+1 yılOrtak arkadaşınızı sil bir kere hayatından. Onun tarafında sanırım senin tarafında değil. İleride başka konularda da öyle olacak. Neden bir arkadaşın için birinci değil ikinci planda olacaksın? İkinci planda olacaksan hiç olmamalı. Polise gitmeye gerek yok ama bu para senin için önemliyse avukata gidebilirsin. Hakkını yasal yollarla ararsın. Avukatlık ücretini sen hakli olduğun için karşı taraf öder. Bence haklisin, borcunu ödememek nedir? O parayı bankadan almış olsaydı 2 kat olarak geri öderdi. Kimseye borç verme bir daha. Ben hayatımda hiç borç vermedim, bundan sonra da vermem. Bankada mevduatım var, paraya ihtiyacı olan gider kredi çeker. Bankadaki mevduatlar bunun için var. Banka zaten para vermiyorsa o kişi bu borcu geri ödeyemeyecek demektir. Bankadan kredi alamıyorum, kart alamıyorum diye borç isteyen olursa vermeyin sakin. Banka o kişiye borç vermiyorsa bir bildiği vardır. 🤣 Borcunu da geyet isteyebilirsin, sıkıştırabilirsin. Bankadan almış olsa onu düzenli olarak arayıp rahsil etmeye çalışırlardı. Borcunu ödemeyen birine yeni borç vermemek konusunda da haklısın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAsosyal olduğum için inanılmaz zekiyim 😌
Arkadaş yok kafam rahat.
İnsanlar için ‘ arkadaşlık ‘ = ‘ menfaat ‘ kural böyle.
Kimseyle yakın olma , sorun çözülür hatadan ders çıkarırsan , yine de karlı olursun, kimseye borç vermek gibi bir aptallık da bi daha yapma.
Gururu olan haysiyeti olan para istemez kimseden zaten.
Başkasının zor durumda kalacağını düşünüp parasını ödeyecek insan zaten para istemiyor kimseden.
En çok cimrilikle suçlayanlar ise , gerçek cimrilerdir. Hedef ; seni utandırıp daha da yolmak.
Gözünü aç istersen?01 Yorumla
Parayı bankadan gönderdiysen ve gönderirken açıklamasında 'borç' ibaresini eklediysen hak talep edebilirsin. Çünkü karşı taraf aksi işlem yapmadıkça senin yazdığın açıklamayı kabul ederek parayı almış sayılır. Öğrenci olduğunu yazmışsın. Muhtardan fakirlik kağıdı alarak adli yardım bürolarından destek alabilirsin. Ayrıca destek alma imkanın yoksa direkt savcılığa gidebilirsin. WhatsApp konuşmalarında borcu kabul ettiğine dair ve sonrasındaki konuşmaları ss al ve çıktısını alarak delil olarak sun. Uslubunu bozma, o hakaret ederse o haksız çıkar.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle çok haklısın.. Böyle bir durum bende yaşamıştım.. Dediğin gibi her yeri gezip tozuyor yeri geliyor alışverişe gidiyor ama borcu ödemeye gelince parası olmuyor..
Az edep yahu insan borcunu ödemeden yeniden borç istemeye utanır.. Nasıl bir genişlik var bu insanlarda anlamıyorum..
Kesinlikle haklısın.. Kendini kötü hissetmene gerek yok.. Ayıp eden birisi varsa oda karşı taraf pişkin pişkin ben sana borcumu ödemişmiydim diyor ve sonrasında yeniden bir borç istiyor hiç hoş değil..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
+1 yılAhh ahh bende aynı dertten muzdaribim. Dışarda alacağım yaklaşık 20 bin TL var. Nasıl olacak bilmiyorum. Halende istiyorlar.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki borcumuzu istemek ayıp değildir. zaten burç kısa süreli verilen ve bir süre sonra belirtilen zamanda geri istenilmesi gereken bir şeydir. yani bunun paranın lafını yapmak ile ilgisi yoktur. borç alan insan borç aldığını bilir. yani buna göre ister, o an yanında parası olmayabilir ya da acil paraya ihtiyacı olabilir. bu yüzden genellikle güvendiği veya sevdiği bir insandan, akrabasından, ya da arkadaşından borç para ister bu gayet normaldir. burada önemli olan verilen söze sadık kalmak. çünkü bir insan borcunu ödemiyorsa güvenilmez demektir. siz haklısınız burada çünkü size zamanın da ödemesi gerekiyordu borcunu. ve size o şekilde söylemesi da çok yanlış olmuş.
Şahsen ben birine borç veriyorsam tabi ki sürekli rahatsız etmem. paran olduğu zaman ver derdim. sadece acil kullanmam gerekiyorsa o parayı isterdim yani sorardım sadece.
bu yüzden borç istemek ayıp bir şey değildir. zaten ödemesi gerekir yani. siz doğru olanı yapmışsınız. siz haklısınız kesinlikle.
Zaten size karşı görüldü atması veya sürekli borç istemesi aslında sizi kullanmaya çalıştığını gösteriyor. bu yüzden bence kısa zamanda borcunuzu tekrar istemelisiniz.
10 Yorumla
+1 yılBu tiplerden çevremde eskiden çok vardı. Ben yıllarca hiçbirine para yedirmedim ama çevremdeki birçok kişiyi soyup soğana çevirdiler. Bu parazit tipler şu özelliklere sahiplerdir.
- Kendisini acındırır ve mağdur gösterir.
- İstediğini alamazsa senin kendini kötü biriymişsin gibi hissetmen için uğraşır.
- Senin hislerini düşünmeden sana korkunç acımasız eleştiriler yapar.
- Uçan kuşa borcu olduğu için ortak arkadaşlarınızı kötüler, hiçbiriyle konuşmamanı ister.
- Paranı aldıktan sonra da sana olan borcunu ödememekle kalmaz, gününü gün eder. Bundan da gram utanç duymaz.
- Hatta önceki borcun etkisinin geçtiğini düşününce seni tekrar yoklar.
Bu tür en berbat insan tiplerinden biridir. Manipülatif, düşüncesiz ve umursamazlardır. Onun gözünde sen ağaçtaki parasın ve muhtemelen paranı asla geri alamayacaksın.
En başta ona para kaptırmakla hata etmişsin. O bu konularda senden çok daha deneyimli ve rahat yani tecrübelerini sende kullanmaktan çekinmeyecek. Sense bu konularda ona kıyasla çok yeni olduğun için sormakla iyi etmişsin.
Şimdi eğer alacağını yasal yollarla temin etmek senin için bir opsiyonsa, umarım açıklamaya '... tarihinde ödenmek üzere borç' veya 'Geri ödenmek üzere borç veriyorum' diye yazmışsındır. Öteki türlü işin zor.
Tabi bir de bu tiplerin kindar ve bağımlı versiyonları var. Onun başını yetkililerle derde sokarsan sana kinlenip zarar vermek isteyebilir. Yani onu iyice analiz etmelisin.
Eğer biraz uğraşla sindirebileceğin bir tipse üstüne git ve borcunu ödet.
Ama uğraşının geri tepeceği türden biriyse ve şartlar uygunsa durumu yetkililere götür.
Buna sinirlenecek biriyse ve bununla baş etmen mümkün değilse de alacağının üstüne bir bardak soğuk su iç.11 Yorumla- +1 yıl
Güncellemeye baktım. Yazdığımı anlatmışsın. Bu kötü tabi, demek ki sıkıntılı bir tip.
Yazdıklarından bile ne kadar mütevazi birisi olduğun belli oluyor bence bu kadar kendini ezdirme. Vee bir daha da kimseye bu kadar yüklü bir miktar borç verme çünkü baksana iyi niyeti çok güzel kullanıyorlar bir de üstüne sana hesap sormaya kalkmış.. ne zaman ödeme yapacaksın benim de paraya ihtiyacım var diye yaz. Hatta de ki taksit taksit de ödeyebilirsin senin durumun yoksa de. Yüzsüz bir de geliyor hâlâ senden borç istiyor. Nasıl sinir oldum var ya.. bu işin peşini bırakma paranı aldıktan sonra iletişimi direkt kes.
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim cok incesiniz
+1 yılborcunu vermiyorsa ilişkini kes kardeşimben öyle insanlarla zamanında ilişkimi kesmedim yüz buldukça devam ettiler biri annem hasta biri çocuğuma süt götüreceğim yok hastam var yok sıkışığım bende aynı senin gibi durumları yaşadım maaaşı alıp geziyor eğleniyorlardı isteyince idare et hatta biri o kadar pişkindi ki bir gün tv almış plazma tvlerin yeni yeni çıktığı zamanlar abime satmaya çalışıyor fazla paraya ben aldırmadım bana söyledi olm sen ne kadar gevşek bir adamsın bana borcunu vermiyorsun bir de yüksek fiyata bunu mu satıyorsun ya işte heves ettim aldım o an tamam kardeşim ben kerizim dedim arkadaşlığı sonlandırdım hem de yakın arkadaşımdı ve borç 2 yıllıktı 10 yıllık arkadaşlığı bitirdim ne kadar iyilik yapmayacağım başkasına dedim se de yaptım sonuç yine aynı bizim gibi insanları sömürüyorlar şimdi dürüst insan arıyorlar
10 Yorumla
+1 yılişin aslı ben de borcu isteyemem ama alacaklı olduğum kişinin yanında böyle dertleşir gibi bu arada sıkıştım gibi bir şeyler söylerim. O da “ ya benim sana borcum vardı “ falan derse “ öyle miydi hatırlamıyorum “ falan derim. Eşşek olmayan anlar ve ödemesini yapar. Senin arkadaşta ise durum farklı;
1. si insan borcunu unutmaz. Vermiyorsa olmadığından ya da vermek istemediğindendir.
2. si eğer arkandan öyle kötü konuştuysa büyük ihtimal ilerde bat bir şeyden kavga çıkarıp seninle kötü olup o parayı sana vermeyecektir.sen bence ona mesaj at; arkamdan böyle böyle demişsin ama ben sana 1 kere sormadım gezip tozduğun halde 300-500 bile vermedin. ihtiyacım olduğu halde bile istemedim. Bunu bile bile neden arkamdan kötü konuşuyorsun de. Muhtemelen ben öyle demedim falan diyecektir onu da götür seni azarlayan arkadaşına göster. Haricinde borcu olan arkadaşına da bi tarih ver. Benim ödemem var de, kursa gideceğim falan de bi tarih kararlaştırın.
00 Yorumlaİsteeeee benim de başıma bir zamanlar geldi istedim düzgünce hal hatır sorup üstelik neyse tmam atacam dedi sonra neyse 1 saat oldu bi baktım beni her yerden sildi bende ona rezilsin gibi bir mesaj attım oda bana dedi mi s*ksen vermem sana o parayı ama ben aldım şikayetçi oldum kanıtladım herseyi mesajlar dekont vs aldım ondan
47 Yorumla
Soran+1 yılcok iyi yapmissiniz hak ettikleri bu
Soran+1 yılgercekten para goz biri degilim ya asla cimri biri de degilim ama ben de ogrenciyim ihtiyacim var kendim yiyecek yemek bulamazken onun sehir sehir gezdiği hikayelerini izlemek artik sinirlendirmeye basladi enayi yerine koymak yaptigi
Soran+1 yıltesekkur ederim gorusunuz icin
Tam yüzsüz. Hayatımda 5 kisi var borç veririm. Alayına nah. Verip kötü olacagima vermeyip 1 defa kötü oluyorum. Açık açık de param yok paramı ver. Or.. puluk yapma. Valla sinir oldum bir de ödemişmiydim diyor iyice makaraya alıyor. Bak o para ödemez. Cebren alırsın ancak. Polise gitmen işe yaramaz
00 Yorumla
+1 yılSuç sende vermeseydin hayrına verseydin ayrı borç vermeseydin ben kimseye borç vermem annem hep der vermeyin sonra isteye isteye kalp kırılır aranız açılır kavgaya kadar gider. Hergun köpek gibi o borcun peşinden gideceğine verme başın rahat olsun... Geçmiş olsun bizim burada 500 TL için birini öldürdüler o da borç vermiş gidip istemiş vermem demiş bıçak çekmiş diğeri bıçakla kalbine saplanmış ee ne oldu 500 için değdi mi biri mezara diğeri hapse değmez vermeyin kimseye paranızı verdiysen de peşinden koşmayın...
00 Yorumla
+1 yılAyni soruyu kac ay öncesinde ben sormustum. Paranin benc enekadar oldugu bile önemli degil! Benimkisi daha da az di verdigim ama karsimdakk hertürlü herseye parasini harciyordu bana bidahki ay öderim diyerekten 5 ay gecmisti, sonra unutmus numarasi cekmisti. Kendim istedim parami aldim ve arkadasligimida yavas yavas sonlandirdim!
Onun parasi para da senin paran sadakami00 YorumlaKesinlikle isteyebilirsin hatta istemelisin. İnsan para yardımı istiyorsa yardım olarak ister. Borç adı altında yardım yapılmaz. Arkadaşlıkta da dürüstlük ve güven önemlidir. Ayrıca borç üzerine yatmak saygısızlıktır.
Bana ne kadar sevimsiz derlerse desinler, ben borç verdim mi kağıt imzalatıyorum, şu kişiden şu kadar borç aldım, şu tarihe kadar ödeyeceğim diye. Zaten mert olan imzalayıp sonra da geri ödüyor.00 YorumlaÇok haklısın, bizimde rşımıza öyle tipler çıkıyor herkesten 50 - 100 ₺ istiyor. Har vurup harman savuruyor ve senden hiç borç almamış gibi yüzsüzlük yapıyor böyleleri 1 kuruş bile verme, hem banka denen bir şey var ben ne zaman dara düşsem banka kartı esnek hesap limiti ile ihtiyacım kadar kullanıp önümüzdeki aylarda ödüyorum. Paraya ihtiyacı varsa bankalar bunun için var.
00 YorumlaÇok haklısın onun yaptığı pişkinlik, bir de utanmadan üstüne tekrar borç istemiş. Para kazanmak kolay değil, öğrenciyim diyorsun belli ki senin de paraya ihtiyacın var ve bahsettiğin miktar da az değil yani arkadaşının yaptığı çok ayıp bence, burada utanması gereken kesinlikle sen değilsin borcunu ödemezse onu tamamen hayatından çıkarmalısın bence çünkü işin içine çıkar girince aradaki ilişki de gerçek dostluk olmaktan çıkıyor, belli ki senden faydalanmaya çalışıyor.
00 YorumlaAyıp değil tabi ki önce onun düşünmesi lazımdı borcunu ama o pek sadık değilmiş borcuna. O yüzden bu da şans bence ders olur, kolay kolay ne olursa kimseye borç verme.
00 YorumlaHayır ayıp bir şey değil çünkü senin hakkındır.
Güvendiğin bir arkadaşına vb borç olarak vermişsin sonuçta yani belki borç olarak vermeyedebilirdin..
Eğer sana geri ödemiyor ise her şeye rağmen güvenin kırılır.
Paraya ihtiyacın olduğunda bu sefer o sana borç vermeyecek.
Borcunu istemek hakkındır, sen ona borç olarak verdin ve o sana hakkını vermiyor ise, kul hakkına girer.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBu tip insanlar maalesef, borç yüzünden kabir azabı çekecekler ve bundan zerre haberleri yok. Bu bir kul hakkıdır. Borcu olan mezarda borcu ödenene kadar 'borcumu ödeyin' diye bağıracak ama kimse onları duymayacak. İnsanlar yaşadıklarının ve böyle bir şansa sahip olduklarının da farkında değiller. İşte böylelerine biz 'yatacak yerin yok' deriz. Borcunu ödemeyen o mezarda rahat uyuyamayacak. Tüm kaynakları didik didik edin, göreceksiniz. Borcu olanın sonu mezarda kabir azabıdır..
00 Yorumla Arkadaşın senden borç para isteyince ayıp olmuyorsa senin de ondan alacağını istemen elbette ki ayıp olmaz.
Maalesef karaktersiz insan çok borcunu ödemediği gibi birde gezip eğleniyor ve borç istiyor tam bir yüzsüz.
Geçmiş Olsun00 Yorumla
+1 yılSen iyi misin Bir an önce bir şekilde ondan paranı al bu arada üzülerek söylüyorum ama vermeyecekmiş gibi duruyor insanın borcu namusudur Yani biz ne zaman bu kadar kötü bu kadar değerlerine önemsiz ahlakı bozuk insanlar olduk anlamıyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılYa çok sinir oluyorum bu tür insanlara. Seni enayi bellemis belli ki. Sen nasıl yüzsüz birisin de tekrat istiyorsun de paranı al ondan zorla da olsa
00 Yorumla
+1 yıl100 lira vermiş olsan anliyacagim isteme kalsın onda derim 5 bin lira versem arkadaşıma ben ertesi hafta geri isterdim çok bile dayanmissin faiziyle 10 bin vermesi gerekiyor bence
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. Unut sen o parayı.
Çirkinleşmeden alamazsın geri. Böyle de arsız yüzsüzler.😃
Borç verdiğiniz insanlara dikkat edin, karakterine güvenmediğiniz kişilere 5 krş vermeyin.00 YorumlaParanı iste, onun yaptığı milletten borç alıp takılmak, paranı isteyince üste çıkmak için laf söylemek, paranı al bir daha da ona borç verme, arkadaşlığını da gözden geçir.
00 YorumlaAyıp değil.
Ayıp olan borcunu istemek zorunda bırakan , borcuna sahip çıkmayan kişidir
Onun ayıbı bu senlik bir şey yok
Ben de isterim , bırakmam!00 Yorumla
+1 yılİşte bu yüzden borç almam, borç vermem. Hırla iste malını.
00 YorumlaBorcunu ödemeyip üstüne böyle diyorsa zaten birçok insandan da borç almış demek ki sana olan borcunu bile hatırlamıyor. Arsıza arsız olacaksın iste paranı gerçi yine onun niyetine kaldın. Verirken borç diye yazıp vermemişsindir diye düşünüyorum. O ödemezse hakkını arayamazsın
00 Yorumla
+1 yılBorç istemek ayıp değildir ama borcunu unutup gezip tozup eğlenmek ; İşte bu ayıptan daha çok ahlaksızlıktır... O insandan paranı aldığında (alabilirsen) mesafe koy ve uzaklaş...
00 YorumlaHaklısınız. Neden borcunu ödemek yerine sizden tekrar para istiyor. Şikayet edin ve hakkınızı alın. Aldığı para da az para değil bir öğrenci için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence sen biraz zaman sonra buna yaz ve de ki "çok acil paraya ihtiyacım var, sende benden borç almış acil olarak ödeyebilir misin çok sıkışığım" diye yaz ve kesinlikle ödemesi gerektiğini zor durumda olduğunu söyle
01 Yorumla
Soran+1 yıldiyorum zaten param kalmadi ode artik diye hep yok diyo ama nasil yoksa surekli farkli farkli sehirlerde geziyo kulüplerden cikmiyo
Veripte kötü olmaktansa vermeden kötü olmak daha iyi. Kendi paranın dilencisi oluyorsun.
Verdiğin borcu istemek ayıpta, yanlışta değil03 Yorumla
Soran+1 yılhaklisiniz tesekkur ederim gorusunuz icin
+1 yılHaklısın en sinir olduğum olaydır bu arada bu senin bir borcun var ve gezip tozuyorsun bide gelmişin yüzsüz gibi para istiyorsun terbiyesizlik
01 Yorumla
Soran+1 yıldaha birkac hafta once konusmustuk geri verir misin artik demistim bugun sanki konusmamisiz gibi sana borcunu odemis miydim yazmis sinir olmiyim da napiyim
Bunlar arsız... sen dogrudan parani iste, yüzüne söyle... mesajla vs uğraşma hatta başkasının yanında bile olur.. sana paragöz derse bu çirkefliktendir... dikkate alma, paraya ihtiyacimiz var çünkü dersin... hepsini birden geri versin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖyle arkadaş yer yarılsın, yerin dibine girsin...
Zamanında ben de 3.500 TL vermiştim, 1 ay sonra ödeyeceğim dedi ama 9 ay sonra ödedi. O da zor bela. Sormasak, üzerine gitmesek umurunda bile değil beyfendinin.00 Yorumla
+1 yılSeni keriz yerine koyuyor köylü kurnazı ayrıca paraya falan ihtiyacı yok böyle tiplerin ailesi varlıklı...
00 Yorumla
+1 yılKardeşim sen akşama kadar çalış borç ver tabiki isteyeceksin birşeyi bahane et kredi kartı borcu ödeyeceğim bir yerlere borcum var de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO isterken ayıp olmuyor da biz isterken mi ayıp olacak ayrıca bize ait olanı istiyoruz bir zahmet o düşünmeden versin O isterken ayıp olmuyor da biz isterken mi ayıp olacak ayrıca bize ait olanı istiyoruz bir zahmet o düşünmeden versin
00 YorumlaSonuna kadar haklısın bazı insanlar cirkeflikten anlıyor daha çok urlstune gidip parayı ödemesini sağlamalısın
00 Yorumla
+1 yılo zaten arkadaşın olamamış al paranı ipler kopacaksa kopsun bencilliğin lüzumu yok ne geliyorsa bu bencillerin yüzünden geliyor başımıza
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhaklısın elbette önce borcunu versin az Zaman da olmamis... valla borç versen bir dert vermesen bir dert.. ama verme kafan rahat olur yaa.. ihtiyacım var de al parani bor daha da cidden hak etmeyen inanmadığın insana verme
00 Yorumlaİstememiz lazim ama toplum olarak bazi konularda kati kurallar koyamiyoruz
Duygusal bir milletiz
Cok nadir insanlar isteyebilir borcunu.00 Yorumla
+1 yılDüşük miktarda borç veririm genelde ve geri istemem az düşünmesi gerekiyor onun tek yüksek miktar olarak iş yerinde ustabaşına vermiştim 7500 tl gibi
00 Yorumla
+1 yılKullanıyor seni sen de gözünü aç. Sıkışığım borcun vardı gün belirle öder misin de iban at hatta yüzsüz ol kızım yüzsüz yalancı iki yüzlü olan o
00 Yorumlaİnsan burc veriyor kendi parasını dilenci gibi istiyor yine vermiyorlar ondan dolayı herkese burc verilmez
00 Yorumlaİsteyebilirsin elbette ama acelesi yok yavaş yavaş öder
01 Yorumla
Soran+1 yıl6 7 ay oldu zaten dedigim gibi 6 7 ayda küçük bi miktar verse bile kabul ederdim
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. sana haksız olabileceğini ne düşündürdü allanı seversen yaw. niye istemiyorsun borcunu iste tam bir yawşakmış arkadaşın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılVermeye niyeti olsa verir zaten. Bir de sana hakaret etmiş. Paranın üstüne yatacak. Allah yardımcı olsun. Böyle arsiz birinle uğraşmak zor
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılKişiliği bozuk arkadaşının en nefret ettiğim tür ama şunu anladım kimseyle böyle bir diyolağa girmiceksin
00 Yorumla
+1 yılSen o parayı unut. Bu tipler asla borcunu ödemez.
10 Yorumla
+1 yılMahkemeye ver delilin varsa. O arkadaş değil kan emici sülük
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle istemelisin bunda ayıp edilecek hiçbir şey yok
00 Yorumla
+1 yılVerirken çok iyiyiz ama isterken kötüyüz bazı İnsanları anlamak zor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılatasözü:paran çoksa borç ver işin yoksa kefil ol
00 Yorumla Ben olsam saçını başını yolardım. Arsızlık diz boyu.
00 YorumlaBu aralar sıkışığım verdiğim borçları verebilir misin falan derdim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmaşallah herkes destan yazmış 😂ayıp değil tabiki benden 5 lirasını bile istemişti arkadaşım verir vermez ertesi gün mü ne. senin bu yüzsüz kız üstüne konmasa bari öyle bi hava var onda
00 YorumlaBende isteyemiyorum, sanki ben borçluyum gibi utanırım
00 YorumlaHem ödememiş hem de artistlik yapıyor. İste borcunu hattaaa polisle bile tehtid edebilirsin
01 YorumlaBorç verince bende isteyemem geri de vermezler o yüzden kim sorsa param varsa da yok diyorum
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılValla aynı dert bende de var.
25 bin borç verdim. Toplam da 3 kişiye00 Yorumla Kimseye para vermem. Sen de masallah 5 bin ne kanki. Paranı iste bes kurus ta verme
00 YorumlaBen öyle arkadaştan bırak borç istemeyi her gördüğüm yerde küfür ederim...
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat