boşta türk lirası tutuyor musunuz yoksa hepsi bir yatırımda mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
boşta türk lirası tutuyor musunuz yoksa hepsi bir yatırımda mı?
Bunu aylık harcamaları dışında yapan eneayiidir. Enflasyonla Merkez Bankası' nın kasasına dolaylı yolda sponsor oluyordur. Aylık gelirin 10.000 TL ise aylık harcaman kadar mesela 5.000 TL' lik kısmını Türk Lirası olarak nakitte tutsa anlarım ama 1.000 TL dahi dövize, altına, gümüşe, emtiaya veya gayrimenkul tapu senedine yatırılmadan tutulmaz. Bu devirde en mantıklı şey olabildiğince fazla kredi kartı, borçlanma araçları çıkartıp TL bazında borçlanıp, döviz-altın-gümüş-tapu senedi-arsa-gayrimenkul tapu senedi cinsinden yatırım yapmaktır. Enflasyon döneminde enflasyona yoğun olarak uğrayan para birimine yatırım yapılmaz.
Cevap
13Cevap
Hayır tutmuyorum
Ben genelde Borsa ve Altın yatırımcısıyım çok uzun süredir. Boşta para bırakmam. Dolar ve TL 1 lirada eşit olsa bile boşta para tutmam.
Tera çok az verir. Halka arzı az bir hisse. Direk tavan tavan başlar ve kanaatim uzun devam eder. Bozarsa da sonra tekrar toplarlar. Ahlatçı ise çok çok büyük. Açıkçası böyle büyük bir hisse gözümü korkuttu. Uzun süre tavan giderse. Oransaldan dolayı çok büyük yatırımcılar girmiş demektir.
Sadece bir ay ihtiyaç duyacağım kadarını Türk lirasında tutuyorum. Onun dışında kalan param yatırım araçlarında..
yatırımda. Az bir miktar harcama k8lay olsun diye ayırdım
Altın, dolar, serbest hesapta bide
Çoğunluğu dolar
Hangisinde erimiyo?
Borsa riskli değil mi ya
Ben cesaret edemiyorum
Kucuk meblalar haric tl de kalanin zerre beyni yoktur heralde.
Nakit para tutmak her zaman hatadır. Parayı çalıştırmalısınız
Boşta para tutmak tam bir ya. Enflasyon %100 e dayanmış durumda o birikmiş para eriyip gidiyor
TL nin dibini görmeden bırakmıyorum😅
😁😁😁
Tabi canım esnek hesap falan😂
Gram yapıyorum TL olarak birakmiyorum
Her zaman bir miktar TL tutarım
Nolur nolmaz diye kenarda bi miktar tutuyorum
Boşta tutuyorum
Lazım olur diye
Bilmem ben faize koydum günde 2 TL faiz geliyor 😂
13 bin TL de dolarda var
Cebimde tek kurusyok hepsi yatirimda
Akşam yarma çorbasını zor bulduk ne yatırımı
çünkü param yok
Kira geliri izinde kullanmak icin sadece
Hayır yok
Hayır tutmuyorum
orta uzun vadede gumus e de bakin derim...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?