tamam her şey pahalı ama özellikle aşırı satın aldığınız ve çok rahatsızlık duyduğunuz belirli şeyler vardır.
benim alanımla ilgili ders kitapları.. :(

tamam her şey pahalı ama özellikle aşırı satın aldığınız ve çok rahatsızlık duyduğunuz belirli şeyler vardır.
benim alanımla ilgili ders kitapları.. :(

Ev fiyatları tabiki barınmak herkesin en temel ihtiyaci eskiden iyi kötü bir ev sahibi oluyordu insanlar artık o da mümkün değil kirada yaşamaya mahkum edildi insanlar
aynen ha ben dubeks evi 850 bine aldım istanbuldan 250 metre kara şimdi o evler olmuş 6 milyon 7 milyon daha 4 yıllık bina
Kişisel bakim ve hijyen urunleri 💔 deodorant şampuan dus jeli dis macunu gibi çok temel ve gerekli şeylerin bu kadar pahalı olması kahrediyo beni ya nasıl yaşayacak bu insanlar şampuan almanin lüks geldiği bir kesim yarattılar resmen saka desen saka degil komik desen hiç değil sonumuz hayrolsun
Cevap
79Cevap
Yiyecek ve içecekler
Eskiden sadece alım gücümüzü aşan şeylerden rahatsızlık duyarken..
Bu gün geldiğimiz nokta daha vahim.
Artık alım gücümüzü aşmayan şeylerden bile rahatsız olmaya başladık. Herşeyin fiyatı arttı ama kalitesi düştü ya da maliyetten kısıldı
Özellikle yemek sektörü.
Örneğin bir döner fiyatı iki katı oldu ama nedense dönerde ki et çoğalıcağına daha da azaldı.
Hem zam yapılıp hem de maliyetten kısan menüleri küçükten bir gıda sektörü ile karşı karşıya kaldık
Bundan bile rahatsız oluyorum bazen.
Çünkü dışarı da yemek yiyince doymuyorum artık
Gıda gıda gıda. Bu konuda bireysel yorum yapamiyorum. Dar gelirli bir cok vatandasimiz var ve yemek yemek onlar icin inanilmaz zor olmaya basladi. Disarda alt tarafi 1 öğünlük doner yemek istese bir kisi 40-50 liradan basliyor. Günde sadece 1 öğün döner yese birisi aylik 1500 lira yapar. Bu durum beni inanilmaz üzüyor. Gıda fiyatlarinin boyle bir ulkede pahali olmasini kabullenemiyorum. Ülkenin neresine tohum ekerseb ek orada yetisiyor. Ulkenin neresinde istersen orasinda hayvancılık yap. Ama gida fiyatlari ulasilmaz seviyelere geldi. Kabullenemiyorum bu durumu arkadas kabulenemiyorum. Devletin hepsine aşırı kızgınım. Durumu olmayan insanlari her gun gozlerimle goruyorum ve bu durumu normalleştiremiyorum. Boğazım düğümleniyor kabullenemiyorum. Aç uyuyan öğrenciler, işsizler ve kimsesiz yaşlilar var koskoca tarim ulkemizde. Yok gercekten aklimdan cikmiyor artik ulkenin bu hali gercekten.
Sağlıklı besinler. Fast food pahalı olsun, işimize gelir. Abi ama sağlıklı şeyler neden ateş pahası? Bari bir tarafı ucuz bırakın da ona yüklenelim ¢
Orkid ve tuvalet kağıdı. Geçenlerde bir paket pedle bir paket tuvalet kağıdına 300₺ ödedim.😬Anlayacağınız paranın değeri kalmadı. Önceden 300₺ Dünya turuna çıkardım
Aynı araca 3 katı para vermek koyuyor bana.
Birde Aynı telefona 2 kati para vermek koyuyor.
Bundan dolayı yurt dışından alıyorum telefonu.
Araç alma hakkım varda onun da ayrı dertleri oluyor
Rahatsız olmadığımız bir tane göster bana.
Gerçi buradaki arkadaşların en düşüğü bir şirkette orta düzey yönetici. Orta halli bir memur benim sanırım.
Yiyecek ve ilaç sektörünün bu kadar pahalı olması kanser ediyor
Artık disarda daha az yemek yiyorum. Çünkü gereksiz yere pahalı her şey. En çok da kitaplar pahalı.
Sıvı sabunlar ya da şöyle özetleyeyim temizlik kişisel bakım malzemeleri ayrıca kıyafet ya kıyafetler neden bu kadar pahalı kumaş parçası
Teknoloji alanında olan her türlü cihazdan rahatsız oluyorum.
Bunlara bir dünya vergi veriyor olmak içimi acıtıyor.
cut.
Ama yurt dişina cıktıgım için artık ilgilendirmiyor.
Yakıt..
Artık nefret etme derecesine getirdiler.. Gerçi birkaç aydır öyle ama ne zaman satın almaya kalksan bir ton küfür edebiliyorsun
Ped, parfüm, kitap, ertesi gün hapı, kiralar, faturalar🙄
Araba hadi aldık diyelim yakıtı ve tabiki kasko, sigorta fiyatları..
Temel gıdalar başta sonra da kıyafet ve kozmetik
Yiyecek cidden pahallı, aburcubur zaten aldı başını gitti.
Rahatsız olmuyorum nasıl olsa kazanirim diyorum kendime
Kitaplar
Diş macunu
Diş fırçası
Ped
Pizza
Kıyafet mont kisisel bakım urunleri makyaj malzemeleri pahalılık biz kadınları uzdü :(
pizzalar aşırı pahalı ya üstünde doğru düzgün et yok bişey yok ama yine de pahalı
Evler, kitaplar ve temel gıda maddeleri..
Herşeyden rahatsizim ama temel ihtiyaçlar icin küçük servetler ödemek canımı baya sıkıyor
Ucuz hiçbir şey kalmadı ki Türkiye de her şey pahalı maalesef
Sağlık ürünleri, kişisel bakım, spor ürünleri, hobiler.. Ülkede taksitle tuvalet kağıdı alınıyor.. Bitmiş ülke.
Ders kitabları
Bide Makyaj ve bakım ürünleri
Bunlar çok fazla be biz napalm yani bunlar ihtiyac bikere
test kitapları çok gereksiz pahalılıkta öğrenciyim ve doğru dürüst kitap alamiyorum ya
var
kütüphanede test kitabı ne arasın abi
her şey rahatsız edici ama ulaşımda marmaray gibi vs devletin kendine ait işletmelerinde vergi Ödemesine rağmen herşeyi dip fiyattan elde edip en yüksekten çalması benim zoruma gidiyor
Ne yokki elimi nereye atsam zam sağolsunlar nediyim...
ufak tefek şeylerin temel bakım ürünlerinin (diş macunu, şampuan, ped vs) absürt fiyatlarda olması
Giyim. Gecen senenin iki üç katı. kisliklar üç katı olmuş neredeyse
Tatil... İnsanlar durmadan çalışıyor karın tokluğu için çok üzücü.
Daire satın alma ve kira fiyatlari kesinlikle.
tüp var mutfak tüpü birde oto gaz
Daha bu iyi günler kıtlık yaklaşıyor
Tuvalet kağıdı ve kağıt ürünleri.
Cips ve kola.
Kitaplar
Yiyecekler
Kıyafetler
Çikolata ve kişisel ihtiyaçlar ürünleri
Yoğurt.. anasını satim eve yoğurt alamıyoruz.
Ya her şey hangi birini söyliyim ki...
Mayonez gereksiz pahalı
Hayatın ta kendisi
Kozmetik/bakım ürünleri.
Ayakkabi, mont boku çıkmış durumda
Biz iktidar değil efendi seçmişiz.
pedler, sağlık hizmetleri
Eşimin tam buğday ekmeği😂30tl olmuş
Benim bakım malzemeleri ve mutfak eşyaları
Hepsi diyorum. Her şeye mi zam gelir bir ülkede
Ayakkabı ve elbiseler
Anime ve dc figürleri 😭😭