22 yaşındayım. Üniversite 1 öğrencisiyim. Ailem destek vermediği için sürekli kredi kartından yiyorum. Bursum yatınca ona yatırıyorum. 850 lira borcum var bi türlü denk gelip cidden ödeyemiyorum. Tam ödeyeceğim başka borçlar yapıp onu kapatıyorum yine kalıyor. Ben nasıl bir çizelge çizersem bundan kurtulurum. Benim gibi borc batağında olup kurtulan var mı. Nasıl kurtuldunuz. Kredi çeksem diğer borçlarımla falan komple onu ödesem nasıl olur
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Tamamen mantiksiz, kredi kartini iptal ettir sadece bursunla gecinmeyi ogren
Peki mesela arkadaşlarım dışarıda çay kahve içmeye çağırıyor. Gitmesem eksik oluyor, gidince param olmuyor krediden yiyorum.. Allahın belası bir döngü
Ayy seni anliyorum kanka ama napalm ogrenciligin sanindandir parasizlik
Oh sonunda anlayan vallahi gerçekten şu döngüden çıkamıyorum
fazla elbiselerin varsa dolap uygulamasından giymedigin yeni gibi elbiselerını satabılırsın
O uygulamayı nasıl kullanacagım. Ve kargoyu ben mi ödüyorum
farkedermi neticede önceden paranı yatırıyo bi mıktar kargoda öde yani dolap uygulaması var dolap yaz cıkar
Teşekkür ederim
850 lira için mi kredi çekeceksin? Git bir yerde çalış
Sadece 850 değil. O sabit net borcum. Diğer kartıma borçlarım de var. 15000 falan çekeceğim
Naptın bu kadar
Kredi çeksen onu nasıl ödeyeceksin
Aslında bir şey yapmamıştım. Anneme bakmak zorunda olduğum zamanlardı. Maaşım yatmadı icin kredi kartından aldıkça aldım. Daha sonra işten çıkarttılar (pandemide). Çıkartınca borcumla kaldım. Borcu kapatmak için kredi çektim. Sonra onu kapatmak için başka bir kredi derken uzadı buraya kadar
Evlenene kadar ertele evlenince eşin bakar size
asıl soru o bursu nasıl ödeyecen? bir de borç biriktryorsun üstüne
Keyfi borç yapmıyorum ki
tamam da senin iyiliğin için söylüyorum. nasıl ödeyeceksin o borcu?
İnanın hiç bilmiyorum. Bugünlük yaşayıp gidiyorum ama gerisini nasıl halledeceğim fikrim yok. Ve işin içinden çıkamıyorum. Belki ailem destek verse böyle olmazdım bilmiyorum
bence tasarrufa olabildiğince önem vermen lazım. 3 kurış 5 kuruş demeden her şeyden tasarruf etmelisin. günün sonunda ne büyük kazanç elde ettiğini göreceksin
Deneyeceğim teşekkürler
selam kredı çekme şansınız var mı sızın? Dedıgımı yapın sıkıntı yasamıcaksınız bıdaha
Çekerim nasıl olacak
yine borca girecek bu sefer kredi borcu olacak
Öyle dusunmeyın.. Sıze bışey gosterıcem kendınız görün.
kredi çekmen için gelirin olması lazım maaşın olmalı. keyfi harcamaları mecbur kısacaksın.
Yanlışınız var ben düzelteyim. Denizbank başta olmak üzere 50.000 tl kredi veriyor. Amaç kredi verip faizi ile geri almak olunca. İnanmıyorsanız kanıtlayabilirim
amac faizi ile geri almak tamamda geliri olmayandan ne alcak hangi banka riske girer?
Haklısınız aslında ama niyeyse bankalar sürekli kredi çıkartıyor
Çıkartıyor ama şartları da var
Sonra krediyi ödemek zorunda kalırsın. Bu yüzden hiç bulaşma. Part time iş bakabilirsin.
Krediyi bursumla ödeyemez miyim
Yine aynı döngüye girersin hatta ödeyemediğin durumlarda faiz de gelir. Part time iş, yükünü hafifletir. Bir çok yer alıyor öğrenci olduğunu belirt yardımcı oluyorlar.
Teşekkür ederim
Yeni borçlar yapmayacaksın
Ekstra gelir oluştur kendine.
Saçma gelecek ama cafelerde garson aranıyor. Ellerim felaket titrediği icin giremiyorum. O yüzden işlerden uzak kalıyorum
Tiroid hornonlarını kontrok ettirmelisin. Ben de yıllarca aynı sorundan şikayetçiydim. Çay bardagını veha kahveyi dokmeden taşıyamazdım. Sonra doktora gidip el titremesi şikayetimi anlattım. Tiroid hornonu aşırı yüksek çıktı. Tedavi oldum, fotoğrafçılığa bile başladım.
@SomeBodySomeOne benim sıkıntım tam olarak öyle değil. Mesela kimse yokken tek başıma herşeyi yaparım. Ama biri bakarken yapamam titremeye başlarım. Tremor mu ne diyorlar. Dideral diye bir ilaç kullanıyorum. Siz hangi ilacı kullanıyordunuz
Ben de dideral ile başladım sonra antitiroid tedavisine geçtim ve zaman içinde düzeldi. Aşırı terleme, stres ve gerginlik gibi eşlik eden başka sorunlar da vardı. Hepsi zaman içinde düzeldi.
Bu etkilerden dolayı bu kişide bir özgüvensizlik de yaratıyor ve toplum içinde daha fazla stres ve gerginlik yaşıyor. Bu nedenle toplum içinde daha fazla oluyordu bende de. Ama yine de kontrollerde sorun tiroidle ilgili çıktı ve tedavi olunca özgüvenim de arttı. Gerkinlik ve stres azaldı.
@SomeBodySomeOne peki o ilaçları kullanırken artık elleriniz titriyor muydu. Kahve çay içtiniz mi
Hayır antitiroid ilacı sonrası yavaş yavaş geçti ve sonra diderali bıraktırdılar. Ama diğer ilacı 3-4 yıl kullandım. Sonra ya duruma göre iyileşiyorsun ya da hala devam ediyorsa tiroid bezlerinin alınması gerekiyor. Ama tabi bu konuda doktora gidin mutlaka. Sizde ki tremor denilen durum da olabilir. Başka bir hastalık da. Ben durumu kendi yaşadığıma benzetince paylaşmak istedim öneri olarak.
Bu arada konunuzla ilgili de bilgi paylaşayım. Bir zamanlar ben de bu fena döngüye girmiştim. Excel programı ile gelir-gider ve borç takip tablosu oluşturdum. Mecburi gider dışındakileri bir süre kısıp, borçları önceliklerine ve miktarlarına göre kapatacağım bir yol izledim. Mümkün olan borçları tek bir bankaya topladım. Sonra her borcu zaman içinde tek tek kapattım ve yeni borçlanmaları mı artık daha dikkatli yapıyorum. Tek kredi kartı ve tek banka kullanıyorum (enpara bu konuda iyi) asla avans hesabı kapatmadan başka borç yapmamaya çalışıyorum. Avans hesap tam bir tuzak be bir sonraki maaşınızı almadan harcamanıza sebep oluyor. Ayrıca borçları son ödeme günü ödeyip, ödeme zamanına kadar elindeki parayı günlük faizli hesapta tutarak biraz daha fazla borç ödeyecek para biriktirmiş olursun.
@SomeBodySomeOne çok teşekkür ederim
850 borçtan bişi olamz
Sadece o değil. Soruda belirttim. 850 ekstra diğer borçları ödüyorum. O 850 hep sabit kalıyor
Harclık avans mı
Anlamadım
Bende de var eksi 850 den baslıyorum nedende
Of resmen geldiğimiz hale bak
Dısarda mı okuyosun
Evet
Aa ne tesadüf ben de dkxkcı
Nerde dhdh
Sivas sen dkxkcov
Çankırıı
Hangi bölüm okuyosun
Uluslararası ilişkiler sen
Yok ne konuşayım ki. Bu arada tebrik ederim. Sayısal zekası olan herkese saygı duyuyorum ya. Bende o bölüm felç herhalde hiç basmıyor
Tesekkurler
Kredi bataklığına düşme yaa.
Düştüm bile.. Kartımdan borç eksik olmuyor vallahi
Borcunu tekrar krediyle mi ödeyeceksin
Ne yapayım ki başka aklıma bişey gelmiyor. Var mı sizin fikriniz
Ama bu seferde döngü halinde devam eder borçlar. Dinimizde o yüzden haram insanı koruma amaçlı
Peki ne yapabilirim
Çalışıyormusun bir yerde
Hayır sadece üniversite bursum var
Vaktin varsa bir yerde çalış bursunla birlikte öde. Ama tekrar kredi çekme
Çalışarak çalış borçla borç kapatma
850 tlde borcmu ki
Ödeyemeyen ödeyemiyor bende olduğu gibi
Sevgilin yokmu o ödesin
İnsanlara ödetmeyi sevmiyorum
Benim eski sevgilimin ben önerdim
Arkadas sevgili olmak bence herseye ortak olmaktir kimde varsa paylasmali
Gerek yok o benim bankam değil