29uma geldim, İzmir'de mustakil bi ev, bi araba sahibiyim ama markete girince bile bu gerçekten gerekli mi diye düşünüyorum? Gerçekten hala normal olduğunu düşünen var mı ya bisilerin? Alışamıyorum bi türlü fiyatlara ben.
15-20 bin arası gelirim var yetmiyor ne ev alabildim nede araba siz düşünün ödemeler kira borçlar derken para bitiyor ve gereksiz bir harcamada yapmıyorum.
2 yıl önce belki şu an ki gelirinşze derdim ki yeter beee daha ne olsun... şu an o sözlerimi geri almak istiyorum gerçekten böyle benim aklım almıyor pahalı algısı kalmadı ne neye eder kimden kazık yiyorum kim iyi satıyor yok bilmiyorum...
Aynı düşüncedeyim parakande sektöründe 5 sene 2 senedirde borsayla uğraşıyorum bir ürünün maliyetini biliyorum ama elim titriyor ödeme yaparken kazıklanıyoruz amin olabilirsiniz.
İte kaka geciniyoruz. Asgari ücret maaşın yarısı kiraya diğer yarısı faturalara geri kalanıyla temel ihtiyaclar. Sosyal hayat yok, alışveriş giyim yok öyle geçiyor hayat. Sonra yaslanıp ölüyoruz zaten.
İşin kötü tarafı haketmeyenlerde bu durumu yaşıyor seçimi kaybettiklerinde o kitle daha da ac olacak çünkü reisleri makarna veriyodu o da gidecek ellerinden
O zor işte ndjdd bilim insanları iw bombasını kanıtlasa da sesini çıkarmaz yok sayar bence dalağa yatarlar alla alla neden yav bulamadık falan derler cehalete tahammülü olmayan bir krsim var dünyada ve aynı zamanda artan tersine evrim
Allah böyle bir nesli böyle bir kitleyi bı daha başımıza musallat etmesin gerçekten toplu olarak bı yerde sadece bunlar yasasalardi Allah orayı helak ederdi Lut kavminden beterler ya evlatları
eğer planın ya da amacın yoksa o gelirle dünyayı gezip hayatın tadını çıkarmanı tavsiye ederim. en iyi yaş dönemlerni bomboş geçirmenin anlamı yok. zira fakir de değlsin. ama diğer insanlar nasıl gçeinyor onu ben de çok anlamış değlm. hele de İstanbul gibi bir şehirde
Dünyaya henüz baslamadim ki,4 5 avrupa sehri disinda, Turkiyeyi bitiremedim ki gelecek hedeflerimde var ama 5 6 seneye başlarım :) yatırım ve gelecek olarak kendimi garantiden hissetmem gerek bunlar icin
anlıyorum, sonuçta demem o ki birçok insana göre iyi durumda olmak da şans. maalesef nüfus artyor dünyada. göç sorunları bizim gibi ülkeleri çok daha ağır etkileyecek. belki birkaç sene sonra bugünleri daha rahat görecez
şu an ki ekonomide öyle bşr bokta var ki bi noktadan sonra katlanarak artıcak, aynı noktabın altında azalarak devam edecek o çarkı kırmaya çalışıyorum işte 😔
Ülkece malozlarla yaşıyoruz bu gidişat hiç iyi değil eve muz et zor girmiyor Avrupa ülkelerinde her gün tonlarca çöpe gidiyor anlamıyorum vergilerde 1 ay olmadı doğal gazı açalı 900 lira fatura geldi internet kullanıyordum her ay 70 lira oldu 160 lira gerçekten bu para nereye gidiyor anlamıyorum hep masraf hem zarar yarın bir gün askeri ücret 10 bin de olsa yine zam gelir una buğdaya...
Halk çözümğn maaşa zam olmadığını anladığında zaten iş kopacak, maaşa zam yapmak değil ki kurtarırı elma 1den 5 olursa benim maaşım 2 kat artsa neye yarar