çok kötü zamanda denk geldi. tam iş buldum derken askerlik çıktı , bedelli de çok pahalı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
sitedeki bütün sorularda eksiksiz erkek yanıt sayısı kadınları katlıyor, bir tek bu soruda kadınlar daha çok konuşmuş. bekara karı boşamak kolay derler ya... hayatında hiç ev geçindirmesi gerekmeyenler ve askere gitmek gibi bir zorunluluğu olmayanlar hemen belli etmiş kendini.
okuduğunu anlamayanlar için tekrar anlatıyorum: adamın derdi tam iş bulmuşken askere gitmek durumunda kalması. döndüğünde o iş onu bekliyor olmayacak. tekrar ne zaman iş bulabilecek belirsiz. bilmiş bilmiş konuşanlar askerlik dönüşü tekrar iş bulana kadar baksın bu adama o zaman?10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılşu an yapılan askerlik askerlik değildir çöp topla mıntıka yap subay maaş alsın devletten sen o subaya hizmet et vatani görev subaya komutana çay yap yemek yap temizlik yap hizmet et değildir yaptıracaklarsa adam gibi yaptirsinlar operasyon araziye çıkarsınlar ayrıca her konuda eşitiz diyen kadın stkları askerlik konusunda hiç bir öneri vermiyor çalışma yapmıyor sadece konuşuyorlar madem eşit gelsin onlarda yapsın :)
10 Yorumla
Gayet yerinde. Gitmek istemeyen o parayı verecek. Sonuçta o para da askerliğin hayrına gitmiyor mu? Madem full askeri eğitimi almayacaksanız, bari maddi faydanız dokunsun.
Maalesef askerliğin bitebileceği dünyada yaşamıyoruz. Gerekli bir şey ve yerine getirmeyen/getiremeyen bedelini öder.09 Yorumla- +1 yıl
Sen ödüyor musun
- +1 yıl
Zaten devlet hep kadınlardan kadınlar her şey de eşitlik diye bağırırlar kendilerini yırtarlar ama böyle şeylere hemen kıvırıyorlar , aşağıdaki yorumlara bak hepsi gitsin demiş.
- +1 yıl
Gitsin demiyorum ki. Ödesin ve gitmesin diyorum. Buna da burun kıvırıyorsa kusura bakma ama asker kaçağı moduna girene vatan evladı gözüyle bakmam. Benim abim 12 ay askerde kaldı, 6 ay bile değil. Bizde mantık böyle. Katılmıyorsan kendi düşüncen. Ayrıca eşit yaşam hakkı başka, her şeyi tıpatıp aynı yaşamak başka. Eşitlik kavramını çarpıtanlara kulak asmayın. O seviye feministlik yine cinsiyetçiliktir.
- +1 yıl
Herkesin sorumluluğu farklıysa kadınlar çalışmasın o zaman, evi geçindirmek erkeğe ait günümüzde kadınlar hepsi çalışıyor demekki çalışan biri de askerlik yapabilir konu kapandı bence.
- +1 yıl
Askeri egitmmi verdiklerini sanıyorsunuz 6 ayda eline 1 defa silah veriyorlar bazen hiç vermiyorlar sonra çay çorba temizlik gelin yapın sonuçta esitiz
- +1 yıl
Her konuda her çalışması olan her konuda esitiz diyen kadın STK lari bu konuda niye sessiz oda garip
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
19Cevap
Bu son zamlarla ben 150 - 180 arası değişir sanıyordum ikiz kardeşlerim bedelli düşünüyor çok rahatlardılar 100Bin ₺ olunca.
06 Yorumla
Soran+1 yılolsa ben de yapardim hayırlısı olsun kardeşlerin adina
Soran+1 yılmaalesef hakkım yok sanırım
Soran+1 yılters xamanda geldi baya
Altı ay zaten artık telefon bile sokuyolar içeri dağa göndermiceklerse ne bu sıkıntı anlamıyorum ne güzel dinç olup geri döneceksiniz işte
14 Yorumla- +1 yıl
@pltnm konuşuyor işte boş boş ojelerini tazelesinler onlar
- +1 yıl
:D
+1 yılGit yap gel. Vatan borcu satılık değildir. Adamlar vatan borcu satıyor sizde almak istiyorsunuz çok saçma
00 Yorumla
+1 yılSözleşmeli ve sigortalı işen kafan rahat olsun. is sahibi askerden döndükten sonra seni ise almak zorunda
00 Yorumla
+1 yılGitmek ayrı dert bedelli yapmak ayrı dert. Sonumuz hayır olsun.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 583 cevap paylaştı. Kötü zamana denk geliyor. 6 ayda bir normalde 2 bin liranın birazcık üzerine cıkıp artıyordu şimdi 40 dı 80 oldu 80 di 100 oldu ben de anlamıyorum.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkadınların askerlik konusunda ahkam kesmesi gerçekten çok komik ya :)
00 Yorumla
+1 yılVatani görev ne zaman paraya döndü? Gidin de gurur duyun kendinizle 😉
054 Yorumla- +1 yıl
6 ay çöp toplamakla vatani görev olmaz madem çöp toplatacaklar kadınlarda askerlik yapsın demi kadın erkek eşit sonuçta
- +1 yıl
@desperate06 çok güzel bir şey söyledin valla bunlar sanıyor ki askere gidince savaşıyoruz felan kadınların askerlik yapması da çok güzel olurdu bakalım üstteki arkadaş ne yapacak
- +1 yıl
@erkansardagi yok kardeşim askerde eline doğru düzgün silah bile değmiyor elinde poşet elinde tepsi devletin maaş verdiği komutana hizmet ediyorsun adam maaş alıyor ben niye hizmet edeyim bende devlet memuruyum bana niye kimse hizmet etmiyor akşama kadar mahkemede çalışıyoruz yeri geliyor mesaiye kalıyoruz mesai parası yok yemek parayı yok yol parası yok kuru maaşa yazık degilmi çıkarsınlar araziye operasyona alsınlar koşa koşa giderim ben niye 6 ay çöp toplayim orada 6 ayım niye boşa gitsin 6 ay maaş yok orada yediğim parada cabası
- +1 yıl
bende askerim ama hava değişimindeyim normalde ağrı dağının arkasında 2800 metre yükseklikte karakolda olmam lazım iki arkadaşım çıktı konuştum burada mülteci soğuk felan sorun değil sorun olan şey komutanlar ve sözleşmeliler diyor niye dedim komutan bunaltıyor seni diyo sözleşmeli erlere de yetki vermiş uzman çavuş gibi diyorlar dediğin gibi millete kölelik yapıyosun ki benim yapacağım iş değil komutan çağırdı dedi sen orada yapamazsın sıkıntı olur dedi kavga felan ettim asçavuşla yukarda elimde mpt 76 var 5 şarjör delirince de sıkar sağa sola diye çürük aldıracak bana yani komutan bile diyor yukarda skyolar diye bunlar askerliği ne sanıyorlar çok merak ediyorum
- +1 yıl
askere git diyen kız ojesini tazeliyordur şu an evde yemin edebilirim
- +1 yıl
ya bunun gibiler sevgilisini askerde terkeder
- +1 yıl
@erkansardagi kuzenimin arkadaşı zaten yaşadı böyle olay intihar etti adam böyle kızlar dolu g3 ile nöbette kafasına sıkmış
- +1 yıl
bu kız milleti en zor günlerin de seni bırakır
- +1 yıl
çok oluyor çok uyuşturucuya başlayan intihar eden firar eden kafasına sıkan etrafa saldıran
- +1 yıl
@psikolojisibozuk5334 sen ne langırtı yapıyon yok ojesini tazeliyodur falan hayatımda sürmedim sürmem de benim hayalim zaten pöh olmaktı Allah boy vermedi olamadım savaşmayı düşmana sıkmayı o kadar çok istiyorum ki bazı sebepler tutuyor bilip bilmeden de saçma sapan yorumlar yapmayın.. Bi söz var "KİTABI KAPAĞINA GÖRE YARGILAMA"
- +1 yıl
bende ölümden korkam bombayı bağlarım teröristlerin ortasında patlatırım ama günümüzdeki askerlik öyle bildiğin gibi değil adam sana küfür ediyor var mı böyl bi hakkı gerçi a koydum da gerek var mı böyle şeylere
- +1 yıl
eminim öyledir neyse uğraşamıcam zaman kaybı
- +1 yıl
S. g o zaman nickinde hayır yok millete sallaması zevkli olur vakit kaybısın...
- +1 yıl
dinime küfür eden müslüman olsa bari seninki çok mu hayırlı :D
- +1 yıl
ağzını topla bu zamana kadar bir kadına küfür etmedim küfürün kralını ederim
- +1 yıl
19 yaşında bokluya bak hele zxczxc
- +1 yıl
neyse bys oksijen israfı tc kızı
- +1 yıl
boş ver agam pöh olacakmışta felan filan vallaha billaha sırf pöhleri havalı gördükleri için olmak istiyolar vatana hizmet için değil bunun gibilerle tartışmaya girip ağzını bile bozma çok var bunlardan
- +1 yıl
@erkansardagi 50 tane kalbim olsa birini vermiceğim kız türünden oksijen israfı bunlar bro ciddiye almıyorum zaten kız milletini :D
- +1 yıl
salla gitsin zaten bir sürü sıkıntı var bide bununla mı uğraşacağız
- +1 yıl
askerlik sandığın kadar güzel bir şey değil diyorum mala anlamıyor b*k temizlemek patates soymak vatan göreviyse diycek bir şey yok
- +1 yıl
mıntıka toplasın zxczxc
- +1 yıl
@erkansardagi ayn kanka saldım kendi halinde takılsın garibim
- +1 yıl
1 hafta dayanırsa namussuzum
- +1 yıl
@erkansardagi ne 1 haftası altına s*çar orada 1 gün dayanamazz
- +1 yıl
komutanların köleliğini yapar :D
- +1 yıl
postacı olursa şanslı olur zxczxc
- +1 yıl
valla tuvalete gitmeyi unutur adam acemiliğe geldiği günden 7 gün sonra tuvalete gitmiş kan geldi diyor ak skxkdkckdkckkf
- +1 yıl
acemi birliğin de ağlatırlar bunu ay komutanım tırnağım kırıldı diye
- +1 yıl
ahahaha dfg:DFGGDF:DFG:GF
- +1 yıl
ahh bi kızlar asker olsa ne güzel olur varya
- +1 yıl
askerlik kadar iğrenç bir şey yok aslanlar gibi bedelli paramı verdim s*ktirdim gittim yemin ederim zaman kaybı bro bu kız milleti anlamıyor 6 ay askerlik yapan arkadaşım anlatıyor b*kuyla canım anam yazanı bile gördüm diyor bütün ruh hastalarıyla yan yana kaldı adam koğuşunda milletin osuruk kokusunu çekiyordu
- +1 yıl
@erkansardagi keşke olsalar da bizi anlarlardı en azından
- +1 yıl
aga ben usta birliğindeyim şu an hava değişimdeyim 1 aylık. acemilikte görsen kafayı yersin adam cinle evliydi 60 kişilik koğuşta tek kişi kalıyodu korkuyodu millet kendi ayağını kırıp ömür boyu topal olarak kalanı mı dersin pisuvara büyük tuvaletini yapan mı dersin ya tımarhane resmen
- +1 yıl
@erkansardagi askerlik adamın psikolojisini bozuyor benimkini bozdu 21 gün bana 21 yıl gibi geldi resmen
- +1 yıl
askerlik künyemi bile sakladım görmek istemiyorum o kadar psikolojim bozuldu askerlik konusunu açan arkadaşlarımla bile muhatap olmuyorum bu soruyu görünce bile çarpıldım a*k :D
- +1 yıl
bozulmaz mı ya aga çocuğun babası ölmüş göndermemişler faaliyeti beklemişler çocuk kafasına sıkmış mesela
- +1 yıl
bana çürük verirler büyük ihtimalle
- +1 yıl
@erkansardagi umarım tez zaman da evine dönersin yemin ederim sivil hayat gibisi yok güneş yüzü cennet huzur bildiğin orası cehennem a*k
- +1 yıl
Koskoca tsk bize mi muhtaç gitsin tecrübeli askerler
- +1 yıl
canımızı yolda mı bulduk
- +1 yıl
hangi milletvekilin çocuğu askerlik yapmış cumhurbaşkanın damadı yapmış mı çocuğu yapmış mı
- +1 yıl
hep olan garibana oluyor
- +1 yıl
bu askerlere vereceği parayı sözleşmelilere harcasa vallaha daha mantıklı
- +1 yıl
ya bende gitmezdim de rüyamda gördüm iki kere sordum birine gitmen senin için daha hayırlı olur dedi gittik hayrını gördük ak
- +1 yıl
@erkansardagi Allah seni tez zaman da kurtarsın kral ben evimdeyim şarkımı dinliyorum :)
- +1 yıl
yemeğimi yicem oh miss :D
- +1 yıl
inşallah kral sıkıntı yok ya en fazla deliririz birilerini daha sever gönderirler eve
- +1 yıl
@erkansardagi Allah korusun reisim delirme az daha sabır
- +1 yıl
eyvallah Allah razı olsun görecez bakalım
- +1 yıl
Kardeş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz @erkansardagi @psikolojisibozuk5334 ? PÖH lüğü havalılık nedeniyle neden yapayım ayrıca sülalemde 3 asker 2 pöh var 1 tane de TEM de komiser var çoğunluk memur bana da bu aşkı aşıladılar zorluğunu da anlattılar kendime güvenim olmasa neden atılayım herkesin yapabileceği bir görev değil bide yazmışsınız ay tırnağım kırıldı diye ulan bir kere uzattıysam namerdim boş laga luga yapmışsınız ayrıca kızlar askere gitmiyor ama kendi isteğiyle gidebiliyor asker olabiliyor dayım 12 ay askerlik yaptı geldi komutanlarından biri kadınmış neden olmasın?
- +1 yıl
tamam sensin
- +1 yıl
tamam vatanı sen kurtarırsın bacım by
- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıl6 ay çabuk geçer. İş dediğin zaten askerden sonra bulunur
00 Yorumla
+1 yılBence gidip yapmak daha mantıklı onca parayı bayılmak yerine
00 Yorumla
+1 yılAskere gitmek varken neden bedelli. Keşke hiç böyle bir şey olmasaydı hatta.
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir imkanım olsa durmaz giderdim zaten. Askerlikten korkmayi bir Türk erkeğine asla yakıştıramadığim şeylerden. Dünyanın sonu geliyorrr
- +1 yıl
ojeni tazele sen b*k temizlemek vatan borcu mu askere giden savaşıyor mu sanıyorsun davulun sesi uzaktan hoş gelir
+1 yılKardeşimede bedelli yaptırmak istedik kendisi istemedi askere gitmek istediğini söyledi, bence askerdeki askerlerin yeme içme giyim temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için bu kadar fiyatları yukselttiler
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama her şeye engel arkada biraktiklatimiz oluyor , iş bulmak kolay da değil eskisi gibi yine kaldık ortada
Gizli Üye(36-45)+1 yıltek çare personele git ücretsiz izin iste kabul ederseler 6 ay yap gel..
00 Yorumla
+1 yılHer şey pahalı ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe ara bedelli yapar oldu bu millet gidin yapın ve kendinizle gurur duyun.6 ay nedir ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİşten askerlik için izin alamion mu ya da geciktirme diye bisey var snrm askerlikte
00 YorumlaBence ucuz bile biraz bu konuda netim ya da Ne dersen bir erkeğin gidim olgunlaştığı yerdir askerlik dahada fazla olmalı bence
00 YorumlaBedelini farklı odeyenlerin parasını bedellilerden alıyorlar da ondan
00 Yorumla
+1 yılYa askerlik 6 ay zaten 100bine deymez git yap gel abi
10 Yorumla
+1 yıl10 bin fark verip helikopter ucurup temsili dusman oldurebilirsiniz 😆
00 YorumlaÇikileta parasına askerlik mi yapacaktın?
10 Yorumla
+1 yılBen de anlamıyorum. Çok saçma.
00 Yorumla
+1 yılYap gel kaygıyı at bir an önce
00 Yorumla
+1 yılZaten hayatta her şeyiniz kolay bu da zor olsun
00 Yorumla
+1 yılbence hiç gitme ben öyle yapcam
00 Yorumla
+1 yılDevlete para lazım yegen
00 YorumlaUcuz olursa asker kalmaz.
00 Yorumla