Arkadaşlar ben 7bin TL alıyorum erkek arkadasım 14 bin TL alıyor ikimizin toplam geliri 21bin TL biz evlilik aşamasındayız sizce bu paraya hesabımızı bilirsek geçinebilir miyiz? (Evlenincede babaannesinin evinde oturucaz onada 4-5bin TL kira vericez)
Geçinirsiniz
Geçinemezsiniz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Konu evlilik ise düşüneceğiniz en son konulardan biridir maddiyat. Çünkü 21 bin TL yerine 51 bin TL geliriniz olsa da, uyumlu bir çift olamadıktan sonra para mutluluk getirmiyor ne yazık ki. O nedenle size ilk önerim: "Gelirimiz ne kadar yeter?" sorusundan önce "Biz iki birey olarak birbirimize ne kadar uyumluyuz" bunu düşünmeniz.
Sorunuza gelecek olursak; her iki taraf da ev ekonomisine katkıda bulunduğu ve belli oranda tutumlu ve tasarruflu olduğunuz sürece geçinebilirsiniz. Belki çok sosyal bir yaşamınız olmaz. Ancak haftada 1 güzel bir etkinlik yapmaktan da geri durmazsınız.
Eğer evlilik sürecinde ev için gerekli olan beyaz eşya türü yüklü harcamaları aileleriniz gerçekleştirirse, evliliğiniz maddi olarak da daha sağlam temeller üzerine kurulur. Evlendikten sonra borç ödemek durumunda kalmazsınız.
Sadece belli dönemlerde dilediğinizce tatil yapmak ya da araba almak zorlar sizi diye düşünüyordum ama onu da düşünmüyorum artık. Çünkü "birinizin evi, diğerinin de arabası var" diye anlıyorum.
Eğer eviniz, arabanız ve iki taraflı olarak sabit geliriniz var ise bu endişe neden azizim? Rahat geçinirsiniz. Geçinemezseniz de bana başvurun. Birikimlerinizi yatırıma dönüştürme konusunda seve seve yardımcı olurum.
24 bin gelırı olan bi ev ekstralar hariç her gün kavga ediyoruz 😂 bencede maddiyata takmayın
@Fenerlii0909 Evet, bazen kavga olmadığında kendimizden şüphe ediyoruz değil mi? :D
Evet kavga etmedik bugün eksiklik var vs vs 😂
@deniz-toren Dün gece ayrıldık zaten artık bir önemi kalmadı. Ona gel benim evimde oturalım ömrü billah kira ödemekten kurtul kira parası cebine kalsın dedim mutfak masrafı ile faturaları ödeyince eline 8-9 bin TL gibi bir para kalır o da bizim keyfi keder harcamamıza yeter dedim hayır o para hiçbirseye yetmez dedi bir tek yaptığımız kafeye gidip kahve içmek ne yapıyoruz ki sanki başka da yetmicek dedim yok yetmez diyor başka birsey demiyor eğer benim evimde oturursak ben çalışmam birde hamile kalırsam kesinlikle çalışmam çocuğumu kendim büyütürüm dedim sen çalışmazsam olmaz dedi. Bütün arkadaşlarının eşleri çalışıyormuş ben neden çalışmıcakmışım arkadaşlarının karıları tabi çalışırlar çünkü hepsi kirada oturuyor ben ise onu kira ödemekten kurtarıyorum ama anlamadı ve ayrıldık. Şimdi tek hazmedemediğim konu arkadas çevresine evlenince çalışmıcam dedi ondan ayrıldık diye anlatacak millette onu haklı bulacak ama demicek ki bu kız gel benim evimde oturalım kira ödemekten kurtul kira parası cebine kalsın dedi bana demicek