Çoğu ülkede insanın karakterine bakılırken bizde artık cebine bakılıyor. Çok üzücü ve acı verici bir şey bu.
Bilhassa ilişkilerde. Görüşlerin çoğunda erkekler, kendinden daha fazla kazanan kadın istemediğini belirtmiş. Eziklik psikolojisinin en bariz örneğidir bu düşünce.
Milletçe kadının, biz erkeklerden herhangi bir konuda üstün olmasını hazmedemiyoruz. Diğer taraftan bakılınca da kadınların bazıları bu konuda beklenti içerisinde.
Para elbette bir gereksinim arkadaşlar, bunu göz ardı etmiyorum. Ancak, akıl ve ruh sağlığı, karakter, uyum olmadığı sürece ekonomik denkliğe kafa yormak manasız ve yersiz.
Benden daha az kazanan birisiyle uygun. Benden en fazla 3 bin fazla kazanan birisi olsun. Daha fazlası beni aşıyor ve aşka engel. (Örneğin 8900 lira kazanıyorum, evleneceğim kişi en fazla 12 bin alsın yeterli.)
Aynı durum bende sorguluyorum. Normalde TR şartların üstünde maaş alıyorum lakin sevdiğim kız benden 2 katı alıyor ünvan farkı. Aynı şirkette çalışıyoruz
Engel değildir. Evlilik, aşk, sevgi gibi kavramlar keseyi zaten bütünlestiriyor. Butun masraflar beraber karşılanıyor. Ama yok taraflar bunu ego haline getirmişse ol-maz.
@gizemlikız4444 bir kadının maaşı erkekten yüksek olursa evlilik hayatı boyunca erkek üstünde otorite kurmaya kalkar. Hep benim dediğim olacak moduna bürünür. Bende hiç bunlara gelemem. İstisnalar vardır elbet ama hepsi böyle olmasa da benim çevremde edindiğim gözlemlerime göre yüzde 90 böyle bu durum. Bu yüzden benim şahsi düşüncem bu yönde. Umarım ilerde beni yanıltacak biri çıkar karşıma ama nedense hiç sanmıyorum böyle birine denk geleceğimi. Yine de en doğrusunu Allah bilir
Evet engel teşkil etmektedir çünkü bana kadınlar çok tepeden bakti aldığım aylık 8300 TL ve ben yeterince kendimi çok şanslı hissetmiyorum ve yalnız yaşamaya devam ediyorum