Parayı yemektense yatırımı terclh ediyorum. Elimde bir miktar kripto, altın ve biraz da dolar var. Risk yönetimi açısından tek bir yere tüm paramı yatırmam ama oran olarak daha fazlasını hangisine yatırırdınız siz olsaydınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl2023 yılı arsa yılı olacak diyorlardı bence öylede oldu depremden dolayı tek müstakil evler artmaya köy hayatı arttı gümüş geçen sene altından daha fazla kazandırdı kripto evet ama şu aralar iki ileri uç geri şeklinde gidiyor boğa sezonu biraz zorlayacak gibi bu 2025 büyük boğaya kadar tutarsan o da tek coin olmamak şarti ile ya da futures de al sat gibi
14 Yorumla
Soran+1 yılTutarım ben ya acelem yok elbet sabrın ödülünü de alırım. Arsa işini de araştırıcam
- +1 yıl
Ben olsam arsa alırdım altın gümüş dolar sadece paranin değerini koruyor katlama yapmıyor kriptoya da güvenemiyorum kazandım paramı kat kat katladim yüzde 98 düştü ya kazandığım gitti ana para var yine 😂
Soran+1 yılAltın enflasyondan bağımsız bir değerli maden ya ondan güvenilir ya. Kazandırıyor bence ama dolar euro vs dediklerinde haklısın yerimizde sayiyoruz sadece. Kriptoda bende katladım ama sonra içeri girdim 😂 Acemilik işte, öğrendim artık kâr edince biraz pay almak lazım yoksa böyle şeyler olabiliyor
- +1 yıl
Bol kazançlar 👍
En İyi Cevaplar
Nasıl olsa geleceğe yatırım yapacaksın. Bir devlet bankasına altin hesabı aç. Hiçbir ülke parasına yatırım yapma. Yeteri kadar birikimin olunca gayrimenkul al. Tüm dünya ülkeleri batabikir paraları değer kaybedebilir ama altın hiç bir zaman batmaz
20 Yorumla
Kesinlikle arsa. Silivri’den 9 ay önce 175 e aldığım arsa şu an 600, Tekirdağ marmaraereğlisinden 4 ay önce 80 e aldığım arsa 350 bin. Borsadaki 60 binimde 75 bin bandında seyrediyor. Tarihler birbirine çok yakın.
04 Yorumla
Soran+1 yılArsa alırken neye dikkat ediyorsun? Bildiğim kadarıyla iyi yerden alınmazsa böyle kâr getirmiyor
Soran+1 yılBen İzmir'deyim burası da olur sanırım ama bahsettiğin miktarlar az kalıyor gibi burası için
Para & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Aylık 30 bin ile yatırım yapmak pek mantıklı değil onun yerine kredi çek arsa al altın ve döviz den çok daha fazla kazanırsın
013 Yorumla
Soran+1 yılArsanın da ne kadar değerleneceğinin garantisi yok gibi geliyor bana
- +1 yıl
Kral iyice araştır ben 2019 da ilk arsamı almadan önce 3 ay piyasa araştırması yaptım emlakcılar da ve sahibin den sayfasın da fiyatlar çok şişkin mesala 2 milyon olacak yeri 3 milyon yazanlar oluyor bunların gerçek fiyatını anlamadan yer alırsan zarar edersin ayrıca miras malı alırsan daha çok kar edersin adamın dedesi ölmüş 8 hisse var hemen satmak istiyorlar kişi başı 20 bin az alalım ama hızlı satalım mantığın da oluyorlar öyle bulduğun zaman mesela çok güzel kazanırsın ya da borcu olan biri olur acil satar yine ucuza kapatırsın piyasayı araştır çok güzel paralar dönüyor ben ilk başta yatırım amaçlı sadece bir arsa almak istedim ama dönen parayı görünce tamamen bu işe odaklandım şu an 11 tane yerim var
Soran+1 yılHahaha benim geleceğim de böyle olur belki kim bilir. Ögrenmeye çalışacağım bu işi
Soran+1 yılPeki 4 sene arsa yatırımında çok uzun bir süre değil. Al sat mı yapıyorsun yoksa elinde bekletiyor musun?
Soran+1 yılNeye göre kısa veya uzun vade olduğuna karar veriyorsun peki?
- +1 yıl
İmara sıfır yerden tarla aldım mesela orası imar geçtiği zaman şu an ki değerinin 10 katına çıkacak tahminen 15 yılı bulur imar geçmesi ama geçtiği zaman çok güzel para bırakacak kısa vadeli yatırımlarım değerini bulmuş acil satılık yerler den aldığım arsalar acil satılık olduğu için 200-400 arası daha ucuza alıyorum ve olmadı gereken fiyata bekletmeden satılığa çıkarıyorum
Soran+1 yılAnladım teşekkürler. Bir sorum olursa yazarım yine
Soran+1 yılİzmir'deyim ben artık kendim öğrenicem bir şekilde :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
28Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen miras kalan bir daire parasini bitcoinde batirdim paranin %90 i gitti. 2 yildir da yerlerde.
Altin almistim biraz birikimimle 1 yildir gram artmiyordu simdi azicik hareketlendi.
Borsada sasa hissesi aldim paranin yarisi gitti.
Daha fazla ekonomi tavsiyesi icin beni takip etmeyin 😂36 Yorumla
Soran+1 yılHahaha geçmiş olsun. Piyasa düşükken alım fırsatıdır ama :)
- +1 yıl
Bitcoin zararın ne kadar
Cevap sahibi+1 yıl@LimitsizBoy %90 bir daire parasi gitti diyorum
- +1 yıl
Tl karşılığını sormuştum
Uygun bir kredi çek ve gayrimenkule yatır. Sen kredini öderken uzun vadeli bir yatırım yapmış olursun ve emin ol kredini faiz parasıyla beraber daha kısa vadede çıkarmış olursun. Üstelik ticaret de yapabilirsin aynı zamanda.
11 Yorumla
+1 yılAltın önceliklinolurdu. Kriptodan uzak durup, paramı emtia ya yatırırdım. Ve euro tabii.
10 YorumlaAylık 30k alıp bu soruyu gerçekten soruyor musun? Yoksa kendince gösteriş mi yapıyorsun küçük dünyanda 🤣
02 Yorumla
Soran+1 yılGösteriş yapacak olsam kendimi gizlemezdim. Bizim milletimizdeki çekememezlik inanılmaz
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılnet cevap
gram altın ama al unut 3-5 sene sonrasını hayal bile edemiyorum04 Yorumla
Soran+1 yılNeye dayanarak söylüyorsunuz bunu peki?
- +1 yıl
şöyle açıklayayım size;2017 aralık 28 tarihinde gram altın (161,90 Tl ) olduğu zaman yaklaşık 1.851 gram altın aldım (daire atmıştım)20121 yılı yaklaşık aynı tarih aralık sonlarıydı (783.45 TL) sattım ve araba aldım kendime
Soran+1 yılAnladım, teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılkendine yatirim yap, bilgi ogren ve bu bu bilgiyi sat :) senin yazdiklarin senin kontrol edebilecegin seyler degil.
00 YorumlaPasif gelir oluşturma imkanlarını kolla. kiralanabilir emlak hem gelir hem yatırım olur.
03 Yorumla
Soran+1 yılŞu an ev alacak kadar bir birikimim yok. Ne gibi bir kiralanabilir emlak önerirsin?
Soran+1 yılAnladım bir bakarım sağol
+1 yılBence döviz veya altın yapmalısın. Diğerleri pek güvenilir değil gibi
00 YorumlaGüzel para bence yatırım için arsa veya ev makul veya araba
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDünya'da tüm şehirler batıya doğru gelişir. Şehrin batı yakasından arsa al bence.
05 Yorumla
Soran+1 yılArsa yatırımı yaparsam çok uzun vade beklemem gerekmez mi?
Cevap sahibi+1 yıl10 sene unutmak gerekir arsa'da.
Soran+1 yılRiskli geliyor bana biraz açıkçası. 100 bin verip bir alsa iyi bir yerden, 10 senelik yatırımı anlamlı kılacak kadar değerlenmeme ihtimali de olabilir
Cevap sahibi+1 yılİmarsız arsadan imar geçince sekize on'a bile katlar.
Soran+1 yılPeki ben biraz araştırayım bu konuyu teşekkürler
+1 yılHisse alabilirsin... bence enerji şirketlerini tercih et
10 YorumlaBES sistemi üzerinden yatırım yapılabilir, çünkü senin yatırdığın paranın üstüne devlet yatırdığın paranın %30'unu ekliyor
04 Yorumla
Soran+1 yılTL yatırımı yapmak istemiyorum
Soran+1 yılBunu bilmiyordum bakıcam, sağol
+1 yılben de kaynakçıyım 25-30 k arası kazanıyorum. Aileye vermekten elimde kalmıyor para aw. Dolar yapmayı düşünüyorum , zaten deprem oldu artacak dolar.
00 Yorumla
+1 yılparayla oynamayı sevıyosan borsa. sevmıyosan altın
10 Yorumla
+1 yıl3e böler altın dolar borsa yapardım
10 YorumlaBence arsa vs almak en sağlamı..
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki?
- +1 yıl
Nasıl neden peki?😄😄
Babam hep öyle yapıyor ekonomiyle de arası iyi, keyfine göre de takılıyor...
Şaka bir yana altın dolar düşebilir bitcoin batabilir kiracı evi maf eder bu parayı bir insana yatırsan terk eder en iyi arsa aldığın yerde durur ve fiyatı da hep aldığından daha fazla eder hobi bahçesi yapabilirsin illeri de ya da bina çıkarlar bir sürü evin olur
Soran+1 yılDoğru ama arsayı iyi bir yerden almam önemli çok tecrübeli değilim bu anlamda. Bir de baban yıllar önce aldığı arsaları değerlendiriyordur, ben şimdi alsam çok uzun vade ellememem gerekicek ona
- Para & Ekonomi konusunda 579 cevap paylaştı.
+1 yılBen genelde kıyafete yapıyorum 🙈
02 Yorumla
Soran+1 yılHahaha eğlenceli bir yorum :)
- +1 yıl
🙂🙂
+1 yılAltın en doğru tercih olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle düşündüğünübde açıklar mısın?
Ye iç gez hayatını yasa
06 Yorumla
Soran+1 yılBelli bir yaşa geldiğimde çalışmamak istiyorum ondan şimdiden yatırım lazım
Soran+1 yılBu da başka bir bakış açısı elbette
Soran+1 yılAma eğer yaşınız doğruysa mesela ben 40 olduğumda çalışmamak istiyorum 15 sene yatırım sonrası
tarla al kardeşim tarla
04 Yorumla
Soran+1 yılArsa mı demek istiyorsunuz?
+1 yılKripto bu aralar tatsız
01 Yorumla
Soran+1 yılDüşükten toplamak lazım
- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılAltın al Euro Dolar yap
01 Yorumla
Soran+1 yılBunlar var bunun haricinde bir önerisi olan varsa diye sordum
+1 yılKanki borsa ve altın işte
01 Yorumla
Soran+1 yılBorsaya hiç girmedim. Kripto kasıyordum hep. Son dönemde de altına başladım.
+1 yılAh be keşke ben o kadar para kazanabilsem. 😒😒😒
01 Yorumla
Soran+1 yılOlur dostum ya çok büyük para değil
Ne iş yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılDolar
Altın
Çeyrek00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYe iç gez ne yatıracan
02 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum onu da ama belli bir yerden sonra yatırımımla kendimi döndürmek çalışmamak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılO zor
+1 yılAltın alın
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Konut etf i ve 20 yıllık abd tahvili al
04 Yorumla
Soran+1 yılBunlar tam olarak nedir?
Soran+1 yılTamamdır bende araştırıp bu konuyu alıcam muhtemelen sağol
Gel ben sana yatırımın yollarını öğreteyim.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olucakmış o 😂
+1 yılGumus de alabilirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılBunu öneren uzmanlar da var ancak satışı daha zor değil mi?
- +1 yıl
Yani uzun vadedde bence dusunulebilir...
Soran+1 yılPeki teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim..
+1 yılEn büyük yatırımı kendine yapman lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi?
Gizli Üye(18-24)+1 yılArsa allll en iyisi
10 YorumlaDolar veya altın
00 Yorumla
+1 yılaltın
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle konuta yatırım yapmalısın