Kanada Ontario eyaletinde yaşayan 18 yaşında bir öğrenci var. Eğlence için ilk defa piyango bileti almış ve büyük ikramiyeyi kazanmış. 48 milyon Kanada doları kazanmış. Türk parasıyla 674 milyon TL.

Kanada Ontario eyaletinde yaşayan 18 yaşında bir öğrenci var. Eğlence için ilk defa piyango bileti almış ve büyük ikramiyeyi kazanmış. 48 milyon Kanada doları kazanmış. Türk parasıyla 674 milyon TL.

Üzülüyorum böylesi haberlere dışarda ne kadar dürüst oluyor bu tür çekilişler Türkiye de millet zaten fakir birde umutlarını çalıyorlar her çekilişte mutlaka şike hile var milli piyango o kadar çekiliş yapıyor daha ben hiç görmedim şuna ikramiye çıktı diye
Öncelikle evimin kredi borcunu kapatırdım, düğün birikimine bir miktar eklerdim. Kendime Hyundai i20 N, Suzuki Jimny, orta kasa Renault 9 Broadway, babama Toyota Corolla Hybrid ve marka model fark etmeksizin 4x4 çift kabin kamyonet alırdım. Köydeki bahçemize yeni konteyner ev yaptırırım, etrafını çitle kapatırdım, yeni fidanlar ve sebze çimleri alırdım. Paramın %30'unu geleceğim için saklardım. (Tüm masraflar ikramiyenin %5'i ila %8'i arasında değişiyor). %62'sini fakirlere dağıtırdım.
Günümüz modası çıkarcı, menfaatci yaklaşan işi gücü Para olan insanlara parayla saadet olmayacağını gösterirdim. maalesef insan olduğumuzu gözümüzün yine doymacağını bilmiyoruz. Gözümüzü yükseklere dikerken elimizde, yanımızda olanların kıymetlerini bilmiyoruz.
Cevap
39Cevap
Bana çıksaydı sanırım hayallerimi gerçekleştirirdim. yani Amerika ya gitmek hep hayalimde oraya giderdim ve tekrar yeni bir hayata başlardım. bununla birlikte hayallerimi gerçekleştirmek isterdim vaz geçtiğim ya da olmaz diyeceğim hayalleri yeniden kurardım çünkü 48 milyon dolar gerçekten mükemmel bir para özellikle 18 yaşında ki bir insanın bunu kazanması ise büyük bir şans.
Bence o kişi oldukça mutlu olmuştur. bana çıksaydı bende bu parayı kendimi geliştirmeye ve eğitmeye ayırırdım. yani her anlamda olabilir iş olabilir kurs olabilir yani yapabileceğim o kadar çok şey var ki..
Kendime ve aileme ev alırdım kalanıyla da yine ev ve dükkan alıp kiraya verirdim desemde inanmayın. Çünkü çok para için "deli gibi para" deriz biz Türkler. Yani çok para adamı delirtir. Tatil yapayım şurayı gezeyim burayı gezeyim para çok kumarhaneye gideyim vs derken bitti. Yğne aynı züğürt halime dönerim bi kaç yılda
Haram laradan hayır gelmez ilk başta iyi güzel tatlı gelir bir güzel yersin sonrası acı acı çıkar oturup ağlamaya başlarsın neden böyle oldu diye
Direkt yatırım yapardım. Sonra o yatırımdan gelen parayla iş filan kurardım. Döner sermaye sağlamadan başka bişey yapmazdım.
Güzel bakiş
Ontario da yaşıyorum 2 yıldır bilet alıyorum hiç bir şey çıkmadı. Bu kardeşimizin aldığı ilk bilette çıkmış loto. Şans bu olsa gerek 🥲
Bana çıksa annem ben ve kardeşim ablam yeğenim kedim sıfırdan en bastan yeni doğmuş gibi bir hayata başlardım hele birde 18 yasında daha ne güzel abi ya okumasina bile gerk yok artık bizdeki sans tjbaletteki 💩benzer ahahah
Hayrını görsün. Ne diyelim...
Bize çıksa çıksa borç çıkar.
Valla millet hayatını yaşıyor ya üzülüyorum halimize
önce kendime bi araba alırdım. Gerisini bilmiyorum
O para bana çıksa kafayı yerdim deli hastanesine yatırırlardı o para bana gelmezdi
Keşke bana çıksaydı bütün hayatımı garantiye alırdım jdjdjdj
Bir sürü daire alır kiraya verirdim İstanbul’dan tabi
Hepsini fakirlere veririm benim o paraya ihtiyacım yok
Erdoğan ailesine veririm. İtibardan tasarruf olmasın, dünyada şanımız yürüsün.
Yatırım amaçlı arsalar alıp, fabrikalar kurardım. İş yerleri açardım
arsa okey de
fabrikalar mı iş yerlerimi türkiye de batar be onlar
onun yerine dükkanlar al kira garantili kalsın
Canada dürüst ülke orada bilen çıkar ama bizde o bile yok, artık piyango, sayısal parasını bile kimseye vermiyor tüpçü, hep bana hep bana diyor, kefenin cebi var sanki dkdmdm
Batarya teknolojilerine yonelik uretim tesisi kurarim.
Hemen kanadayi terkedip turkiyeye yerlesirdim derin devletteki mafyalarin paraya çöküp beni hapse atmalarini beklerdim
Türkiye'ye gelip 200-300 tane rezidans dairesi alsın gerisini de kafasına göre yesin.
Güzel para orta halli bir üretim tesisi kurulabilir fabrika, veya bir lojistik firması veya inşaat alanında, faaliyet gösteren bir şirket Vs Vs
Dans okulu ve dil kursu açardim, bir sürü apartman satın alıp kiraya verirdim gelen kirlarla yurt dışında bir okulda okurdum, dünyayı gezerdim ve birsürü ögrenciye burs verirdim.
kazanma ihtimali var mı sizce hele ki yolsuzluğun en fazla olduğu 2. ülkede :D
Spora başlardim. Evlenirdim gezer tozardim dünyayi gezerdim
Hiç şans oyunu ve bilet almadım.
Kanadada zaten zengin olmaya gerek yok :))
Dünyayı karış karış gezerdim
Nereye gitmek istersin diye sorardım.
Bazı insanlar anasından şanslı doğuyor
Şu kadar şanslı olsak yeterdi beğğ djfh
iyi başlangıç
İnsan kendini sapıtır
Bize denk gelmiyor maalesef
kanadaya hangi taraftan gidiliyor
Bize de hep kol saati ⌚️
İnanmazdım belki de haberim olmazdı.
Yatmadığım karı kız kalmazdı 😄
Bize cimaz cunku uc jagat donuo
Ev alır kiraya verirdim.
Tek başıma yaşardım erkek haremi kurardim
Bu iyiydi ama para her erkeği satın almaz yavrucum
Hahhhh kuru fasulye geldi
İşine bak hadi çöp poşeti
Ne oldu zoruna mı gitti bamya
hahha para erkekleri satın mı alamaz bu atıp tutanlara kız 50 bin verse üzerine atlarlar bea:P
10 gramlık a*cığına güvenme
3 cm mikine güvenme Allah'ın totoşu
Kimin ney'e güvendiği belli
Bilmem yapardım birşeyler yatırım iş vs
kimse bilmezdi benim kazandığımı
Bizde yıllar dır şikeli
tek başıma yeni bir hayat kurardım
Kanadaya giderdim
Hepsini yerdim
Köye ev yapardım😂
gasp ederler bunu
Dünya turu