Yani bir sen, bir ben, bir de göbek.
Z kuşağı nasıl ev alacak?
Yani bir sen, bir ben, bir de göbek.
Yaş 21 ve 200k param var. Nasıl ev alacak bu Z kuşağı?

Bu ekonomi ile zor hayaller yalan oldu ev araba vs hayalim di yalan oldu iPhone lüks telefon alayım desem asgari ücret olarak 4 maaş lazım düşün bu kadar ekonomik olarak kötü bir ülke imkan olursa bir yabancı bulup Avrupa ülkesine gitcem yurt dışı daha mantıklı bu ekonomi şartlar da kimse kusura bakmasın bu ekonomi ile ev araba alınmaz 8.500 mümkün değil alırım diyen aptaldır kimse kusura bakmasın ehliyet parası 15 bin deniliyor örnek olarak ne zaman alıp araba vs alıncak oturulan ev kira vs sürekli her ay kira vermekle nasıl ev alınır veya araba? Kredi çeksek zor 1 milyon çekip ömrümüz o parayı ödemek ile geçecek
21 yaşında 200k paran varsa helal olsun yaş 29 sadece sigara parası zor çıkıyor yanında içecek bir şey de alsam boğazımı yumuşatsa yanında iyi gider iyi olurdu düşüncesindeyim tek derdin bu olsun daha kötüleri var biraz daha biriktir 30 da alırsın bu hızla gidersen
Ya evliyse insan o yaşta katlanır bir şekilde ailesi ve çocukları için ama yaş 21, evlilik yok, tek maaş, gelecek kaygısı derken iş-ev arasında ruh gibi gidip geliyorsun.
Benim de yaş 29 iş güç yok evlilik yok dışarı ev 😃
Türkiye’de ev almak imkansız alacak olsan bile saçma geliyor bana ölü yatırımdan daha beter en iyisi parayı toplayıp yurtdışına çıkmak çünkü gelecek kaygısı yok ev alsan ne olur almasan ne olur kirada dursan bile sen istemediğin sürece ev sahibi seni çıkartamıyor.
en beğenmediğin ev 1 milyon 1 milyon lira ne krediyle nede çalışarak biriktirerek elde edilecek bir para bende kara kara nasıl ev alacağımızı düşünüyorum
O da ortalama bir ev yani
Bu durumu halk istiyor bence normal halkın istediği fiyat halkın istediği hali yaşıyoruz
şu an bakın
En düşük emekli maaşı 3.500 TL di
Babam 4.250₺ alırdı
En düşük maaştan 750₺ fazla alırdı
Ama
Şu an 5.500 TL dem düsük maas aldı
En düsük maastan daha aşşağı maaş aldı
Buna emekliler maaşın düştüğünü alışmış durumda sorın yok sessiz emekliler milletin istediği şekilde yaşıyoruz ben memnunum cğnkğ millet memnun baska ne edecem alışacağız bu duruma
Cevap
67Cevap
Çok zor imkansız gibi bir şey
Ne yesin bu gençler?
Ev denince bence artık "beton evleri" unutmalıyız gibi... Fiyatlar da bu denli uçmuşken şahsen param da olsa bu fiyata beton ev almaz, diğer alternatiflere yönelirdim :
İşte dediğin gibi parası olan insan böyle şeylere yönelir. Bi tarafta zevk, merak, eğlence diğer tarafta ise zorunluluk ve sorumluluklar var ama.
Bungalov için bu söylediklerim
Bizim ülkede ev sahibi olmak kadar kolay bir şey yok. Şimdi kredi çekip ev alsan ilk 3 sene zorlanirsin sonra enflasyona karşı taksit ödemeleri degersizlesiyor. bi bakiyosun taksit paranla çikolata alabiliyosun. 🤣🤣
O enflasyon farkını almıyorlar mı? Banka enayi mi? Çıkarıyordur illa
Aklını kullanan alır nokta.
Ben mesela
İşe girdim 2016 da daha ehliyetime almadan 2 tane araba aldım
18 yaşında 2 tane arabam vardı 1 de babamın arabası toplam 3 araba vardı sonra baktım birini binmiyorum sattım 1 tane kaldı
Şu an ise aklını kullanan derken ben okumadım okusam iyiymiş ama Şu an 22 yaşında olan küt memur oluyor işi gücü oluyor benimde memur olma ihtimalim var eğer yaşadığım şehirde memur okursam 6 ay içinde ev alırım
Arabaya da liseyi bitirdim 0 para hşc yokken işe girdim 4. Ay araba aldım 5. Ay yine araba almıştım
Şu an sa memur olursam 6. Ay evi alırım belki 4. Ay
Ya da diyorlar baska sehşrde memur olanlar büyük sehşr yazmadın mis kiralar 6-7 bin Aşşa yok diyorlar ben gitsem İstanbul’a kira parası vermem aklına kullanacak millet ben 1 kuruş kira vermeden otururum orada
Neden? Asıl siz anlamıyorum lüx yaşıyorsunuz sanırım neden alınmasın ki ev? Ama ben ne dedim aynı şehirden olursam dedim yani babamgillerle aynı sehirdr Burdurda olursam alırım ve 1 tane ev var geçen sene 75 bin yl di Şu an 10 bin € istiyorlar eve sahibi yurt dışında komşuları satıyor evi oraya alırım kredi ceker alırım ama evin
Tüm duvarları taban tavan kapı Elektirk su gider tesisatları full değişecek ama evi alınca Şoray’la hepsi yaptırırım 0 binadan daha iyi olur 1 katlı ev üste de komple teras balkon
Soruyu soran da 200 bin paran Varmıs o yaşta nasıl kazandın o paraya? Ne iş yapıyor 21 yasınds
Burdurda evler ucuz inanmazsan sahibindende bak 4 ay önce ev aldık 350 bine 4 oda balkonda var arkada 140 m2 meydana 2 sokak arkasında
Burdurda kiralar bilr 600₺ Den başlıyor sizi orada iyi düdüklüyosl
Yapacak bir şey yok orada yaşıyorsan oraya ayak uyduracaksın. Paran yoksa kücük şehire geleceksin
Reis ne ucmussun ya. Yaşın kaç?
Yaş 25 Şu an
Diğer kişiye yanıt ne edem küçül senşrdr diyorsın o zaman 15 bin maas al yarısına 7 bine kira ver
30 günün 15 ine kira 5 ine faturalr icin çalış ne diyeyim
@NrdnSvdmOZlmı bu en istteki ziyami yok 3 araba almış etmiş adama sorarlar nasıl aldın diye tofaş falan mı almış birde şey diyor yok İstanbul'da kira vermem falan zaten İstanbul'a bu kazmalar gele gele ortalık bok oldu bilesin:PP birde ne ziyasın mk yok herkes hemen memur olyor falan nah olursun:P
istranbulda bendede ev var tamam 1 kuruş kira verme ama gelen dogalgaz elktrik parasıyla senin o memur maaşı ucar gider harbi ziyasın mk:P
Evet 600₺ kira var hatta 200₺ bile kiralık ev var Burdurda ama oda bana özel eski ev sahibi gel otur diyor alt katta şakasına ama oranın kirası 200₺ de biz ev aldık taşındık onların evinden neyse kiralar böyle burada ucuz ev de var 3 bine ev de var
@mina15 ben ıspartalyım burdurda nerede 200tl kralık ve var dağ başında falan mı lan bir az salla ziya ahahhaha:P
Yukarı pazarda huzur evin oralarda 400₺ de vardır çatarsan 400-500₺ de bulursun ev
Çok boş yapmışsın
Ben gerçekleri söylüyorum ne boşu 😂
aynen aynen vardır evin kapısını verirler sana ya da şey terkedilmiş hareme penceresi olmuyan evi oturusun sizofren la bu bi az salla bu atıyor yerseniz:P
Kanka burdurla istanbulu kıyaslamışsın burdaki bi evi satıp oradan 10 tane alırız çok konuşma yani
@kensizbarbie31 ben anladım ya bu geri kafayı bu sene 2009 da kalmış fiyatlar ona göre endeksli valla bak tüikte onu baz alıyor ya aynı hesap analadık bu malı:P
@hayatnasılgidiyor ya malı şu an üstümdeki ev 7 milyon 350ye aldığın evden 20 tane alırım
@kensizbarbie31 birde şey diyor ya ben memur hemen olurum İstanbul'da kira vermem tamam verme memur maasıyla 6 ayda ev alırım faan tamam anladık matematik bilmiyorsun agrı cahılsın de bu kadar da boş olunmazkiP
@hayatnasılgidiyor ulan mal okumamışsın cahilsin mühendise matematik bilmiyor mu diyorsun
Geri zek a Li mal
Ben yaşadığım şehirde Burdurda alırım o evi dedim
İstanbul’da ev alırım demedim
İstanbul’da ayrı projelerim var kira vermeden yaşadım
Ve İstanbul’da arkqdws öğretmen oldu yayla kasabasında yayla diye bir yer varmış 600₺ kira ödüyor 3 oda evi güzel
Bok alırısn al da gören
@kensizbarbie31 350 ye ev mi almış ziya atıyor burdurda da evler 1 mşlyon falan ne 350 si bu ziya 2009daki evlerden bahsediyor o fiyatlardan hahaha benim oturduğum ev İstanbul'da geçen saatyım dedim 13 milyon fiyat verdiler ben olmaz dedim satsam alamam o paraya
Kanka malsın kabul et her memur zaten yaylada yaşıyor dimi beyinsiz
Bunların çoluğu çocuğu yok mu kirası yok mu
Yeminle maldınız satsana git bankaya faize yatır faiz işe liranı öde krizde oturur malsınız
İstanbul’da bile 600₺ kiralık ev var demek istedim aptal
lan bir sg ziya:P
o gizli üye olan kardeş istanbuda yayla diye yer nerede var ben doğma büyüme istanbuldayım İstanbul dışı olabilir mi orası haha ayırca İstanbul'da en ucuz kiralık ev 5 binden başlar ya amelesi
bilmiyorsun atıyorsun ziyacık
@kensizbarbie31 sen neden bana laf ediyorsun aynı şeyi savunuyoruz seninle bu ziyayı popo ediyorum ben ben sana mı dedim matematik bilmiyor diye az mantıklı oku sen mühendissen bende mühendisim az okudğunuzu iyi anlayın
o gizli üye sende sizofrenlik ileri seviye var geçmiş olsun kardeş hayal kur:P
Matematik nasıl bilmiyorum geri kafalılar asıl siz bilmiyorsunuz
evler en aşağı 3 milyon yalnız, sen elektrik su yemek masrafıyla değil ev almak anca hayatta kalırsın
Ben diyorum ki İstanbul’da memur olsam tek basıma yaşasam aylık en dazla yaşam icin giderler yemek kıyaget hariç en fazla 2 bin tl giderim olur diyorum barınma 2 binden fazla vermem
İşte sizin aklınız anca buna calısıyor 😂 gülüyorum sadece yola para vermeyeceğim eleştirilmede vermem su verebilirim 😂 doğalgaz da vermem
hapsi boylamaya niyetliysen verme tabi
@hayatnasılgidiyor kes düzgün konuş
Parayı kendi içinde çalıştırmayı bilmezsen paranı olduğu gibi saklarsan ömrünün sonuna kadar biriktir bisiklet alirsin ancak.
Borsadan anlamadığım için gr altın yaptım.
Uzun vadede altın kalirdir en iyisi
Start up projesiyle aklın ticarete çalışırsa 2 milyon olur o para benim aklımda kalkınma planım var bakalım tutacak mı 450 k birikim var
Ticaretle uğraşmak elzem oldu gerçekten. Maaşlı çalışanlar için her geçen gün alım gücünün düşmesi demek bu ülkede.
Yakında belki de bina denen bir şey kalmayacak he he
Çok realist bir yaklaşım.
🥰🥰
Tokiye yazıldım mecbur öyle alacam sjsj yoksa imkansız tokiye de alınca satarım parası bitince
Bende yazıldım Arnavutköy için. Şu an tek umut o görünüyor. Hala kura çekilişi yapılmadı ama.
Bilerek yapmıyorlar ki zamlı ödesin ücretleri peşinatı diye aralık ayında olsa 93 bin peşinat idi Şımdı 150 olur
O da fazladan en az 3 ay çalışmak demek.
3 ay mı ahaha hayır en az 6 ay 93 binden en az 150 bin olur
200'den fazla olursa ben yanarım sjsjsjsjjsjshsj tek umudum o
200 den fazla olmaz ama taksit ağır olcak kesin
Her türlü bize girecek diyorsun yani 😅
Evet keşke aralık ayında kurra olsaydı öbür türlü iyi zamlı olcak
Ev almak için uğraşma bu yaşlarda henüz. Daha gençsin, orta vadede düşün, para biriktirmeye devam et ama değer kaybetmeyecek şekilde tut. Kimine göre emlakta balon var, düşeceği söyleniyor. Düşse de düşmese de canını sıkma şimdilik.
Yurt dışına giderek. Yurt dışında çalışılan her sene Türkiye'de 1 ev veya 1 araba demektir. Gidemiyor musunuz? Peki öyleyse başka bir önerim daha var. Tıp fakültesini kazan. Tus'ta cerrahi branş seç. Mecburi hizmet sonrası özel hastaneye geç.
Hayatımız bir şeyler almak için kredi ödeyerek geçecek. Görünen köy kılavuz istemiyor.
O kadar büyük krediyi ancak Ankara 'da dayısı olana verirler.
Merak etme veriyorlar.
@ozgur00000 kredi puanı iyi değilse zannetmiyorum
İşin o kısmı da var değil mi.
@ozgur00000 tabi, örneğin memura bile en fazla 120 ay vade yapıyorlar. Bu da maaşı 10k olan bir memur için 600k yapar.
O paraya maalesef düzgün bi araba bile alamazsın
İyi de ben ne kadar bitirirsem biriktireyim bu fiyatlara hiçbir zaman yetişemeyeceğim ki
Yetişemezsin, tayyip giderse, 3-5 seneye belki toparlar ekonomi, fiyatlar biraz normale döner belki
Yasli koca bulup ev sahibi olacak denizde kum bizde para
Tabi efendim
Kafanızı kullanın evlenmeyin hemen evinizi alın sonra ne istiyorsanız yapın. Paranızın kıymetini bilin gereksiz şeylere harcamalar yapmayın tutumlu olun. Olur inşallah zamanla.
Elini taşın altına koyup riske gireceksin.. bu şartlarda ancak bu şekilde olur..
Faiz ya da kredi gibi mi?
Evet maalesef 😔
İyi de memura bile en fazla 120 ay vade yapıyorlar. Bu da maaşı 10k olan bir memur için en fazla 600k yapar. Onunla bodrum alınır ancak.😅
Zor kanka. Bu pahalilikla abur cubur bile alamıyorsun.
Family home yeto 😂
21 yaşında 200 k para biriktirerek Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkmışsın zaten bırak 30 yaşında 1000 tl'si olmayanlar düşünsün bunu
Kanka 21 yaşinda 200 k olmasi bile iyi nasil biriktridin
İşte çalışarak ve büyük fedakarlıklarla
Yani başari bence bunuda yapman
şu koşullarda imkansız çünki bankalar kredi bile vermiyo artık
Memura bile en fazla 120 ay vade yapıyorlar. Bu da maaşı 10k olan bir memur için 600k yapar. Ancak üstüne koyacak paran varsa işine yarar.
kanka 5 sene önce olsa bu paraya alırdın ama 5 sene önce bu parayı da toplayamazdın.
güncellemelere bakınca ev alacak kapasitede olmadığın belli oluyor. boş boş yorumlar.
Ok
Valla alınır ya şahsen ben çalışalı bir sene olmuştu 2020 malatya elazığ depreminden 3 ay sonra 500 binlik evi 1 milyona aldım
Yaş 21 babam ne verirse o var. Hiç değilse borcum yok
Benimde borcum yok. Kendi gelirim var ama bu yüzden eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım.
Neden yarıda bıraktın güzelim devam edebilirsin et😢
Uçak mühendisliği 3. sınıf
Babamın işleri çok kötüye gitti. Benim de çalışmam gerekti.
Yaa ne güzelmiş hakkında hayırlısı olsun
Alamacmyacak Z kuşağı değil o dan onceki kuşakta alamiyor
Zor bir soru aileden yardım almadan imkansız gözüküyor...
Allah yardıniz olsun bu saatten sonra çok zor.
Öncelikle 21 yaşında bu kadar paran olduğu için seni tebrik ederim
Paranı 4e böl 50k döviz 50k altın 100k b ve c çimento kağıdına yatır ve unut bu parayı
200kyi nasıl yaptın kanka benim hesapta 50tl var shdhsuud
Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimimi yarıda bırakıp tam zamanlı çalışarak.
Güzel para ama araba bile alınmaz ah Türkiye ahh
Nasıl başardın bukadar para birimtirmeyi bu yaşta. Hicmi yemedin icmedin
Sevgili lazimmi 🥰😂😂😂
Maaş yatar yatmaz en fazla 1k ayırıyorum, geri kalanın hepsini direk Gr altın hesabıma atıyorum. Bin liraya da en fazla 2 giyim ihtiyacını alıyorsun bitiyor zaten.
Özelden yazarmisin. Bende alıyorum gr altın falan.
Altın hesabı aç paranı öyle biriktirmeye devam et bence lira cinsinde bırakma
Gr Altın zaten. TL karşılığı o şu an
iktidar değişmediği sürece ev mev unutun. 2 milyona ev sadece firma sahibi patronlar alır çalışarak almanız mümkün değil hangi işi yapıyorsanız yapın.
dolar veya altına yatırıp paranı değerlendir
21 yaşında 200k parayı bulduysan yat kalk dua et.
Bulmadım, gökten para yağmadı. Çalıştım ve binbir emekle biriktirdim. Ortada da bir sorun var ve insanların fikrini almak istedim. Üsten üsten cevap vermenin anlamı yok.
Tamam işte zaten çalışarak alıcaksın. Kimse havadan kazanıyorsun demedi. Öyle demeleri normal çünkü çalışsan da kimse o kadar kazanamıyor. Ben de çalışıyorum bu yaşımda elimde 50 bin anca var şu an ki işsiz desen bi dünya var. Askeri maaşla birikim yapmaya çalışanlar var. Öyle söylersen laf edilir. Z yi x i bırak kimse kolay kolay ev alamaz şu an ki Z kuşağı daha zenginmiş eskiye göre buradan onu çıkardım ben.
Z kuşağını çok hafife alıyorlar neden bilmiyorum ama istediklerimizi alacak kapasite var ve aptal değiliz elimizden her iş gelir
Bu ülkenin boku çıktı, telefon sahibi olmak bile zor ne evi arabası
200k yı sivit ya da slot çevir 1 saate 2 ev 3 araba bide yazlık alırsın
Vay be iyi paran varmış yaş 24 cepte 5 kuruş yok üstüne KYK borcu var
Süpersin 😅😊😊😊
Atadan babadan yoksa faizli kredi
Sonra en az bi 5 yıl da faizini ödeyelim.😔
Senin yalanını bu sitede herkes zengin ya 😊😁
200 zenginlikse sözün bittiği yerdeyiz demektir.
Zengin bir Z sin sksksj
Z bile değilim be yodam
Bende 19 yaşındayım ev arabam var istersen birleşelim?
Evlendin mi? 14 saat geçmiş ama geç kalmadım değil mi? Sjsjsjsjsjsj
Yok yok gec kalmadin hala evlenebiliriz nasil dm gececez 😂
Senden, senin için vazgeçtim. Sen benden daha iyilerine layıksın. Jsjsjsjsjsjsjss
Kendini değersiz görüyorsan vazgeçmen doğrudur :)
Kaşınıyorsun, durduramazsın bak beni😉😂
Saldim seni olmadi Bizden
200 k ne abisi, yabancı mıyız biz? 200 bin işte.
Ben boşnakım.🇧🇦
Z kuşağı böyle konuşuyor abi. Yoksa dinazor gibi hissediyorum yanlarında.
Z kuşağının neyde yüzü gülmüş ki
Ya pozitif düşüneyim diyorum sürekli ama yok, bir tane güzel yanı olmaz mı ya
Cidden yok
Yaş 20 hesabımda 500 tlm var
O da kyk'dan kalandır. 😅
200 k parayı nasıl biriktirdin ya
Çok zor oldu ama hiç bir işe yaramıyor ki. Sosyal hayat 0 zaten iş-ev arasında git gel her gün, ruh gibiyim.
İyi biriktirmişsin :D
Ne emeklerle ama bir bilsen
Yaş 32 200k borcum var y kuşağı ne yapsin
Evliysen destek alabileceği bir eşi vardır en azından. (Maddi olmak zorunda değil) Tek tabancaysa büyük sıkıntı.
kredi mecburen yoksa zor
Memura bile en fazla 120 ay vade yapıyorlar. Bu da maaşı 10k olan bir memur için en fazla 600k yapar.
Babalar sağolsun
X kuşağı sağolsun tümden
Ev almayacaksın. Arsa alacaksın
Neresi tavsiyen?
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama özellikle trakyadan
Arnavutköy TOKİ olmazsa mecbur imara açık arsa bakacağız.
yaş 27 ve 98k borcum var ben napayım acaba?
98k borcum olsa rüyalarım kaçar, uyayamam. Bir de faiz işliyorsa mümkün değil.
ee maalesef ev alamıycaksın ben olsam ucuza dükkan alıp içinde yatardım :D
Aileler yardim. etmezmi
Bizimkiler asla. Mevcut malları miras bırakırlarsa ancak. Jsjsjsjsjsjsjss
Artık hiç bir şey mümkün değil araba bile alamazsın bırak evi , AKP'li organizmalar saolsun hâlâ dünyanın bizi kiskandigini sanıyor andavallar
Bizde o da yok
Olsa ne olcak ki. Ben de bir şey yapamıyorum.
z kuşağı seviştiklerine tutsun
Mesleğimi bu nedenle seviyorum :)
Kredi çekecek yoksa imkansiz
İyi bir sabit gelirin varsa kredi çekebilirsin faizler düşük
Hatta konut fiyatlarının artış oranı yüksek illerde ev almaya çalış işin sonunda büyük kar elde ettiğini göreceksin
kredi ile
Hangi garanti ile? Memura bile en fazla 120 ay vade yapıyorlar. Bu da maaşı 10k olan bir memur için 600k yapar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?