Selam arkadaşlar düşünmekten kafayı yiyeceğim artık. Oturduğum çevrede evler (1+0 ve 1+1) ler dahil olmak üzere 5000 liradan başlıyor. Aidatı da cabası (350 500 lira). Bir aylık mutfak alışverişimin 2500 lira olduğunu varsayalım. Doğalgaz, Elektrik ve Su faturasının toplamını 1200 lira olarak varsayalım. Ev interneti ve telefon faturasının toplamını 250 lira olarak varsayalım. Bunlar sadece normal bir şekilde yaşamımı devam ettirmem için gereken şeyler. Giyim-kuşamı, gezmeyi-tozmayı yatırım yapmayı cartı curtu geçtim.. Kedimin masraflarını bile saymadım..
Sadece bu saydıklarım ile gider 9500 lira bandında çıkıyor..
Bugün asgari ücrete tekrar gelen zam ile her şey tekrar zamlanacak bu yazdığım fiyatlar belkide yarı fiyatı kadar artacaktır..
Ne yapacağımı şaşırdım artık, benim gibi durumda olan var mı lütfen bir şeyler yazın..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Memleket iyiye gidiyor diye sayıklayanlara gel de bunu anlat.
Sonumuz pek iç açıcı gözükmüyor.. Hayırlısı olsun..
Evde montla oturuyorum ışık olarak telefon ışığı kullanıyorum fatura ödemiyorum
Bence paylaşımlı bir evde kalmayı düşün giderleri biraz kısmalısın, para arttırmak için yapacak başka birsey yok sanırım. Olursa ufak tefek yatırım yaparak giyim kuşam vs alabilirsin
Her şekilde geçinir bence
Düşüncen için teşekkürler.. Umarım bu ay ki giderleriniz annenizi ve babanızı zorlamaz. İyi günler.
Allah yardimcin olsun
3+1 2000 lira konum Ankara
Iyi geçinir
Çalışarak
Çalışıyorum zaten fakat gelen bütün maaş bu saydıklarım ile bitiyor yani ekstra ne bir yatırım yapabiliyorum ne kendime bir şey alabiliyorum..
Zor bir durum
Evlenerek
Henüz 22 yaşımdayım ve yaptığım meslekte ilerlemek istiyorum. 2-3 seneye ihtiyacım var sanırım. Gelen maaş yaşamımı devam ettirecek şekilde sürecek ve 2 3 sene sabrın sonunda istediğim hayatı elime alabilirim umarım. Hayırlısı olsun diyelim..