Borsa ve yatırım işine girmeyi düşünüyorum ama kelimenin tam anlamıyla 0 noktasındayım, hiçbir bilgim yok konu hakkında.
Çocuğa öğretir gibi anlatan, başlangıç seviyesimde borsa eğitimi veren kitap önerir misiniz?
Borsa ve yatırım işine girmeyi düşünüyorum ama kelimenin tam anlamıyla 0 noktasındayım, hiçbir bilgim yok konu hakkında.
Çocuğa öğretir gibi anlatan, başlangıç seviyesimde borsa eğitimi veren kitap önerir misiniz?
Borsa ve finansal piyasalar hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, aşağıdaki kitapları okumanızı öneririm. Bu kitaplar, başlangıç ve ileri seviye yatırımcılara yönelik temel kavramları, stratejileri ve analiz yöntemlerini anlatmaktadır:
"A Random Walk Down Wall Street" - Burton G. Malkiel
"The Intelligent Investor" - Benjamin Graham
"One Up on Wall Street" - Peter Lynch
"Market Wizards" - Jack D. Schwager
"Technical Analysis of the Financial Markets" - John J. Murphy
"The Little Book of Common Sense Investing" - John C. Bogle
"Security Analysis" - Benjamin Graham ve David Dodd
"Common Stocks and Uncommon Profits" - Philip A. Fisher
"The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America" - Warren Buffett ve Lawrence A. Cunningham
"Reminiscences of a Stock Operator" - Edwin Lefèvre
Yukarıdaki kitaplar, borsa ve yatırım dünyasına genel bir bakış sağlamakla birlikte, farklı yatırım stratejileri ve analiz tekniklerini anlamaya yardımcı olacaktır. Başlangıç seviyesindeyseniz, öncelikle daha temel kitaplarla başlamanızı ve zaman içinde daha ileri düzey kitaplara geçmenizi öneririm. Ayrıca, yatırım yapmaya başlamadan önce, güvendiğiniz kaynaklardan araştırma yaparak ve piyasaları yakından takip ederek bilgi ve deneyim kazanmalısınız
Çok çok teşekkür ederim önerileriniz için kesinlikle yarın almaya gideceğim
Cevap
6Cevap
Borsa degilde komple yatirimi ekonomiyi ogretirim bir gunde olmaz ama. Piyasadaki butun yatirimlari biliyorum dunya borsalarini biliyorum ama biraz zaman alir ve devamli yazmisnamiz lazim hafta icide piyasalari izliceksin belli araliklarla. kitaplardan bisey ogrenmen imkansiz. gercekten baslamak istiyorsan bana yaz
Bilgim yok kitaplar hakkında ancak youtube'dan yararlanabilirsin bence, daha güncel bilgilere de erişmiş olursun böylece.
Ne kitabı la paran varsa alacaksın sonra yükselmesini bekleyeceksin inanma öyle şeylere paranı kaptırma
Finansal okur-yazarlık kazanmadan, sektöre hakim olmadan rastgele yatırırsam paramı kaybederim asıl.
İşte o zaman youtube de bilgilendirici kişiler var. Kısacası bence kitapla olacak iş değil şahsi fikrim.
Bulursan bana da ver 😅😅
Bence 0 da kal yoksa batarsın
Kredi çekip yatırmayacağım zaten, batmalık bir durum yok. Her ay 100-200 dolar bütçe ayıracağım yatırım için, dümdüz biriktirmek yerine yatırım yapmak daha mantıklı zira biriktirince para eriyor enflasyon karşısında.
Bence girme borsada para kazanmak kolay ama kaybetmek daha kolay yıllarca bekletebilir
Yook ne kitabı
tamam ben anlatirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?