Harcanabilir bir rakam mı sizce durumu orta-iyi olan biri için?
Fazla
Az
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Telefon tablet akıllı saat vs alabilirsin. Geçen gün bir video izledim beni linçlemeyin adam 20 bine bu saydıklarımı ve ekstra şeyler de aldı. Akıllıya göre falza bir para değerlendirmeyi bilmek lazım. Ama genel olarak baktığında paranın pek bir değeri kalmadı. Ama tişörtü 150 tlye defactodan almak varken zarardan 1000tlye alırsan tabi yetmez. Dediğim gibi akıl işi.
Yaşam standartlarına bağlı. Kimi aldığı telefonu 5 yıl kullanır kimi her yıl amiral gemisi telefon alır her yıl bilgisayarını değiştirir. Bir de 20K tek kişi için mi yoksa aile mi? Aile geçiniyorsa ancak temel ihtiyaçlar karşılanır.
Cevap
11Cevap
Geçen akşam 4 arkadaş mekana gittik eğlenmeye ve ödediğim ücret 22.340tl yani demek istediğim bir akşam güzel bir eğlenceye bile yetmiyor
Yani neye göre olduğuna bağlı bir araba almak için 20 000 tl azdır, ancak bir aylık ihtiyaçlar için yeterli olabilir bir miktardır.
Amiral gemisi telefon alamazsın, tablet alamazsın. Tepeden tırnağa marka giyinmeye kalksan beymende 1 tişört anca ederi. Yani bu para hiç bir şey
Parası olan için hiç bir şey değil olmayan için çok cevap bu kadar. Kişinin durimuna göre degisir
Yemeğiniz var suyunuz var derdiniz telefon iphone mu lükür edin azıcık ya
Neye göre değişir. Bir ayakkabı için fazla ama bir bilgisayar için değil gibi mesela.
2 asgari ücretten biraz fazla. Kaliteli bir hayat sunmaz. Muhtaç da etmez
Bugüne dek en fazla aylığı 6500 olan biriyim o yüzden bana gire çok ama şartlar ortada. Bir aylık bu para insanı anca kit kanaat geçindirir
kendi evin varsa bekarsan ihtiyaçların dışında biriktirebilirsin ama evliysen yine kendi evin olması lazım oturduğun yere göre de değişir
İstediğin çoğu şeyi alırsın ama iyisini alamazsın. Yine de bana göre 20 bin çok fazla. Bende olsa 1 ay istediğim herşeyi yapabilirdim.
Bence az bir para çünkü her şey çok pahali gerçekten pahali
Alt gelirin Nirvana’sı orta gelirin ortası üst gelirin altı
Yatırım yapackasan hayır ama harcama keyfi bir şey ise normal
Yahu bir Apple 14 etmiyor ne fazlası
Ben o parayi 4 gunde bitiririm
istanbuldaysan para bile değl
Az para
Bence çok iyi
Düşük gelir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?