Eşi ile beraber kira market alışveriş sizce yeter mi bu miktar?
Yetmez
Daha ne olsun
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ülkemiz standartları için lüks bir rakam olsada, gelişmiş ülke insani yaşam standardına göre az bile.
Şöyleki : bu rakamı avrupada bir çifte versen gariban kalır çünkü ev araba sahibi olmak evlatlarını iyi eğitim vermek, ülkelere tatile gidebilmek mümkün olmaz
Yaşadığınız şehre ya da standartlarınıza göre değişir. Büyük şehirde ucu ucuna yeter. Küçük yerlerde yeterli bir miktar. Ha ne kadar küçük bir yerde yaşayabilirsin onu bilemem. Ben yaşayamam şahsen.
Benim kuzenim öğretim üyesi eşi de kamuda öğretmen bu söylediğiniz miktarda toplam maaşları vardır 1 arabaları var ev taksiti ödüyorlar ve 2 de çocukları var, bence güzel bir miktar ama yinede yetersiz kalıyor
Bence iyi ya
Bende güzel miktar olduğunu düşünüyorum ama bi ev alıp araba almaya yetmiyor maalesef
Cevap
36Cevap
Bugün iyi olan yarın az kalıyor maalesef.
Bence iyi bir gelir
Aslında biraz da beklentileri düşürmek gerekiyor ama düşürmek derken çeşitlendirmek gerekiyor apartmanda değil de karavan da yaşarsın veya konteyner ev, bungalov ev yaparsın kendine evet hayat pahalılaşıyor ama aynı zamanda insan akıllaşıyor. Daha fazla araştırma, daha fazla kontrol yapısına sahip oluyor. Yaşam stili değişiyor. Tabi her şeye rağmen isyan edermiş gibi her şeyi kabullenenler ise o nasılsa bir keriz buluruz diyenlerin ekmeğine kaymak sürüyor. Yoksa 38 binle neler neler yapılır bunun yapay zekası, otonomu robotik kodlaması, dıy felan filanı var yeterki zekayı kullansın insan. O tüm yapılan her şey de hayatı kolaylaştırıp tasarruf sağlar diğerleri imrenir durur.
Evet iyi bir gelir. Türkiye potansiyeli olmasına rağmen ortalamanın altında olan bir ülke veya altında bıraktırılan görücez zamanla… bu gelirle maddi sıkıntı yaşama olasılığı oldukça az çocukta olduğu zaman onun için iyi bir birikim yapılıp güzel hayat sunulabilir.
Yetmez diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba insanlar asgari ücret ile ev geçindiriyor. Ayıp biraz empati yapın. Neye yetmez aç açıkta mı kalırsınız 38 bin lira ile. Ne şekilde yaşamak istediğine göre hayat kaliteni belirler bu para, ama yetmez diyemeyiz asla
Yani mesela ben olsam hergün dışarı çıkan birisi değilim arada bir kahve içerim kafeye kahvaltıya ayda 1 ihtiyacım olmayan birşeye para vermem ve çok lüks bir yaşamım yok
Abim asker eşide kamuda öğretmen özel derslerede gidiyor o ailenin her ay 38 Bin geliri var ama abim bana geçinemiyoruz diyor her şey pahalı diyor ben abimde dahil bu insanları anlamıyorum
Olur abi bal gibide, Birikim yapıp tatile çıkarsın şu an Antep'te 2+1 ev 1.5 Milyon birikim yaparak alınacak adam nasıl alsın yoksa her ay 2m kazanacak değil ya
500k peşinat versen 1m krediye 10 senelik ayda 25 ödersin kaldı 13 k. Bu para ile 2 kişi bir de çocuk desen insanı olarak gecinemez. Bir de 10 sene hayatını maaşını ipotek ediyorsun. Araba almaya kalksan bir yerden peşinat buldun diyelim kredi çektin 10 k da ona gitse aylık kaldı ailemize 3 k hayırlı işler. Hem 38k TL 2000 dolar ediyor tatili vs. Unutun yani
Keşke para kolay kazanilabilse
İşte kanka bak bunların ev var babam aldı araba var tatil yaptılar ama hala oara yok
Ya tamam evin olmaz her ay 7k kira falan ama bunlarınki çok garip
Ayn öyle asgari ücret X2 , ama fiyatlar 10 kat neredeyse
Gelirin kadar giderin olur normalde ama dikkatli harcama ile gayet güzel şeyler olabilir. Önemli olan bunun farkına varıp parayı sağlıklı bilinçli kullanabilmek. Yoksa 100 bin olsa bile borcun dibini görürsün.
Aynen öyle parayı tutmak önemli
Asgari ücretle geçinen insanlar var ve bu miktar baya bir yeter artar bile. Doğru harcama olduktan sonra kenara bile koyulur..
Düzenli ödediğiniz borçlarınız yoksa refah içinde yaşarsınız.
Evleri ve arabaları da varsa rahat yaşarlar
Akıllı bir çift için çok iyi
Ah bu yüce zenginlerin xikindirik hayatları... Lan oğlum bu ülkede asgari ücret 5.500 lira. Farkında mısınız siz?
Çok doğru
Herseyden önce insanda karekter kişilik dürüstlük gerek o yoksa rakamın duygunun hiç bir anlamı yok dünyalar onun olsa ne olur ki 😕
Yeterli ama şunu da asla unutmayın gelir ne kadar çok ise gider daha fazlası
Katılıyorum, profil fotona bakmışken bende Müslüm baba rakı içerken kendi rakı bardağımı çarpıştırdığım resim var
Afiyet olsun
Tasarruflu kullanılırsa tabikide yeter şu an ülkede çoğunun max 10 bin
Zaten ülkenin %85 asgari ücrete yakın maaş ile çalışıyor
Yetmez iyi değil bende esnafım aylık işim evim arabalar ev gideri derken her ay 35 bin ₺ gider
Bence çok iyi
Yani asgari ücretle aile geçindirenlere bakınca yeter tabi
yok kötü bir gelir kanka yetmez aç kalırlar :D :D
Ortalamanın üzeri ama bu enflasyonda bir seneye ortalama olacaktır.
İyi gelir kredi çekip ev araba alın ben olsaydım öyle yapardım
Zam gelmezse iyi gibi biraz daha zam gelirse yetmez kdjcks
valla mis gibi yaparsınız. Bi tane de çocuk yapın oh misss djsmdfls. bence birden fazla yapmayın çünkü bu hem diğer çocukların imkanından kısmak olıyor. hem de sizin kendinizi çok zorlamanız oluyor. ikiniz ne iş yapıyordunuz
yaşarsınız*
Ben değil abim ve eşi abim asker eşide kamuda öğretmen ve özel derse gidiyor ayriyeyten
asker eş demek. Allah sabır versin abinin eşine ve size. beklemek zor
Aynen öyle 2-3 ayda 1 görüyoruz kendini
sen ne okuyorsun merak ettim
Açıktan işletme ben e-ticaret, e-ihracat falan Yapıyorum yurt dışından ürün getiriyorum döviz altın bitcoin falan
Yeter.
İnsanlar asgari ücretle ev geçindirip çocuk okutuyor.
Eger iktisatli insan degilse ayda 250 bin yetmez
Had bilebe 15 de yeter
gayet iyi bir para geçinemiyoruz diyolarsa parayı çarçur ediyolardır parayı düzgün kullanana güzel bir miktar
Gayet iyi bir gelir gereksiz giderlerden kaçınılırsa birikim bile yapılır
Nerede yaşadığına bağlı diyebiliriz ama fazlasıyla yeterli.
evi kiraysa zor bu devirde kiralar en az 10.000
Daha ne istiyorsunuz millet asgari ucretle geciniyor
Benim harcamalarıma göre kötü, ama Türkiye şartlarına göre güzel.
Fiyatlar uçuk..
Yem gübre mazot..
Bunlar belli kalemler bence yetmez..
Yeter bee
Güzel bir gelir nasıl ve nerde kullanacaklarını bilimlerse tabi
Aynen bencede
Millet 5.000 e çalışıyor düzenli harcamalısınız bence yeter
Kesinlikle
38 bin TL mi aylık 8 bin harcama yapsalar 30 bin birikim hadi en kötü 10 bin birikim olsun yetmez diyenler aç gözlülüğü bırakın
Ev ve arabası var ise, olabilir🙂
Tabii ki yeter canım daha ne olacak Allah Allah
Çocuk yapmazsanız çok güzel yaşarsınız
Türkiye şartları yetmez
Ne öldürür ne güldürür
Orta yani
asgari ücrete göre çok çok iyi bi gelir tabi
Yeter, güzel para
Yeterde artar bile
İyi bence
Yaniiii
Hayır yani daha ne olsun?