Çeyrek diyenler neden çeyrek diyor?
Birikim yapmak için gram altın mı, çeyrek altın mı daha mantıklı?

Çeyrek diyenler neden çeyrek diyor?
Sebepleri ile açıklarsanız sevinirim.
Fiziki altın tutmanı önermem bak deprem oluyor veya hırsız giriyor para gider. Bence güvenilir bir bankanın internet bankacılığından veya mobil uygulamasından altın hesabı açıp gram altın almak daha mantıklı. Aldığın belgeli bir şey hem ayrıca gelipte bir hırsız senin paranı çalamaz veya bir deprem olsa paran yine orada durur.
Gram altın diyorum çünkü fiyatı daha uygun hem çokta farketmiyor fakat alm olarak daha iyi misal maaşınla 3 gram alabiliyorken 1 veya 2 çeyrek almaktan bence daha iyidir.
Ytd.
İkisinin arasında bir fark var mı ki? Küçük bir miktar biriktiğinde kolayca yatırım yapmak için gram denebilir belki ama sonuçta gram altın %10 prim yapacaksa çeyrek altın da %10 prim yapacak. Satış yaparken makas farkından 3-4 TL fark eder belki, onun da üzerine çok düşünmeye gerek yok bence.
Bankaya yatırdım. Tabi yatırım yaparken devlet vergi kesiyor. ya da zarar ediyorsun. Ama çeyrek altında çalınma ihtimali var ya da deprem selde gidiyor.
Bir farkı yok. İkisi de aynı oranda yükselir
Satarken her ikisinde de makas aynı mı olur?
Cevap
7Cevap
İkiside kar ettirir aralarında bir fark yok. sık sık durumum sıkışıp bozdururum bir tane iki tane diyorsan gram yaptır. Asla ellemicem dersen çeyrek yaptır.
Gram daha mantıklı, çeyrekte az da olsa işçilik payı çıkıyor. Satarken daha fazla fark ediyor.
Çeyrek grama göre daha iyi ama ben ya tam ya da ata altın alıyorum.
İkisinde iyidir. Bilezik vs olursa olanlar daha karlı
bak şimdibilezik diyorsunda geçen arkadaş 40 gr bilezik almış 64 binlira demişler bence güzel kazıklamışlar
birde saf 8.5 gr buyuk taslı yuzuk almış bozdurmak istediğinde o tası sokmusler gr mı düşmüş 3.5 grma alırken 8.5 gr parasını alıyorlar verirken neden böyle saflık yaptınki dedim ne bilem diyor:P
@mutluluknedir34 sormak lazım gramıni kuyumcudan kuyumcuya dâhi değişebiliyor. Yüzük de taşlı alırsan alırken o taşa da para verirsik grama dahil diye. Satarken de hem taş düşer çıkarılır hemde işçilik fiyatı düşer taşlı ürünler zarardir alım satımda maalesef.. bilezik de işçiliksiz olanlar var ondan alırsa zarar etmez..
valla ben hep klasik ya külçe altın alıyorum ya da ata beşli alıyorum hiç zarar etmedim:P
bilezikte işciliksiz olana alırım hep ondada pek ucuk fiyattan almadım ama arkadaş ne zaman gitse kazık yiyor:P
@mutluluknedir34 doğrudur çünkü onlardan işçilik yok
Bilezik vb. olanlarda pek diyemem çünkü bunda işçilik var işçilikten dolayı fiyat yüksek olur fakat makasta bir hayli yüksektir.
Altın hepsi birbirine endeksli ama çeyrek 1 adım önde
Gram , çeyrekte eski / yeni tarih olayi var
Tabi çeyrek ama bütçeme gore
ikiside olur. gramda işçilik yok.
ulkeyi terkederek
gram
Satarken makas aynı mı?
aynı çeyrekte 10 tl duser
Çeyrek
Gram altın
Gram Altın
Gram altın bence