Memurlara yapılan %30 zammı nasıl buldunuz
Çok iyi
Fena sayılmaz
Benim için yetersiz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Memurlara yapılan %30 zammı nasıl buldunuz
Devlet gerçekten bi haltdan anlamıyor ya anlıyor bilerek anlamamızliktan geliyor senin sadece maaşlara artış yapman çözüm değil öncelikle şu fırsatçı satıcı zam yapanlara sınırlama getirmen gerekiyor sen maaş artışı yapıyorsun ama sonuç ne oluyor satıcılar kaç katı zam yapıyor ee sonuç ne oluyor yine alım zorluğu ya şu ülkeye çocuk getirin ya da istifa edin
Asgari, emekli ve memur zamları tamamen yetersiz. Piyasada yapılan zamlar cezalar vs vs. %122 dir. Tüik'in açıkladı enflasyon oranı %84.39 dur (Tüik bile az az göstermesine rağmen %84 ya neyse). Asgari ücretlilere verilen zam %54.5 oldu. Emeklilere ve memurlara verilen zam %30 oldu. Hadi enflasyonu kasıtlı olarak Tüik üzerinden düşük gösteriyorsunuz da bari zamları Tüik verilerine göre yapın. Emekli ve memurlarda yılda 1 kez zam almalı asgariler gibi. Ancak zam tek seferde yapılmalı. Enflasyon %84.39 sa madem herkes bu oranda zam almalı asgari ücretliden tutun emeklisinden memuruna kadar. Kiralar almış başını gitmiş piyasa uçmuş. Haftada 1-2 kere cafeye filan gideyim diyorum bir kahve 30 lira bandına dayanmış hani büyük şehirde filanda değilim yani küçük bir yer bizim burası. Tabi ki evde yapmak daha hesaplı ama en azından insan haftada 1-2 kez cafeye filan gitmek ister çay kahve vs. rahatça yiyip içmek ister. İşlerine gelince bilmem kaç milyar dolar ihracat vs vs. yok o üretildi bu yapıldı bu bulundu şu oldu vs vs. kendi yandaşlarına ihaleleri ver sanki yandaşları kendi yapıyor her ihaleyi cengiz mi alır cengiz kendisi de yapmıyor gidiyor taşerona veriyor işi onlara yaptırtıyor. Madem yapacak olan kişi taşeron firma cengize niye para yediyorsunuz demezler mi insana tabi yandaş yakın ya besleyin adamı milyarlarca liralık vergilerini muaf tutun sıfırlayın adamın. Hele kadının biri vardı adaletli bir ülkede asgari ücretle bile çalışacak kapasitesi olmayan biri milyonluk yatlara biniyor bunların sahibi kim bilir kaç milyonlarca dolarlık serveti vardır. Bizim akraba var mesela olayda gerçek normalde tamamen haketmediği mevkiye sırf iktidarda yakınları var diye atandı. Aynı yerden mezun arkadaşımın sevgilisi vardı o kız bizim akrabadan çok daha başarılıydı notları da yüksekti sınavda da derece yaptı gel gelelim torpili olan atanıyor. Arkadaşın sevgilisi şu an markette kasiyerlik yapıyor migrosta.
çalışanlar ya da emekliler bugüne kadar yapılan hangi zam için evet ya işte bu tam istediğim ve tam da işimi görecek olan tutar gözüyle baktılar ki.
İnanılmaz kötü özellikle İstanbul'da yaşayanlar için benim kiram 5bin Allahtan ev sahibi insaflı çıktı yoksa 7-8ler havada uçuyordu. Ama eylülde tefe tüfeden zam yapsa bile benim maaş zammından fazla zam yapmış olacak. Yıllarca boşa okuyup kpss ile uğraşmışız yazık.
Cevap
9Cevap
çok kötü bence
Seçimlerde ekonomiyi berbat edenden ben ekonomistim ve sorumlusu benim diyene gereğini yapacağım.
İyi yani idare eder şükür ama işte az maaş alana az geliyor yüzdelik dilim olunca çok maaş alana çok geliyor sendemi memursun
Böyle zam hesabı olmaz, ayrıca diktatör olursam ilk iş olarak başına ne gelirse gelsin ''Şükür'' diyen herkesi, istisnasız ve yaş gözetmeksizin asacağım.
Ülkenin bağımsız kurumları %160 enflasyon olduğu iddiasında ki her şeyin en az 2.5 kat pahalandığını gördüğümüzden buna itiraz etmek zor. Devlet yalan enflasyon açıklayıp %65 diyor
O yalan enflasyonun yarısı kadar zam açıklıyor yani seni her türlü fakirleştirdiğini ayan beyan ikrar ediyor.
Sen de gelmiş ''Şükür'' diyorsun, az maaş alana az geliyormuş çok maaş alana da az gelir arkadaşım siz bunca sene yetişip, yaşayıp nasıl temel kavramlardan bu kadar bihaber olabiliyorsunuz ya?
Ulan bu devlet değil mi bütün harçlara, vergilere %100 zammı basan? Kendi cebini, finanse ettiği sarayları, yatları, katları korumak için elini korkak alıştırmayan devlet sana ''Gerek yok fazla zamma'' diyor.
Sen de gelmiş şükür diyorsun ulan allah belamızı sizin gibi avellerle vermiş be!
İstanbul da yaşayan bir memur maaşı en az 45.000₺ olmalıdır diğer şehirlere asgari ücret de yeter.
Zamlar olmasın paramız değersizleşmesin ekonomiden anlayan işin ehli olan bir bakan gelsin
İşin ehli hiç kimse bu Akp'de çalışmaz. Adamlar halka sahte ilaç satacak kadar gözü dönmüş bir yaplanma
Çok çok az.
Komik buldum başka söze gerek yok
Askeri ücretten düşük olması çok komik cidden
Zaten kiralar olmuş 8 bin bizim maaş 7 buçuk 😂
yetersiz
berbat seçeneği niye yok
Çok kötü
bu millete müstehaktır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?