Ben lisede 50 TL ye almıştım şu an 364 TLden satılıyor. Çocuğunuz bu kadar pahalı bir kalem alır mıydınız?
#kafamıngüzelligi

Ben lisede 50 TL ye almıştım şu an 364 TLden satılıyor. Çocuğunuz bu kadar pahalı bir kalem alır mıydınız?
#kafamıngüzelligi

Maalesef bu kalemler çok fazla benim zamanımda 30 lira kadar vardı herhalde tam hatırlamıyorum çok diye almıyordum ama çok istiyordum o zamanlar alsaymışım keşke bunun yerine başka bir kalemi var ondan almıştım ve yine renkli kalemleri ondan alıyordum aslında fiyatını hakeden bir kalem düzgün kullandın mı o kalemle ilk okuldan başlar üniversiteyi bitirebilirsin ama çok pahalı yine de bu kadarı da aşırı fazla
daha ilk zamanlarda, bunların eninde sonunda ekonomiyi batıracaklarını adım gibi iyi bildiğimden. henüz satın alma imkanım varken, bunun gibi akmaz kokmaz şeyleri stok yapmıştım. şimdi onlarla idare ediyorum. bu gün yenisini almak istesem asla mümkün değil alamam. eğer bunlar iktidardan inmezlerse torunlarımın bile almaya parası yetmez. artık ben de az kullandıklarımı onlara miras olarak bırakırım. onlar da bu adamların idaresinde açlıktan, sefaletten ölmezlerse kullanırlar.
Evet aldım ama 360 tl degildi emin değilim ne kadar olduğundan. Şunu biliyorum çok pahalılar ve büyük oğlum bunlardan yılda en az 2 3 tane kaybediyordu. Neyse ki küçük kalemlerine sahip çıkıyor.
Küçüğü akıllıymış bir aferin çikolatasını hakediyor bence :))
Artık çikolata onu kesmez 18 yasinda plak kitap türü hediyeler ona iyi geliyor ve bende sık sık aliuorum.
Ne güzel
Aynısını yaklaşık 10 sene önce almıştım fiyatını hatırlamıyorum ama maşallah hala kullanıyorum. Bu fiyatları verip almam, çocuğum benim kalemimi kullanabilir. 😂
Cevap
34Cevap
Artık her şey pahalı bu ülkede ben almazdım ucuzlarına bakardım
Okullar açıldığında paraya kıyıp birer tane Rotring almıştım 2 ayda bozuldu diyip attılar. Sonrasında normal bi kalem aldım nasılsa hepsi bozuluyor diye. Normal dediğim kalem bile 40-50 lira zaten.
Gerçekten " OHA " dedim; ben ortaokuldayken, okuluma yakın bir kırtsiyede 25-30 TL'ye satılıyordu. Bu arada bahsettiğim dönem çok uzak değil, 2011-2013 yılları arası.
Şöyle şeylere muazzam derecede paralar vermek bana aşırı saçma geliyor kalem la bu sürtecen deftere yazıcak kendi kendinemi yazıyor sanki uzaktan kumandalı araba bu kalemlerden daha fazla işe yarıyor
Kendime almam ki çocuğuma alayım. Zamanında babam 3 yıl boyunca kullandığı güzel bir kalemini bana vermişti. Bir hafta sonra kaybettim. Çocuğum bana benzerse sıkıntı çıkar.
Okulda zamanında bedava alıyordum teneffüslerde sınıfta ki öğrencilerin kalemlerini alırdım sonra parayla satardım bedavaya satıyormuşum yazık olmul
Böyle yerler fiyatı bilmem kaç katına satıyor 90₺ olan fiyatı nasıl 364 olabiliyor şu kalem için değmez bu fiyatlar hayret alarm takılmamış kalemlere 🙄
Hakikaten her şey sarpa sardı yani. Fiyatlar çok abartılı derecede fazlalaştı. Nereye kadar gidecek bu iş, bilmiyorum. Yani bir kalem bu neticede öğrenciler kullansın diye, 364 TL nedir yahu.

126 liraya buldum ben de.
E almasınlar, sıradan kurşun kalem neylerine yetmiyor? Diyenler gelecektir. 😃
Yorum yapmak istemiyorum artık...
Neyseki hala benimkiler duruyor çocuklarıma ilerde veririm
Ne demişler sakla samanı gelir zamanı 😃
Kalem kılıçtan keskindir diye boşuna demiyorlar bütçeyi paramparça ediyor baksana 😅😅
Güzel yorum 😃
Elimde bir tane 0.7 uçlu yeşil kalem vardı 5 tlye almıştım kuzenim yürüttü kalemi kaleme yazık oldu ooofffff😔🥺🥺
Faber Castell kalemden daha iyi kalemler var yani alacak olsam bundan almam ama çocuğum her zaman en iyisini hak eder
Ceplerinde ki telefonları satıp faber kastel alsınlar
Güzel fikir evdeki Faber Castell'leri satıp bir telefon alayım kendime
Almasınlar canım çocuk da yapmasınlar bu insanlar cidden maI
Almam kendimede almam bi esprisi yok çünkü biz hep faberle büyüdük ama şu an almam
Almazdım, gerek yok bence.
Bana göre kalemden ziyade kalemi tutan önemlidir.
Yakında millet kredi çekecek kalem almak için. :D
hayır almadım elbette. standart bir uçlu kalem kullanıyor
53 tl iken aldığım zaman arkadaslarim tarafından enai yerine konmuştum..
Lisede en sevdiğim öğretmenime almıştım kalem hediye o zamanlar 10 liraydı nerden nereye :)
Tamam iyi kalem güzel kalem de bu fiyatta olması aşırı rahatsız edici ve gereksiz.
Tek bir kalemin fiyatı mı o bence o kalemi iple bağlayıp boynuna assın
Ben orta okuldayken 25 TL vermiştim. İçim yanmıştı. 364 TL olmuş :o
2010 yıllarından kalma belki daha eski tarihli bissürü var bende bu modellerden
Şimdi bunu BİM yapıyor derler
Bazıları da inanır
Çok yazık
O kadar parayı veriyorsam kalem kendi kendine yazmalı
Oha ben 15 liraya almıştım şimdi satsam zenginim hâlâ duruyor
Valla şayet evlenir ve bir çocuğum olursa var ya 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Daha uyguna mantıklı kalemler var bir artısı yok bunun
Evde bissürü var. Ben bunları çöpe atardım hemen bozuluyorlar
Alternatif güzel kalemler de var bence hiç gerek yok bu kadarına
Hallo,
Şaka mı? Tanrım yaşamak niye bu kadar lüks oldu 😒😒
Danke schön.
Bu kaleme çok içerlerdim üniversiteye geçince aldım bozuk çıktı hayattaki şansım dedim şansıma küstüm
Resimde görülen bütün kalemlerin hepsi mi 364tl?
Ben en fazla 10 tlye almistimtim bi tane lise 3 de. şu an hala üni de falan hep aynı kalemi kullanıyorum 5 senedir. Pahalı kalem alınca oluyor kalite diye kafayı bzodunuz
Kalemi hemen bozacak ya da kaybedecek kişiye faber castell alınmaz zaten. Sahip çıkabilecekse al, bi faber castelli aralıksız 4 yıl kullandım.
Hayır kimse almasın boykot edin en azından akillanrlar
Kalem kalemdir yaa ne gereği var hangisi olursa olsun
Oo baya artmış ben geçen senenin başında 90TL'ye almıştım
Yuhhhhh 😅 15 liraya alıyordum ben.
Aynen knk altın gibi hızlı yükselmiş 😃
10 yıldan fazlası var ama olacağı en fazla 50 olmalı. Şaşırdım gerçekten.
Eskiden her renginden almaya çalışırdım
Eskiden her şey çok güzeldi çünkü
Olm bende aldım bu kalemin aynısını 60 küsur su abartmayin
Bizim zamanımızda 30 35 TL filandi..
Vay be
Kömürle yazsin anasinisatim
Neeee neeeee yuhhhh 364 TL abi şaka mı bu ya 😤
Ben lisede 5 TL ye alıyordum
Su’dan ucuz gerçekten
Bu markaya bu parayı verenin aklını...
saçmalık yaşanmıyor artık
Bu 364 değil abartmasınlar hajjcdk