Para & Ekonomi konusunda 340 cevap paylaştı. Bende işsizim çok işe başvurdum ama almadılar gençliğim hep eve kapalı işsiz parasız asosyal geçti hâlâ aynıyım bu yaşıma kadar hep parasız yaşadım hayata tutunamadım toplumda hiçbir zaman yerim olmadı çalışamadan param olmadan sigortam olmadan yaşlanıyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Yalnız değilsin. Üni okudun mu?
- +1 yıl
@gunduzgece1 7 kere üniversite sınavına girdim ama kazanamadım en son 2018'de girdim açıköğretimden 2 yıllık bir bölüm okudum o kadar yani
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTam zamanlı belki bulamazsın ama part time bulursun tam zamanlı genelde satış odaklı oluyor onu da yapmak bu ülkede zor kimde para var da kime ne satacaksin. Eğitim durumunu bilmiyorum ama çalış bir yerde kendi işini kurmaya calis. Üni mezunu isen yüksek lisans bak yurt dışı bursları falan ne yazık ki ülkedeki işlerin çoğu satış odaklı aylarca ilan olan yerleri biliyorum. Birine girdim iki ay sonra çıkardılar.
00 Yorumla
+1 yılHaklı veya haksız oluncak bir yanı yok. Ailenle yaşıyorsun ve en azından ev işlerine filan yardım ediyorsundur. Çalışmıyorsan evlenene kadar ihtiyaçlarını ellerinden geldiği kadar karşılayacak ailen. Utanılacak bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılarkadaş ben 38 yaşındayım ben hala işim olmasına rağmen azda olsa anamdan babamdan harçlık alıyorum param kalmadığında mesela bundan 2 ay önce 400 lira aşırdım ha onlar biliyor mu evet orası da ayrı bir mevzu
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHaklısınız bence
00 Yorumla
+1 yılHiç iş seçmeden bir işe başlamalısın ama 3 ama 5 bile bakmadan. Ve hatta aldığın maaşla eve her gün 1 - 2 ekmek getirmelisin. Hem de bu şekilde tüm masraflarını annenin üzerinden almış olur ve ayrıca kendine olan güvenin de binlerce kez artmış olur. 👍
11 Yorumla- +1 yıl
Iyi de annem okul bitmeden calisma diyor hakli
- Para & Ekonomi konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılHiç iş seçmeden bir işe başlamalısın ama 3 ama 5 bile bakmadan. Ve hatta aldığın maaşla eve her gün 1 - 2 ekmek getirmelisin. Hem de bu şekilde tüm masraflarını annenin üzerinden almış olur ve ayrıca kendine olan güvenin de binlerce kez artmış olur. 👍
60 Yorumla
+1 yılÜniversitenin başında KYK'mın bir kısmını kozmetik malzeme almak için kullandım, onları da internetten satarak para kazandım. O süreçte ailemden harçlık almadım ve ticari zekam olmasa ben de geliri olmayan insanlardan biri olurdum. KYK bitti, okulum devam ediyor. Kendileri isterse bana üj bej bir şey atıyorlar, ben onlardan istemiyorum çünkü gereksiz ve kontrolsüz harcama yapmıyorum.
Etrafımda ailesinden harçlık alan birçok yetişkin var ki çok normal çünkü günümüz şartlarında tek başına geçinmek oldukça zor yani aileden destek almak anlaşılabilir bir şey ama tüm desteğinin ailen olması.. Ayrıca bulunduğun durum seni bu denli rahatsız ediyorsa bu konuda bir şeyler yap çünkü yapmazsan ailene bağımlı kalmaya devam edeceksin ve içinden bir ses sana devamlı yetersiz olduğunu söyleyecek. O sesi susturmanın bir yolunu bul derim.12 Yorumla- +1 yıl
Bu yazıyı benim için yazmışsın sanki sağ ol
- +1 yıl
Rica ederim sevindim 🙏🏻
Rahmetli babam derdi ki. En kötü iş, işsizlikten iyidir. Lise stajını yaparken birikim yapmaya başladım. O zamanlar staj maaşı ile 2 çeyrek kenara atıyordum. Sonrada yine çalıştım. Hep çeyrek aldım. O sayede bugün oturduğum villanın arazisini almıştım.. eskiden ne güzeldi parada değer vardi mal aliyordun.
15 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle çeyrek altın alması çok kolaydı
- +1 yıl
Şimdi de adam akıllı hisselere yatırım yapacaksın unutacaksın o hisseyi 3-5 yıl karını alacaksın
- +1 yıl
Hisseye bilmeyen bulaşmasın bilanço okumayı bilen kazanır
+1 yılValla ben üniversitedeyken bile almazdım harçlık çünkü 3 ay tatilde ful 12 saat çalışır onu üniversitede harcardım birde kyk kredi alıyordum yetiyordu yurttayken hatta gezi falan da katılırdım yani öyle
10 Yorumla
+1 yılİş bulmuyorum demişsin, yani çalışmak istemiyorsun. Yani çalışıp okuyup kardeşlerine ailesine bakan çok insan gördüm. O rezillik dediğin 100tl için belkide ailen saatlerce çalışıyor. Ve sen burada ailenin kaç saatlik zahmetine alın terine rezillik dedin. Bence rezil olan sensin sadece. Ailenin yerine üzüldüm.
112 Yorumla- +1 yıl
Annem emekli memur kiralar da var
- +1 yıl
Yani bu kazanılan paraya rezillik demene hak mı kazandırıyor?
- +1 yıl
İster kadın olsun ister erkek. Kazanılan 1 tl paranın kıymetini bilmetip rezillik diyorsa bence onun önemli sorunları vardır. Burada mesele kadın ve ya erkek olmak değil. Burada mesele kıymet bilmek. Kim nasıl yaşıyor benim için farketmez. Soru sormuş kendi düşüncemi açıkça paylaştım.
- +1 yıl
Rezil bir hayat yasiyorum çünkü mkk
- +1 yıl
Hayatını kendin şekillendirmelisin
- +1 yıl
Of birak ya evde oturup popiş büyüterek her şeyin oturduğu yerden olmasını bekliyor sadece :D yok öyle bi dünya ama söyleyeyim
- +1 yıl
İşte benim demek istediğim o hayatını beğenmiyorsan kendin güzelleştireceksin
- +1 yıl
26 yaşındayım Kamu yömetimi bitirdim, kendi yazılım şirketim var 2007 den beri çabalayarak geldim. Ailemin çok şükür maddi durumu iyi ama ben karışmam ona kendi hayatımı kendim kurdum. Şu an da askerdeyim. Geri döndüğümde en azından işim yerinde olmuş olacak.
- +1 yıl
İşte dediğim bu benimde
+1 yılKadının okuyosa parasız olması pek de önemli değil eğer çok istiyosan part time bir iş bulabilirsin barlarda olabilir, sen 26 yaşındasın bunu unutma çalıştığın yerdekiler tecrübeli bir kişi gibi düşünecek buna uygun davran
00 Yorumlaİş bulabilirsin. çok seçiciysen iş bulamazsın tabi. ama haftalık 100 TL nasıl yetiyor sana. yetse bile bu yaşlar harçlık alma yaşı değil. bi yerden bi işin ucundan tutman lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de 24 yaşındayım. İs bulamıyorum. Harçlık almak zorunda kalıyorum. Seni anlayabiliyorum. Buradan is bul o zaman demek kolay. İs buldukta sanki biz çalışmıyoruz. 🥲
10 Yorumla
+1 yılOkuyorsan part-time da olsa otellerde veya cefelerde işler oluyor. Bi şekilde düzeni ayarlayıp çalışman lazım. Bir cafede otursan bi kahve zaten 50 tl haftada 100 nedir. Aileni suçlamıyorum durumlarını bilmiyorum. Ama seninde onları suçlamaman lazım kaç yaşına gelmişsin , hem çalışıp hem okuyan çok insan var. Bu durumda verdikleri paradan dolayı tüm suçu ailende bulman yanlış.
00 Yorumla
+1 yılİş bulup çalışmayı dene olmadı bul birini evlen kurtul bu devirde kızlar için zengin koca bulmak en kolay şey
010 Yorumla- +1 yıl
İş bulamiyorum
- +1 yıl
Küçük bir ilçede veya kasabada yaşıyorsan bu iş konusunda sıkıntı olur anlıyorum seni
- +1 yıl
Dogru aynen öyle a101 bimlere bile giremedim
- +1 yıl
3 harfli marketlerden uzak dur şahsen tavsiye etmem ama fabrika falan olabilir veya mağaza da olur ama aile çok önemli rol oynar bu konuda
- +1 yıl
Fabrika yok ya merkezde var dardanel
- +1 yıl
Doğuda yaşayan biriysen işler daha da zordur veya Anadolu'daki çoğu yerde durum böyle tabi tam olarak bilmediğim için net bir şey de diyemiyorum
- +1 yıl
Marmara bolgesindeyim ama kucuk bir ildeyim hatta ilin ilcesindeyim
- +1 yıl
Anladım peki internet üzerinden iş imkanlarını araştırdın mı o konuda ne düşünüyorsun
- +1 yıl
Araştırdım ama olmadı bulamadim İstanbul'a da gidemem gecinemem
- +1 yıl
İstanbul tek başına gidilecek yer değil ben yazın Antalya'ya gidiyorum sezonluk yatılı işlere kışın da eve dönüyorum ama bu yaz Antalya'da düzen kurup kalmayı düşünüyorum git gel olmuyor
+1 yılKendini geliştirdbilirsin geliştirdiğin alanda iş bulabilirsin. Bunun haricinde evden oturduğunuz yerden çalısarak para kazanabileceğin basit yöntemler mevcut. Mesaj atarsanız yardımcı olabilirim.
01 Yorumla- +1 yıl
Güncelleme yapmışsınız konuya okurken de çalışılabiliyor. Bunu tecrübe eden biri olarak söylüyorum. Yeteri kadar emek verirseniz bir asgari ücretten daha fazla kazanabilirsiniz.
Para & Ekonomi konusunda 399 cevap paylaştı. Vericek gücü yoksa normal o kadar vermesi. Ha varda vermiyorsa bilemem ama niyetinin kötü olduğunu zannetmem annen senin sonuçta biriktireceği para da sana kalacak er geç.
00 Yorumla
+1 yılKendin çalışman lazım zaten. Onu da verdiğine sevin. Vermek zorunda değil. Her şeyini karşılıyor ve gezmeye para vermiş. Hiç şikayet etme
11 Yorumla- +1 yıl
Okusan da çalışabilirsin.
Hangi şehirdesin de bu kadar canını sıkıyorsun. Stand baksan haftada bir kaç gün gene alırsın çok çok fazlasını
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yıl16 yaşından beri çalışıyorum babamdan anamdan harçlık almayı 18 de kestim ama rezil yerlerde çalıştım hakkım yendi ya bir işe gir
00 Yorumla
+1 yılİyi de ben o 100 tlyi yeri geliyor 25 snde harcıyabiliyorum.
Haftalık 100 tl ile geçinebiliyorsan takdir etmek gerek seni00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBit haftada 100 TL ile nasıl geçiniyorsun..
Haklısın ama iş hayatına atılman gerekir yasin 26 madem.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılYasim 32 bede oyle is yokki. Emekli maasim var emekli maasim tum gelirlerim eve gidiyor para kalmiyor
00 Yorumla Öyle deme hayat şartları işte para savurmayla hayat olmaz hayat elindekilerin kıymetini bildikce güzeldir
00 YorumlaRezil demek yanlış olur fazlasını vermemesinde başka bi düşünceside olabilir ayrıca o paraları biriktiriyosada senin için
00 YorumlaOkulun bitince kendi ayaklarının üzerinde durursun Şu an aldıgın para baya baya az ama yapacak bir şeyin yoksa idare etmeye devam
00 Yorumla26 yaşında ne harçlığı olum ben en son 14 yaşında aldım
00 Yorumla
+1 yılHaftadamı? Ben üç çocuğuma her birine günde 100 tl veriyorum. Ekstra masraflar hariç.
00 Yorumla
+1 yılÖgrencilermiz zor durum gercek okumak isyeyenlere destek lazım her anlamda
00 YorumlaNe annesi ne harçlığı git çalış Allah Allah sanki 10 yaşında harçlık alıyor
00 Yorumla26 yaşında neden hala ailenden para istiyorsun. Çalış kendi paranı kazan istedigin gibi ye iç gez.
00 Yorumla
+1 yılBazıları konuşmak için konusur. Bu durumda utsnman gerek.
00 Yorumla
+1 yılRjdjdndksjdj bende ayni durumdayim olarak okumuyorum bu sene yine sinava giricem
00 YorumlaValla benimde yaş 25 okul bitmedi şerefsiz bı hoca yüzünden seninle kader arkadasiyiz
00 Yorumla
+1 yılBence azda olsa normal işe gir calış en azından ihtiyacların karşılanır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18 yaşından beri çalışan ben eve de yardım ediyorum hala. Her iş yaptım hiç gocunmadım yaşım 26 benimde hala devam ediyorum evet çok yoruluyorum bazen isyan ediyorum ama sonra yine çalışmaya devam. Şuanda kendime malzeme aldım ve mum yapıp satmaya başlıycam ekstra ordan da bişeyler gelir. Kısacası arkadaşlar çalışmayana ekmek yok babadan zengin değilseniz çok çalışmanız gerekiyor 🙄
00 Yorumla
+1 yılMaddi durum izin vermiyorsa yapacak birsey yok gir bur jse partrime çalis
00 Yorumla
+1 yılÇalışıyormusun, öğrencimsin , evdemisin ,
hangi şehirdesin?01 Yorumla- +1 yıl
Ögrenciyim
+1 yılRezil olan 26 yasında baskasından para alman olabilir bnce
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl26 yaşına kadar harçlık aldıysan iyi
Ama haftalık 5 dolar alıyorsun.
Nasil geçiniyorsun bilmiyorum sigara içsen 1 günde paran bitiyor00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe güzel işte hafta da 100 biriktir kızım aklını kullan biraz
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl10 günde 1000 tl eder daha ne olsun baya birikir paran
- +1 yıl
Ne . Gunde degil 7 gunde 100 veriyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi paranı kazanabilsen çok daha iyi olur ama koşullarını bilemiyoruz tabii ki. 100 lira ile geçinilmez.
00 Yorumla26 yaşındasın ve ailenden harçlık mı alıyorsun? Şükretmelisin bence ben 13 yaşımda almayı bıraktım ve o zamandan beri kendi ayaklarımın üstünde duruyorum…
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende ayda 1800 TL anneme veriyorum. Bu nasıl hayat?
00 YorumlaYani ne okuyorsun ki? Okurken çalışamaz mısın? Bende bu yaşıma rağmen öğrenciyim üniversiteye hazırlanıyorum. Ama kazandıktan sonra geceleri de olsa çalışmayı düşünüyorum. Ondan sordum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPart time çalışabilirsin kariyet. netten cvni oluştur ben öyle yaptm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl100 Tl yi ortaokul ögrencilerine harçlık veriyorlar
06 Yorumla- +1 yıl
Okuyorum
Cevap sahibi+1 yıloku güzel bi iş sahibi ol sende ailene para vermezsin
- +1 yıl
Aileme para vermim mi
Cevap sahibi+1 yılne yaparsan yap
- +1 yıl
Niye gizlendin
Cevap sahibi+1 yılistekmi atıcaktın
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnen olduğu için çok sorun değil ama hoş bir durum değil genede
00 Yorumla
+1 yıl26 yaşında en kötü garson olursun bahşişlerden bile yolunu bulursun bir de kızsın yani daha rahat bahşiş alırsın
00 Yorumla100 tl ile artık bişry alınmadığını anlatabilirsin ayrıca bir işe girip sende paranı kazan diye öyle yapıyor olabilir
00 YorumlaHarbi hafta 100 le nasıl geçindiğini merak ettim muhasebe mi okuyorsun 😂 Hiç yoktan part time bir işe gir
00 Yorumla1-Nerede yaşıyorsun iş bulamıyor sun egon varsa bırak çalışmaya başla çünkü çalışırsan daha mutlu olursun
00 YorumlaAllah yardımcın olsun da kadının da parası o kadar vardır belki
014 Yorumla- +1 yıl
Yok be kiralar yeter dolar alip duruyo
- +1 yıl
Sağol bankaya borcum vardi annemin bir ceyrek altinini calip ödedim anlarsa ben biterim ama napalim
- +1 yıl
Bitmisim ben napicam söyle
- +1 yıl
Harclik mi istiyim. Istiyorum vermiyor harcligimi eksiltiyor hatta
- +1 yıl
2 haftalik harcligimi kesti kızıp
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Is ariyorum fellik fellik
bence yavaştan iş aramaya başlamalısınız. Aileniz her ne kadar size bir şey demesede insan kendini huzursuz hisseder
00 Yorumla
+1 yılO zaman sende o parayla sigara alkol falan alma ki sana 500 tl versin
03 Yorumla- +1 yıl
Almiyorum
- +1 yıl
Peki benim bu arada ismim ertugrul
- +1 yıl
Biliyom
Haksızsın tabi kaç yaşına gelmişsin çalış kendi ayaklarının istinde dur rezil olan bu.
00 YorumlaNeyin hakkı bu? Çalışman gereken konular var sanki ama neyse
00 YorumlaKendine haksızlık etme aynı durumdan bizde muzdaripiz
00 Yorumla
+1 yılEger kendinde arada para kazanip ve ya ev islerinde ailene katkin varsa sorun yok
00 Yorumla
+1 yılCok kotu bir durum gerçekten o yasta olup bu denli olmak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben 22 yaşındayım okumuyorum da çalışmıyorum da günlük 1500 2000 tl alıyorum babamdan senin ailenden hafta da 100 tl alman gerçekten iğrenç bir durum ben olsam küfür ederim öyle aileye
00 Yorumla
+1 yılElektrik su eve katkı yoksa iyi para birikim bile yaparsın
00 YorumlaGeçen sene ben de öyle idim ufak tefek işe gir eline toplu para gelir
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım