TR'de durumu ne olur?
24 yaşındayım ve 2023yks'ye girip, mezun olup yurt dısına gidicem ama dolar şu an çok pahalı.
10 bin dolar sanırım şu an 200 bin TÜRK Lirası civarı ediyor.
TR'de durumu ne olur?
24 yaşındayım ve 2023yks'ye girip, mezun olup yurt dısına gidicem ama dolar şu an çok pahalı.
10 bin dolar sanırım şu an 200 bin TÜRK Lirası civarı ediyor.
Böyle giderse 30 da olur 40 da. Ancak iktidar değişir güven ortamı sağlanır hukuk tekrar egemen olursa o zaman yatırım gelir. Yavaş yavaş Düzelmeye başlar.
Bu saatten sonra zor düzelir.
Ülke siyasetine bağlı mevcut hükümet maalesef enflasyon ve dolar ile başa çıkma konusunda başarısız. .
Devleti özel şirketlere devrettiler.
Devletçi değiller.
Laik değiller.
Milliyetçi değiller.
Halkçı değiller ,
Cumhuriyetci değiller.
Sürekli milli güvenlik sorunu oluşturuyorlar. Yani bunlar oldukça hiç guven yok. Dolar bu sene bile hedef 20-25 arası.
Cevap
13Cevap
Bence ön görmek zor ama düzelmezse çok artar dolar
"Yatırım tavsiyesi değildir" ama tahminlerime göre 1 yıl içinde dolar 5-6 seviyesine gerileyebilir çünkü enflasyon artış durdu ve kredi kapasitesi çok düştü ve fed artık faiz arttıracak durumda değil en fazla 1/2 puan bu bir tahmin tabi diğer etkenleri söylemiyorum.
6 yıl sonra şimdikinin 1000 katı olabilir yani 18 bin lira.. bu iyimser tahminim. Daha fazlasi olursa sasirmam
Dolar son iki yilda 10 katina cikmis. Hala asagida cok buyuk bi tahmin yapar gibi 49 lira olur demisler😀 arkadaslar matemetiginiz yok mu? 2 yil sonra 10 katina cikarsa sonraki iki yil 10 katini bindaha 10 katina katlayacahi icin 100 kati oluyor. Sonraki iki yilda 100 katini 10 a katlayacagi icin 1000 kati olacak. Simdi sazanlayip 2 yil once 10 da biri degildi 3-4 yil onceydi o demesin kimse. Onun farkindayim. Ama onumuzdeki senelerde 2 yilda 10 katini bekliyorum o yuzden oyle dedim sozun gelisi
@PrettySam İkinci yorumu okumadin sanirim.
10k 187bin şu anda , eğer dolar dışarıda güç kaybetmezse ve biz bu hızla enflasyon artışına maruz kalmaya devam edersek 40 lira olur gibi.
Bilinmez. her şey reisin elinde. Faizleri %100 ya da %1000 yapıp sıfıra da düşürür, faizleri sıfıra indirip 100tlye de çıkarır.
6 yıl sonrasını görebilmek imkansız her şey bu kadar kısa sürede değişirken. 6 yıl önce dolar buralara gelecek der miydik.
Bu halk bu gidişle 40-50 olmasına isityor sanırım akıllanan yok
O yılları görebilirsek iyidir.
Herhalde en kötü 28 tl olur.
10 bin doları avrupada ve amerikada maaş alanların yüzdeside az
neyse konuşmayacağım
Bunu en iyi ekonomistler bile bilemez. Allah bilir çok düşünme
Reis 1 tl yi 10 dolar yapar o zamana kadar.
Dolar 25, Euro ise 28 Tl garanti diyorum
hangi şehirde hazırlanıyorsun
Düz 50 diyelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?