Güncellemeler
+1 yıl
Sizce mülteciler ülkemize gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasıl bir ekonomi olurdu?
Güncellemeler
+1 yıl
Sizce mülteciler ülkemizee gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasıl bir ekonomi olurdu?
Güncellemeler
+1 yıl
Sizce mülteciler ülkemize gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasılll bir ekonomi olurdu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok daha iyi olurdu
Dolar : 8-9
1 m Luk konut 400-500
Araba fiyatları 15-300 bin TL arası değişirdi. Şimdi 100 - 700-800 arası
Mülteciler konut fiyatlarını yükseltemezler, zira fakirler. Bahsettiğin yabancılar Suriyeliler değil, zengin Araplar.
Mültecilerin 11-12 yıllık maliyeti toplasan 10 milyar dolar değil, 10 milyar dolar bugün hükumetin doları tutmak için 3 ayda yaktığı parayla eşdeğer dahi değil.
Mülteciler yokken de Türkler birbirine tecavüz ediyordu, o dönem bunun adı erkek terörüydü, üç beş mülteci vakası sayesinde erkek cinsiyeti biraz rahatladı da iş ırkçılığa evrildi.
Dolayısıyla bahsettiklerin gerçeği yansıtmıyor, mülteciler tampon bölgede olsalardı da konut fiyatları artacaktı, enflasyon olacaktı, taciz tecavüz olacaktı.
Şimdi onların hepsi kötü durumda olan insanlar değil yani hepsini aynı kefeye koymamak gerek zengin adamlar da geldi yani bizim buralardan Suriyeliler çok ev aldılar,
Suriyelilerin burada mahallesi var afganların mahallesi var burası Denizli düşün Denizli'de durum böyleyse diğer şehirlerde nedir.
Adamların dükkanı var dükkanı fabrikaları var.
İnşaatlarda falan full Suriyeli Afgan çalışıyor ben çalıştığım iş yerinde taşeronlardan her gün Suriye ile Afgan çıkarttırırdım sahadan sigortası yok bir şey yok adam ucuz iş gücü sağlıyor askeri ücretin altında çalışıyor ve bu da dengeyi bozuyor.
Öyle ya da böyle adamlar yiyip içiyor hiçbir şey yapmasa yiyip içiyor ugün artırıp dengesinin içine eder.
Piyasada malzeme ne kadar azalırsa değeri o kadar artar bu adamlar geldi piyasada malzeme azaldı. Sonra ne oldu malzeme azalınca fiyat değerlendi bugün gıda ürünleri neden yüksek zannediyorsun. Aynı şey her şeyde geçerli hani araptır falan filan bunları alan sadece Arap değil suriyelisi de oluyor diyorum ya adamların burada mahallesi var ne konutu.😅
Devlet burada toki'lerin içine soktu onları.
Bu arada Suriyelilere harcanan para Avrupa'nın gönderdiğinden hariç 50 milyar dolar resmi sayılar rakamlar bunlar.
Başka bir iddiaya göre daha fazlası olduğu da iddia ediliyor ama resmi rakam bu 50 milyar dolar araştırabilirsiniz.
Vallahi kardeşim kusura bakma da bunlar ne zaman Gebze inseler orada birileri ölüyordu.
Burada bizim Denizli'de adamın kafasını kestiler çocukları dövdüler daha bizim bilmediğimiz ne kadar olay var kim bilir biz sadece haberleri yansıyanı biliyoruz hay siz zannediyorsunuz ki üç beş olay 😅
Arkadaşım da denize giriyorum çıkıyorum 10 tane 15 tane Suriyeli bize dik dik bakıyor. Önceden bundan 6 sene önce kocaeli'ne gitmiştim orada bir yere gitmiştik şimdi ne deniyor oraya unuttum böyle insanlar gelirdi birbirine karışan yok eden yok şezlong'un altına yatmış duruyorlar öyle böyle kenarda bekleyip dik dik bakan tipler yoktu.
7-8 yıl önce Antalya'da konyaaltı'na gittiğimde yine aynı tipler yoktu.
Kusura bakmayın da siz ne kadar derseniz deyin bunlar da taciz tecavüz cinayet her şey var hırsızlık.
Yani polyannacılık yapmanın pek bir manası yok.
Mülteciler tampon bölgede olsaydı hiçbir şey olmayacaklardı neden belli bir bölgedirler zaten çıkmıyorlar Türkiye genelinde berbat etmiyorlar dam Diyarbakır'da kalıp da İstanbul'un dengesini bozamaz adam Mardin'de ya da başka bir bölgede sabit dururken kalkıp Denizli'nin dengesini bozamaz Aydın'ın dengesini bozamaz.
Ne olacak adam Diyarbakır'dan �stanbul'un dengesini mi bozacak.
Ya kusura bakmayın da ya ak partilisiniz bir iktidar yanısınız ya da çok polyannacılık bir insansınız gerçekleri görmüyorsunuz göremiyorsunuz ya da Suriyeli olabilirsiniz yani mülteci olabilirsiniz kusura bakmayın.
Ha Türkler birbirini tecavüz ediyorlardı dediğinizden de sanki Türk değilmişsiniz gibi bir izlenime de varmadım değil amma velakin Türk olun ya da olmayın ben bu yazınızdan şunu anlıyorum ki siz ya iktidar yanlısı bir insansınız olanları görmezden gelmeye çalışıyorsunuz çünkü iktidar getirdi bunları buraya , ya da cidden dünyaya kapalı bir insansınız görmüyorsunuz duymuyorsunuz
Zengin olanlar ülkesinde hükumetiyle sırt sırta verip, ülkenin nimetlerinden faydalanıyorlar zaten. Bahsedilen 10 milyon mülteci geldiyse, taş çatlasın 10 bin zengin çıkmaz aralarından. 10 bin zenginin alacağı ev de, ülkedeki konut fiyatlarını etkilemez.
Ucuz iş gücü meselesinde de, yıllardır bu ülkede ucuz işçilik var zaten, ne Afganı biter ne Pakistanlısı, Suriyelilere has bir durum değil
Çok daha iyi olurdu