Bu sorunun cevabını bilene bir can borcum olacak, yeniden nasıl gülebilirim?

Çok uzun olmasın sığmayacak yoksa, 2014-2015 yıllarında ticaretim yanlış gitti o dönem ciddi bir borcum oldu, halen alacak davalarim devam ediyor (adaletini sevdiğimin ülkesi) ardından insanların o pislik bakışlarından, o merhametsiz kalplerinden, o alaycı tavırlarından kurtulmak için tefecilerden borç aldım, sonra ana parayı bir türlü ödeyemedim hep faiz, ardından malum pandemi girdi işler daha da işin içinden çıkılmaz hale geldi, artık bir tefecinin borcunu başka bir tefeciden borç alarak kapatmaya başladım, tabi bu sırada çevremdeki arkadaşlarlarimdan da borç aldım, artık insanların o güvenini yitirdim o bakışlara dayanamaz oldum, hiçbir uyuşturucu madde almadan 2021 de intihar ettim ama ne yazık ki onu bile başaramadım kalbim 2 defa durmasına rağmen yine beni hayata döndürduler, neyse 1 ay felan geçti borç artıkça artıyor yerinde durmuyor mk çalıştığımı kazandığım faize yetmiyor halen dışardan destek alıyorum siz düşünün, yıl oldu 2022 mk insan intihar ettiği günü ozlermi yemin ederim en güzel günlerim den biriymiş en azından o zaman kurtulma şansım vardı ama şimdi İ-M-K-A-N-S-I-Z çıkamıyorum işin içinden ne yapacağım bilmiyorum, yani elden borcum olacağına bunun 100 katı resmiye borcum olsaydı vallahi bu kadar umurumda olmazdı, git polise sikayet et git konuş gibi saçma sapan cevaplar vermeyinde bunların hiç biri olmuyor çünkü, varsa aklı selim biri bana bir cevap versin çünkü benim beynim küçüldü artık sağlıklı düşünemiyorum, şehir değiştirmek felan çözüm değil başka ki konularda var onları anlatmam dediğim gibi çok uzun sürer film gibi mk hayatı, ama popcorn yiyip gulebilecegin tarz değil mendil peçete aglanip ağıt yakılır cinsten, birde bilgisayar teknikeriyim nasıl yaptım bu hataları valla bilmiyorum, tek istediğim bir şans ama nasıl elde edeceğim en ufak fikrim dahi yok...

Bu sorunun cevabını bilene bir can borcum olacak, yeniden nasıl gülebilirim?