Ve
Herkesin geliri Bayaa iyi yoksul fakir bir ben miyim
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçinebiliyor musunuz

şimdi ne desem bilemedim ki, ama 23 yaşımdan itibaren oy kullanıyorum, oyumun rengi elbette belli ama bariz suçlamalara bakmadan önce eteğimizdeki taşları bir dökelim, ülkemizin yakın siyasi tarihine baktığımız zaman 1950 yılında demokrat parti ile başlayan çok partili rejimin devamı kısa sürdü ve 1960 askeri darbesi ile sona erdi (sona erme sebeplerini google amca söyler bakarsak)
daha sonra sol partilerin iktidarlarını aşağıda belirttim,1961 ve 2002 yılları arasında sadece 10 yıllık bir sol iktidar görüyoruz, evimize kaç lira giriyormu diye soralım kaç lira girmesi gerekiyor diyemi soralım (sorunuzu eleştirmiyorum sakın yanlış anlamayın lütfen)
20 Kasım 1961 – 25 Haziran 1962 CHP (Sol)
25 Haziran 1962 – 25 Aralık 1963 CHP (Sol)
25 Aralık 1963 – 20 Şubat 1965 CHP (Sol)
26 Ocak 1974 – 17 Kasım 1974 CHP (Sol)
21 Haziran 1977 – 21 Temmuz 1977 CHP (Sol)
11 Ocak 1999 – 28 Mayıs 1999 DSP (Sol)
28 Mayıs 1999 – 18 Kasım2002 DSP (Sol)
son yirmi yıldır ülke iktidarı sayesinde önce fakirleştik sonra köleleştik ama bizim ceplerimiz boşalırken diğerleri hızla (%10 kesim ama ne kesim)
bu afişleri yapan koca yürekli adamı saygı ile karşılıyorumaslında tüm ğlkenin sorunlarını dile getirmiş
sizi de böyle bir soru sorma cesaretinizden dolayıda tebrik ediyorum
Cevap
23Cevap
750.000 - 1.000.000 arası giriyor ama giderlerimiz çok fazla. Temiz kalan miktar yaklaşık çeyreği. Geçiniyoruz çok şükür.
Ne iş yapıyorsunuz
Ben bir fabrikada çalışıyorum. Satış pazarlama ve baş yönetici konumundayım fakat pek çok işe bakıyorum. Babam da kendi işini yapıyor esas para oradan geliyor ama havuzumuz birleşik iki erkek para sokuyoruz eve. O inşaat malzemesi işinde. Fabrikası var üretip toptan satıyor.
@MuRaTK54 sen kimsin hıyar bu ne özgüven sana neyi niye kanıtlıyım ben. İnanmıyorsam inanma ispatlamaya çalıştığım veya iddia ettiğim bir şey yok. Profile bakarsan görürsün senin gibi aklı 3 karış havada kendini adamdan sanıp millete hadsizlik eden kişilere inanmazsan inanma diyip geçiyorum. Bir de zaten burası hepimizin anonim olduğu rastgele bir platform. Ben gerçek hayatta tanışık olduğum insanlara maaşımı bile söylemiyorum tut ki primli yaptığım kazandığım paradan, eve giren toplam paradan bahsedeyim. Önceki yorumda dediğim gibi yazarsan webde bahsettiğim işten gerçekten de kazandığımı söylediğim kadar rahatlıkla kazanıldığını görebilirsin. Ben sana firmaların müşterilerin hatta bize çalışan ustaların muhasebecilerin adını dahi verebilirim fakat o zaman kendimi ve yakınlarımı internete ifşa etmiş olurum. Bu, karşıma senin gibi dangalakların çıkma potansiyelinin bir hayli yüksek olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, hiç de mantıklı bir eylem olmazdı demi?
bana hadsiz dedin dangalak dedin simdi bana hakaret edecek ne yaptım ben sanada haddini açtın ne kullanıyorsun sen boş vakitlerinde bali mi çekiyorsun tinermi 😀 sana numaramı vereyim watsaptan kanıtla dedim etmediğin hafaket kalmadı bıraz daha zorlasam demekki neler diyeceksin çok kültürlüsün akıllısın ya cok ıyı kazançların varya belki tanışmak istedim belki ışık olurdun banada sen kanıtla dedık mıde bulandırdın terbıyesız cümleler kurmaya başladın aslen Afrikalı mısın 😀
@MuRaTK54 adam gibi kendi sözünün arkasında durmayacaktıysan en başından girişmeyecektin dostum. Bu şekilde R yapan bir erkeğe ben daha ne diyebilirim ki. Küçük bi kız çocuğu gibi kabalıktan terbiyesizlikten bahsediyorsun. Hayal dünyasında yaşıyor olmalısın. Gerçek dünyada bu dediklerin ele alınan tartışma bağlamında kusur olarak görülmeyecebilecek nitelikler. Neticede benim senin dediğine karşı yaptığım savunma başarılı olduysa ben biraz kaba da olurum terbiyesiz de olurum. Sen kendini şu tartışmada sütten çıkmış akkaşık olarak gösterek mağdur psikolojisiyle haklı çıkabileceğini sanıyorsun. Bunu toksik bir kadının, beceriksiz bir erkeğin veya aklı başında olmayan bir çocuğun izleyeceği yoldur. Aydınlanmak istiyorduysan öyleymişsin gibi davransaydın en başından.
Olum sen nasıl Bı müptezelsin * ver numaranı ıspatlayım sen kımsın dıyıp Bı dunya kufur edip argo kelime kurup boş boş Bı dunya süslü kelimeler edeceğine bu işi kestirmeden çözseydik sen neyi geveleyip duruyorsun saatlerdir boş boş karı kız muhabbetleri yapıyosun aslan penisi hayırdır sen paranı * senide * * koyduğum oğlu ne ayaksın sen yaz numaranı bana özelden
@MuRaTK54 damarına mı bastım yavrum ne bu tutuşmalar. Senin yaptığın klavye delikanlılığından başka bir şey değil. Ayrıca karı kız muhabbeti yapıyorsam sen kendini niçin muhattap kabul ediyorsun? Cevap vermek zorunda değilsin en başından beri. Ben karıysam sen ufacık bi kız çocuğusun dostum. Soruna ciddi bir cevap vermem gerekirse kendimi deniyorum bir yandan da seninle eğleniyorum. Daha duygularına sahip çıkamayan, kendi fikirlerini 5 dakikadan daha uzun süre savunamayıp kontrolden çıkan bir erkek olarak bana hakaret etmeye çalışman da az biraz komikmiş. Bence zorlama yenilgiyi kabul etmek de erdemdir.
Aynen ben klavye delikanlısıyım haklısın bu işler aynı senin dediğin gibi olur git kumda oyna sen erdemli bey atarını yapar yapar sonrada erdemden bahsedersin eğlenmekten bahsedersin adam olsan okadar hakaret etmedende yazacaklarını yazabilirsin çileden çıkardıktan erdemden eğlenmekten bahsediyorsun bravo sana ya sensin birader😀
40-50 civarı toplam bizde hane halkı geliri epey yüksek herkesin iyi bir işi var ama geçim yine zor.
Valla gelir öyleyse nasıl zor anlamıyorum bizim aylık gelir 4 bin 😂 oda babamın emekli maaşı bu ay 7.500 olacak oda 2,00₺ kredi çektik ona kesiliyor
İş yok ki daha 2 gün önce gititm is kura
İs maalesef yok
Kücük bir şehirde
Ondan yetiyor diyelim bu para
Siz ailede meslekler neler
Özel ne is?
Hayatta kalmaya yetiyor sadece para, 3-4 yıl önce rahatlıkla yaptığım çoğu şeyi artık tek tük yapabiliyorum.
Gelecek ay hiç yapamayacaksın
Ne kadar girse de geçinebiliyorum diyen varsa yalan söylüyordur. Aylık en az 50 k olması lazım şöyle adam akıllı geçinmek için.
Yorumlara bak 38-41 bin Aylık gelirleri olan varmıs
Hocam bol keseden sallaması kolay ona bakarsan da ülke uçuyor.
Toruma bak 36 K kazanan da geri yorumlar zengin kaynıyor
Iki kisiyiz, ben 17 bin kazaniyorum. Eşim 14 bin kazaniyor. Eşimin bir de evi var kirada 10 bin de kira geliyor.
Toplam 41 bin oluyor. Buna da sükur
Sen 17 bin eşin 14 bin mi hey Maşşallah darısı başıma
Kirada evin var 10 bin
şu an da evde oturuyorum kira vermiyorsun ordan da ( - 10 bin gitmiyor ) diye düşün cok iyi haline şükür et açları doyurmaya calıs ki allah daha fazlasına versin
Evet eşim 20 yaşindan beri çalişip ev almiş, kolay değil. Akranlari kariya kiza yedirirken o para biriktirmis yatirim yapmiş borca girmis
Bende öyleyim 19 yaşında kendime ait 2 tane arabam vardı
Simdi yaş 25 devlet işine girsem en az 10 bin maaşım olsa ev alacam
Karıya kiza yedirmek istiyorum ama olmuyor olmayı Ca bende yatırım yaşıyorum ev alacam ama isisizm isim olsa 6-7 ay içinde alacam ev
Net tutarı bilmiyorum ben de arayıştayım iş konusunda da çıkmıyor
Bu ay 36574 lira kazanmışım.
Bunun 25129 lirası düzenli aylık gelirim.
11.500 kalacak yeri olan bir işte çalışıyorum şehir dışında yetiyor birikim de yapıyorum ama şu devirde ne alabilirsin ki 😂
Ne mi alabilirsin en dazla tostçuya gidip sucuk ekmek tersim karnına ayda 1 bayram ettirirsin 😂
2 gün önce tavuk döner 15 TL di bu gün yemeye gittik 20₺ olmuş camda da yazıyordu sökmüşler ızgara ekmek sucuk ekmek falan 20₺ di oturduk tavuk döner dedik aynı paraya ızgara ekmek yesek daha iyiydi 😂 ona da memur arkadaşa ısmarlattım o ısmarladı 😂
cok rahat cunku benim bir mesleği var diploma denen kagıt parcasına önem vermedıgım için
50 bin civarı total ama geçinemiyoruz
Niye lüx yaşama alıştınız Mi
Gelir kadar gider var bir üstat ayrıca 3 ayrı ev masrafı var
Geçinemiyorum, gecinemem ben
Neden
Hep yiyorsun eğleniyorsun iyi yA
Hastalık mi
Yalnız yaşıyorum aylık 36 k
Yalnız isen yeter çift istesen evlenmek ben düşünürüm
Gerek yok ben halimden memnunum
Hayır öğrenciyim bide zorr
Aynen
Söylenmez şimdi ama baya iyiyiz şu sıralar.
7bin dolar civarı, yurt dışındayım
60-80 k ama gider de ona yakın sayılır
30 civarı ama sadece benim değil
5bin dolar. Yurtdışındayım
5 bin dolar Mi yetiyor mu o para size
Tek başımayım, gayet yetiyor
Ora İle bura birim fiyatı aynı imiş 5 bin burada asla yetmez ondan demiştim yetiyorsa iyi
@SweetCloud
Birim olarak Türkiye ile aynı değil tabii ki o nereden çıktı
Aynı tabi 😂 nasıl değil sallamaaa sallama aynı mesela Şu an orada 5 bin dolar alıyorsun biz 7.500 8.500₺
Yani şimdi ben sana nasıl laf anlatayım ki? Anlatsam anlayacak olsan dil dökeyim de hiç gereği yok. Burada asgari ücret 5 bin değil, Türkiye’de 7.500 TL dediğin para asgari ücretin altında. Ayrıca birim dediğin şeye o mantıkla bakılmaz, mesela 12’li organik bur yumurta orada ne kadar burada ne kadar diye kıyaslama yapabilirsin. Birim karşılaştırma budur.
Tamam asgarş ücret 8.500₺ burds 7.500 olan en düşük emekli maaşı
Organik olmayan normal 30 tane yumurta 80₺ burada orada ne kadar? Organik olmayan normal markette satılan yumurta 75-80₺ 30 tanesi orada ne kadar
30 tanesi orada 80 lira diyorsun, burada üzülerek söylüyorum ki 36’lı normal yumurta 7 dolar…
O zaman konuşmayacaksın en basit kendin dedin yumurta dan yenildin
burada 30 tanesi 80₺ orada 7 dolar hemde 36 tanesi
Ve organik mi orada burds normal organik depil fabrikasyon yumurta orjşnal ise bakmakta tanesi 3₺ köy yumurtası oda 30 tanesi 90₺
Yani gerçekten laf anlamayışına sinirlenmiyorum üzülüyorum. Arkadaşım anlamıyor musun? Ben 36 adet yumurtaya 7 birim para veriyorum. Sen 30 adet yumurtaya 80 birim para veriyorsun. Dolar euro TL önemli değil ne verdiğin. Birim olarak bakıyorsan bu sekilde karşılaştırma yapılır. Daha açık nasıl anlatılır bilmiyorum inan.
Ulan sen anlamıyorsun
orada 36 yumurta 7 dolar birim
burada 30 yumurta 80 ₺ birim
Birim olarak diyorum
7 birim nerde 80 birim nerde aynı Mi sence
Sinirlerim bozuldu :D ben aynı demedim ki zaten. Aynı diyen sensin ‘birim olarak aynı imiş’ yazmışsın bana. Ben de aynı olmadığını, Amerika’da alım gücünün daha yüksek olduğunu anlatmaya çalışıyorum sana.
60 k
Yılık demedim aylık sordum
aylık dostum
İyiymiş inşallah bol bol hayır ediyorsundur o kazanca göre
bana kalmıyor
Geçinenenler un işinde bence dbdnsj
Yorumlara baksana 35-45 bin aylık gelirleri var milletin
15 ben dolaylarinda
Faiz mi yiyorsun
15 bin hayır memur maaşı
Rakam vermesek olmazma yeterli miktar desek
60-70 k
100 bin civarı
34 bin falan
Bana yetiyor.
Geçiniyorum
40 bn
Az ama idare eser
evet büyük şehir için zor geçinmek
kim o iyi durumdakiler? herkes zorlanıyor şu devirde
Yorumlara bakarsak herkes zengin
aşağı yukarı herkes 40 civarı bir şeyker demiş. büyük şehirler için hiçbir şet
şey
Yaşamayın büyük sehirde
Ama bu sefer asgari ücret üstü kazanamazsınız kücük sehşrde
aynı şeye denk geliyor. senin küçük şehirde kazandğn 4 bin tl bizim 40 bin tl miz oluyor işte.
Biliyor musun ben cimri biriyim gerçek diyorum cimriyim
Ama 2023 e girerken her hafta et yiyeceğim dedim
Ve her hafta et balık alıyorum hatta bu hafta 3 gündür et yiyorum be halen dolapta 1.5 kilo tavuk eyi duruyor dolapta
Eve giren tek gelir babamın emekli maaşı oda 5.500₺ olmustu 2 bin kredi bize 3.500 kalıyordu da Şu an 7.500 oldu iyi daha cok yeriz artık et balık 😂 ama gerçek diyorum bize bu para yetiyor size 40 bin yetmez ama bize 5 bin TL yetiyor
burada kıymanın kilosu 300 tl. oralarda ne kadar?
Kıyma almıyorum ki ben tavuk ve balık daha ucuz ben ucuzuna buldum tavuğun kilosu 17.5₺ ilk. Akşımda 14₺ di mangalıma ediyorum suda haşlıyorum yiyorum her yöntemle ama daha çok mangal edşyorum balıkta kilosu 60-70₺ icinden koca balıklar 14 adet çıktı tanesi 5₺ civarı geliyor yarım ekmek yapsan ekmeği dolduracak nerdeyse büyüklüğü geçen Japon balığı aldım sa taşına beğenmedim baska cinsler deniyorum bakalım kıyma sanırım 250₺
o nasıl rakamlar ya. nerde yaşıyorsun allah aşkına?
Sen buna mu şaşırırsın 3+1 ev var kiralık 500₺ doğalgazlı
Meydanın 2 sokak üstünde
Eşyalı evler 400₺
350 bine ev aldık 140 m2 meydana 200 adım uzakta 8-9 ay oldu alalı
burada her şey ucuz
Sebebi ise kücük şehir
Ama kiraları depremzedeler arttırdı ğst kat eve aldomozda kiracı girmişti 1 ay durdu 1.500 dü sonra çıktı biz sorduk arkadws icin 2 bin dediler
Simdi depremzede 2.500 e girdi
küçük şehirden çok 20 snee öncesinde kalmış bir hayat gibi. burada 3 + 1 daire ortalama bir semtte 25 / 30 bin.
Orası öyle sen full kiraya çaldırıyorsun yazık değil mi? Bura da kücük is imkanı falan yok eğlenecek yer yok gençler ondan durmuyor bu sehşrse nüfusu 120 bin
Neyse yatacam ben iyi geceler
he yok benim ev var ama kira ödeyenler de bu rakmaları ödüyor
38 k.
yorumlar zengin kaynıyor
Bu zenginlik değil
Sencezengğnlik ne?
13 bin
haftalık 300-350
Haftalık 350₺ mi Buda aylık 1.400₺
18116 tl 😁
18 bin mi bu devirde yermez
Niye
Yeter mi
Yorumlara bak 35-45 bin aylık gelirleri geneli
Ben acaba yalnış mı yazdım
181.16
181 TL 16 kuruş mu
Yaa hayır sizin para birimini asla anlayamadım
Sen aylık kazancına dolar olarak yaz öyle çözeceğiz bu durumu
1600 azn
45 gibi
İyiymiş
Şahız diyorum zaten senim dükkanın Mi var
Hepsi yalansa sana sa 30 bin vermeleri zor
Toplam demis 20 bin alsa 3 kişi 60 bin eder memurlar ise 15 binden 45 bin eder
Şekil şukul yapmayın 50k vermezler ne dostum benim yurtdışına bağladığım tek iş 50-150bin euro oluyor karı da üçte biri oluyor bende karın yarısını alıyorum bunda eder 250bin. Maaşım da ayrıca var her şekilde 50yi çok rahat geçebiliyorum demek oluyor bu. Herkes de yalancı değil artizleşmeyin 30 40 kazanıyorsunuz diye. Çok çalışmak şart evet lakin akıllı çalışınca da aynı emeğe kat kat fazlasını kazanabiliyorsun.
@tahacan__ tamam reis sensin biz sekil sükül yapıyoruz boş konuşuyoruz sen yaz bana özelden numaramı vereyim at bana watsaptan şu 250 binin bordrolarını bütün çevrem yurt dışında senin dediğin parayı kazananı görmedim😀
@MuRaTK54 dalga mı geçiyorsun çalıştığım firmada patron aynı şekilde milyonlar kazanıyor bana ufak bir kısmı prim olarak düşüyor. Dünyadan haberiniz yok sizin belli ki. Bordoyu s. ktir et aç google a yaz bak bakayım demir çleik beton söve mermer yapıp satan ayda kaç kazanıyor diye. Konuştuğun hakkında bilgi sahibi ol kardeşim sonra münakaşa edelim.
@tahacan__ arkadas çalışarak kölelik yaparak ne kadar kazanıyorsunuz dedi😀 benimde dayım öztreylerin sahibi büyük paralar kazanıyor oturduğu yerden ona bakarsan koç holding sahibide katrılyonlar kazanıyor önce konuyu oku ondan sonra savaşa katıl mayk😀
30k civarı
33 bin küsur
İyiymiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?