İBB Meclisi tarafından belirlenen yeni tarifeye göre, boş mezar yeri fiyatları en ucuz 2.900 TL, en pahalı 45.260 TL olarak belirlenmiş. Bu ülkede ölürsen gömülmek bile pahalı arkadaş dfhghfdg

İBB Meclisi tarafından belirlenen yeni tarifeye göre, boş mezar yeri fiyatları en ucuz 2.900 TL, en pahalı 45.260 TL olarak belirlenmiş. Bu ülkede ölürsen gömülmek bile pahalı arkadaş dfhghfdg

50 bin liraya hemen almaya hazırım. Ama satmıyorlar ki. Bu işte de büyük rant dolaşıyor. 45 bin lira mezar yerine alıyorlar sadece ama o mezarı alabilmek için en az 100 bin lira avanta vermeniz lazım..
Ben şunu merak ettim en pahalı olanın özelliği ne? Cehennem ateşine karşı klimalı mı? Deniz manzaralı mı nedir bu fiyatın sebebi? Cennete gitme garantisi mi veriyorlar (tövbe estağfurullah)
boğaz manzaralı daha güzel oluyormuş :)
Rakı ikram ediyorlarsa iyi
😁😁😁
Cevap
67Cevap
Hayır bir insan almazsa ne olur merak ediyorum yani denize mi atarlar :D
Orhan Veli - Bedava şiiri aklıma geldi.. :)
Bedava yaşıyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava.
bir komşumuz eski asker emekli oğlu doktordu vefat etti marmara ereğlisine gömmüşlerdi o ara napıp edip 3tane daha mezarı beleşe denk getirmişlerdi adamlar zaten pintiydi mezarı bile aradan çıkarmışlar vay be:P
🤣🤣 ben yaşamak istemiyorum sıkıldım ölmek istiyorum diyen arkadaşlara sesleniyorum burdan 😂 anlatmaya gerek yok görüyorsunuz mezarlık fiyatları bile uçmuş ölmek bile pahalı artık 😂
5 litre benzin 120 liraya falan geliyor sanırım. Yakın beni ölünce. Masrafları da ihtiyaç sahibi Bi çocuğun kırtasiye masraflarını üstlenirsiniz olur biter
Bedava mezar bulsa içine girecek insan ‘ deyimini gayet iyi anladım şimdi 🤣
Cenazeleri krematoryum ‘da yakıp kavanozlamaları en uygunu olur.
Ya ne saçma 😅 Toprak altına girdikten sonra yerin ne önemi var? Ciddi soruyorum. Manzaralı olunca mezar sorgu sual daha mı rahat geçiyor? Saçmalık.
aklıma bülent ersoy geldi asansörlü mezar yaptırmıştı :)
utanmazların ölüye de saygıları yok onlardan da sömürüyolar bu kadar ahlaksız ve rezil bu herifler
Biz yaşarken ölmüşüz zaten öldükten sonra isterse çöpe atsınlar umrumda olmaz hem ben yakılmak istiyorum zaten hiç masrafa gerek yok
çözüm İstanbul 'a gömülmemek. İstanbul 'da cenazeyi toplu sünnet gibi beş altı tane birden aynı anda yapıyorlar. ulan, hani şu dünyada bir namazlık saltanatım olacaktı. onu bile esirgiyorlar. yuh be.
Herkes köyüne gömülsün. İstanbul kalabalık üst üste gömüyorlar. Ben köyümde Deniz manzaralı kabristan var orada isterim.😂Ulan zalimsin hayat..
Pahali olan neyse de ucuz olan niye bu kadar pahali? Yoksul insanlarin yakini falan olse mezar yaptiramayacak saka gibi
Aşiyan mezarlığında , deniz gören bir mezar yeri varsa o fiyata hemen alırım. 45 binlik mezar yeri nerede ki acaba?
Deniz manzaralı mezar yerini ne yapacaksın öldükten sonra
Belkide boğaz havası almak için sık sık gelecekler çok mantıklı 😂
İstanbul'da şeyh şıh deniz manzaralı mezarlar 2milyona kadar gidiyor belediye satmıyor vatandaş karaborsa yapmış ölüsünü sqym satıyor
Pahalıyi geçtim de zengin parası var versin hadi dersin ama garibanın 2900u yoksa ne olacak, ölüsü de ortada mi kalacak🤔
@noeshia sanmam öyle olduğunu, zaten taşını ayrı yapılıyor sonradan aile yaptırıyor, burada bahsedilen mezar yeri. Yani sadece Toprak ücreti bu olmalı
Ben ölünce atın köpeklere gitsin veya kadavramı versinler tıp fakültesine incelesinler bilim gelişsin.
İnsanın ölüsü bile abartı ya
Ulke ticarethaneye dondu hukumetimiz sagolsun bastaki falso olunca insanlarda onu takip etmeye alisti.
Yeni duydum valla paralı olduğunu bizde Allahtan öyle değil belli bir yıl geçince ölü üstüne tekrar gömüyoruz😁 buda normal bişey
Toprağın altı bile parayla. Yakın ulan beni djdndld
sorun değil bize köyümüz yeter orada mezar yerimiz var dedem amcam babaannem ve oda olmadı rahmetli ablamın üzerine
Ölüyorsun hala senden para koparma derdindeler. Ne biçim dünya bu 😂
Önceden satın almak istemiyorsan kendine belediye bedava veriyor bu hizmeti
Boşuna İstanbul'un taşı toprağı aldın demiyorlar bak gömülecek yerleri bile bu yüzden pahalı
Ben turkiyede ölsem bile beni orada gömmeyin sakjn istemiyorum 😂😂😂
Konya'da doğup büyüdüm. Üniversite için şehir dışına çıkana kadar birçok şehir de mezarlık ücreti ödendiğini bilmiyordum. Konya'da ücretsiz. Canım şehrim.
Fiyatlar genel olarak böyle. Kimler, nerelerden para alıyor duysanız insanlıktan soğursunuz.
Beni gömmesinler mümkünse cesedimi yakıp külümü denize atsınlar mezar bile paralı olur mu ya
Öldükten sonra nereye gömüldüğümüz önemli değil bence. Çünkü bisey farkketmeyecek.
O ne la para yoksa Ne olacsk Gömülmeyecem mi
burada ücretsiz sanırım
Eeee zaten geri ödeme sıkıntısı olmasa bankalar çoktan mezarlık kredisi çıkartmışlardı. 😅
Gider köyüme gomulurum daha iyi. Pardon ben gidemem beni götürürler yani.
Zam gelmeden bir mezar almam lazim yatacak toprak brakmicak lar yoksa 😀
Çok para ama ben şu 45 bin lira olanın mevkisini merak ettim. Nereye bakıyor acaba 🤧
kendi toprağında gömülmek için yer satın alıyorsun :)
O görünürde öyle mezar yerine göre fiyatlar artıyor. 100 200 bin tl yi geçen yerler var.
Bn eskiden mezarlık bedava zannederdm öyle değilmiş demek
Ben hep diyorum yakalım daha masrafsız diye de kimse dinlemiyor
İsyan etsinler insanlar ölümüzü nereye gömecegiz diye.
Yakında millet bizi yakın demezse şaşırmam. 🤣🤣🤣 O değil de ölen birinin çok da umrunda sanki. 💯
Evet ölmeyin sakın diyorlar ben ölünce toprağa gömülmek istemiyorum zaten uzaya fırlatsınlar beni 😂
ben hep dıyorum ben öldkten sonra bana masraf yapmayın ((:
En pahalı mezar yerleri; güney cephe ve köşe olanlar olabilir...
Ayağıma beton döküp Denize atsınlar yok artık
Ben öldükten sonra ortada kalsam da sorun yok 😂
Ben geberdikten sonra isterse lağım çukuruna atsınlar vücut artık bana ait değil bir de mezar yapıyorlar
mezar yerinin bile parayla atıldığı bir ülke daha ne diyebiliriz sözde islam ülkesi
Din işinde hep para vardır :)
Ülkede ağız tadıyla ölemiyorsun bile.😃
İçimde ölenler bedavadan unutuldu 😀
Ölsek yatacak yerimiz olmayacak!
Ne alaka cahillikle? Sadece ölünce değil yaşarken de bize ait değil her şey Allah'ın... İyi madem fark etmiyorsa seni bir bk gibi lağıma atsınlar ben mezarım olsun isterim.
Ölmeyin sakın bu aralar.
Aziz nesin aklıma geldi :D
Ölmekte para ile. Ölürken bari rahat bırakın
Evet çok pahalı gerçekten
Ölürsem kabrime gelmeyin
Yatacak yerim yok anasını satayım. 😂
Doğarken para, ölürken para
Ülkede fakire bile rahat ölüm yok
Ben yine kimsesizler mezarlagina kaldım galiba 🤣
2900 pahalı ise öl bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?