Zincir marketler değil. 20 yıldır verdikleri oylarla ekonomi bilmeyenlere ülke yönetimini teslim eden, afedersin s.. ke s.. ke 3 harfli marketlerin ucuz merdiven altı üretim ürünlerine, içinden fare ölüsü çıkan cipse, içinden saç çıkan peynire mahkum olan mal seçmen. Enerji şirketlerini, doğalgazı, akaryakıt şirketlerini de boykot etsinler, onlar ucuz mu sanki? Hadi zincir marketler açgözlü diyelim, BaşkentGaz 1 m³ doğalgazı niye 5,20 liraya veriyor? Nakliyeciler açgözlü mü, Antalya'dan İstanbul'a bir kamyon domatesi niye 20.000 liraya taşıyorlar? Zincir marketler olmasa küçük esnaf hepimizi düdükler, her şeye en az yüzde 30 fazla öderiz. Biraz finansal okuryazarlığı olan biri açsın Migros bilançosunu incelesin. Sattığı mallara ödediği para ile toplam cirosu arasındaki fark yüzde 15-17 civarında. Bu kâr marjı ile koskoca şirket tüm giderlerini karşılıyor. Öyle sanıldığı gibi 1 liraya alıp 3 liraya satma yok yani. Bir ülkede pahalılık varsa tepki ülke yönetimine gösterilir, ama seçmen ultra cahil olduğu için RTE ve AKP'nin kusurlu olmadıklarına inanıyorlar, suçu başkalarına atıyorlar. Sorumlu arıyorsanız RTE'dir, AKP'dir.
Aynen güncel piyasadan tek sorumlu kişiler zincir market sahipleri. Kaç kişilerde artık onlarda bilmem kaçlı masaya oturmuşlar suyu artık 5 TL yapalım, tavuk 60tl olsun diye fikir verip onaylıyorlar. Her şeyin sebebi onlar
iktidar yandaşı olalım veya karşıtı olalım farketmez ortada bir gerçek var... ekonomik gidişatın kötü olması ve fırsatçılık... istikrarlı artış enflasyon kaynaklı olsa da asgari ücrete zam açıklanır açıklanmaz yarınına herşeye zam geliyor sadece market değil diğer esnaf mobilya, beyaz, eşya, elektronik eşya vs. en basitinden kasaplar bir ara et satmıyordu zamlı fiyattan satarız diye haberlere de çıkmıştı yapılması gereken zam 1 se bunlar 2 yapıyor bu da dengeyi kaydırıyor... sorunca "girdiler yüksek" 24 saat önce düşük olan girdi bir anda mı yükseldi? internette her hangi bir ürünü takip ettim 2 3 saate bir fiyatı artıyordu...
Zincir marketlere elektirik su kira ve çalışan maliyetlerinin artmasinda suçu olsun o zaman maliyet artarsa oda uzerine koyar
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Büyük cogunlukla evet kusura bakmasın bir hafta içinde bir malın fiyatı artmaz ne oldu dolar aynı petrol aynı ne oluyorsa artıyor dove sabun 9.90 TL idi şu an 12 q3 civarı bu kısa sürede bu fiyata çıktı hayır ne oldu du arttı merak ediyorum
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1
Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 ay
Kardeş zincir marketin suçu olabilir ama dogalgaza gelen zam elektriğe gelen zam asgari ücrete gelen zam. Bunların da etkisi var. Markete gelen ürün fabrikada üretiliyor. Fabrikadan markete geliyor ne fabrika ne de market hayır kurumu isletmiyor en nihayetinde.
her şey zincirleme yakıt elektrik doğalgaz zamlanirsa üretim maliyetleri artarsa tüketiciye de bu yansır burada marketleri yüzde yüz suçlu bulmak yanlış
En İyi Görüşler