Fiyatları 5 e katlamış Araba mı almak? fiyatları 5 e katlamış arabamı almak? Fiyatı 4 e katlamış dolarmı almak? Fiyatı 3-4 e katlanmış altınmı almak?
Yoksa 2012 yılında 450 usd olan BİST ENDEKS inin şu an ki rallisini abartıp borsa yükseldi diye kaçanlara şu an borsa hala ucuz an itibariyle 279 usd olduğunu anlatıp hala kelepir şirketler var diyip orayamı yatırmak?
Parayı TL'de tutmak mı yoksa başka bir alternatifle değerlendirmek mi mantıklı?
Türk Lirasının şu an ki değeri suni bir değer. Yanlış faiz politikaları ve piyasaya pompalanan milyarlarca dolar ile görünür de, 17 Aralık 2022 itibariyle 18,64₺. Bu değerin doğru olduğunu kim söyleyebilir?
Hissedilen ve gerçek değeri en az 28₺, bunu zaten 2023 yılı içerisinde göreceğiz ve 2023'ün sonlarına doğru 23₺ civarında yılı bitireceğiz.
Parayı Türk Lirasında tutmak şu an oynanacak en büyük kumardır.
Garanti veren, güvende hissettiren Amerikan Doları veya Altın alınabilir. Eğer taşınmaz alacaksanız da, kiraya verebileceğiniz bir konut veya işyeri almalısınız. En azından para çalışır ve değerini korur. İhtiyacınız olduğunda da satar rahatlarsınız.
Ben gramciyim her zaman ama çok yüksek giriş için bir aydır alınacak gibi değil bu büyük riske de giremiyorum. Uzun vadeciyim evet ama yine de bu rakamlar mümkün değil bu yüzden borsa başladım biraz ama yine grama çevireceğimn uygun zaman gelince. Araç binmek dışında yatırım değil seni yiyor doviz beni cekmiyor, gayrimenkul yatırımı yapacak duruma gelene kadar gramciyim karar senin
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Borsa güzel tercih olmuş. Altın için 1030 destek noktası hatta daha aşağı inerde 960 lar falan tadından geçilmez.
Yani ben değil çok yakınım takip ediyor ben anlamıyorum ona gönderiyorum o alıyor proto demişti sanırım çok yeni henüz ama ben ezeli gramciyim😅 sen bakma bana
Evet ama ben daha çok yeni yani ben de değil asıl o çok yakınım, yoksa ben anlamam da girmezdimde, grama kadar beklemek hedefim asıl fakat, o yakınım bu işe girişti inşallah iyi sonuçlar alır uzun vadede, hayırlısı olsun, önerdiğiniz illa gir gözün kapalı dediğiniz bir kağıt var mı ytd
1- JP Morgan, Ford Otosan için hedef fiyatını 409 TL'den 619 TL'ye yükseltti.. beklersen kazanırsın :) 2- Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks, dünya çapındaki büyümesine Avrupa’nın en büyük pazarları Almanya, Fransa ve son olarak Avusturya’da gerçekleştirdiği açılışların ardından, Balkanların önemli pazarlarından Arnavutluk ile devam ediyor.
Paraya olan ihtiyacına bağlı olarak değişir. Ben önceden hep dolar yatırımı yaptım. 6-7 yıl önce almıştım dolarları. Ama bugün altın alıyorum açıkçası. Araba ev değerini kaybedebilir ama altının kaybettiğini hiç görmedim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sizce altın yatırım olarak iyi mi ama farklı bir durumda var
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Altın 1000 seviyesinin altına inmediği sürece almazdım ben.. farklı durum nedir
Ya benim altınım var aslında çeyiz için biriktirdim ama görüştüğüm kişide pek evlenmek istemiyor altınım var dedim oda istersen satalım kullanalım dedi bende çeyiz için biriktirdim dedim
Tlde tutmak yerine araba gibi basit yatırımlar çözüm ya da altın dünyada hiç bir zaman değer kaybetmez her ülke de geçer altın şimdi ordan biri çıkar dolar der asabımı bozar o yüzden dolar yorumu yapan bana bişi demesin