Birikim yapmanın yaşı yoktur. Ben geç başladım 😅. Arap atı gibi sonradan açıldım 😂.
Devlet üniversitesine giderken 5 senelik okulu, 4 senede bitirirsem araba alırız demişlerdi. 4. Senede aldılar.
İşe girdim, arabayıda satmadım ve aileme geri verdim. Sadece ilk maaşımı alana kadar ailemden harçlık almıştım o dönem😅.
Şimdi iyi bir sitede kendi evim, kendi aldığım arabam ve 200k yatırımım var.
Bu arada, o araba hala benim üstüme ama kullanmıyorum senelerdir. Ailem de takılıyor kendisi. Vergi zamanı ödemelerini yapıyorum o kadar 😂
Birikim konusundaki tek pişmanlığım 0,1 bitcoine ramseyden takım elbise almak 😂 ( 200₺ idi o zaman) ve ailem sebebiyle bitcoin sevdasından vazgeçmek 🥹. Hala rakı masasında aklıma gelir hüzünlenirim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlarda o kadar @ptal s@cma ve hakaret içerikli ki okurken zor dayandım. Fakir diyenler var ne iğrenç insanlar bee. Nasıl insansınız siz yaa. Ben 29 a girdim ücretli öğretmenim aileme destek oluyorum elime geçen parayla ( aldığım maaş ta geçen aylar 5bin falandı ) ve elimde bir altın küpem bile yok. Altınım borsan dolarım yatirimim yok. Ama cilalı parlak bir karakterim var. Kimseyi parasına bakarak degerlendirmedim. Allah'tan böyleyim param olup ta karaktersizligimle çirkinleşecegime ter temiz bu şekilde olurum. Aileme yardim ediyorum sonuçta ölümlü dünya birikimlerinizi elbette yapın ama o kadar da para delisi olmayın bir anda tüm paranız yok olabilir. Anı yaşayın sevdiklerinizi o az paranızla çok mutlu edebilirsiniz. Hala yanınızdayken onlar. Zaman geçiyor birikim yaparken onları ailenizi sevdiklerinizi ihmal etmeyin
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl23 yaşındayım, toplasan 40 gr altın fena değil. Başka bir masrafın yoksa birikime devam etmelisin.
Ben de 2 çocuk var. Param ve ya borcum yok. Çok mecbur kalsam ve hayati bir mesele olsa kredi kartları, BES, evdeki altınlar ve borsa yatırımını bozsam 100k ancak çıkar. Ev yok araba yok. Düz fakirim.
11 Yorumla
Soran+1 yılOlsun abi
+1 yılAçıkçası benim hiç maddi gelirim yok üzerime araba var onu da babam kullanıyor engelli raporuyla aldım yakın zamanda zaten onu iptal ettirmeyi düşünüyor benim de arkamda ailem var ailen olduktan sonra en büyük insan sensin en büyük zengin insan da sensin
01 Yorumla
Soran+1 yılAbi taşerona git hemen işe alırlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılBende 23 yaşındayım. Cuzdanimda 25 TL ve 600 TL borsa da 50 TL de banka kartımda var teşekkür 😂
31 Yorumla
Soran+1 yıl. d
Yaşına göre iyi yinede ya. Bundan sonra yapabilirsin.
36 Yorumla
Soran+1 yılToplasan 1 yıl anca çalışmışımdır
Soran+1 yılUmut dolu sözlerin için teşekkür ederim
Soran+1 yılBen eskiden iş bile bulamıyorum taşeron sayesinde hayatım değişti
-45 bin kanka şu anda 🤣 ben önce sıfırlanmaya çabalıyorum, birikim işini sonra düşünürüz.
11 Yorumla
Soran+1 yıl. D
Hiç yoktan iyidir fssdjf bizde o kadar da yok şükret haline fskjd
13 Yorumla
Soran+1 yılHarbi mi lan. DD
Soran+1 yılDoğru diyon aga. dd
23 yaş asgari ücretli biri için güzel birikim. Tebrikler..
14 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten dalga geçmiyorsun demi abi?
Soran+1 yılAbimin 300 k ya yakın altın döviz arabasi var benden 2 yaş büyük ben 6 ay önce çalışmaya başladım hiçbir yer işe almıyordu taşeron sayesinde işler çözüldü artık çalışırım ama geç kalmış gibi hissediyorum :[[
- +1 yıl
Geç değil kompleks yapma. Üniversite okuyup doktor olsan da bu yaşta hayata atilacaktin. Sanayide çırak olsan bu yaşta usta olacaktın. Önemli olan kazancını tutabilmek. Şunu unutma PARA KAZANMAK KOLAYDİR. ZOR OLAN PARAYİ HARCAMAK.. yani az kazanılan para değil bilinçsiz harcanan para insanı fakir eder
Gizli Üye(18-24)+1 yılVakıa suresini okumaya başladığımdan beri param arttı
48 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar bir meblağ dan bahsediyoruz
Cevap sahibi+1 yılYani para beklediğim yerlerden daha çok para gelmeye başladı. Zengin olmasam da arttı. İnternette daha uzun hali falan olabilir ama ben, benim okuduğum halini atayım istersen bos bir instan varsa
- +1 yıl
Ben isterim hesabımı vereyim atabilirmisiniz rica etsem
Cevap sahibi+1 yılTabii 🙂
- +1 yıl
Nasıl atacaksınız mesaj atabilirseniz kullanıcı adımı ordan vereyim ordan daha iyi olur
Cevap sahibi+1 yılMesajınız gizli. Yazamadım
- +1 yıl
1 dk
- +1 yıl
Yazabilirsiniz simdi
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSadece 7 bin tlm var. İşten çıktım 1 ay oldu... Ne yapıcm hiç bilmiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılTaşerona git hemen fabrikaya başlatırlar
+1 yılYaşına rağmen fena sayılmaz
Böyle devam edersen yaşın yükseldikçe paran da yükselir11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Babmın 2 kilo altını vardı depremde gitti, sen haline şükür et, ve en önemlisi huzurlu bir hayat yaşamaktır, borçsuz ve sağlıklı.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yıl0 zero ₺ he he boş beleş takılmaya devam serseri mode on
20 Yorumla
+1 yılBen 18 yaşındayım 3 çeyrek altınm var 4 ciyi bu ay alcam anemle 10 bin hedef kumbarasi var 1 aydır biriktiriyorum 950.1bin civarı birikmistir içinde para
03 Yorumla- +1 yıl
@Ttugcee7 her ay staj param yatiyo aneme veriyorum 1.500 TL'yi 500 tlde babamdan alıp altin aliyoz bide o hedef kumbarasi hayatımı değiştirdi sürekli içine atasim geliyo para
- +1 yıl
Bende lisedeyken yazın çalışıp altın alıyordum. Bir gün kuyumcuya gittim abi bana 5 çeyrek verir misin dedim yüzüme tuhaf tuhaf baktı sonra bozmak zorunda kaldım çeyrekleri orası ayrı. Yani para biriktirip kendini mesleki olarak geliştirmeye harcamak çok akıllıca bir şey geri dönüşü kat kat olur diye düşünüyorum.
+1 yıl13 bin tl lik telefonum var valla para falan birikmiyo alkol falan derken yiyip içecen ağam dünyaya 2 kez gelmiyoz
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 kez mi
Yazmayam simdi ayip olur. Bu yasta baslangic icin guzel rakam
12 Yorumla
Soran+1 yılİşte böyle model düzelten cevapları seviyorum abi
Para & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. 32 yaşındayım, 6,5 yaşında 2+1 evim, 22 yaşında küçük bir arabam, 410 bin ₺ evlilik birikimim var.
00 Yorumla
+1 yılİpimle kuşağım başka ne olsun önüne gelen maddi olarak anamızı soruyor babamızı soran yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 4 milyonluk evim, bankada 500 bin tl param, bir tane baya kalın bilezik ve tektaş yüzüğüm var.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl26 yaşındayım bu arada.
Soran+1 yılBunlar beni etkilemez sıfırdan yükselmedin
Cevap sahibi+1 yılSeni etkilesin diye söyleyen kim? Soruna cevap verdim. Sıfırdan yükseldim mi yükselmedim mi onu işte ben bilirim.
Cevap sahibi+1 yılSonuçta var mı var. Ona bakacaksın.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşın 4te biri elimde kalıyor onu da altın hesabı açtım ona yatırıyorum ne kadar oldu bakmıyorum hiç jdjdj :D
01 Yorumla
Soran+1 yılOrtalama ne kadar ve neden maaşının %75ini harcıyorsun
Onemli olan borcun yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklı
Para & Ekonomi konusunda 402 cevap paylaştı. 20 Gr altınım ve 30 bin liram var
11 Yorumla
Soran+1 yılİyi para aga
+1 yıl600 dolar
4 bilezik
3 çeyrek11 Yorumla
Soran+1 yılİyiymiş
Gizli Üye(25-29)+1 yılTicaretle uğraşıyorum döner sermayem 500.000$ civarı arabam evim gayrimenkullerim var. Parada gözüm yok sadece huzur ve sağlık olsun diyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSu anda 600 bin tl degerinde bir arabam var aylik duzenli sekilde 20-25 bin tl gelirim var her gecen gunde artirmaya çalışıyorum
00 Yorumla18 yaşındayım ben kazanamadım babam sağolsun
Tıp kazandım katarda okumaya başladım memleketim
Araba aldılar
Katar’daki evimizde benim adıma
Ve hesabımda şimdi baktım 3571 dolar var01 Yorumla
Soran+1 yılZengin
Gizli Üye(25-29)+1 yılben çok iyi bir üniversitedeyim şu an staj yapmama rağmen asgari ücret alıyorum. okul bitse 60.000 tl ile felan başlarım
01 Yorumla- +1 yıl
Hangi okul bölümmüş o. Bir tanıdığım da stajda asgari ücret alıyordu mühendisti.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl23 yaşındayım 10 gram altınım, 700 dolarım var :( gelirim yok
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen de zengin sayılırsın zekat düşüyor bildiğim kadarıyla
Soran+1 yılServetlerimiz birbirine yakın sende taşeronda hemen işe başlayabilirsin
+1 yıl1 araba bide öyle birikmiş köşede paralar var bakmıyorum bereketi kaçmasın:) yorumları okudum ne kadar batmiş milet bu ne benim cepteki para yeter heralde 2700 yas 19 iş borsa saygılar
00 Yorumla
+1 yılValla istersen her şeyi biriktirsin.. Altına Don giymez yine biriktirirsin.. Ülkesinde ki ekonomi kötü olan bazı milletlerin bankalarında ne biçim paralar var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl27 yaşındayım şahsi yatırımım 400 bin civarında baba dan kalan miras 8 milyon civarında
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl25 yaşındayım işsizim 16 bin kyk borcum 10 bin kredi kartı borcum var. Bir de kardeşime askere gidecek diye tek varlığım 2 cumhuriyet altınımı verdim. Altını yok say sadece borcum var.
01 Yorumla
Soran+1 yılTaşerona git hemen işe başlatıyorlar
18 yasindayim hesabimda 40tl para var ne ailemden ne de baska bi yerden para geliyo
02 Yorumla- +1 yıl
Olsun gençliğin var bu ekonomik krizde bile zaman en değerlisi
Soran+1 yılTaşerona git hemen işe başlatırlar
+1 yıltopu topu 50 bin civarı paran var. bu devirde orta halli bir ailenin aylık geliri
022 Yorumla
Soran+1 yılO nasıl aile lan biz 3 kişi çalışıyoruz 27 k anca giriyor
- +1 yıl
tek başına 50 bin alan var.
Soran+1 yılNormal mi
- +1 yıl
İstanbul'da yoksulluk sınırı 32 bin. sence normal dğel mi
Soran+1 yılHay sxkeyim tuik verilerini herkes asgari ücret çalışıyor bunu o kafanıza sokun
- +1 yıl
herkes mi 😂 sen nerede yaşıyorsun?
Soran+1 yılOrtadoguda gerxzekali
- +1 yıl
Normal para birader kıza burada boş yapmışsın a…q
- +1 yıl
canım senin anandır fakir fukara hödüğü. senin gibilerin sürünmesi normal.
- +1 yıl
grzzekallıı
Soran+1 yılBen senin neden canın oluyorum lan kaşxr
- +1 yıl
@mert1718917 kıskandı köpek. ne kadar fakir olduğunı yüzüne vurunca tutuştu mağara hayvanı
- +1 yıl
A.. ına koduğumun dirzo köpeği
- +1 yıl
boş ver takma
- +1 yıl
Mert9900 anan seni sıçmış galiba orrrspudan doğma. ağzın lağım. ee normal fare gibi açlıktan sürününce. ağız bok fışkırtıyor.
- +1 yıl
Üslubu yok saygısı yok boş ver üslubsuz saygısız kişiyi kimse adam yerine koymaz sakin ol canım
- +1 yıl
bunun gibilerin sürünmesi normal. daha beter olmalılar. ortadoğunun lağım fareleri işte. iki kuruşla kendini zengin sanıyor alt sınıf hödüğü
Soran+1 yılCanım mı oldunuz 2 dakkada hadi gidin sxkisin axk sxkikleri
- +1 yıl
ezik ezik. bu tip alt sınıf farelerine fram acımıyorum artık. ailece sürünsğnler
Soran+1 yılAylık 200 dolara tama etmeye mecbursunuz kxpekler
- +1 yıl
Am…na kodoğumun çocuğu kes lan çeneni
- Para & Ekonomi konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yıl40 gram altin 40.50 bin tl etse
Araba bile alamazsin o paralara burada hava atıyorsun04 Yorumla
Soran+1 yılHava atmıyorum ki üzülüyorum prenses
- +1 yıl
Tamam kizim zengin koca buluruz sana üzülme sen
Soran+1 yılÖyle şeyler senin hayalin be prenses
- +1 yıl
Fakir olan sensin ağlayanda sensin be bacim
20 yaşındayım param yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılTaşeronda işe başlayabilirsin hemen alıyorlar
Soran+1 yılOku oku oku
Ben hiç soylemeyiyem arkadasim
01 Yorumla
Soran+1 yılSen biliyon dayım
2k dolar 1,900 eurom var
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi knk
+1 yılHiiç bende kredi kartında ekside falanım işte
01 Yorumla
Soran+1 yıl😍
Knka bnde 21 yaşındayım bende o da yok 😅🥺
01 Yorumla
Soran+1 yıl://
+1 yıl20 yaşındayım hiçbi şeyim var
10 YorumlaHaddi hesabı yok.
00 Yorumla
+1 yılBurdan söylemeyim ayıp olur.
00 Yorumla
+1 yılSanırım sadece pasaportum var
00 Yorumlaçok değil biraz birikimim var burslarımdan
00 Yorumla
+1 yıl20 yasinda kadınım 2.000 borcum var birikim 2.5 tl
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl20k lık telfonum ve cuzdanımdakı 23tlm var. bu sene okul bıtıyor bakam ne yapcaz
00 Yorumla
+1 yılbabadan kalma servet var 19 yaşındayım
00 Yorumla
+1 yılEvim arsam bahçelerim var
00 Yorumla
+1 yılZenginsin
07 Yorumla
Soran+1 yılGeç dalganı 5 yıl sonra yarım kilo altının 10k dolarım olacak
- +1 yıl
Hadi insallah
- +1 yıl
Ne işle meşgulsün