İnternet her ne kadar nimetlerle dolu olursa olsun, bir o kadar da çöplüktür. Bu çöplükte en doğru finans eğitimini nasıl bulurum?

İnternet her ne kadar nimetlerle dolu olursa olsun, bir o kadar da çöplüktür. Bu çöplükte en doğru finans eğitimini nasıl bulurum?
Cevap
3Cevap
Udemy gibi sitelere bakmak faydalı olabilir
Mahfi Eğilmez'in kitaplarını öneririm bu konuda. :)
Teşekkürler ☺️
Neden olmasın! Güzel bir öneri. İşe yarayacaktır.
Genç yaşta haçlıklar akrken, aike evinde giderler yokken inceleyip, deneyip, batarak. Danışmanların çoğu balina. Yani para sahiplerine çalışıyor. İnsanları yanlış yönlendiriyor.
Eğitmen desen de temcit pilavı gibi ezber şeyleri söylüyor.
Her zaman yüz yüze daha iydiir
Bmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Finans eğitimi başlığını biraz daha genişleterek konuya açıklık getirmenin mümkün olduğunu düşünüyorum.
1- Eğer konu sadece "genel ekonomi", "iktisat" ya da "makro ekonomi" gibi hususlar ise bunu sadece kitap okuyarak, bazı ekonomi köşe yazarlarını takip ederek ve günlük canlı ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı canlı yayın programlarını izleyerek öğrenmeniz mümkün.
2- Eğer bizzat uygulamalı "yatırım" ve "fon yönetimi" gibi bir konuda eğitim almak istiyorsanız, konu teknik bir konu olduğu için hem teknik nosyonu olan hem de bu teknik bilgiyi uygulamalı olarak kendi iş yaşamında bizzat kullanan uzman bir isimden, eğitim sonrası 1 aylık mentör-mentee sürecinin de eğitim paketinin içinde bulunduğu, uygulamalı bir eğitim alarak amacınıza ulaşabilirsiniz.
Eğitim amacınızı daha net belirtirseniz, daha adrese teslim bir çözüm önerisi de ayrıca belirtebilirim.
Ekonomiyi ve borsayı anlamak, yatırım yapmak ve bütün bunları çok kolay birşeymiş gibi yapmak istiyorum. Böyle en sıfırdan detaylı, mesela parayı libyalıların bulmasından itibaren başlayan bir eğitim olabilir.