gereksiz masraf. Evlilik bu yüzden imkansizlaşiyor toplumumuzda
Kimse sormaz ki neden evlenmek icin kredi cekiyoruz? Eskiden araba ya da ev almak icin kredi cekilirdi ki simdi onlara para yetmiyor artik. Bugun evlilik , boyle giderse ilerde de karnimizi doyurmak icinn kredi cekeriz artik.
Ya saten evlenenler 2 sene olmadan boşanıyor bu para borç olacak birde nafaka çıkarsa ev borcu oo ozaman işte yok artık emekli olana kadar borç bitmez...
Adamı parayı destek olsun diye veriyor yeterli olup olmadığı senin evlenene kadar yapmış olduğun birikimle alakalı.
Evlilik yaşına gelmiş ve evlenmeye kalkan insan zaten birikimini yapmış olmalı. Yoksa ömür boyu bekar dursun.
Birikim diyorsun ve guzel diyorsun. Anneniz babaniz kendi hayatindan fedakarlik yapip cocuklariniz icin yaptigi harcamalari , cocugunun egitimine harcamasi, bu arkadasimizin universiteyi bitirmesi ve mulakatlari bir turlu gecememesi, sonrasinda ise alinanlarin nasil alindigina bakilmasi, unuttunuz siz galiba Polislik sorularinin cevaplarinin dagitildigini ve kimin neler yaptigini. herkese ayni sartlar verilmezse birikim yapilmaz..
kisaca ozet gececek olursam tek istedigim ulkemiz ve halkimiz icin ADALET ve ESSITLIK! Cok birsey degil aslinda
@guzelzamanlar burada şartlar böyle. Hepimiz bu şartlara göre yaşıyoruz yapacak bşy yok. Rahatsız oluyorsan başka bi ülkeye gidebilirsin.
Yapacak bsy yok olabilir belki sana gore..
Niye başka ülkeye gitsin? Rahatsız vatandaş gider hükümet değiştirir ama tabi ortalama IQ şempanze kadar olunca olmuyor doğru
@Guzelzamanlar sana göre varsa yap o zaman ne duruyorsun ki?
@Marcus-Aurelius evett kendi IQnu bu kadar doğru bilip söylemen güzel bşy. İnsanın kendisiyle barışık harika.
Değiştirebiliyorsanız değiştirin hükümeti. burada PKKya da PKKlılarada yer yok. Beğenmeyen eleştiren yol alsın.
Yapacagiz:)
@Guzelzamanlar görücez. 😏
Size de iyilik yaramiyor
@betterböcek Muhalefet olacaklar ya işte amaçları kötülemekten başka bir şey değil.
Aynn aynn knk
Kredinin yeterliliği ve olmaması değil konu Çilek hanım ;evlenmek için kredi çekecek duruma düşmek normal mi? Fakat yine de soruna şöyle cevap vereceğim evlilik masrafları için salt 150 k TL yetersiz bir paradır
Doğru insanı bulmak gerekiyor evlenmek için başkalarına gösteriş değilde ihtiyacına göre harcama yapıp asıl amacı birlikte huzurlu bir hayat sürmek olan kişiler için yeterli bence
Nereye yetiyor yaa o paraya bir beyaz eşya düzersin bir de koltuk takımı alırsın para biter gider şu anda evlenecekler için en az bir milyon para olması gerek geçsinler bunları...
Yukarıda yorum yapan bi'bilen arkadaşa bakmayın, hiç bir şey bilmiyor gibi. Altın fiyatlarından, eşya fiyatlarından, düğün fiyatlarından ve diğer giderlerin fiyatlarından haberi yok herhalde. Haberi olsaydı gayet yeterli demezdi.
Bir buzdolabı olmuş 30 Bin TL. Bir ara mümkünse çarşıya, pazara, elektronik mağazalara gidip fiyatlara baksın. Yorum yaparken daha doğru, daha gerçekçi bir yorum yapmış olur.
Yakinda insanlar evlerindeki enerjileri krediyle alcak sonrasindada destek ( kostek) olunuyor gozukcek, ekonomizin nerelerde oldugunu gosterdiginiz icin tessekkurler.
Ekonomi kotu insanlarimiz evlenemiyor ( halk)
Butun herseyi sattik ( hukumet)
Bunlar evlenmek istiyor biz cay kasigiyla verelim , ilerleyen zamanda kepceyle aliriz. Nasil olcak. Ulkede ureten yok aliriz (Bankalar)
ne yeterli ne de mantıklı !
ulan (kelime için özür dilerim !) dünyanın hangi ülkesinde kendi vatandaşı evlenmek için kredi çekiyor?
hem evleneceksin hem de 4 sene borcunu ödeyeceksin.
o 4 senede harcaman borcun falan çıkmayacak öyle mi ?
bu kredi hesaplamasındaki rakamları icat edenler ya bu ülkede yaşamıyor ya da acilen ilkokul konularından başlayarak matematik dersi almalılar.
milletin aklıyla dalga geçmesin kimse. artık yeter.
150 bin lira düğün için yeterli değil sadece eşyanın bir kısmını alır. Ama yine de iyi bir şey bence
Ev sahibi olmak için kredi ver. Evlenmek için kredi ver. İş kurmak için kredi ver. Borçlanarak herkes bir şey sahibi olur.
O uygulama yururluluge girerse Sırf o parayı almak için formaliteden evlenecek çok kansız çıkacaktır piyasaya
Mantıklı değil tabiki evlendikten sonra borç mu ödenecek yoksa ev mi geçindirilecek ama borçsuz da hiç bişey olmuyor yine borca girecekse en azından sıfır faiz ile bu krediyi çekmek de en mantıklısı
2019da evlendim. 50 bin kredi çekmiş ve düğünü öyle yapmıştım. her şey ortak karar oldu. Bekarlığımda aldığım beyaz eşyaları kullanıyoruz hâla. Halı kilim babası aldı, takılar benden oldu. Şehrin en güzel salonu tutuldu, öncesinde nişan yapıldı vs..
Belki yetersiz gibi gözükebilir fakat evlenmek isteyen bir çift muhakkak ön hazırlık yapmıştır, yapmalıdır. Hadi düğün ve takı olmasın desem kızın aklında kalır, ukte kalır. 300 bine her şey sıfırdan yapılabiliyor günümüzde.
Bir ülkede en önemli şey nufustur insanlar evlenemiyor ekonomi o derece kötü umarım bir care olur
Maalesef fiyatların yanında bu para devede kulak, kaldı ki kredi çekmek de hiç akıl kârı değil, çok mecbur kalınırsa da bilemem yani.🤷♀️
Evlenirken elinizde ki hazır paranın mevduatta durup faizsiz kredi almak mantıklı gibi. İlerleyen dönemlerde kredi taksitlerini mevduatta duran paranın faizi ile ödeyip evliliği bedavadan biraz pahalıya getirebilirsiniz...
Kusura bakma hadi 150.000 TL'Yİ aldın sanki ne yapabileceksin bu üreticiler vesaire coşmuş artık daha
Mantıklı gelmiyor ancak zaten evlenen çoğu kişi borçla evleniyor ülkemizde yine borçla evlenecekler için mantıklı bir seçenek olabilir
kredisiz telefonbile alınmıyo evlenirken çekmeyip napıcak insanlar aw biriktirmek de mantıksız para eriycek kenarda
150 bin evlenmek için yeterli ama kadınların isteklerine yetmez...
en azından alır onunla bi araba alırlar düğünü zaten yapacaklardı...
150 bin TL aşırı az bı para ne alsınlar onlar o parayla
Düğün zamanı çok harcama oluyor uygun faiz li ose neden olmasın
Daha fazla harama bulaşamam. Bu hayat bunlarla uğraşmak için yeterince kısa
Çok mantıklı. Bedava para resmen. Almayan canım. Evlenecek birini bulup ben bile alıcam nerdeyse. 75 - 75 kırışırız. Bir imamdan resmi nikah. Oldu bitti. 2 yıla zaten kuş gibi kalır o para.
Kredi ve verilen miktar bile az kim nasil evlenecek
Şu önümüzdeki 1 sene sakız almak için bile kredi çekilmez
Samimi gelmedi. Ama mutlaka birilerinin işine yarar
Mantıklı değil ve iktidarın saçma sapan seçim vaatleri. Üşkenin nasıl içine ettiklerinin bildirisi gibi
Iyilik yaramiyo size
İyilik? İyilik halkın refah seviyesini yerle bir edip siz zaten daha evlenmede evlenemezsiniz alın şu parayı fakirler bununla idare edibn geri ödersiniz demekle olmuyor. Bide yeni doğan bebeklere 18 yaşına kadar fon ayrılacak vasdi olacak deniyordu. Bilmiyotum açıkladı mı. Ben muhalefet olsam bu seçim vaatlerini mitinglerde okur izlettirir ülkenin hali bu derdim
Ülkedeki ekonomik kriz pandemi sonrasi başladi. Bu küresel bir kriz tüm dünya etkilendi ve zengin gelişmiş ülkeleri az etkiledi, fakir ve gelişmemiş ülkeleri cok etkiledi. Olayi sebeplerinden ayirip çabaları görmeyip sadece sonuca bakarak çözemezsin. Muhalefetin daha projesi bile yok. Tek derdiniz Erdoğan gitsin. Sonrasi yok
Projesi mi yok? Sokak ortasında 2 çocuk babası öldürülüyor. Parti lideri "evladımı vermem" diyor. Daha ne projesi istiyorsun bu ülkede. Şuanda ülkedeki tek işleyen proje insanların rahatça ölüyor olmadı ve geçinememesi. Pandemi olmuşmuş. Dünya herşeyimizi kıdkanıyor diyorsun madem sağlam tutar hiçbir dalın yoktu neyini kıskanıyor arrupa. Ayrıca ülkede para yok değil var. Ama para ve güç elinde olanlarda ar damarı yok. Vaadi yokmuş ülkenin potansiyeli çok. Hukuğu az bağımsız yap atadığın bakanların işine karışma oluk oluk para akar ülkeye. Sadece bu 2 şeyle. Ama depremde bile çadır satacak hırsa bürünülmüşse ondan sonrada doğmamış çocuğa don müjdesi verirsin seçim öncesi
Yetmez ama genede karınca misali çok iyi bence ben alırdım krediyi şahsen
Aylık 3125 lira ödeme oluyor yani o parayı alıp altın yaparım düzenli öderim baya kar yaparım ben şahsen
Bide 2 yıl geri ödeme yok yani o para çöp olur 3215 lira 2 sene sonra değersiz olur rahat ödenir
Yeterli değil tabi, böyle bir şeye de gerek yok. Madem bişi yapılacak, altının, beyaz eşyanın, diğer esyalarin fiyatları indirilsin daha iyi. Bide abartılı düğüne de gerek yok.
Keşke bugüne kadar beklenmeseydi, çok güzel bir destek olabilir.
Bide evlenmek isteyenlere Şakamısınız siz ya , Vatandaşınla dalga geçmek bu olsa gerek. Ey koltuk sevdası sen nelere kadirsin. 150 bin 48 ay vade 🤔
Bence yeter. Sonuçta 0 bütçe ile evlenmeye karar vermek ahmaklıktır. Senin bir bütçen vardır, bu borç da destek olur.
Bu parayı ancak tamamen geri ödemesiz verirlerse insanlar belki evlenir
Asgari ücret 8500 4 bşn kira desek 3000 kredi taksidi geriye kalır 1500 civarı ohh mis 🤣 berksan
Altın parası bile etmez. Mehir olarak yarım kilo altın vereyim desem çeyreği ancak ediyor.
150 bine şahin alınmıyor kız nasıl gelsin.😄pert veya taksici çıkması belki bulunabilir.
Formalite evlilik yapıp çekmeyi düşünüyorum benim için yeterli :))
evlenecek çiftlere böyle borçlu bir hayatı reva görmek
daha
evlilik başlamdan sorunlu borçlu
maddi kaygılar
sürmez bu ilişki zaten
boşandılar ne olacak
?
O parayı müsait yerlerine sokabilirler bişeye yaramaz
Evlenmek için kredi çekmek değil ama kredi çekmek için evlenmek mantıklı bence 🤪
Sahte evliliklerinin önünü açar mı Bu sence çilek
Selamlar erkenci
Selamm nasılsın. Sohbet sever misin
150 bin yetersiz ama 2 yil sonra faiz ödeme olarak buda sonuçta bı avantaj
Kesinlikle yetmez şimdi evlenmeye kalksan 600 700 bin tutuyor
Seni ormana götürür ellerini bağlar orgazmın kralını yaşatırım
Evlenmek mantıklı değil zaten 😂 bedava verseler krediyi evlenmem
Bu faizsiz olduğu için mantıklı 150 bin tl de gayet iyi para en azından orta düzeyde bi ev düzer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, koşullarına bakılınca yani iki yıl geri ödemesiz ve sıfır faizli olduğunu düşündüğümüzde 150 bin lira kredi oldukça makul bir kredidir. Günümüz şartlarında iki yıl geri ödemesiz ve sıfır faizli böyle bir fırsatı bulmak mümkün değildir. Sorunuzda belirttiğiniz hususu, 150.000 liraya güvenip de evlenmeye kalkışılır mı şeklinde düşünürsek tabii ki sadece 150.000 lira ile olmaz ama bu kredinin faizsiz ve iki yıl geri ödemesiz olduğunu düşünürsek çok önemli bir evlilik desteği ve evlilik teşviki olacaktır. Sadece şunu ekleyebiliriz, keşke bu uygulama bugüne kadar hep olsaydı, evlilik kredisi uygulamasının bu haliyle güzel bir destek ve sürekli olması gereken bir uygulama olduğunu düşünüyorum.