Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılı Asgari Ücreti için kamuoyundaki ortak beklentinin 7.845 lira olduğunu açıkladı.
Siz ayda 7.845 lirayla siz geçinebilir misiniz?
#kafamıngüzelligi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023 yılı Asgari Ücreti için kamuoyundaki ortak beklentinin 7.845 lira olduğunu açıkladı.
Siz ayda 7.845 lirayla siz geçinebilir misiniz?
#kafamıngüzelligi

Her şeye %40 zam yapacaklar.
Sonra hedef gösterdikleri marketlere suç atıp sanki şu tavırları enflasyonu artırmıyormuş gibi davranacaklar ve halkımızın içindeki düşük zekalı kesimin cebine daha fazla lira girdi diye daha çok para kazandığını ama marketlerin buna çöktüğünü düşünmesini umacaklar
Kamuoyu deddikleri içinde asgari ücretliden alınan görüş yüzde 25.. geri kalan kalantor ve asgari ücret üzeri geçinen yüzde 75 patron tayfası..
Bu ücret işçinin değil , patonun istediği.. bu ücret için altyapı zemini yapıyorlar.
Yüzde 60 a yakın asgari ücretli var bu ülkede.. asgari ile geçinen millet yarattılar. Bu yüzden bu rakam çok komik ve iktidara oy kayvettirir. Tabi birde üzerini tamamlama payı da var kimin tamamlayacağı da malum..
Cevap
55Cevap
Bunlara oy verenler düşünsün gadası.
Hayır geçinilmez
Eğer bu ücret açıklandıktan sonra her şey %80 ve üzeri zam olmayacaksa.
Neden olmasın.
Herşeye her gün her an zam geliyor.
İsterse asgari ücreti 250bin TL yapsın benzinin litresi 50bin TL olduktan sonra ne anladım ben zamdan komik olmayın
Asgari ücret ilk işe giren vasıfsız işçi maaşı'dır.
Çalış 10 katını kazan.
Nedir bu asgari sevdası.
Beni asgari ücret zerre ilgilendirmez.
Alırım 90.000 TL mi bakarım ikinci işime. 😂
Ne işi yapıyorsun abi
Güzel bende modellik yarışmasına katılmayı düşünüyorum
İsmi neydi abi
25 bin tl maaş alan şahıs gelmiş 7785 tl diyor! gel o zaman sen bırak 25 bin tl maaşını 7785 tl ile geçin, kabul mü?
Yıllardır Türkiye de neden asgari ücret var diye düşünüyorum 🤔 Neden benim maaşımın min. tavan fiyat olmasına anlam veremem. Asgari ücret maaş politikası kalkmalı !
bence bolgeden bolgeye asgari ucretin degismesi lazim 8bin ile doğudaki bi insan gecinebilir ama buyuk kentlerde yarisi kiraya kalan yarisi da faturalara gitcek maasin zaten
Satılmış sendikacılarla, ahbap, çavuş ilişkisi içinde, vatandaşı sekiyorlar.
Vatandaşın bu oyunlara cevabı elbette sandıkta olacaktır.
Maaş haricinde hiç bişeye zam gelmezse geçinilir. Lakin maaşa gelen zamlardan çok diğer şeylere zam geliyor. Öyle olunca yetmiyor işte
Bunların alayı... ‼️‼️‼️ Gecendeki toplantıda mikrofon açık kalmıştı hatırlatırım, bunların tek dertleri kendi çıkarları...
Bu ücret 1 yıl zam olmaması şartıyla idare eder. Ocakta gelecek zamlarla asgari ücret yine değersizleşicek.
Bu yüzden 10 bin olmalı.
Onlar o paraya gecinebiliyorsa yeter, yeterse yeter artik tak etti millete, siz de gecinin o paraya bizde geciniriz
Eğer fiyatlar bu şekilde durursa gayet güzel geçinilir. Ancak biliyoruz ki o fiyatlar, faturalar yine 2 katına çıkacak
Lan fiyatlar aynı kalsa bile nasl gecineceksin ya sen iyi misin
@birssporcu Biz parayı barda kafede yemediğimiz için yeter
Boş yapma bilader git simit ayran hesabı yap yine yeter
@birssporcu Şimdi taş kemiriyon herhalde
Az kaldı ona da sen ve senn gbiler yüzünden asla bir adım öteye gidemiyorz
@birssporcu Hayatında 1 kere bile kendi paranı kullanıp ev geçindirmediğine yemin edebilirim. Baba parasıyla bekar hayatı yaşayan biri olduğun ortada. Senin için asgari ücret 50 bin lira olsa bile yetmez
@birssporcu İnsanlar asgari ücret düşük olduğu için değil her gün fütursuzca artan giderler yüzünden geçinemiyor. Zamanında 1000 lira maaş alana biz zengin gözüyle bakıyorduk. 30 kuruşa ekmek alıyorduk, 10 liraya yağ alıyorduk. Dubleks bahçeli evde yaşayıp 150 lira kira ödüyorduk, yazın 40 lira kışın 100 lira doğalgaz faturası ödüyorduk. İnternete 40 lira veriyorduk. Önemli olan maaşın değil alım gücü. Asgari ücreti 800 lira yapsınlar ama yine eskisi gibi alım gücümüz olsun. Asıl senin kafanda gidilirse bir adım öteye geçemezsin. Asgari ücrete %100 zam yapsınlar ama hemen ardından fiyatlara faturalara %300 zam yapsınlar. Ondan sonra geçen sene geçiniyorduk bu sene geçinemiyoruz deyin
Bir insanı tanimadam bilmeden yargılayacak kadar cehalet kokuyorsun dostum. Söylediğin iki şey de aynı artan giderler yüzünden gecinemyrz diyorsun giderler enflasyondan üretim yapılmamasından dolayı artıyor ve giderlerin artması oranında bizde asgari zamlansin diyoruz hade Allah'a emanetsin
@birssporcu Yav sıgır asgari ücret arttıkça işçi giderleri adı altında fiyatlara zam yapılıyor. Üreticisi ayrı zam yapıyor dağıtıcısı ayrı zam yapıyor satıcısı ayrı zam yapıyor. Sen enflasyondan etkilenip asgari ücreti arttırıyorsun sonra diğerleride asgari ücret arttığı için fiyatları arttırıyor. Şimdi 7 bin 845 lira asgari ücretinle 140 liralık yağı alamayacaksan asgari ücreti 10 bin lira yaptıklarında o yağın ücreti 280 lira olacak. O zaman alabilecek misin. Bu günlerini arayacaksın. Keşke asgari ücrete dokunmasalardı yine alabiliyorduk en azından diyeceksin
Bu millete yeter çok bile boşuna kimse carlamasın carlayanların ne olduğu belli zaten de neyse
Bazen kendi ülkemin haline üzülüyorum. Sonra da diyorum ki millet kendi siyasi seçimlerinin bedelini ödüyor. Umursamıyorum.
kiralar 10.000 burada bunları o maaşla o eve sokup sabunsuz sqecen nasıl geciniliyor görecekler
gecen senenin basi olsa gecinilir. bir ev kirasi kac para olmus nasil gecinilsin. sifirdan baslayan insanlarin yasamaya hakki yok deniliyor.
Herşeye iki katı zam yapmasalar belki ama zerre yetmez bu para kimseye
Sen iyi misin hicbriseye zam gelmese bile nasl yteck bu
Vatan haini olmayın 3500 e bile rahat rahat yaşanır İstanbul da geçinilmez diyenler vatan hainidir boş yapmayın…
Matematik dersine hiç girmedin mi lisede. Evli ve sadece 1 çocuklu bak 2 -3 demiyorum. Sadece bir çocuklu bir ailenin aylık 3500 TL ile kirada oturarak nasıl geçireceğini bir hesapla da vatan haini olmaktan kurtar hepimizi şampiyon
Sen çok alıyorsun sana işlemez şsçcmx
Eh işte djdjdj
Eh mi işte
Zor iş yapıyorum iyi kazanıyorum doğru bana işlemez
Havalanma lan
Hava atacak en son kişiyim 😃
enflasyon yüksek 15 de yapsa millet yine aç kalır
Bu zam ile alım gücü daha çok düşecek gibi hissediyorum.
Benim aylık mutfak masrafım bu para neyi geçiniyorlar.
Çevremdeki herkes en az 8500 bekliyordu anketi kimlerle yapmışlar acaba
Şu sendika başkanlarına o parayı versinler onlar gecinsinler bakalım nasıl oluyormuş
Hangi kamuoyu, kim bekliyor öyle hiç denk gelmedim bu rakama
Demek ki 8 bini geçmeyecek hadi hayırlı olsun
komisyondakilerin maaşları en az 40 bindir. ama asgari ücreti belirleyecekler. la siz ne anlarsınız asgari ücretlinin geçim sıkıntısını
Çıkartır vurur masaya yumruğunu 8.50 olur o 😂 sonra dost süt 50TL
Bunlar fakedir lutfen sikayet edin @derinsiyah35 @archizmir @okan61trbzn @suskunemre12 @sıwar @mert_1 @last-yigit var
komik bir rakam asgari ücretin en az 12 bin tl olması gerek onu da yapmayacaklarına göre 8500 yaparlar
Şimdi bu rakam gün geçtikçe geriye geriye gidecek. Nah yazdım buraya da...
gecinilmez. cocuklu aileleri gectim tek yasayan bir kisi icin bile yetersiz. her sey son derece zamliyken asgari ucrete yapilan minik zamlar insanlarin ne acligini dindiriyor ne de biraz olsun yasam kalitesini arttiriyor.
asgari ücretle geçinilir ama enflasyonla geçinilmez
nüfus ve üretim dengesiz
Kesinlikle yetmez ve bunu asgari ücretin beş altı katı maaş alanlar belirlemeli kendileri rahat rahat gecnyrlar asgariye asgari belirlesin tıpkı vekil kendi mmasini belirlediği gibi
Belli ki anlaşılmış. Bu ülkede sendikalar kimin için çalışıyor anlamıyorum.
Asgari ücretin a sını almaunalar asgari ücret belirliyor yazikk
Yüksek zamlar alım gücünün daha da düşeceğine ve enflasyonun daha da yükseleceğine işaret eder...
Bu miktari konusanlar bu miktarla gecinemez bile adlaetsiz yapilari batsin kendilerinin maasi ne kadar onu da aciklasinlar
7.845 tl ancak ev kıralarlar İstanbul'da ..
Carptirmayin lan alt limit bu 8200 filan olur ama isterse 18 olsun ne fayda
Tek başına İstanbul'da hayır
Im soryy he
Ya sktr wk nerden bilyrsnz wk evladlari
Başka çare yok meşvur gecineceyik.
Memur maaşı en az asgari ücretin 2 katı olmalı
8 bin yapın düz hesap makinelerini yormayın 🤣
Geçinilir dıj minnaklık yapmayın
Milleti kandırın anasını satayım
Büyük şehirlerde zor çok zor.
Vasıfsız insana çok bile
Bakalım nelere nekadar zam gelecek