Evet, en iyi yatırım aracı
Hayır, ne olacağı belli olmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben şöyle düşünmeye başladım tüm yatırımı araba ev gibi bi şeye yapmak hiç mantıklı değil yakında yaşadık gördük bi depreme bakıyor… yoksa bende bi loft ev kendime ait bi araba almak çok istiyordum.. bu ara fikrim biraz bu yönde evrildi… şimdilik birikimlerimi bekletiyorum iş olur belki o yöne kaydırırım…
Bence mantıklı olabilir. yani aslında bu kişisel tercihlere ya da hayaller göre değişen bir durum. yani ailen senin iyiliğini düşünüyor olabilir. ama burada kendin yaşayacağın için yani eğer ev almak gibi düşüncen varsa yatırım olarak düşünebilirsin ya da kendin oturmak için ya da ileride evlenebilirsin oturmak için. bu yüzden de bence iyice araştırılıp alınmalıdır. yani direk düşünüp karar vermek yanlış olabilir. birde genelde yatırım içinse genelde başka yatırım fikirleri de var yani bu konuda bilgim yok ama bir çok yatırım fikirleri mevcut eğer ev olmaz ise bunlarda düşünülebilir.
Bu devirde çoklu katlardan, toplu konutlardan ev alınmaz bana göre, en iyisi tek katlı en fazla 2 katlı ev olmalı ya da onada güç yetmiyorsa prefabrik yapılar...
Mantıklı değil malum deprem ülkesiyiz ve anladık ki ev mantıklı bir yatırım aracı veya güvence değil.
Ev almaya ihtiyacın varsa özellikle İstanbul ve çevresi düşünüyorsan yüksek katlılardan, zemin etütü yapılmamış, depreme dayanıklılığı ölçülmemiş hiçbir yapıya zaten yaklaşmamalısın. İhtiyacın yoksa başka yatırım araçlarına bakmanı tavsiye ederim.
Cevap
10Cevap
Aynı durumdayız desene, büyük oğlana ev alacaktım şimdi düşünüyorum ne yapsam diye...
Betona yatırım sıkıntılı bu dönemde..
Iban at🤣🤣
Kendi evin varsa asla ev alma ev başa beladır
eskiden anneme bir büyüğü “kızım birine beddua ediceksen ev sahibi olsun diye dua et” demiş çok çok haklı olduğunu yeni anlıyoruz
arsa al yatırım için birebir
Eğer ikinci bir evse, kiraya verip kira parası hazır bir gelir olur.. Gerek duymuyorum dersen, arsa alınabilir..
Ama evin yoksa ev almak en temel ihtiyaç..
Alabilirsiniz. Ama depreme dayanıklı mı araştırmalı artık malum deprem faciası memlekette eksik değil..
Ev alma olayı bana mantıklı geliyor. Ama işte şu son zamanlarda olan deprem olayları da bilemiyorum.. Alacağın evde sağlam olsun yani.
Bir yılda katlıorsa peki sence mantıklı değil mi
Eninde sonunda bir evin olmalı, surekli kira nereye kadar ve boşa giden para..
Ev al Malum fiyatlar uctukca ucuyor. Zamani geldiginde iyi ki Dersin. mûmkûnsede sigortalat.
Ev her zaman mantıklı ama bu ara arazi de mantıklı
İnsanları ev almaktan bile soguttular
Dünyayı gez deneyim elde et daha iyi
Abi Gs hisse senedi al takım şampiyonluğa koşuyor zaten
ev alma karavan al shhddh ama mantıklı bu arada
Herkes deprem olacak derken yaptgn en büyük aptallık olur bnce
Ev alma sevdiğin bir yerde arsa al. Belki ilerde gönlünce bi ev yaparsın
kuralı koyarsan ve uygularsan işler.. çok kolay yani 😛
araba efsane bir yatırım aracı tabii ev de oyle. yani maddesel olarak varlığı olan mala yatırım yap. Eve gücü yetmeyen arabaya giriyor.
otomobil gibi konut gibi zorunlu ihtiyaç olan varlıkların yatırım aracı haline getirelerek yeterli gelire sahip olmayanların erişimini zorlaştırılmasına karşıyım.. bu yüzden örneğin konutlarda ikinci, üçüncü kınutlar için yüksek vergiler getirilmesini istiyorum.. Sıfır araç satan bayilerin galericilere sıfır araç satmasına karşıyım.. bunlarla ilgili tedbir üretilmesi gerekir..
@aresvsares ev araba gibi seylerin zorunlu ihtiyac oldugunu sana kım soyledı... bu soylediğin normalde dogru ama dünya düzeninde maalesef bu dogrular işlemiyor cok uzgunum ki :(
kuralı koyarsan ve uygularsan işler.. çok kolay yani 😛
Mantıklı elbette. İlerde rahat edersin
Tarla al arsa al
Arsa al arsa 💁♀️
Kira öde o zaman.
Mantıklı beylikdüzünde kiralar 18-20 bin olmuş
Hayır ne olacağı belli olmaz
Bu devri bilmem ama bu aralar olmadığı kesin
İyice araştırılıp alınabilir
Depremde görmedik mi...
Ev alabilecek paran varsa neden olmasın.
Mantıklı
Değil
arsa al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?