İyi geceler, 1 milyon ₺ nakit paranız var, bu parayla borsaya mı girersiniz, hayalini kurduğunuz bi iş mi kurarsınız yoksa vadeli mevduata yatırıp faizini mi kullanırsınız?
1 milyon lira paranız var, borsaya mı girersiniz, iş mi kurarsınız, yoksa vadeli mevduata mı yatırırsınız?
vadeliye yatırmanın hiçbir olayı yok. 10.000 liraya 170 lira mı ne veriyor ziraat. aynı paraya yakın bir miktarı borsa da kullandım, 15 bini 21 yaptım. yani oranlarsak, 2 yılda kazanacağım parayı 1 haftada kazandım. kaldı ki biraz parayı işletmesini bilsem önümde 3 hafta daha var o parayla bir miktar daha kazanmak için. ha bir de yılları sen düşün ne kadar kazanacağımı. faiz dediğin şey, anlayacağın sadece hiçbir şekilde risk almak istemeyen, param durduğu yerde eriyeceğine en azından ek getirisi olsun diyen adam içindir. ha 1 milyon lira için, eğer dersen ki ben ticaret yapmasını bilmiyorum, ben sabit çalışanım. iyi kötü bir evim zaten var. oradan gelecek 15 bin lira falan ek geliri de ben maaşıma katarım, her ay yer içerim artanı da gene mevduata eklerim dersen eğer, o zaman bir şey demem. mantıklıdır derim.
Kendime eşyalı bir ev tutar E ticaret işimi sahaf dükkan açarak büyütür Birde ikinci el 200 000 TL lık idare eder bir araba alırdım Sadece bunlar için Max 300 000 TL harcardım Geri kalan 700 000 TL'nin 100 000 tlsi kendimi geliştirmek için 100 000 tlsi iş için yedek bütçe olurdu 400 000 TL'yi ise bankaya koyar saklardım kenarda bir güvencem olsun
Vadeli yatırımla ugraşcak birisi değilim. Kendi işimi kurarım. ekonomi bilginiz yoksa borsa'da bir şey yapamazsınız. Arsa alabilirsin, ev alabilirsin , Mekan satın alırsın orayı kiralarsın ya da satışa tekrar sunabilirsin , menkul kiymetler alabilirsin
Bence ya arsa al ya ev al , finans bilgin yoksa bitcoin , sanal para birimi sakin alma hele, ki grafik yorumlama, takip etme gibi yorumlama bilmiyorsan girme hiç , ama arsa alsan guzel biryerden degerlenir ev alsan satabilirsin ya da kiraya verirsin gelir edersin ama sirkete girsen bircok risk faktoru var
Yarısını vadeli mevduat bekletirken diğer yarısını kripto para piyasalarında değerlendirebilirsin. Böylelikle bir yandan vaadeli mevduat sayesinde kendine maaş sistemi oluştururken, bir taraftan ticari faaliyet yürütebilirsin. Zira şu sıralar kripto paralar kaynamaya başladı...
Hiçbir şey yapmadan para gelsin diyosan vadeliye yatır 20.000 tlden fazla aylık getiri. Borsadan kriptodan anlarım diyosan paranı katlama şansı da var sıfırlama ihtimali de.
En İyi Cevap