Nişanlım iskenderunlu bana incecik bir bilezik yani 11 gr falan ve ince uzun bir kolye taktılar ailem künye küpe taktı bana ben ise nişanlıma künye taktım onların taktıkları çok ucuzdu ve bunun düğünü de var dediler hep ucuza kaçmaya çalışıyor gibiler durum normal mi? Ben mi abartıyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBenim amcam da yeni nişanlandı. Kendisi de yengem de 30 yaşında. Biz kız istemeye gittiğimizde anne kızı için 200 gr, kendi süt paradi için (eski kafalılar) 100 gr, kız kardeş için 50 gr istedi. Biz yine zar zor kız kardeş için olanı saçma bulup ikna edip iptal ettik. Şimdi de ev bakıyoruz ev de beğenmiyor. İki kişiler 1+1 yeter napacaksın diyoruz küçük evde oturmam diyor. Şimdi istediği herşeyi aldık ve hazır duruyor. Aralık’ta düğün var ve inan bana bunların hiçbirini rahatlıkla yapmadık. Ben kendim borç para verdim amcama gelinin altınları için. Huzur olmayacak çünkü amcam yıllarca bana, babama, kardeşlerine ve herkese borç ödemek zorunda kalacak. İsterse katlarca ev alalım huzuru olmayacak biliyorum. Babaannem tipik kaynanalardan, sence rahat bırakır mı o kadını? Şu altın ve para aşkından vazgeçin. Evlenmek kollarına dizi dizi altın takmak değildir. Beraber bir yola girerken daha yolun başında maddi zarara sokan biriyle ben erkek olsam asla evlenmezdim. Maneviyata önem verin biraz, hayatta en son elinizde eşiniz kalacak. Hava attığınız, orada burada bu şunu almış, o bunu takmış dediğiniz hiçbir kadın, hiçbir insan gün sonunda aynı evde olduğunuz eşinizden üstün olmamalı. Eş huzur vermeli, siz kolunuzda altınlar olsun diye suratsız gibi gezecekseniz evlenmeyin cidden. Bir yüzük, kibar bir kolye yeter de artar bile. Durumu olmayan, elinden gelmeyen adama böyle yük olmayın. Para, mal ve mülk bu dünyadaki doyumsuz insanların gözünü doyurur, senin karnını doyurmaz. Evet parasız olmuyor, ama bak parasız diyorum ‘altınsız’ değil. Gereksiz ve bir mana katmayan şeyler yerine doğru yerde kullanın paranızı. O zaman erkek de kadını el üstünde tutar, bu kadın herşeye rağmen beni zora sokmadı der.
1336 Yorumla- +1 yıl
İnsana illallah geliyor
- +1 yıl
Huzurmu kalır borçla evlilik yapıyoruz, ciddenboş işler
- +1 yıl
Severek değil zaten, görücü usulü. İkisi de kimseyle olmadı diye evleniyorlar
- +1 yıl
@Çiçeğim27 Amcanıza gelince, Allah ona yardım etsin.
- +1 yıl
Ben hep diyorum yine derim. Bu kızını satmak resmen.
- +1 yıl
Görücü usulü ve şart koşuyorlar 🤦♂️
- +1 yıl
@Çiçeğim27 Neler duyduk neler ve şahit oluyoruz veya başımıza geliyor. Benim eski nişanlıda ailemin emekli parasıyla olası birikimini hesaplamaya çalıştı kafasında. Ertesi gün nişan bozuldu.
- +1 yıl
@Çiçeğim27 Biz bir de iki kardeşiz. Annem, babam vefat ettiğinde kardeşime ne olacak? Ona ben bakacağım, mecburum. Onu adeta yokmuş gibi bir insanla evlenseydim acaba ne olurdu diye düşünüyorum.
- +1 yıl
@Çiçeğim27 Herkes sağ şu an şükür...
İnsan eşini sever, sevmeli de... Ama bu sevgi karşı tarafı zora sokacak davranışlarla olmaz. - +1 yıl
@yedirenk7 eğitim şart
- +1 yıl
Bundan sonra evlilik düşünürsem soracağım, kardeşimi kabullenebilecek misin? Ona bakmak zorunda değilsin ama ben bakmak zorundayım, bunu kabul ediyor musun diye soracağım. Kabul edemem derse yolunuz açık olsun derim, kabul ederim seve seve derse o halde bu yola çıkalım derim.
- +1 yıl
Aynen öyle... Ben kız tarafının yüzüne söylüyorum kızı mı satıyorsunuz diye...
- +1 yıl
Artık eşler birbirini düşünmüyor ki. Herkes hava atma peşinde
- +1 yıl
Nereye kadar?
- +1 yıl
İnan öyle deme, sınırları yok böyle insanların. Mexara bile götürürler
- +1 yıl
Engelin kardeşinizde olduğunu düşünmüyorum, engel tamamen o kadının beyninde. Okurken sinirlendim ya, ruh hastası. Emekli maaşıyla hesap yapmak ne demek ya? @yedirenk7
- +1 yıl
@merdumgiriz70 Ailem yıllarca daha fazla birikim yapmalıymış. Benden gizledikleri hesapları olabilirmiş. Neler neler...
Sonunda bir değil iki değil dedim adeta. Bu evlilik olsa ne olacak acaba dedim. - +1 yıl
Çalışmıyor 😄
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam aptal kesin. Türk kadını evlilik için üretilmemiş... Oynaş kaç! hemen kaç!!! Çünkü adam sermaye yapıp hayatını düzene sokup iş sahibi olmak yerine yanlızca bir işe yaramaz karı sahibi oluyor boşu boşuna. Türk kadını bencil ve hep bana diyen işine gelince batı da ki bar bar cafe cafe gezmesi gerken işine gelmiyince doğunun kız alıyosan 200 gr altın takıcan , düğünde 600 gr takıcan evi arabayı sen düzcen yanlızca... bende ayak ayak üstüne atıp türk kahvemi yudumlarken yelloz ayselin orpluklarını konuşucam... 👏👌👌👌
Sonuç: Beyinsiz türk erkeğinin anlamsız bir 25+ yaş hayatı. tamamen boşu boşuna. için 40-50 yıllık esaret ve kölelik sözleşmesi imzalıyor 🤣 Bunun 8 - 20 yılı evlilik masrafı kredi borçlarıyla gidiyor geri kalan iki kültür arasına top atan türk kadınına tatil konfor sunmak ve kamçılanıp yeterislziği yüzüne vurumakla geçiyor 🙆♀️🤣👌
Saksıyı kullanabilenler sermayenizi kurun evlenmeyin çocukta yapmayın... Zaten sizin yerinize yapan çok... Yapanlar ya bir birlerini bıçaklıyor ya da boşanıp daha da zorlu bir sürece yöneliyorlar tabi çocuklarıyla beraber. böyle bir riske giriceğinize evlenmeden kafanız rahat yaşayın hiç değilse mahkeme mahkeme sürnmemiş olursunuz.
32 Yorumla
+1 yılBiz de iskenderunluyuz ama şöyle bir şey de var herkesin gücü neyse onu takar birde düğün değil ki nişan bu
nişan için yüzük bileklik ya da kolye ya da küpe takılır
Benimkine çift yüzük birde bileklik takıldı toplam ise 13 bin TL filan tutu00 Yorumla
Maddi sebeplere çok takılma. Sadece emin ol. Seni seviyorum sana saygısı var mı ve en önemlisi ailesine bakacak kadar çalışkan mi. Sonra kendinden emin ol. Seviyor musun saygın var mı onunla ömrünü geçirmeye hazirmisin. Altın para vs bugün olmaz yarın olur ama sevgi saygı bugün olmazsa gelecekte olur mu olmaz mı belli değil.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
29Cevap
+1 yılOfff offf.
Yıl 2022
Modern çağ
Nasıl bir hayat felsefeniz hakikaten anlamıyorum. Sence o insanlar kendilerini küçük düşürmek isterler mi?
Demek ki yok, imkan yok, durum yok.
O şunu taktı, bu bunu taktı, şu ucuz falan da filan da.
Nerden geliyor bu kıyafetsiz muhterisliğiniz tam olarak?
Huzur olmadıktan sonra eşin seni kuyumcu dükkanına müdür yapsa n'olur, altın suyunda yüzdürse n'olur arkadaşım n'olur ya?
Bir sal, bir rahat ol, bir kendine gel. Ya Mâlikel mülk diyoruz ya. Mülkün sahibinin tek kişi olduğu bu dünyada neyin doyumsuzluğu bu?
Gerçekten çok yazıkk.
Siz altın muhabbeti yaptıkça ben utanıyorum. Kültürsüzlük akıyor her soyleminizden82 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılGülüm ben evlendiğimde eski eşim çok gariban bir adamdı kaynanam düğünde bir çeyrek bile takamadı ozamanin şartlarında benim ailem çevrem vss dünyanın altınını bileziğini para vss takmislardi ama ben bunları hiç bir zaman sorun etmedim çünkü durumları yoktu demem oki eğer adamı sevdiysen bunlara takılma belki alacak imkanları yoktur her şey yetrince pahalı görüyorsun eğer adam sana karşı iyiyse ve dürüstse hepsi zamanla olur inşallah sende bu konuda fazla beklenti içine girme yuvani kurmaya bak az olsun öz olsun rızkı veren Allah zamanla hepsi olur böyle şeylerle kafanı karıştırma huzurunuda bozma derim. her şey gönlünce olsun inşallah şimdiden mutluluklar dilerim 🙋🙋🙋
60 Yorumla
u +1 yılMerhaba, bazı arkadaşlarımız çok güzel açıklamış ama ben de görmüşken bir yorum yapayım istedim. Böyle şeylere takılmayın yani evliliği ticaret gibi görmeyin. Sadece mutluluğunuza, huzurunuza odaklanın. Para zaten gelir yani geçinirsiniz hatta çok da kazanırsınız. Ama bu tarz şeylerle evliliğinizi şimdiden baltalamayın, huzurunuza gölge düşürmeyin. Evlendikten sonra ev-araba yatırımı konusunda eşinizle ortaklaşa karar alır, fikirler üretirsiniz misal ama bu tarz durumlar asla sevginin önüne geçmemeli diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunların hepsi borçla yapılıyo ve o borç emin ol size kalıyo yani gerek var mı sence öderken zorlanacağın bi borcun altına girmeye herkes gücünün yettiği kadarını yapar anca insanları da zorlamayın ya bende evlendim bundan 3 yıl önce 6 bilezik bi kolye bi bileklik bi çift de küpeye yeter gücüm dedi kayınbabam. İlle 10tane olcak diye diretse miydm? Benimde çocuğum olcak biraz da o günleri düşünüp hareket etmek gerek. Belki borcunu odeyemeyecegim bilezikleri taşımanın anlamı ne yani kaldı ki o takılar bozdurulacak büyük ihtimalle
12 Yorumla- +1 yıl
Babam vefat ettiği gün kız Arkadaşım beni terk etti. Artık baban da yok siz bizim isteklrimizi karşılayamazsınız diye...
Böyle zihniyete tüküreyim...
Cevap sahibi+1 yıl@Freddy1616 böyle bi günde seni terk eden bi insan senin için fazlalıktır. Allah baştan kurtarmış
+1 yıl11 gram altının 11 bin Türk lirası civarı olduğunu düşünürsek evet biraz abartıyorsun. Maddi durumlarından haberdar mısın, böyle söyleyince yatları katları var ama seni geçiştirmek istemişler gibi bahsediyorsun. Eğer sorunsuz bir evlilik adımı atıldıysa başta aileler arından gelin ve damat her şeyin en iyisini karşı tarafa sunmak ister zaten.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana neyi ne kadar taktılar hesaplamadım bile bi bilezik 7-8 gr bi kolye bi künye bitti. Ki her şeyin en ucuzunu seçmeye çalışmıştım. Demem o ki sen şimdiden böyle düşünürsen hem kendin hem oğlan huzursuz olur. Hani düşünsene ya aynı şeyi oğlan sana bi künye taktınız diye soruyor ailenin durumu yok. Ayıp yani bazen ben kendimde çok kusur ararım da gidip sorduğunu oğlanın da durumumuz buna yetti dediğini söylediğinde çok üzüldüm. Çok çok yanlış. Lütfen şu düşüncelerini bi kenara bırak. Millette o var bu var bana şunu taktılar diye afedersin sidik yarışı yapan çok. Yapma güzel kardeşim. Ne kendini üz ne oğlanı. Annene de bakalım ben oğlana sordum diye az taktılar ucuz taktılar de destekler mi seni? Sana ne takıldığına mı bakar yoksa ne kadar mutlu olduğuna mı?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEskiden olsa az derdim ama şu an altın fiyatları cok uçuk. Bak birisi yazmış 11 gr altın şu an 11 bin gibi bir fiyat ediyor diye. Yıllar önce ben o paraya, 2 tane 40 gramlık mega bilezik almıştım toplamda 80 gramdı. şimdi o paraya 11 gr anca alınıyor demek.. yazık düğün yapanlara Allah kolaylık versin valla cok da üzerine gitmeyin karşı tarafın, kolay değil
10 YorumlaTakıldığın şeylere bakar mısın para alışverişi mi yapıyorsunuz ortak mı oluyorsunuz sanki sevmişsiniz herkes gönlünden geçtiği kadar taksın yani bunun konu olması bile çok saçma en nefret ettiğim konular
20 Yorumla
+1 yılHanım kardeşlerim bırakın eşiniz altın gibi insan olsun 3-5 takının peşine düşüp huzursuzluk çıkarmaya değer mi? Bence değmez. Güçleri neye yetiyorsa onu taksınlar konu kapansın.
37 Yorumla- +1 yıl
Heykeli dikilecek kadınsın da ben putçuluğa karşıyım
(esprili söyledim ama tüm kalbimle bu görüşeyim) - +1 yıl
Benim sırf bu yüzden heykelim dikilirse utancımdan sokağa çıkamam olması gereken şeyleri lütuf gibi göstermeyelim lütfen 👾
- +1 yıl
Olması gereken şeyler doğru ama birde toplum gerçekliğine bakılınca olması gerekenle olan şeyler arasında uçurumlar var
- +1 yıl
Toplumun gerçekleri arasında erkeklerin kadından altını alıp araba alması da var jffjdj şimdiden hayırlı olsun
- +1 yıl
Toplum her türlü rezil durumda
- +1 yıl
Toplumu eleştirmeyi yersiz buluyorum. Toplumu biz oluşturuyoruz. Herkes öyle yaşıyor diye biz böyle yaşamak zorunda değiliz. en büyük değişim insanın kendisinden başlar. Başkaları nasıl yaşıyorsa yaşasın biz doğru olanı yapalım da elbette bu çark bir yerde kırılır. Selametle🦦
- +1 yıl
Doğruyu yaptım bekarım 😀😀
+1 yılBirsürü sey yazip yazip sildim. Nasip diyip konuyu toparliyorum. nasibinde ne varsa o olsun. Yeterki sen mutlu ol ❤️
10 YorumlaO bunu takmış bu şunu takmış gibi şeyleri boş ver.
Parmağına yüzüğü takan, ömrünü geçireceğin adam nasıl ona odaklan sen. Ne takılırsa takılsın eşinle ikinizin olacak sonuçta böyle ufak detayları düşünme gelecekteki ailenin huzurunu düşün10 Yorumla
+1 yılşu an altın yüksek gidip kuyumcuya tartırdınızda az mı vs gibi bakılıyor nedense düğün , nişan olaylarında hep altına bakıyorsunuz? Birde benim ailem daha maddi olarak yüksek taktı nedir ya ailen onlar normal bu
00 Yorumla
+1 yılErkekler artık evlenmiyor evlenmeye razı ettin altın kaldı. Ne tsakmislarsa razı ol. Eski kafalilarin yaptığı şey şunu isterim bunu isterim annemin bir lafı vardı ben oğlumu evlendiriyorsam sen de kızını evkendiriyorsun
00 Yorumla
+1 yılDurumuna göre yapmıştır belki de cidden düğünde daha fazla takar. Çarşıdan kiraz almıyorsun ticaret değil bu. Başlık parası kalktı şimdide kızlar altın takı beğenmiyor
10 Yorumla
+1 yılYoksa ne takacak ki? Lanet olsun kültüre. Din mi emrediyor ki! Lanet olsun. İslamdan bu yüzden kaçıyorum. Din derdimi midem kaldırmıyor. Din kadını et olarak gören bir yapı. Benim düşüncem bu
10 Yorumla
+1 yılMaddi gelirleri nasıl ne halde bilmiyorum ama şu duruma şöyle bak nişanlının sevgisinden eminsen ve güveninden yana sorunun yoksa bence çok dert etme derim bu durumu..
00 Yorumla
+1 yılTakılar için mi nişanlanıyorsun ne alaka bu soruyu bu siteye sorup da alacağın cevaptan Ne gibi bir fayda sağlayabileceksin onu da çok merak ediyorum açıkçası.
00 Yorumla
+1 yılBu ekonomik krizde, altının fiyatı bu denli uçmuşken düğünde takı takılması bile çok gereksiz.
10 Yorumla
+1 yılAltın için mı evleniyorsunuz böyle şeyler duyunca evliliğin çıkarlar üzerine olduğunu düşünüyorum
20 YorumlaTakıya, tokaya, çula, çaputa bakmayın..
İnsana bakın, duygulara bakın, ruha dokunun..
Mal mülk bunlar önemsiz ve geçici şeyler..00 YorumlaBen bir şey demiyorum susma hakkımı kullanacağım.
Diğer arkadaşlar dediler zaten diyeceklerini 👏🏻00 Yorumla
+1 yılBana neden evlenmedin diye soranlara artık bu soruyla cevap vereceğim
00 Yorumla
+1 yılKendinizi bir 'mâl' gibi görmekten ne zaman vazgeçeceksiniz?
00 YorumlaYoo normal çünkü görkemli olsun diye düğünde takılır unutma her değirmenin suyu bol değil
01 Yorumla- +1 yıl
Cahile anlat anlat boş
+1 yılTakının ne önemi var sevgi saygı olduktan sonra bence böyle şeylere çok takılmamak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKanka kb ama önyargılı yaklaşmaya çalışmam hiç bir zaman ama ne kadar hatayli tanidiysam kurnaz insanları kullanmayı sever çıktı. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan aile kurmak değil mi? Kimin ne taktığı çok mu önemli belki durumları yoktur.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılYine iyi takmışlar. Benim ilk nişanımda geline 10 burma bilezik, 22 ayar set ve altın saat takmıştım. Onun ailesi bana sadece 100 liralık saat takmıştı.
00 Yorumla Kızım ucuza gitme ağzına sıçacak cünkü evlenince yıllandıkça
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim de takı seti takılmıştı. Baska birsey yoktu esimin ailesi tarafından. Dugunde de tel gibi 4 tane bilezik.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zamanlar hic anlamamıştım ama sonra baktım ki etrafimda bir sürü takılıyor başkalarına. Şaşırmıştım. Fakat yillar gecince bu dusuncelerim de gecti gitti. Onemli olan ailenizin huzurlu olmasi. Sen maddi durumlarini iyi biliyor musun, mesela benimkiler cok varlikli oldugu halde aza kaçınca şaşırdık ama sonra napiyim mali mülkü diyorsun. Ve bide Şu an hersey cok pahalı benim dedigim 11 yil onceydi. Uygundu altın. Zaten yine bana kalacak hersey. Saglik olsun, huzur olsun. Gerisi fasa fiso
- +1 yıl
Bişeyin eksik kaldımı peki evilik hayatında belkide çocuklatın büyümüştür şu an.
Cevap sahibi+1 yılYoo hicbir seyim eksik kalmadi. Sonradan onlar da az taktıklarını anlayıp telafi etmek istediler. Doğumlarımda düğünde taktıkları kadar taktılar. Ve 11 yıldır daima iyi ki sen bizim gelinimiz olmuşsun diye memnunuyetlerini dile getirirler. Oğullarını mutlu görmek onlari da cok mutlu ediyor haliyle 😌
Gizli Üye(36-45)+1 yılAç gözlü karı, utanmıyor musun takı hesabı yapmaya?
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi aç gözlü kadınlardan Türk erkekleri çok çekti. Kendinden utanmalısın böyle bir soru sorduğun için.
Cevap sahibi+1 yılSana hiçbir şey takmasınlar. Umarım oğlan akıllı davranır da senin gerçek yüzünü görür.
- +1 yıl
Benimde en iğriti olduğum mevzu
Cevap sahibi+1 yılBu soruyu soran karıyı doğuran karıya bile sağlam küfür ettim. Zira anası altın düşkünü, mal düşkünü bir kız doğurmuş.
Cevap sahibi+1 yılBöyle kadınların evlenmemesi lazım. Yuva yıkar böyle kadınlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı benim eşim gibi konuşmuşsun ve garanti ediyorum asla mutlu olamayacaksın
12 Yorumla- +1 yıl
Kaç yıllık evlisin
Cevap sahibi+1 yılNalet olsun bir yıl oldu
Knk aşk ile karın doymaz. Bir de ne kadar az istersen değerin o kadar adları çünkü erkekler yatırım yaptiklari kadınlara aşık olurlar. Düğünde ne kadar getireceklermiş?
010 Yorumla- +1 yıl
Kank borçlada karın doymaz.
- +1 yıl
Mutluluk parayla olmuyor eğer cahilse kişi boş
- +1 yıl
Kadında çalışsın bi zahnet
- +1 yıl
Sen bir gram altının 1000 tlden fazla olduğunu biliyonmu 😂
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılKonu altın olsa keşke 10 tane alır takarız konu o nasıl eş olacak bana önemli olanı bu
10 Yorumla
+1 yılÇevrem dede çok duyuyorum bu olayları evlilikten soguyorum arkadaş benim arkadaşim da altin meselesi yüzünden nişan atti
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSadece yüzük takılır demişler sanırım ben de iskenderunluyum ve sadece yüzük takıldığını ilk defa duyuyorum görmedim de daha önce. Nişanda en az 2 bilezik bir kolye ya da zincir takılır Hatay genelinde bu böyledir. Ama 11 gram asla değildir.
02 Yorumla- +1 yıl
Adı üstünde nişan ya diğelimki 3 ay sonra ayrıldın. Takılar kimin olucak
Cevap sahibi+1 yılGeri veriliyor canım
Belki şuanlk maddi durumları iyi degildir düğüne takcaklardr nişanlnla konuşmadnmi bu durumu
02 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum bizde sadece yüzük takılır normal de dedi gücümüz buna yetti suanlık dedi
Damat tarafinin durumu fakirse normal
Durumlari zenginse bonkor olmali04 Yorumla
Soran+1 yılDurumları normal bence
Soran+1 yılPek sanmıyorum ama insallah
Nişanda takı mı takılıyor ben düğünde takılıyor sanıyordum sadece
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVala sevdiğim yanımda olsun olsaydı keşke o anın mutluluğuyla altınları saymak ya da altın dahi aklıma gelmezdi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl@birananasaldirdim , @cayadabekleriz bu iki hanımefendi benimde yazacaklarımı yazmış bu yorumları tekrar okumanı tasiye ederim !
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. İyi geceler geleceğin kaynanası
10 YorumlaAbartıyorsun bunları takmaya ne gerek var.
00 YorumlaBen olsam ayrılırdım.
00 Yorumla
+1 yılAileler konuşmadı mı altın olayını?
00 Yorumla
+1 yılhem cimriler hem fakirler
00 Yorumla
+1 yılBizde nişanda takı takılmaz sadece düğünde takılır
00 Yorumlamaddi durumu yoktur ama normal ki dügunde takarlar
00 Yorumla
+1 yılNişanda bir şeyler takılmaz ki düğün mü bu?
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumları yeterli olmayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemşerim baya cimriymiş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu ne kızım hiçbir şey takmamislar ki sana
00 Yorumla
+1 yılAnnen mi aklına sokuyo bunları
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem asla bir yorum yapmaz
Parası yoksa yapacak bi şey yok
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılEvet normal
00 Yorumla
+1 yılNişan gereksiz, birgelenek boş masraf
00 Yorumla
+1 yılEvet ucuza kapatacaklar
00 YorumlaGörmemiş
00 Yorumla
+1 yılNormal
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz