Birikimim var başka bir ülkeye nasıl giderim?

29 yaşındayım Türküm ve sadece Türk vatandaşlığım var Mardinliyim Bursa, İstanbul ve Antalya'da yıllarca çalıştım 11 yıldır çalışan 9 yıllıkta sigortalı çalışan biriyim garsonluk otel çalışanı kuryelik market (reyon şefine kadar yükseldim ) annem babamdan hep uzaktım aram hiç onlarla iyi olmadı fazla harcama yapan biri değildim hep sadece ufak ucuz sahte giysiler ve yemek ihtiyaçlarımı karşıladım hep sigaram da içkim de olmadı kumarımda bide telefon almıştım kendimi teselli ediyordum taki bu seneye kadar yılladır sürekli motor alırdım satardım dolar altın alırdım bu sene çok yakından hissettiğim bir çöküş yaşadım Türk insanları değişti kafaları bozuldu algıları bozuldu çalışa çalışa 250.000 Tl civarında bir para biriktirmişim 1 hafta önce araba almaya kalktım sadece renault motor clio kıytırık 2009 luk arabalar alabildiğimi gördüm 11 senenin karşılığı bir son model telefon ve 12.500 dolar olduğunu anlayınca bu ülkeden gitmeye karar verdim başka bir ülkeye sizce nasıl giderim kaçakçılara güvenilirmi arap ülkesine gidilirmi resmi gitmemin bir yolu var mı ( çalışmak için )?
Birikimim var başka bir ülkeye nasıl giderim?