Ortalama bir düğün masrafı listesi yaptım 300 bin TL'ye yaklaştı. Bu gençler nasıl evlenecek artık evlilik lüks mü sayılıyor 😃
#kafamıngüzelligi

Ortalama bir düğün masrafı listesi yaptım 300 bin TL'ye yaklaştı. Bu gençler nasıl evlenecek artık evlilik lüks mü sayılıyor 😃
#kafamıngüzelligi

Garibim daha hiç evlilik yoluna girmemiş neyin ne olduğunu bilmiyor. El kızı isterken birazda kırıtıyor. '' ayyyy aşkıımm şu gardrop tipi buzdolabını alalımmıııı'' bir fiyat bakıyorsun 30 bin lira. beğendiği gelinlik çirkinde olsa mağazadaki en pahalı gelinlik olmak zorunda. mobilyada 40 bine sadece salon takımını alırsın. daha niceleri. sen bu düğüne 500 bin de yeğen. eğer kızın isteklerinin biri eksik olsun ömür boyu önüne temcid pilavı gibi ısıtılır ısıtılır konur. Ben evlenirken düğünü kendi evimizin bahçesinde yapmıştım. hala benim hanım söyler. unutturmaz hiç. Köylü gibi ev bahçesinde düğün yaptın der.
Bir yuva kurulacaksa eğer gereksiz masraftan kaçınılmalı.
O arkadaşımda bu vardı ben de daha iyisi neden olmasın, teyzemin kızı/oğlu şurda balayı yaptı biz neden yapmayalım, Komşu düğünü şu salonda yaptı bizim ondan ne eksiğimiz mantığı var oldukça evlilik sürecinde çiftler birbirini daha çok yıpratır.
Olabildiğince sade ve mütevazi törenler düzenlenmeli bence artık.
İnsanlar yaşam kalitesini artıran şeylerden değilde yaşam kalitesini yıpratan şeylerden olabildiğince uzak kalmalı.
Kına gecesi evde arkadaşlar ile olsa düğün eğlenceli olmalı, kına eğlenceli oldu bir nikah yeterli. Oturma odası yapıldı salon takımına gerek yok, buzdolabı arçelik A oldu çamaşır makinası altus olsa bir şey kaybetmez.
10 bilezik yerine 1 saat yeterli.
Evlilik sürecinde maddiyattan çok maneviyata önem verilmeli, hiç bir maddi birikim bu evliliği ayakta tutamaz sonuçta.
Önerim şudur ki eşyaları kırılıp dökülen bozulan şeyleri değil, yerine yenisi konulamayacak insanları o insanların kalbini sevip değer verin.
Her şey bir gün daha güzel olur.
Ekonomik kriz bahane direkt sadeliğe geçilmeli😂 senelerce düğün ve takı masrafı yapıldı da ne oldu? Birkaç saatlik salon ve iki çatallık pasta için binlerce lira vermektense gider halıların masrafını çıkartırsın.. takı parasına beyaz eşya ve salonu halledersin gibi gibi çözümler üretilebilir.
Her şeyi klasikleşmiş şekilde yapmak isteyenlerin masrafı en az 500 bini bulur
Düğün, gelinlik, altın ortadoğu bakire satın alma geleneğidir.
Ancak avrupalı feminist kadınlarımız bir türlü vazgeçemiyor.😎
152 adet Rus eskort parası.
Sonuçta şimdiki evli kadın da ev işi yapmıyor. Ne işe yarıyor?
Haftada 2 kere Rus eskort çağırsa 1,5 yıl.
Evleneceğin eş bu süre içerisinde giyimine karıştın diye boşayabilir ve süresiz nafaka bağlatır, tüm mallara çöker. Zaten evliliğin ilk cicim ayı sonrası rutinleşir cinsellik.
Ama 152 farklı eskort ile cinsel hayatın güzelleşir. Borçlu da kalmazsın.😎
Cevap
11Cevap
Evlilik hayal gibi bir şey bence 275 yine iyi gelmiş ben en az 400 falan beklerdim
Bu masrafların çoğu orta halli şeyler için bile değil. 40 bine mobilyalar değil, mobilya alırsın anca. Bu masraflar günümüz enflasyonu için biraz uzak. Ha yok iyi şeyler değil de daha kötü mobilyalar daha orta halli şeyler alacağım desen bile 500'ü rahat var
Enflasyon öncesi fiyatları bunlar sanırım :D
Bunları bi 3'le çarpman gerek. 😢
Fiyatların artış hızına yetişemiyorum 😄
Bir şey diyim mi bu paraya işin içinden çıkacaksan bence hemen evlen😅40 bin mobilya bulamazsın ki sadece 1 buzdolabı olmuş 30 bin 10 bin mutfak eşyası yok 20 bin anca dandik bir yatak odası alırsın sen sanırım araştırma yapmadın giç
Türkiye'de değilim piyasadan haberim yok 😃
Türkiye de olmadığın çok belli ama
Kaynana ve baldızın gözünü doyurabilirsen düğün işi fazla tutmaz. Ama şimdi mehir diye ev araba isteyenler kol dolusu bilezik isteyen kaynanalar var. Zaten güvenecek insan bulabilmekte ayrı bir mesele. Sıkıntılı iş bu devirde düğün dernek işleri
Mobilya nerde 40? Beyaz esya hangisi 30? Bence senin liste 2/3 sene onceki liste 😂
Kanka ne biliyim iyimser olmaya çalıştım 😂
Mobilyalar 40 falan değil 80den aşağı alırsan şükür et bence
İkinci el bakarız olmadı napalim 😃
Cidden kafan güzel :D şu an ortalama bir düğün 350 bini geçer.
Bence fiyatları ucuz tutmuşsun.20 bin tl ye yatak odası nasıl alıcaksın onu merak ettim.🙂
Bu paraya mis gibi evlenirsin üstüne bir de araba alırsın
Aşko bu ne iyimserlik :( mobilyalar nerde 40 bin
80 bin olmuş yeni öğrendim 😒
Ucuz ucuz yazmışsın şimdi hiç biri o fiyata yok
Evlenip naneyi yiyeceksin
Nane yemek istesem evliliği beklemem amaç mutlu bir hayat kurmak
Size güven olmaz bu gurbetçiler fenaa
Yalnız bu fiyatlar geçen yıla ait 😂
mobilyalar 😆 güzel espiriydi
Ben evlenmeyeceğim
Evlenmem boş takılın kafana göre ronaldo gibi
Haklı