Ekonomi yazarı Necmettin Batırel " Türkiye asla krizde değil. Hele açlık çekiliyor palavranın babası. Niye mi? Yahu etrafınıza bakın, kadın - erkek herkes göbekli. İnsanlar şişmanlıktan yürüyemiyor. Peki bu nasıl oluşuyor, yemekle değil mi? O zaman sıkıntı var mı? Yok. Hem yerim hem yakınırım. Kimseyi kandırmayın." şeklinde tweet attı.

https://twitter.com/necmbatirel/status/1585269144156610560?s=20&t=b0SuEYvK5rtubMQi2gBCdw
Ülkemizde kadınlarda ve erkeklerde bel çevresi git gide genişliyor. Yani göbekleniyoruz. Buna paralel olarak obeziteye bağlı karaciğer yağlanması, tip 2 diyabet (şeker hastalığı), troid hastalıkları, cinsel işlev bozuklukları gibi hastalıkların toplumda görülme sıklığı had sahfada.
Bunun sebebi de halkın kaliteli proteine, sebze ve meyveye ekonomik olarak ulaşamaması, sosyal hayat yoksunluğu, hobisizlik gibi sebeplerdir. Mevcut durumda Türk halkı ekmeği, makarnayı, pilavı akşam yemeklerde katık olarak kullanmaktadır. Gelir durumu düşük olduğu için de spor salonuna gidememekte, yine hem parası hem de zamanı olmadığı için doğa sporlarıyla ilgilenememektedir.
Ekonomik durumu izin verse protein, sebze ve meyve daha çok alır, işinden vakit kalsa ve parası olsa hafta sonları tatili olsa spor salonuna gidip spor yapar, işten eve gelip tv izleyerek yemek yiyip birkaç saat sonra uyumaktansa arkadaşlarıyla eğlenceye gidip hareket edip sosyalleşir böylece evde daha az yemek yer ve vakit geçirir hareketli bir hayatı olur. Yine yaz tatili kış tatili gibi seçenekleri olsa hobi olarak edindiği yaz ve kış sporlarını yapabilir bunlarda uzmanlaşabilir. Tatili ve parası olsa çeşitli kurslara katılır kendi hobilerine paralel hobileri olan zevkleri olan insanlarla tanışıp arkadaş olabilir sosyalleşir hatta hatta bu şekilde bir sevgili eş adayı bulur aktif seks hayatı sayesinde daha zayıf bir kadın/erkek olabilir.
Ben bu ülkede siyasetçi olsam katıldığım programlarda bunları dile getirsem bu halk beni dinsiz, istekli, ahlaksız diye yaftalar mıydı acaba yoksa helal lan sana çok haklısın derler miydi acaba diye düşünüyorum.
Aynı kişinin böyle bir twiti de varmış. Nasıl bir insan yaşlı hasta olan üstelik kanser olan bir kadınla böyle dalga geçer. Ona oh iyi olsun der? Bu nasıl bir insanlık?

tweet linki:
— Necmettin Batırel (@necmbatirel) October 26, 2022
13-14 yaşındaki kız çocukları İç Anadolu'da, Doğu'da kocaya verilmedi çocuktan çocuk doğurtamadınız diye mi Türkan Saylan'a bu kadar nefret duyuyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer