26 yaşındayım, annemden harçlık alıyorum. Haksız mıyım?

Bende işsizim çok işe başvurdum ama almadılar gençliğim hep eve kapalı işsiz parasız asosyal geçti hâlâ aynıyım bu yaşıma kadar hep parasız yaşadım hayata tutunamadım toplumda hiçbir zaman yerim olmadı çalışamadan param olmadan sigortam olmadan yaşlanıyorum
Yalnız değilsin. Üni okudun mu?
@gunduzgece1 7 kere üniversite sınavına girdim ama kazanamadım en son 2018'de girdim açıköğretimden 2 yıllık bir bölüm okudum o kadar yani
Tam zamanlı belki bulamazsın ama part time bulursun tam zamanlı genelde satış odaklı oluyor onu da yapmak bu ülkede zor kimde para var da kime ne satacaksin. Eğitim durumunu bilmiyorum ama çalış bir yerde kendi işini kurmaya calis. Üni mezunu isen yüksek lisans bak yurt dışı bursları falan ne yazık ki ülkedeki işlerin çoğu satış odaklı aylarca ilan olan yerleri biliyorum. Birine girdim iki ay sonra çıkardılar.
Haklı veya haksız oluncak bir yanı yok. Ailenle yaşıyorsun ve en azından ev işlerine filan yardım ediyorsundur. Çalışmıyorsan evlenene kadar ihtiyaçlarını ellerinden geldiği kadar karşılayacak ailen. Utanılacak bir şey değil.
arkadaş ben 38 yaşındayım ben hala işim olmasına rağmen azda olsa anamdan babamdan harçlık alıyorum param kalmadığında mesela bundan 2 ay önce 400 lira aşırdım ha onlar biliyor mu evet orası da ayrı bir mevzu
Görüş
87Görüş
Hiç iş seçmeden bir işe başlamalısın ama 3 ama 5 bile bakmadan. Ve hatta aldığın maaşla eve her gün 1 - 2 ekmek getirmelisin. Hem de bu şekilde tüm masraflarını annenin üzerinden almış olur ve ayrıca kendine olan güvenin de binlerce kez artmış olur. 👍
Üniversitenin başında KYK'mın bir kısmını kozmetik malzeme almak için kullandım, onları da internetten satarak para kazandım. O süreçte ailemden harçlık almadım ve ticari zekam olmasa ben de geliri olmayan insanlardan biri olurdum. KYK bitti, okulum devam ediyor. Kendileri isterse bana üj bej bir şey atıyorlar, ben onlardan istemiyorum çünkü gereksiz ve kontrolsüz harcama yapmıyorum.
Etrafımda ailesinden harçlık alan birçok yetişkin var ki çok normal çünkü günümüz şartlarında tek başına geçinmek oldukça zor yani aileden destek almak anlaşılabilir bir şey ama tüm desteğinin ailen olması.. Ayrıca bulunduğun durum seni bu denli rahatsız ediyorsa bu konuda bir şeyler yap çünkü yapmazsan ailene bağımlı kalmaya devam edeceksin ve içinden bir ses sana devamlı yetersiz olduğunu söyleyecek. O sesi susturmanın bir yolunu bul derim.
Bu yazıyı benim için yazmışsın sanki sağ ol
Rica ederim sevindim 🙏🏻
Hiç iş seçmeden bir işe başlamalısın ama 3 ama 5 bile bakmadan. Ve hatta aldığın maaşla eve her gün 1 - 2 ekmek getirmelisin. Hem de bu şekilde tüm masraflarını annenin üzerinden almış olur ve ayrıca kendine olan güvenin de binlerce kez artmış olur. 👍
Iyi de annem okul bitmeden calisma diyor hakli
Kadının okuyosa parasız olması pek de önemli değil eğer çok istiyosan part time bir iş bulabilirsin barlarda olabilir, sen 26 yaşındasın bunu unutma çalıştığın yerdekiler tecrübeli bir kişi gibi düşünecek buna uygun davran
Rahmetli babam derdi ki. En kötü iş, işsizlikten iyidir. Lise stajını yaparken birikim yapmaya başladım. O zamanlar staj maaşı ile 2 çeyrek kenara atıyordum. Sonrada yine çalıştım. Hep çeyrek aldım. O sayede bugün oturduğum villanın arazisini almıştım.. eskiden ne güzeldi parada değer vardi mal aliyordun.
Aynen öyle çeyrek altın alması çok kolaydı
Şimdi de adam akıllı hisselere yatırım yapacaksın unutacaksın o hisseyi 3-5 yıl karını alacaksın
Hisseye bilmeyen bulaşmasın bilanço okumayı bilen kazanır
Okuyorsan part-time da olsa otellerde veya cefelerde işler oluyor. Bi şekilde düzeni ayarlayıp çalışman lazım. Bir cafede otursan bi kahve zaten 50 tl haftada 100 nedir. Aileni suçlamıyorum durumlarını bilmiyorum. Ama seninde onları suçlamaman lazım kaç yaşına gelmişsin , hem çalışıp hem okuyan çok insan var. Bu durumda verdikleri paradan dolayı tüm suçu ailende bulman yanlış.
Kendini geliştirdbilirsin geliştirdiğin alanda iş bulabilirsin. Bunun haricinde evden oturduğunuz yerden çalısarak para kazanabileceğin basit yöntemler mevcut. Mesaj atarsanız yardımcı olabilirim.
Güncelleme yapmışsınız konuya okurken de çalışılabiliyor. Bunu tecrübe eden biri olarak söylüyorum. Yeteri kadar emek verirseniz bir asgari ücretten daha fazla kazanabilirsiniz.
Vericek gücü yoksa normal o kadar vermesi. Ha varda vermiyorsa bilemem ama niyetinin kötü olduğunu zannetmem annen senin sonuçta biriktireceği para da sana kalacak er geç.
Hangi şehirdesin de bu kadar canını sıkıyorsun. Stand baksan haftada bir kaç gün gene alırsın çok çok fazlasını
16 yaşından beri çalışıyorum babamdan anamdan harçlık almayı 18 de kestim ama rezil yerlerde çalıştım hakkım yendi ya bir işe gir
İyi de ben o 100 tlyi yeri geliyor 25 snde harcıyabiliyorum.
Haftalık 100 tl ile geçinebiliyorsan takdir etmek gerek seni
Kendi paranı kazanabilsen çok daha iyi olur ama koşullarını bilemiyoruz tabii ki. 100 lira ile geçinilmez.
Bit haftada 100 TL ile nasıl geçiniyorsun..
Haklısın ama iş hayatına atılman gerekir yasin 26 madem.
Yasim 32 bede oyle is yokki. Emekli maasim var emekli maasim tum gelirlerim eve gidiyor para kalmiyor
Öyle deme hayat şartları işte para savurmayla hayat olmaz hayat elindekilerin kıymetini bildikce güzeldir
Rezil demek yanlış olur fazlasını vermemesinde başka bi düşünceside olabilir ayrıca o paraları biriktiriyosada senin için
İş bulup çalışmayı dene olmadı bul birini evlen kurtul bu devirde kızlar için zengin koca bulmak en kolay şey
İş bulamiyorum
Küçük bir ilçede veya kasabada yaşıyorsan bu iş konusunda sıkıntı olur anlıyorum seni
Dogru aynen öyle a101 bimlere bile giremedim
3 harfli marketlerden uzak dur şahsen tavsiye etmem ama fabrika falan olabilir veya mağaza da olur ama aile çok önemli rol oynar bu konuda
Fabrika yok ya merkezde var dardanel
Doğuda yaşayan biriysen işler daha da zordur veya Anadolu'daki çoğu yerde durum böyle tabi tam olarak bilmediğim için net bir şey de diyemiyorum
Marmara bolgesindeyim ama kucuk bir ildeyim hatta ilin ilcesindeyim
Anladım peki internet üzerinden iş imkanlarını araştırdın mı o konuda ne düşünüyorsun
Araştırdım ama olmadı bulamadim İstanbul'a da gidemem gecinemem
İstanbul tek başına gidilecek yer değil ben yazın Antalya'ya gidiyorum sezonluk yatılı işlere kışın da eve dönüyorum ama bu yaz Antalya'da düzen kurup kalmayı düşünüyorum git gel olmuyor
26 yaşında ne harçlığı olum ben en son 14 yaşında aldım
Ögrencilermiz zor durum gercek okumak isyeyenlere destek lazım her anlamda
Ne annesi ne harçlığı git çalış Allah Allah sanki 10 yaşında harçlık alıyor
En İyi Görüş