Sizce mülteciler ülkemize gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasıl bir ekonomi olurdu?

Bence her şey daha güzel olurdu. Peki neden?

• İlk başta ülke içerisine giren mülteciler konut , araba , giyim , içme gibi alışverişler yaptıkları için piyasa yükseldi arsa - talep dengesi bozuldu 🔥 bugünkü fahiş araba ve konut fiyatlarının sebebi budur. Şu anda Suriyeliler mülteciler olmasaydı şu anda araba ve ev fiyatları daha az seviyelerde olurdu yani en azından 300 bin TL'lik bir ev 400.000 olurdu 700-800.000 olmazdı ❗
  • Taciz tecavüz olmaz insanlar sokaklarda bir nebze daha rahat gezerlerdi vatandaşlarımız katledilmezdi.
  • Artık kendilerine mahalle bile yapmaya başladılar bazı şehirlerde özellikle Suriyeli mahallesi Afgan mahallesi gibi isimler türedi bunlar çete olacaklar ileride daha da büyük sorunlara yol açacaklar eğer mülteciler olmasaydı böyle bir durum da olmazdı.
  • Bugün doların fırlamasının ve enflasyonun artmasına bir numaralı sebepleri de mültecilerin ülkemizde bulunmasıdır ha onlar olmasaydı dolar artmazdı enflasyon olmazdı asla demiyorum , ama en azından dolar 18 olacağını 11-12'lerde gezerdi,
  • Enflasyon ortalama %100 ve %150 artacağına kaldı ki bazı ürünlerde %200'ü buldu. Bu oranda artacağını en fazla %100 artardı bakın en fazla. Bence bu da bizim için daha iyi olurdu.
  • Ucuz işçilik bir nebze olsun daha az olurdu böylelikle çoğu insan normal maaşını alırdı hak ettiğini alırdı düşük fiyatları çalışmak zorunda kalmazdı adam gidiyor asgari ücrete Türk çalıştıracağıma giderim Suriyeli yarı fiyata çalıştırırım daha iyi diyor böyle bir şey söz konusu olmazdı o zaman.

Bilmiyorum şimdi aklıma gelen bunlar eklemek istedikleriniz varsa buyurun yorumlarda sizi bekliyorum

Güncellemeler
+1 yıl
Sizce mülteciler ülkemize gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasıl bir ekonomi olurdu?
Güncellemeler
+1 yıl
Sizce mülteciler ülkemizee gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasıl bir ekonomi olurdu?
Güncellemeler
+1 yıl
Sizce mülteciler ülkemize gelmese ya da tampon bölgede kalsalar nasılll bir ekonomi olurdu?